به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از اقتصادنیوز، بخشی از معامله گران کف بازار معتقدند مانور روی کاهش قیمت دلار با دو هدف است : اول، اذهان برخی سرمایه گذاران را از این بازار دور کند. دوم اینکه عده ای از معامله گران بتوانند دلار تهران را جمع و به ترکیه منتقل کنند.
قیمت دلار منجمد شد
بنا به روایت اکوایرن، روز گذشته قیمت دلار کماکان در بازار منجمد بود اما سکه به بالای ۱۲ میلیون رسید. دلیل رنج بودن قیمت دلار به فضای خبری و تاکتیک های بازارساز برمی گردد، دلیل رشد قیمت سکه در روز دوشنبه نیز به افزایش قیمت طلا برمی گردد.
با باز شدن بازارهای جهانی پس از تعطیلات آخر هفته، نرخ اونس طلا با رشد ۱.۴۵ درصدی به ۱۹۱۶ دلار در ساعت ۱۶ عصر روز گذشته رسید.
الگوی خبری بازار ارز از نگاه معامله گران
در بازار ارز معامله گران به یک الگو اشاره می کنند که تا ساعت ۱۱ اخبار منفی در کانال های تلگرامی منتشر می شود، اما به محض باز شدن قیمت درهم، اخبار مثبت می شود. اخبار مثبت و تزریق احتمالی درهم دلایلی بود که قیمت دلار تهران را در سطح ۲۶ هزار و ۲۵۰ تومان فریز کرد.
سکه نیز اگرچه به لطف طلا تا ۱۲ میلیون بالا رفت اما معامله گران معتقدند اگر قیمت دلار توان صعود نداشته باشد طلا به تنهایی نمی تواند سکه را به بالا پیش ببرد.
دلار هرات از مثلث مرگبار خارج می شود؟
برخی از معامله گران می گویند بازارساز کماکان از طریق دبی و هرات، دلار را در یک کنج گرفتار کرده و به همین خاطر نیز دلار طی هفته گذشته، تغییر قیمت چندانی نداشته است. درباره آینده قیمت دلار برخی اعتقاد دارند که از نظر فنی دلار هرات باید از مثلث مرگبار خارج شود. برای خروج از این مثلث، قیمت دلار هرات باید بالای ۲۵ هزار و ۸۵۰ تومان قرار بگیرد در غیر این صورت احتمال اینکه دلار زیر ۲۵ هزار و ۵۵۰ تومان قرار بگیرد وجود دارد که یعنی فاز جدید بازار نزولی است.
پیش بینی آینده قیمت دلار
تعدادی از کانال های معاملاتی پیش بینی می کنند که ملاقات دلار هرات با ۲۵ هزار و ۵۵۰ تومان اتفاق می افتد و به دنبال آن قیمت دلار تهران نیز نزولی می شود.
اما باوجود اینکه فضا در کانال های تلگرامی که اطلاعات ارزی می دهند، نزولی بود، در کف بازار معامله گران متفاوت فکر می کنند. از نگاه آن ها خبر توافق در بازار پیشخور شده و خبرها خیلی توان اثرگذاری روی کاهش قیمت ندارد. واکنش بازار به صحبت های خطیب زاده، شاهد این دسته از معامله گران بود.
خبر برجامی در بازار پیش خور شد
درحالی که خطیب زاده گفته بود متن پیش نویس توافق آماده شده، اما قیمت دلار نزولی نشده است. وقتی از معامله گرها می پرسیدی که چرا به چنین خبری، بازار دلار واکنش نشان نداده، می گفتند دلیل این است که هر دوطرف می گویند چند قدم یا دو درصد مانده است. از نگاه معامله گران همان دو درصد بخش کلیدی توافق یعنی نحوه فعالیت هسته ای ایران و برداشته شدن تحریم ها است. دو درصدی که می تواند مذاکرات را به شکست برساند در واقع از این دید تمام مذاکرات برای حل این دو درصد است. بنابراین تا وقتی که دو درصد به صورت رسمی و قطعی حل نشود بازار واکنشی نشان نمی دهد. از نگاه معامله گران بازار ارز به اندازه کافی با اطلاعات پایین اومده و از اینجا به بعد برای پایین آمدن باید گشایش های واقعی و عینی صورت بگیرد.
پشت پرده مانور بر روی قیمت دلار
بخشی از همین معامله گران کف بازار معتقدند این مانور روی قیمت دلار با دو هدف است : اول، اذهان برخی را از این بازار دور کند. دوم اینکه عده ای از معامله گران بتوانند دلار تهران را جمع و به ترکیه منتقل کنند. در کنار بازار هرات، تهران و سلیمانیه ظاهرا بازار استانبول درحال شکل گیری است که قیمت اسکناس دلار در استانبول بالاتر از تمام بازارها است و معمولا اختلاف آن با تهران به ۵۰۰ تومان می رسد.
سبقت تتر از دلار
یکی از اتفاقات دیگری که در بازار افتاد سبقت مجدد تتر از دلار بود. قیمت تتر چند وقتی بود که پایین تر از دلار تهران معامله می شد اما دیروز ۵۰۰ تومان بالاتر از تهران معامله شد.
بازار متشکل همچنان نرخ پایان روز را نمی دهد
نکته عجیب هم اینکه بازار متشکل از اول هفته از دادن نرخ نهایی خوداری می کند. این درحالی است که علی صالح آبادی، رییس کل بانک مرکزی سامانه برخط قیمت ارز را رونمایی کرد اما بازار متشکل به عنوان بازار پایه ارز، طی سه روز گذشته از دادن نرخ پایانی خودداری می کند و دلیلی نیز برای آن نیاورده است.