به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از تجارت نیوز، همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه در حال حاضر با چهار مسئله مهم رو به رو است. نبود ثبات در بازار ارز و دلار که فرصت برنامه ریزی را از سیاست گذار و شرکت های بورسی به نوعی گرفته و بازار را در یک بلاتکلیفی رها کرده است. عامل دیگر بحران در بازار سرمایه بالا بودن نرخ بهره است که این مورد آسیب های جبران ناپذیری را به بازار وارد می کند و با وجود قیمت گذاری دستوری و فشار به شرکت ها برای اجرایی کردن این دستورات پیکره بازار متلاشی شده است.
دارابی درباره پیش بینی بازار ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ گفت: روند بازار همچنان منفی است و شاخص در همین محدوده نوسان می کند. گروه های معدنی و پتروشیمی را با توجه به بالا رفتن قیمت نفت و کامودیتی ها در بازارهای جهانی می توان پیش رو بدانیم.
همچنین دنیای اقتصاد نوشت:
پیش بینی وضعیت جریان ورود یا خروج نقدینگی به بازار در سال جاری منوط به بررسی متغیرها و چالش های پیش روی بازار است.
حسن برادران هاشمی، کارشناس بازار سرمایه با بیان مطلب فوق می گوید: عملکرد گروه ها و صنایع بورسی از گزارش های مطلوب همراه با رشد سودآوری خبر می دهد که با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع می تواند موجب اقبال اهالی قدیمی و حرفه ای به بازار شود.
وی ضمن اشاره به تصمیمات سیاست گذار بورسی که منجر به خروج پول از بازار می شود، عنوان می کند: یکی از چالش هایی که سهامداران در یک سال اخیر با آن دست و پنجه نرم می کنند، تصمیمات بدون پشتوانه متولیان بازار است. به عنوان مثال اجرای دامنه نوسان نامتقارن طی چند ماه گذشته نه تنها کمکی به بازار نکرد بلکه موجب کاهش چشمگیر حجم دادوستدها و افت نقدشوندگی نیز شده است. متناسب و متقارن کردن دامنه نوسان و اجرای قوانینی که به روان سازی و نقدشوندگی منجر شود از الزامات مهم پیش روی سازمان بورس است. برهمین اساس پیش بینی می شود در صورت تداوم اجرای دامنه نامتقارن همچنان شاهد بازاری بی رمق و خروج پول از بازار باشیم که در این صورت سرمایه جدید نیز وارد بازار نخواهد شد.
این کارشناس خاطرنشان می کند: بورس با چالش های مهمی خارج از بازار سرمایه مواجه است. اولین متغیر تاثیرگذار بر روند معاملات تالارهای شیشه ای نتیجه مذاکرات برجام است. اینکه پرونده برجام به چه نحوی بسته شود، بر تمامی بازارهای سرمایه گذاری از جمله بازار سهام اثرگذار است و تا زمان مشخص شدن نتیجه آن انتظار می رود، در همه بازارها از جمله بورس شاهد ورود یا خروج قابل توجهی از پول نباشیم. اما در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات چه اتفاقی در بازار رخ می دهد؟ اگر مذاکرات منجر به توافق همه جانبه شود، بازار سهام مانند سایر بازارهای موازی در کوتاه مدت افت بیشتری را رقم می زند اما با توجه به اینکه کاهش تحریم ها نهایتا بر بیشتر شرکت های بورسی اثر مثبت دارد، در میان مدت و بلندمدت می تواند موجب ورود سرمایه شود. همچنین نوسانات قیمت ارز نیز بر روند بازار سهام موثر است. قیمت دلار نیز در ماه های پیش رو تحت تاثیر مناسبات بین المللی کشور قرار دارد. اما برخلاف اظهارنظر برخی مدیران دولتی در مورد کاهش قیمت دلار بعد از احیای برجام به نظر نمی رسد شاهد افت قابل توجه قیمت دلار باشیم.
برادران هاشمی می گوید: یکی از موضوعات مهمی که می تواند تکلیف ورود و خروج پول به بازار را مشخص کند، انتخابات ریاست جمهوری است که با توجه به حواشی احتمالی این موضوع انتظار می رود برخی از سرمایه گذاران ترجیح دهند از ورود به بازار خودداری کنند. در مجموع هر یک از موارد گفته شده می تواند بر ورود یا خروج جریان پول به بازار موثر باشد.