پدال ترمز خودرو را چگونه عوض کنیم؟

  شنبه، 23 مرداد 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
پدال ترمز خودرو را چگونه عوض کنیم؟
پدال ترمز یکی از مهم ترین قطعات خودرو به شمار میرود که شامل قسمت های مختلفی است و کوچکترین نقص در هریک از بخش های سیستم ترمز سبب بروز صدمات مالی و جانی جبران ناپذیری برای افراد میشود. در این مطلب با نحوه تعویض پدال ترمز خودرو آشنا میشوید . با ما همراه باشید.

انتخاب پدال های ترمز مناسب برای ماشین شما وابسته به:زمان تعویض قطعات ، موادی که از آن ساخته شده اند و اینکه آیا از منابع قابل اعتمادی هستند یا خیر؛می باشد. سیستم ترمز مکانیزه ی امروزی(جدید/مدرن) مدتها است که پیدایش یافته است.از زمان های گذشته، سیستم غلطک(طوقه) و پایه ی ترمز بصورت مکانیکی برای سیستم ABS کامپیوتر کنترل شده، مورد استفاده بودند و سرانجام تمامی اجزای ترمز فرسوده شدن و ملزوم به تعویض بودند. بخش هایی که بسیار نامناسب مورد استفاده قرار میگیرد و یا دچار فرسودگی و از هم گسیختگی میشود؛ پدال های گاز هستند.

نحوه عملکرد پدال ترمز

طراحی های خاص متخصصان در سیستم های مختلف ترمز، عملا باعث افزایش نیروی اولیه وارد شده به پدال ترمز میشود تا توانایی کاهش سرعت یا توقف اتومبیل را داشته باشد. مهندسان از افزایش نیروی هیدرولیکی و اصول مزیت مکانیکی(اهرم) به این منظور استفاده می کنند تا سبب افزایش و چند برابر شدن نیروی اولیه وارد شده شوند. نیرویی که به وسیله ماشین طبق اصل مزیت مکانیکی، بر جسم وارد می شود نسبت به نیرویی که ما بر خودرو وارد می کنیم، چند برابر است.مزیت مکانیکی در اهرم ها، از نسبت طول بازوی محرک به طول بازوی مقاوم حاصل میشود. چنانچه این نسبت دستکاری شود، عملا نیروی وارد شده چند برابر می شود تا بتوانیم خودرو را متوقف کنیم. همینطور طبق اصول و قواعد هیدرولیک، نیرو در بیشتر خودروها از طریق یک سیال تراکم ناپذیر که غالبا روغن ترمز است، منتقل میشود و منجر به ترمزگیری در چرخ ها می شود. نیروی خروجی در سیستم های هیدرولیک با استفاده از قانون پاسکال به مضربی از نیروی ورودی تبدیل می شود. در هیدرودینامیک یک قانون ابتدایی وجود دارد که می گوید اگر در هر نقطه از یک سیال تراکم ناپذیر، فشار تغيير کند به تمامی نقاط و سطح سیال منتقل می شود. در نتیجه همه ی این محاسبات، نیروی موردنیاز تولید میشود و خودرو در حین ترمزگیری متوقف می شود.

پدال ترمز

چه زمانی بهتر است پدال ترمز ماشین تعویض شوند؟

بسیاری از سازندگان مکانیزه توصیه می کنند به ازای هر 30.000 تا 40.000 مایل، به خصوص زمان تعویض لاستیک های خودروی خود؛پدال های ترمزتان را تعویض کنید. لاستیک ها و ترمزها به یکدیگر برای کمک به متوقف کردن وسیله نقلیه کمک می کنند، بنابراین ایجاب می کند که پدال های ترمز و لاستیک های خودروی خود را همزمان تعویض کنید.تعویض پدال های ترمز قبل از اینکه بطور کامل فرسوده شوند،مانع از مجبوربودن به تعویض چرخ گردان ترمز شما و بخش لمس پدال های ترمز برای متوقف کردن چرخ ها از فشردگی؛می شود.چرخ گردان (قسمت گرداننده ماشین) بهتراست هردو یا سه لاستیک و یا هر 100.000 تا 120.000 مایل،تعویض گردد. دلایل بسیار کمی برای اینکه استفاده کنندگان از خودرو ؛توانایی درک و شنیدن هشداری که به آنها در رابطه با نیاز به تعویض کردن پدال های ترمز پیش ازاینکه دیرشود؛ داده میشود؛ وجود دارد.

صدای جیغ کشیدن ترمز

اگر پدال ترمزتان را فشار می دهید و صدایی شبیه به جیغ کشیدن می شنوید، به این دلیل است که سطوح ترمزبسیار فرسوده شده اند. اگر سطوح ترمز پیش از شنیدن چنین صدایی تعویض نشوند؛ اثراتی از فرسودگی به داخل چرخ دان فرو می روند، که در بسیاری از موارد ملزوم به تعویض خود می باشد.

ضربات پدال ترمز

اگر پدال ترمز را فشار می دهید و احساس ضربه می کنید، این مورد یکی دیگر از نشانه های معمولی فرسودگی سطوح ترمز می باشد. اگر چه این مورد می تواند نشانه ی پیچ خوردگی چرخ گردان ماشین و یا مشکلاتی در سیستم ABS باشد؛از این رو بازبینی آن توسط یک مکانیک حرفه ای فکر خوبی است.

نحوه تعویض پدال ترمز

بدون شک قبل از شروع به ابزار خاصی برای تعویض پدال ترمز نیاز خواهید داشت. برخی از این ابزارها انواعی هستند که بی شک در منزل اکثر ما یافت می شوند. زمانی که خودتان برای انجام تعمیر و یا تعویض دیسک ترمز یا پدال ترمز اقدام می کنید، بهتر است که دفترچه راهنما را در دسترس خود قرار دهید. دفترچه راهنما به شما برای پیدا کردن جک خودرو، وزن و ضخامت روتور و یا دیسک ترمز کمک می کند.لازم است که جک خودرو قادر به تحمل حداقل سه چهارم از وزن خودروی شما باشد. برای خارج کردن چرخ های خودرو، به منظور بررسی دیسک ترمز و یا تعویض پدال ترمز به جک خودرو نیاز خواهید داشت. ابزار ترمز می تواند به تنظیم کالیپر ترمز در اتصال به لنت ترمز کمک کند. تنظیم پیستون کالیپر ترمز عموما بدون این ابزار امکان پذیر نخواهد بود. استفاده از این ابزار برای بررسی دیسک ترمز و اجزای آن بسیار ارزان تر و امن تر از سایر راه ها خواهد بود.

لنت های ترمزبدیهی است که شما برای جایگزینی قطعات قدیمی خودرو، نیاز به لنت های جدید خواهید داشت. اکثر تولیدکنندگان قطعات دیسک ترمز قادر به کمک کردن به شما برای پیدا کردن لنت های ترمز مناسب می باشند. در برخی از مواقع ممکن است لازم باشد همان زمانی که لنت های ترمز را تعویض می کنید برای تعویض روتور ترمز نیز اقدام کنید. لنت های ترمز و روتور ترمز، هر دو به مرور زمان نازک شده و عملکرد آن ها کاهش می یابد.

این روغن معمولا برای سطح لنت های ترمز بین پدال و کالیپر ترمز استفاده می شود.تغییر لنت های ترمز به نظر ساده خواهد بود، اما ممکن است این کار بسته به مدل خودرو متفاوت باشد. به همین دلیل است که استفاده از دفترچه راهنما باعث اطمینان شما از انجام کار به طرز صحیح خواهد بود.با این حال در ادامه به مراحلی که لازم است به صورت گام به گام انجام دهید، اشاره می کنیم.

۱. ماشین خود را از سطح زمین بالا ببرید

اهمیت دیسک ترمز در خودرو بسیار زیاد است. اولین گام این است که برای بررسی سیستم دیسک ترمز و تعویض لنت های ترمز خودروی خود را از سطح زمین بالا ببرید. با استفاده از جک خودرو می توانید این کار را انجام دهید، سپس به کمک آچار پیچ ها را شل کنید و تایر را خارج کنید. به طور معمول لازم است که این کار را در دو طرف خودرو انجام دهید. زمانی که آچار در جای درست خود قرار بگیرد، زمان بلند کردن ماشین از سطح زمین فرا می رسد، دفترچه راهنما می تواند به شما بگوید که جک خودرو را در کدام نقطه از خودرو لازم است قرار دهید. پس از اینکه موقعیت قرارگیری جک خودرو را پیدا کردید، می توانید ماشین را بلند کنید.

۲. بررسی سیستم دیسک ترمز و تعویض لنت ترمز

در این مرحله لازم است که شما روتور و کالیپر ترمز خودرو را بررسی کنید. تاثیر فشار کالیپر ترمز بر عملکرد ترمز باید بررسی شود. کالیپر ترمز مشابه یک گیره در خودرو عمل می کند. لنت های ترمز در خودرو باعث ایجاد فشار به دیسک ترمز می شوند، این کار باعث کاهش سرعت چرخ ها و در نهایت توقف کامل خودرو می شود. پس از اینکه چرخ ها را خارج کنید قادر به مشاهده دیسک ترمز، لنت و کالیپر ترمز خواهید بود. در این مرحله در صورتی که لنت ترمز نیاز به تعویض داشته باشد، لازم است که قطعات قدیمی را به آرامی از جای خود خارج کنید، در صورتی که حین عملیات به کالیپر ترمز آسیب وارد شود، تعویض آن می تواند برای شما بسیار گران تمام شود. زمانی که لنت های ترمز را از مکان خود خارج می کنید، به نحوه قرار گیری آن ها در خودرو توجه کنید، حتی می توانید برای دقت بیشتر از سیستم دیسک ترمز و لنت ها عکس برداری کنید، زیرا لازم است که در مرحله بعدی یعنی جایگزینی قطعات جدید بسیار دقت نمایید.

۳. جایگزینی لنت های ترمز

پس از برداشتن لنت های ترمز قدیمی، نوبت قرارگیری و جایگزینی لنت های ترمز جدید فرا می رسد. ابتدا لازم است که روغن ترمز را به قسمت خارجی لنت های ترمز اعمال کنید. زمانی که برای ترمز گرفتن اقدام می کنید و پدال ترمز را فشار می دهید، پیستون کالیپر ترمز به قسمت های خارجی لنت ترمز فشار می آورد. این روغن ترمز باعث می شود که سر و صدای سیستم ترمز کاهش یابد. مراقب باشید که حین انجام این کار چسبندگی در قسمت جلویی لنت های ترمز و یا روتور ایجاد نشود. زمانی که گریس ترمز را اعمال می کنید، لنت های ترمز جدید را در همان نقطه ای قرار دهید که لنت های ترمز قدیمی در آن قرار داشتند. با استفاده از دستگاه دیسک تراش درجا روند تعمیر دیسک ترمز سریع تر می شود.

۴. قرار دادن کالیپر ترمز

زمانی که شما لنت های ترمز جدید را در سیستم دیسک ترمز قرار دادید، نوبت به مونتاژ کالیپر ترمز می رسد. ابتدا بهتر است که یکی از لنت های ترمز را در داخل کالیپر ترمز قرار دهید. سپس قطعه پلاستیکی گسترده ای از ابزار ترمز را در مقابل کالیپر ترمز قرار دهید. دسته را روی ابزار ترمز بچرخانید تا پیستون به سمت کالیپر ترمز فشرده شود. در این زمان لازم است که پیچ و مهره ها را به درستی در جای خود تنظیم کنید.

۵. مونتاژ تایرها

قبل از اینکه تایرها را جایگزین کنید، بهتر است مجددا همه چیز را چک کنید، تا اطمینان حاصل کنید که همه چیز به طور محکم در جای خود قرار گرفته اند. پس از اینکه تایرها را قرار دادید، پیچ ها را محکم کنید و به وسیله جک خودرو ماشین را به سمت زمین هدایت کنید.اگر برای اولین بار است که برای تعویض لنت های ترمز خودرو اقدام می کنید، پس از تعویض بهتر است که سیستم دیسک ترمز اتومبیل خود را با سرعت کم آزمایش کنید. ممکن است به نظر برسد که فرایند تعویض لنت ترمز بسیار آسان و ابتدایی می باشد، به صورتی که هر کسی با کمک ابزار مناسب قادر به انجام آن خواهد بود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها