به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از پارسینه،خانواده مهمترین نهاد اجتماعی است که برجامعه ارتباط موثر و متقابلی دارد، بطوری که اختلال و یا بقای خانواده اثراتی را متوجه جامعه خواهد کرد.
از این رو رابطه بین زوجین در جهت تحکیم خانواده از جمله عوامل موثر در حفظ بنیان خانواده محسوب می شود و نقص آن به طور قطع بنیان خانواده را تحت تاثیر قرار خواهد داد، برهمین اساس هنگامی که دو شخص با ازدواج؛ موجب شکل گیری رابطه زوجیت می شوند، در طول این رابطه وفاداری زوجین نسبت به یکدیگر، موجب ثبات و آرامش در بین آنان می شود.
اساسا در روابطی که اشخاص با هم شریک می شوند انتظار دارند که طرف مقابل آن ها از لحاظ جسمی و جنسی وفادار باشد و هنگامی که این تعهد در قالب ازدواج و زندگی مشترک باشد.
قطعا مسئولیت بیشتری را متوجه اشخاص می کند، بدین سان بی وفایی زوجین نسبت به همدیگر یا به عبارتی خیانت زناشویی از جمله مهمترین چالش های زندگی مشترک محسوب می شود که در روابط بین زن وشوهر تبعات منفی را بوجود می آورد و این امر برای فرزندان حاضر در این خانواده ها نیز به شدت تاثیرگذار است، لذا درپی طلاق قانونی و عاطفی و همچنین قتل های ناموسی که به موجب خیانت زوجین شکل می گیرند، همچنین نرخ قابل توجه اینگونه روابط، لازم است جامعه شناسان به طور خاص و به طور ویژه به این آسیب بپردازند.
لازم است دولت نیزراهکار هایی برای تقویت بنیان خانواده درسطح جامعه ارائه کند، به طوری که انتظار می رود زوجین نیز روش های علمی، قانونی را در پیش گیرند تا خانواده ها از آبستن آسیب های اجتماعی دور بمانند.
یکی از معضلات جامعه امروزما روابط فرا زناشویی است. به گفته بسیاری از منابع حقوقی دلایل طلاق های بسیاری در دادگاه های خانواده، خیانت یکی از زوجین اعلام شده است. اتفاقی که می توان ریشه های آن را در زمین آسیب ها اجتماعی و بسیاری از ضدفرهنگ های عصرجدید جست وجو کرد.
از طرفی وقوع خیانت، باعث آینده ای مبهم و نامعلوم همراه با بیماری های روانی برای فردی که مورد خیانت قرار گرفته خواهد شد و همچنین این مساله جامعه را نیز مورد هدف قرار داده و آسیب های بیشتری را هم متوجه آن خواهد کرد. با این همه، اما آمار و ارقام رسمی و غیررسمی خبر از افزایش روزافزون روابط فرازناشویی در کشور می دهند.
در جست وجوی علل این اتفاق و همچنین تاثیر آن بر زندگی فردی و اجتماعی نظر یک روانشناس و کارشناس این حوزه مورد پرسش قرارگرفت. اصغرکیهان نیا، دراین باره به «برنا» گفت: فضای مجازی و سریال های ماهواره ای متاسفانه درسال های اخیربرروابط غالب خانواده های ایرانی تاثیر داشته است و قبح روابط نامشروع با نمایش این ضدفرهنگ ها از بین رفته است.
دلایل روابط فرا زناشویی
وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل روابط فرا زناشویی اقتصاد بیماری است که باعث شده است عده ای نوکیسه وارد جامعه شوند و از این موقعیت استفاده کنند. وی نگاه مصرف گرایانه در خانواده ها را دلیل دیگری برای این اتفاق برشمرد و افزود: تجمل گرایی و نیاز به سبک زندگی لاکچری باعث افزایش این دست ازروابط بوده است.
وی درباره عقاید مختلف افرادی که اقدام به داشتن روابط فرا زناشویی می کنند، گفت: تصورعمومی این بود که افراد معتقد ومذهبی کمتر به سمت داشتن روابطی خارج از رابطه زناشویی خود کشیده می شوند، اما در این جامعه نیز با توجیه شرعی اقدام به ازدواج موقت درعین متاهل بودن می زنند که این اتفاق نیز با توجه به تغییر فرهنگ امروز ایران تفاوتی با رابطه فرا زناشویی ندارد و از سوی جامعه قبیح شمرده می شود. وی با اشاره به مراجعان خود در مرکز مشاوره، گفت: می توان گفت: از ده زوجی که به ما مراجعه می کنند، ۶ تن از آن ها اعتراض راجع به خیانت می کنند.
پیامد های خیانت در خانواده
وی درباره پیامد های خیانت در خانواده گفت: این خیانت ها باعث بوجود آمدن تشنج در خانواده می شود که تاثیر مستقیمی بر کودکان و روابط زن و شوهرخواهد داشت. کیهان نیا با تاکید بر اینکه کودکان در جر و بحث های پدرومادر صدمه های بسیاری می بینند، تصریح کرد: این کودکان وقتی به ما مراجعه می کنند از ناراحتی های خود که مربوط به جنگ کلامی والدینشان می شود صحبت می کنند.
این روانشناس درباره اتفاقات معمول بعد از خیانت در زندگی زناشویی اظهار داشت: خیانت باعث جدایی های طولانی، طلاق و جنگ بین خانواده های طرفین می شود.
خشونت های کلامی نیز در بین این زوج ها اتفاق می افتد. وی در پایان افزود: زنان خشونت کلامی، اعتیاد و بسیاری دیگر از مشکلاتی را که زوج داشته باشد می توانند تحمل کنند، اما بدون شک هیچ زنی حاضر به زندگی با مردی که شریک جنسی دیگری داشته باشد نخواهد بود. این حساسیت باعث می شود که وقتی دررابطه زناشویی ای خیانت از سوی مرد اتفاق بیفتد بدون شک نمی توان آن رابطه را به روز اول برگرداند.
در نهایت...
بدون شک امنیت روانی در جامعه متاثر از وضعیت افراد در خانواده است. آینده کشور را نیز کودکانی رقم خواهند زد که امروز اکثر زمان روزانه خود را در خانه و در کنار والدین خود می گذرانند.
بدون شک خیانت منجر به آسیب های متعدد به کودکان می شود و در نهایت نیز آینده کشور با مشکلات متعددی همراه خواهد شد. علاج واقعه قبل از وقع درمورد خیانت و دیگر مشکلات زندگی زناشویی بنظر تغییر فرهنگ ازدواج در جامعه است.
پسران ودختران پیش از ازدواج ضمن آنکه باید بتوانند مراحل آشنایی را تفصیلا و جزئی بگذرانند همچنین باید دوره های روانشناسی و مشاوره را نیز جدی گرفته و آن را نادیده نگیرند. این امر بدون تسهیل نهاد های ذیصلاح امکانپذیر نخواهد بود. برگزاری دوره های آموزشی مهارت های جنسی زناشویی برای جوانان و میانسالان، نقش مؤثری درکاهش این روابط دارد.
شیوه هایی مانند کتاب درمانی و فیلم درمانی نیز دراین زمینه مؤثر است؛ فیلم هایی که از آغاز خیانت تا تمام شدن آن را نشان می دهند مثل فیلم های بی وفا، ماری آنتوانت، مادام بووآری و…. مورد دیگر، آموزش تخصصی مشاوران است که بدانند چگونه زوج درمانی کنند.