به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،ولوو کارز - Volvo Cars - خودروسازی سوئدی است که خودروهایی در کلاس های اس یو وی، استیشن واگن، هاچبک، سدان و کوپه تولید می کند.
خودروسازی ولوو در ابتدا متعلق به شرکت بلبرینگ سازی SKF سوئد بود؛ اما در سال 1936 اس کا اف سهم خود از این شرکت را به کمپانی ولوو واگذار کرد. ولوو کارز تا سال ۱۹۹۹ به عنوان بخش تولید خودروهای سواری ولوو فعالیت می کرد اما از اواخر همان سال شرکت فورد آمریکا، اقدام به خریداری ولوو کارز، از گروه ولوو نمود.
اما نهایتا شرکت جیلی چین در سال 2010 اقدام به خرید سهام این شرکت از فورد کرد تا اکنون خودروهای ولوو تحت مدیریت جیلی به تولید برسند.
پای خودروهای ولوو در ابتدا توسط شرکت افراموتور به کشورمان باز شد، اما رفته رفته با فعالیت ضعیف این شرکت، شایعاتی مبنی بر آغاز فعالیت داتیس خودرو به عنوان نماینده جدید ولوو در ایران نیز به گوش رسید که تاکنون نتیجه ای در بر نداشته است.
شرکت ولوو از مدت ها پیش در عرصه خودروهای سنگین کشورمان حضوری پررنگ داشت؛ اما در دهه ۹۰ شمسی برخی از مدل های سواری این خودروساز نیز به صورت نسبتا گسترده تر از گذشته به دست مشتریان داخلی رسید. شرکت افرا موتور نمایندگی این برند را بر عهده داشت و محصولات پرفروشی هم چون ولوو XC90 و XC60 و… را به بازار ایران معرفی کرد. در ادامه، چند مورد از محبوب ترین محصولات ولوو در ایران را مورد بررسی اجمالی قرار خواهیم داد.
ولوو XC90، از محبوب ترین محصولات ولوو در ایران
ولوو XC90 محبوب ترین و معروف ترین خودروی سواری کمپانی ولوو در ایران است که نخستین مرتبه در سال ۲۰۱۶ چشم ایرانیان را به جمال خود روشن کرد. این کراس اوور سایز متوسط، در سه تیپ مومنتوم، آردیزاین و انسکریپشن در کشورمان حضور دارد و به دلایلی هم چون کیفیت ساخت بالا، آپشن های متنوع، توان فنی متقاعدکننده و طراحی ظاهری و داخلی چشم نواز توانسته است نامی خوش از خود در بازار ایران بر جای بگذارد.
نیروبخش ولوو XC90، یک موتور چهارسیلندر پرخوران از نوع توامان توربوشارژ و سوپرشارژ با حجم ۲ لیتر است. این پیشرانه، می تواند ۳۲۰ اسب بخار قدرت و ۴۰۰ نیوتن متر گشتاور را از طریق یک جعبه دنده ۸سرعته دوکلاچه اتوماتیک و دو عدد دیفرانسیل به سوی هر دو محور ارسال کند.
شتاب صفرتاصد ولوو XC90 کمتر از ۷ ثانیه برآورد شده است و از این حیث، به عنوان یک شاسی بلند لوکس ۲۰۲۵ کیلوگرمی، جزو چابک ترین محصولات حاضر در کلاس خود به شمار می رود. این خودروی مجلل سوئدی، 7.7 لیتر بنزین در ازای پیمایش هر صد کیلومتر می سوزاند و بیشینه سرعت آن، چیزی حدود ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است.
مدل انسکریپشن به عنوان نسخه فول آپشن شناخته می شود که تقریبا هر نوع امکاناتی را که از یک خودروی لوکس انتظار می رود، در دل خود جای داده است که از آن جمله، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ترمز اضطراری، ترمز پارک برقی، فرمان حساس به سرعت، سیستم صوتی با 10 یا ۱۹ بلندگو، نمایشگر ۱۲.۹ اینچی پشت فرمان، ورود و استارت بدون کلید، تهویه اتوماتیک چهارگانه هوشمند، تنظیم صندلی های جلو در شش حالت مختلف به صورت برقی، گرمکن و سردکن و ماساژور برای صندلی های جلو، آینه های جانبی تاشونده برقی به علاوه گرم کن، سقف پانوراما، درب صندوق برقی، دوربین های عقب و ۳۶۰ درجه به علاوه دوربین جانبی، رادار تصادف از عقب، سامانه تابلوخوان و …
ولوو xc60
دیگر کراس اوور کمپانی ولوو در ایران، ایکس سی ۶۰ نام دارد. این خودرو در سال ۲۰۱۳ با نسخه فیس قدیم وارد بازار ایران شد، اما مدل نیوفیس آن با طراحی ظاهری بسیار زیباتر در قالب مدل های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ و با سه تیپ آردیزاین و آردیزاین پلاس و SE لوکس به مشتریان ایرانی تحویل داده شد.
یک پیشرانه ۴ سیلندر توربوشارژ به حجم ۲ لیتر، توان 240 اسب بخار و گشتاور 320 نیوتن متر در سینه ولوو xc60 جای گرفته است. هم چنین یک گیربکس ۶ دنده اتوماتیک نیز این پیشرانه را همراهی می کند تا نیروی آن را به سمت محور جلو بفرستد. ولوو xc60 برابر با ۱۸۳۳ کیلوگرم وزن دارد و شتاب صفرتاصد آن نیز چیزی حدود 8.1 ثانیه ارزیابی می شود. بیشینه سرعت این کراس اوور شهری نیز به حوالی 235 کیلومتر بر ساعت خواهد رسید.
امکاناتی هم چون کروزکنترل هوشمند، سامانه های کنترل کشش و پایداری، رادار نقطه کور، سیستم ایمنی هشدار تصادف و تغییر مسیر، نمایشگر دیجیتال پشت فرمان، صفحه نمایش لمسی ۷ اینچی داشبورد، تهویه اتوماتیک دوگانه، شش کیسه هوا، صندلی های جلو با تنظیم برقی، آینه های جانبی تاشونده برقی، سانروف و … از مهم ترین آپشن های ولوو XC60 به شمار می روند.
ولوو V40
ولوو V40 به عنوان یک هاچ بک لوکس و از محبوب ترین محصولات ولوو در ایران ، مورد توجه مشتریانی قرار گرفت که نیم نگاهی نیز به آلفارومئو جولیتا داشتند. این خودروی هاچ بک، از سال ۲۰۱۴ مهمان خیابان های ایران شد و با دو تیپ آردیزاین و آردیزاین پلاس سر از نمایشگاه های فروش خودرو درآورد.
پیشرانه ۵ سیلندر توربوشارژ در ولوو V40 به خدمت گرفته شده است تا ۲۱۳ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور تولیدی را از طریق یک گیربکس ۶ دنده اتوماتیک پاورشیفت به سمت چرخ های جلو انتقال دهد. شتاب صفرتاصد ولوو وی40، برابر 6.9 ثانیه است و نهایت سرعت آن، 235 کیلومتر بر ساعت تخمین زده می شود. این خودروی ۱۴۴۱ کیلوگرمی به حدود ۷.۵ لیتر سوخت جهت پیمایش هر ۱۰۰ کیلومتر نیاز دارد.
امکاناتی هم چون کروزکنترل، سامانه های کنترل کشش و پایداری، رادار نقطه کور و تغییر لاین، ترمز اضطراری، تهویه اتوماتیک دوگانه، نمایشگر ۷ اینچی لمسی، ۹ عدد کیسه هوا، ایربگ عابر پیاده، صندلی جلو با تنظیمات برقی، گرم کن صندلی های جلو، سانروف، سقف پانوراما، کیت اسپرت بدنه و … از جمله مهمترین تجهیزات رفاهی و ایمنی ولوو V40 به شمار می روند.
ولوو C70 کروک
این خودروی لوکس، به عنوان یک اتومبیل روباز مورد توجه جوانان و اقشار ثروتمند قرار گرفته است؛ اما فروش آن، کمتر از مدل های فوق برآورد می شود. سی ۷۰ کروک یک سدان دو در جمع وجور با سقف فلزی جمع شونده است که از یک موتور ۵سیلندر ۲۵۲۱ سی سی، معادل ۲۳۰ اسب بخار توان و 320 نیوتن متر گشتاور دریافت می کند. جعبه دنده ۵سرعته اتوماتیک نیز این نیرو را دریافت و به سمت محور جلو منتقل می کند. شتاب صفرتاصد ولوو C70 کروک، حدود ۸ ثانیه اعلام شده است و حداکثر سرعت آن نیز 235 کیلومتر بر ساعت خواهد بود. ولوو سی۷۰ کروک، حدود 9.4 لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر، سوخت مصرف خواهد کرد.
سنسور باران، کیسه های هوای جلو و جانبی، سیستم حفاظتی ضدضربه (WHIPS)، سیستم حفاظت هنگام غلتیدن (ROPS)، سیستم حفاظتی ضربه های کناری (SIPS)، سیستم هشدار نقاط کور (BLIS)، روکش صندلی چرمی به همراه گرم کن، سنسور پارک، تنظیمات 8جهته برقی صندلی راننده به همراه مموری، اتولایت، ساب ووفر و سیستم صوتی با ۱۲ عدد اسپیکر، در زمره مهمترین تجهیزات رفاهی -ایمنی این خودرو قرار می گیرند.
جمع بندی
محصولات ولوو در بازار ایران، به عنوان خودروهای نسبتا لوکس موردتوجه مشتریان ثروتمند قرار گرفته است و در این میان، xc90 بیشترین محبوبیت را نسبت به سایر خودروهای ولوو برای خود به دست آورده است. هم چنین علاوه بر مدل های مذکور، خودروی هاچ بک دو در ولوو C30 نیز در بازار ایران حضور دارد که برخی افراد خاص پسند، تمایل ویژه ای به خرید آن نشان می دهند تا از قابلیت های فنی بالا و جذابیت ظاهری این خودرو به عنوان یک هاچ بک لوکس دو در لذت ویژه ببرند.
بالابودن قیمت خودرو و خدمات پس ازفروش نسبتا محدود، تنها پاشنه آشیل محصولات ولوو محسوب می شوند که در صورت برقراری مجدد واردات خودرو به کشور، قطعا شاهد استقبال بیشتر مشتریان از محصولات جدید این کمپانی سوئدی در ایران خواهیم بود.