پیش از هرچیز باید بدانید که هر دو گوشی ردمی نوت 9 پرو و ردمی نوت 9 اس کاملا شبیه بههم هستند؛ بهطوریکه حتی قابها و محافظهایشان مشترک است. هر دو بدنهای کشیده و بزرگ و سنگین دارند که البته مورد آخر را باتری حجیم ۵،۰۲۰ میلیآمپرساعتی آنها توجیه میکند.
شیائومی برای سری ردمی نوت 9 قاب پشتی براق و صیقلی و آینهای را در نظر گرفته است که در رنگهای سفید و مشکی و آبی شفقی برای مدل نوت 9 اس و سفید و مشکی و سبز آبی برای مدل نوت 9 پرو عرضه میشود. براق و آینهای بودن قاب پشتی که اتفاقا از شیشه ضدخش و نشکن «گوریلا گلس ۵» ساخته شده، زیبایی گوشیها را دوچندان میکند. بهجز بحث رنگ، تنها تفاوت ظاهری بین ردمی نوت 9 اس و ردمی نوت 9 پرو به موردی جزئی در قاب پشتی برمیگردد: در مدل 9 اس در سمت چپ فلش دوربین، عبارت 48MP بهچشم میخورد؛ ولی در ردمی نوت 9 پرو عبارت 64MP را میبینید که به بزرگترین تفاوت این دو مدل، یعنی دقت حسگر دوربین اصلی آنها، اشاره میکند.
برخلاف مدلهای پیشین که تمام دوربینها بهصورت عمودی زیر هم قرار داشتند، اینبار شیائومی چهار دوربین گوشی را در فضایی مربعیشکل روی محور تقارن پنل پشتی قرار داده است تا هم طراحی قاب پشتی خلوتتر و زیباتر شود و هم با طراحی گوشیهای پرچمدار بازار مثل آیفون ۱۱ همسو شود. توجه کنید فضای مربعی دوربین بیرونزدگی زیادی دارد که البته امروزه در اکثر گوشیها این موضوع وجود دارد.
پشت گوشی بهشدت لیز است؛ بهقدری که اگر دستگاه را روی سطحی با شیب خیلی کم هم قرار دهید، به احتمال زیاد سُر میخورد و میافتد؛ بنابراین، حتما قاب محافظ برای آن بخرید یا حداقل از قاب ژلهای موجود در جعبهی گوشی استفاده کنید. آینهایبودن قاب پشتی باعث میشود تا استعداد زیادی در جذب اثرانگشت و چربی دست داشته باشد؛ پس اگر خیلی وسواسی هستید، یا باید از قاب محافظ داخل جعبه استفاده کنید یا همیشه دستمال نرم همراه خود داشته باشید.
در سمت دیگر و در جلو گوشی، نمایشگر عریض ۶٫۶۷ اینچی قرار دارد که بهجز پایین نمایشگر، حاشیههای کموبیش باریکی دارد. مثل مدل سال گذشته، یعنی ردمی نوت 8 پرو، چیزی نزدیک به ۸۵ درصد از کل فضای جلو گوشی دراختیار نمایشگر قرار دارد. اینبار دیگر از بریدگی قطرهایشکل خبری نیست و دوربین سلفی بهصورت سوراخی در بالای نمایشگر بریده شده است.
شیائومی درست مثل پشت گوشی، در جلو گوشی هم از نسل پنجم نمایشگر گوریلا گلس استفاده کرده است. بدینترتیب، حتی اگر نخواهید برای گوشی خود محافظ صفحهنمایش بخرید، به مشکل خاصی برنمیخورید؛ چراکه این شیشه مقاومت نسبتا خوبی دربرابر ضربه و خطوخش دارد.
احتمالا موضوعی که تا اینجا متوجه شدهاید، این است که نه روی قاب پشتی و نه در زیر نمایشگر ردمی نوت ۹ اس/پرو، از حسگر تشخیص اثرانگشت خبری نیست. برای بررسی این موضوع بهسراغ لبهی سمت راست گوشی میرویم؛ جاییکه کلید پاور و کلیدهای کموزیاد کردن صدا قرار دارند. سری ردمی نوت ۹ جزو معدودترین گوشیهای دنیا محسوب میشوند که حسگر تشخیص اثرانگشت آنها روی کلید پاورشان قرار دارد.
فضای اطراف کلید پاور کمی فرورفتهتر از سایر لبهی سمت راست است تا بتوانید بهراحتی آن را پیدا کنید و انگشتتان را روی کلید قرار دهید. عملکرد کلی حسگر اثرانگشت ردمی نوت ۹ اس/پرو، مثل حسگرهای مرسوم دیگر ارزیابی میشود؛ یعنی سریع و بسیار دقیق است؛ البته احتمالا چند روزی طول بکشد تا به وجود حسگر اثرانگشت روی لبهی سمت راستی عادت کنید.
لبهی سمت چپ بسیار خلوت است و شکاف درگاه سیمکارت و کارت حافظه روی آن قرار دارد. خبر خوشحالکننده این است که برخلاف ردمی نوت 8 پرو، شکاف سیم و کارت حافظه در ردمی نوت 9 پرو و ردمی نوت 9 اس از هم جدا هستند؛ بدینترتیب، میتوانید همزمان هم از دو سیمکارت استفاده کنید و هم از کارت حافظه.
روی لبهی بالایی، میکروفن دوم و فرستندهی مادونقرمز (اینفرارد) و بلندگوی دوم قرار دارند. لبهی پایینی هم که شلوغترین لبهی دستگاه محسوب هم میشود، خروجی صوتی ۳٫۵ میلیمتر (جک هدفون)، میکروفن اصلی، بلندگوی اصلی و درگاه USB نوع C را میزبانی میکند.
نمایشگرهای ردمی نوت ۹ اس و ردمی ۹ پرو روی کاغذ مشابه یکدیگر هستند و شیائومی در هر دو گوشی از پنلهای تخت IPS LCD با قطر ۶/۶۷ اینچی استفاده کرده است. این نمایشگر کمی بزرگتر و کشیدهتر از ردمی نوت ۸ پرو است و قطعا علاقهمندان به نمایشگرهای بزرگ را راضی خواهد کرد. متأسفانه هنوز در محصولات میانرده و اقتصادی ردمی شاهد استفاده از نمایشگرهای OLED نیستیم و از این نظر سامسونگ یک پله بالاتر قرار میگیرد. در عمل، نمایشگر سری ردمی نوت ۹ پرو و ۹ اس چگونه است؟ آیا درمقایسهبا نسل گذشته تغییری کرده است؟
رزولوشن نمایشگر هر دو گوشی ردمی نوت ۹ اس و نوت ۹ پرو ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است که با تراکم ۳۹۵ پیکسل، بهاندازهی کافی برای محصولی میانرده شارپ محسوب میشوند. مانند دیگر گوشیهای میانرده و ارزانقیمت با پنل LCD، در پسزمینههای روشن هالهای هرچند اندک درکنار حفره بهچشم میخورد. باتوجهبه پوشش نهچندان زیاد فضای رنگی گسترده و روشنایی حداکثر محدودتر از OLEDها، پشتیبانی هر دو دستگاه از HDR10 با تجربهی ما در گوشیهای گرانقیمتتر یا محصولات با نمایشگر اولد تفاوت دارد.
عموما در گوشیهای با نمایشگر LCD تفاوتی بین روشنایی حداکثر در حالت خودکار و دستی وجود ندارد؛ اما در سری ردمی نوت ۹ همانند سری ردمی نوت ۸ شاهد تفاوت این دو هستیم. روشنایی حداکثر برای ردمی نوت ۹ پرو در حالت دستی و خودکار بهترتیب ۳۱۰ و ۴۲۰ نیت (در آزمایش با الگوی ۵۰ درصد سفید) و برای ردمی ۹ اس بهترتیب ۳۳۳ و ۴۸۰ نیت بهدست آمد که کمتر از اعدادی است که پیشازاین برای ردمی نوت ۸ پرو و ردمی نوت ۸ بهدست آوردیم.
روشنایی هر دو گوشی ردمی نوت ۹ اس و نوت ۹ پرو درمقایسهبا دیگر محصولات میانردهی مجهز به پنل LCD بیشتر است؛ اما همچنان به ضعف بزرگی بهنام عمق کمِ رنگ مشکی مبتلا است. حداکثر کنتراست Native برای برای ۹ اس و پرو بهترتیب ۹۶ و ۸۰ است که کاملا متوسط ارزیابی میشود. روشنایی حداقل هر دو نمایشگر برای استفاده در محیطهای تاریک بسیار مناسب بهنظر میرسد و فراتر از ۰/۷ نیت نمیرود.
سه حالت تصویر آشنای زیر در میانردههای اقتصادی شیائومی بهچشم میخورد:
سردی رنگ سفید در هر دو نمایشگر مشهود است که برای اصلاح آن میتوانید از حالت Warm استفاده کنید که به بهبود دقت نیز اندکی کمک میکند. میانگین خطای رنگ در حالت پیشفرض برای ردمی نوت ۹ اس و ۹ پرو بهترتیب ۵ (۴/۲ برای Warm) و ۴/۹ (۴/۲ برای Warm) بهدست آمد؛ میانگین خطای حالت استاندارد نیز بهترتیب ۲.۲ و ۳ بهدست آمد. دقت رنگ دو گوشی باتوجهبه فضای رنگی پشتیبانیشدهی آنها متوسط ارزیابی میشود.
درمجموع، شباهت زیادی بین عملکرد نمایشگر دو گوشی وجود دارد و میتوان آن را باتوجهبه برچسب قیمتی متوسط ارزیابی کرد. گوشیهای مجهز به پنل اولد از سری می ازنظر نمایشگر شما را بیشتر راضی خواهد کرد و ما نیز امیدواریم شیائومی سری ردمی را نیز در آینده به چنین پنلهایی مجهز کند.
مطابق انتظار، اسپیکر تککانالهی دو گوشی عملکرد جالبی ندارد. ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو چه ازحیث بلندی صدا و چه شفافیت در بهترین حالت، متوسط ارزیابی میشوند و فراتر از آن نمیروند.
هر دو گوشی ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو با سیستمعامل اندروید ۱۰ و رابط کاربری MIUI 11 فروخته میشود؛ اما احتمالا در موج دوم بهروزرسانیهای MIUI 12، نسخهی جدید رابط کاربری شیائومی را نیز دریافت کنند. زبان طراحی مینیمالیستی، تم تیره (Dark Mode) در سطح سیستمی، حالت بهینهسازی مصرف باتری Ultimate Power Saving Mode، قابلیت تبادل فایل Mi Share (مشابه Air Drop اپل)، صفحهنمایش هموارهروشن بهبودیافته، نمایش اعلانات ازطریق روشنکردن کنارههای نمایشگر و ارسال سریع پاسخ به پیامها ازجمله ویژگیهای مهم MIUI 11 بهشمار میآیند.
دوربین یکی از معدود بخشهایی است که ردمی نوت ۹ اس را از ردمی نوت ۹ پرو متمایز میسازد. درحالیکه ردمی نوت ۹ اس از ترکیب دوربین واید ۴۸ مگاپیکسلی، دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی، دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی و حسگر تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی بهره میگیرد، ردمی نوت ۹ پرو با حفظ سه دوربین دیگر، از حسگری با وضوح بیشترِ ۶۴ مگاپیکسلی بهعنوان دوربین واید استفاده میکند.
دوربین اصلی ردمی نوت ۹ اس از حسگر ۴۸ مگاپیکسلی با فیلتر Quad-Bayer استفاده میکند. این حسگر با ابعاد نسبتا بزرگ 1/2 اینچی ۴۸ میلیون پیکسل ۰٫۸ میکرومتری روی سطح خود دارد که نور را ازطریق لنز ۶ تکهای با دیافراگم f/1.79 روی آنها میتاباند و سپس با تجمیع دادههای هر چهار پیکسل مجاور، عکسهایی ۱۲ مگاپیکسلی با پیکسلهای ۱٫۶ میکرومتری تولید میکند. درمقابل، دوربین اصلی ردمی نوت ۹ پرو به حسگر ۶۴ مگایپکسلی با ابعاد بزرگترِ 1/1.72 اینچی اتکا دارد که با سازوکاری مشابه، نور را از لنز ۶ تکهای با دیافراگم تنگترِ f/1.89 عبور میدهد و عکسهایی ۱۶ مگاپیکسلی با پیکسلهای ۱٫۶ میکرومتری میگیرد.
برای ثبت عکسهای فوقعریض، هر دو گوشی ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو از حسگر ۸ مگاپیکسلی با ابعاد 1/4.0 اینچی و پیکسلهای ۱٫۱۲ میکرومتری و لنز ۵ تکهی f/2.2 کمک میگیرند. براساس مشخصات فنی ذکرشده در وبسایت شیائومی، دوربین اولتراواید دو گوشی زاویهی دید ۱۱۹ درجهای را فراهم میکند؛ اما پس از اصلاح اعوجاج تصویر، زاویهی دید به ۱۰۸٫۳ درجه کاهش مییابد.
بر اثر ابعاد بزرگ دوربین اصلی، ناحیهی فوکوس دوربین در هر دو گوشی وسعت اندکی دارد؛ بنابراین بهویژه حین عکاسی از سوژههای نزدیک، بخشهایی از آن محو بهنظر میرسند. شیائومی برای رفع چنین مشکلی، از دوربین سوم ردمی نوت ۹ اس / پرو مجهز به حسگر ۵ مگاپیکسلی با ابعاد 1/5.0 اینچی و پیکسلهای ۱٫۱۲ میکرومتری بههمراه لنز f/2.4 برای ثبت عکسهای ماکرو کمک میگیرد. براساس ادعای شیائومی، دوربین ماکرو امکان فوکوس خودکار در فاصلهی ۲ تا ۱۰ سانتیمتری را نیز دارد.
براساس تجربهی نگارنده، عکسهای ماکرو از عکسهای کراپشده از دوربین اصلی جزئیات بیشتری دارند؛ اما رنگ آنها به چشمنوازی دوربین اصلی نیست. درنهایت، دوربین چهارم ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو با حسگر ۲ مگاپیکسلی و 1/5.0 اینچی در پسِ لنزی با دیافراگم f/2.4 قرار گرفته است و صرفا برای تشخیص عمق بهکار میرود. کیفیت عکسهای پرتره و سطح جزئیات آنها بهشدت به سطح نور محیطی بستگی دارد.
فرم کلی رابط کاربری تفاوتی با گوشیهای دیگر شیائومی ندارد: با سوایپ روی قسمت حالتها میتوان بین مواردی شامل فیلمبرداری اسلوموشن، ویدئو کوتاه، فیلمبرداری، عکاسی خودکار، عکاسی با وضوح ۴۸ یا ۶۴ مگاپیکسل (بسته به مدل گوشی)، پرتره، حالت Night، پانوراما و عکاسی حرفهای جابهجا شد. این در حالی است که لبهی بالایی رابط کاربری کلیدهای مربوط به فلش، HDR، عکسهای متحرک، فیلترها و منوی همبرگری شامل سایر تنظیمات و حالت ماکرو را دربردارد. حالت عکاسی حرفهای ردمی نوت ۹ اس / پرو امکان تغییر پارامترهای تراز سفیدی، فوکوس، سرعت شاتر و کنترل ISO را دراختیار میگذارد.
رابط کاربری دوربین میانبری را برای تغییر میدان دید بین حالتهای پیشفرض واید، اولتراواید ۰/۶ برابری و بزرگنمایی دوبرابری را دراختیار کاربر میگذارد که مورد آخر درحقیقت کراپی از تصویر دوربین اصلی است. شیائومی برای ثبت عکسهای با بزرگنمایی دوبرابری، از کراپ دوربین اصلی بهره میبرد؛ بنابراین، سطح جزئیات عکسهای 2X تعریف چندانی ندارد. همچنین، عکسهای اولتراواید در طول روز برای محصولی با برچسب اقتصادی مناسب بهنظر میرسند.
عکسهای دوربین اصلی ردمی نوت ۹ پرو و ردمی نوت ۹ اس درزمینهی گسترهی دینامیکی و سطح نویز و رنگها تفاوت فاحشی با یکدیگر ندارند و عملکرد هر دو را باتوجهبه برچسب اقتصادیشان، میتوان رضایتبخش دانست؛ اما درزمینهی سطح جزئیات، نسخهی پرو با اختلاف چشمگیری بهتر از نسخهی دیگر عمل میکند.
عکسهای دوربین اصلی هر دو گوشی در تاریکی و وضعیت نوری ضعیف در بهترین حالت مقبول هستند؛ اما با فعالسازی حالت Night، عکسها چه ازحیث تعادل نوردهی و چه حفظ جزئیات هایلایتها و سایهها و چه سطح روشنایی، بهبود بسیاری تجربه میکنند. متأسفانه دوربین اولتراواید در محیطهای تاریک عملکرد رضایتبخشی ندارد و از حالت Night نیز پشتیبانی نمیکند.
هر دو گوشی ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو برای ثبت عکسهای سلفی به دوربین ۱۶ مگاپیکسلی با ابعاد کوچکِ 1/3.06 اینچی و لنز f/2.5 اتکا دارند. عکسهای سلفی ازحیث جزئیات چندان شگفتانگیز نیستند؛ اما گسترهی دینامیکی و رنگها رضایتبخش هستند و جداسازی سوژه از پسزمینه در عکسهای سلفی با افکت بوکه نیز نسبتا مناسب انجام میشود.
هر دو گوشی ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو از اسنپدارگون 720G قدرت میگیرند. این پردازنده هشتنانومتری در ردههای میانی از سری اسنپدراگون ۷۰۰ قرار دارد و جزو محصولات نسبتا جدید کوالکام بهشمار میآید. اسنپدراگون 720G ترکیبی از دو هستهی توانمندِ Kryo 465 Gold مبتنیبر Cortex-A76 با فرکانس ۲٫۳ گیگاهرتزی و ۶ هستهی Kryo 465 Silver مبتنیبر Cortex-A55 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتزی را بهعنوان CPU بهکار میگیرد و برای پردازشهای گرافیکی نیز درست مانند اسنپدراگون 730G، به ماژول Adreno 618 متکی است.
اسنپدراگون 720G از مودم X15 LTE برای برقراری اتصال دیتا با سرعت دانلود بیشینهی ۸۰۰ مگابیتبرثانیه استفاده و بهلطف ماژول FastConnect 6200 کوالکام، از وایفای ۶ و بلوتوث ۵٫۱ نیز پشتیبانی میکند. ازجمله ویژگیهای دیگر اسنپدراگون 730G میتوان به موتور پردازش هوش مصنوعی نسل پنجمی کوالکام، پشتیبانی از Quick Charge 4+ برای ۵۰ درصد شارژ باتری در ۱۵ دقیقه، بزرگنمایی نرمترِ دوربین، فیلمبرداری 4K و عکاسی با فرمت HEIF اشاره کرد.
هر دو گوشی ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو را میتوان با حافظه ذخیره سازی داخلی ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت UFS 2.1 خرید و بهلطف درگاه اختصاصی microSD، ضمنِ استفاده از دو سیمکارت، میتوان حافظه را ارتقا داد. میزان رم در مدل ردمی نوت ۹ اس بسته به حافظهی ذخیرهسازی، ۴ یا ۶ گیگابایت است؛ درحالیکه هر دو نسخهی مدل پرو از رم ۶ گیگابایتی بهره میگیرند. با استانداردهای سال ۲۰۲۰، رم ۴ گیگابایتی صرفا به محصولات اقتصادی اندروید تعلق دارد؛ اما رم ۶ گیگابایتی همچنان تجربهی چندوظیفگی رضایتبخشی را بهارمغان میآورد؛ بهطوریکه اغلب مواقع بدون نیاز به بارگذاری مجدد میتوان بین اپلیکیشنهای اخیر جابهجا شد.
کوالکام مدعی است که پردازندهی میانردهاش درمقایسهبا نسل گذشته بیش از ۷۵ درصد درزمینهی پردازشهای گرافیکی و ۶۰ درصد در پردازشهای CPUمحور بهتر عمل میکند. آیا ادعای کوالکام حقیقت دارد؟ برای صحهگذاری آن، آزمونهای متداول را روی دو گوشی ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو اجرا میکنیم. بنچمارک انتوتو امتیازی به عملکرد کلی دستگاه نسبت میدهد، آزمون گیکبنچ CPU را زیر فشار میگذارد، آزمونهای 3DMark و GFXBench عملکرد واحد پردازش گرافیکی را بررسی میکند و آزمون PCMark با شبیهسازی کاربریهای عادی مانند وبگردی یا ویرایش عکس، عملکرد دستگاه در استفادههای روزمره را میسنجد.
باتوجهبه یکسانبودن مشخصات پردازنده و نمایشگر و ابعاد فیزیکی هر دو گوشی ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو، طبیعتا نتیجهی اجرای بنچمارکها روی آنها نیز به تفاوتهای بسیار ناچیز و قابل اغماضی میانجامد.
عملکرد گلکسی A71 دربرابر رقبا | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
محصول / بنچمارک | AnTutu 8 | 3DMark |
PCMark |
GeekBench 5 | GFXBench | ||||
IceStorm Unlimited |
Sling Shot Extreme | Overall / Web Browsing | Single / Multi | Aztec Ruins Vulkan | Manhattan 3.1 | Car Chase | T-Rex | ||
Unlimited | (Onscreen / Offscreen (FPS | ||||||||
ردمی نوت ۹ اس / پرو | ۲۵۳۶۳۲ | ۴۱۱۹۸ | ۲۶۳۳ | ۷۸۹۹ ۶۷۵۰ |
۵۶۹ ۱۶۹۱ |
۱۶ ۱۸ |
۲۷ ۳۱ |
۱۶ ۱۸ |
۵۹ ۸۶ |
ردمی نوت ۸ پرو | ۲۸۱۴۶۷ | ۳۴۰۹۰ | ۲۰۳۸ | ۱۰۲۰۲ ۹۵۵۷ |
۴۹۸ ۱۶۴۰ |
۱۳ ۱۳ |
۱۶ ۱۹ |
۱۱ ۱۱ |
۴۵ ۵۲ |
ردمی نوت ۸ | ۱۶۵۶۱۹ | ۲۳۷۸۱ | ۱۱۲۴ | ۶۷۱۹ ۶۵۸۳ |
۳۱۳ ۱۳۸۹ |
Failed | ۱۲ ۱۳ |
۶.۲ ۷.۰ |
۳۳ ۳۶ |
گلکسی A71 | ۲۳۷۶۱۵ | ۳۹۸۲۷ | ۲۱۴۷ | ۸۸۸۵ ۱۰۴۵۸ |
۵۴۵ ۱۷۱۶ |
۱۳ ۱۸ Normal |
۲۱ ۲۴ |
۱۲ ۱۴ |
۵۵ ۶۸ |
شیائومی Mi 9T | ۳۲۷۵۴ | ۲۱۷۳ | ۷۵۰۸ ۷۲۰۴ |
۵۲۸ ۱۶۵۶ |
۱۳ ۱۶ |
۲۳ ۲۷ |
۱۳ ۱۶ |
۵۸ ۷۷ |
|
گلکسی نوت ۱۰ لایت | ۳۲۸۰۷۹ | ۲۸۵۲۷ | ۳۷۹۵ | ۵۹۲۶ ۵۱۵۰ |
۶۹۵ ۲۰۳۹ |
۱۸ ۳۰ Normal |
۴۰ ۴۷ |
۲۶ ۳۰ |
۶۰ ۱۳۴ |
آیفون اس ای ۲۰۲۰ | ۴۶۹۰۸۵ | ۹۷۳۶۸ | ۵۹۱۹ (Metal) | -- | ۱۳۳۴ ۳۲۳۷ |
۵۹٫۹ ۲۹٫۹ High |
۶۰٫۰ ۱۰۱٫۶ |
۵۹٫۹ ۶۷٫۷ |
۶۰٫۰ ۲۷۳٫۱ |
شیائومی می نوت ۱۰ | ۲۵۹۱۸۱ | ۳۸۴۶۲ | ۲۵۱۹ | ۷۸۳۶ ۸۶۶۶ |
۵۴۷ ۱۷۶۰ |
۱۶ ۱۸ Normal |
۲۲ ۳۰ |
۱۵ ۱۷ |
۶۰ ۸۳ |
گلکسی A80 | ۲۵۱۶۷۳ | ۳۷۷۶۲ | ۲۳۹۳ | ۷۰۹۹ -- |
۵۱۶ ۱۶۴۶ |
۱۵ ۱۸ Normal |
۲۴ ۲۵ |
۱۴ ۱۷ |
۵۹ ۸۴ |
آنر ۲۰ (Perf. mode) |
۴۳۵۱۹۰ | ۶۰۴۳۴ | ۳۲۷۲ | ۹۷۱۵ ۹۸۰۷ |
۷۰۵ ۲۴۷۴ |
۲۰ ۳۲ Normal |
۵۰ ۵۵ |
۲۹ ۳۲ |
۶۰ ۱۳۷ |
هواوی نوا 5T (Perf. mode) |
۳۴۳۲۵۶ | ۵۴۵۴۷ | ۴۴۱۰ | ۹۱۳۵ ۹۰۵۳ |
۶۹۳ ۲۴۴۳ |
۲۰ ۳۲ Normal |
۵۰ ۵۶ |
۳۰ ۳۳ |
۶۰ ۱۳۶ |
* تمامی بنچمارکهای ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
ردمی نوت ۹ اس/پرو بهلطف پردازندهی اسنپدراگون 720G چه ازحیث عملکرد CPU و چه ازحیث بازدهی GPU پیشرفت چشمگیری درمقایسهبا نسل گذشته تجربه میکنند و در ردیف بهترین میانردههای اقتصادی بازار قرار میگیرند. ردمی نوت ۹ اس/پرو در استفادههای روزمره یا اجرای بازیهای سنگین و نیمهسنگین با مشکلی مواجه نمیشود. میانردهی شیائومی در اجرای بازیهایی همچون Asphalt 9 یا PUBG Mobile با جزئیات گرافیکی چشمگیر، در بیشتر مواقع نرخ ۳۰ فریمبرثانیه را ارائه میدهد؛ اما فراتر از این عدد نمیرود.
باتری ۵،۰۲۰ میلیآمپرساعتی ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو عمر باتری فوقالعادهای را نوید میدهد. شیائومی برای هر دو گوشی ۱۴۷ ساعت پخش موسیقی، ۳۳ ساعت مکالمه، ۱۶ ساعت موقعیتیابی مداوم و ۱۳ ساعت اجرای بازی را تخمین میزند؛ اما میانردههای اقتصادی شیائومی در عمل چند روز دوام میآورند؟ برای یافتن پاسخ، آزمایشهای متداول را روی ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو اجرا میکنیم. بدیهی است باتوجهبه مشخصات فنی کاملا یکسان دو مدل، عمر باتری آنها نیز همانند عملکردشان در بنچمارکها، نتیجهی مشابهی خواهد داشت.
برای سنجش عمر باتری، ابتدا ویدئو معیار با وضوح HD را تا زمان خالیشدن کامل باتری پخش میکنیم. در این حالت، همهی اتصالات بیسیم بههمراه صدای اسپیکر قطع و روشنایی نمایشگر نیز روی ۲۰۰ نیت تنظیم شده است. ردمی نوت ۹ اس/پرو در آزمون پخش ویدئو زومیت ۱۵ ساعت و ۴۲ دقیقه دوام آورد که عملکرد بسیار مناسبی است؛ اما نمیتوان آن را در ردیف بهترینهای بازار، همچون گلکسی A71 و می نوت ۱۰ دانست.
آزمون باتری PCMark با شبیهسازی کاربریهای روزمره نظیر ویرایش متون یا ویرایش عکس یا فیلم و وبگردی، معیاری برای مدت روشنماندن نمایشگر با روشنایی ۲۰۰ نیت بهدست میدهد. ردمی نوت ۹ اس/پرو در این آزمون با ثبت زمان ۱۱ ساعت و ۵۳ دقیقه نشان داد که در کاربریهای نیمهسنگین حتی میتوان تا دو روز نیز به آن اتکا داشت. درمقابل، آزمون باتری GFXBench بهموجب ۳۰ بار تکرار رندر صحنهی گرافیکی نسبتا سنگین 1080p مبتنیبر API-های OpenGL ES 3.1 / OpenGL 4.3، عمر باتری و پایداری عملکرد را میسنجد که ردمی نوت ۹ اس / پرو با ۰٫۵ درصد افت عملکرد و بیش از ۳۶۰ دقیقه شارژدهی، در سطح خود نتیجهی بسیار خوبی ثبت کرد.
تفاوت چشمگیر دیگر بین ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو به توان شارژر آنها بازمیگردد: ردمی نوت ۹ اس با شارژر ۲۲٫۵ واتی عرضه میشود و از شارژ سریع ۱۸ واتی پشتیبانی میکند و ردمی نوت ۹ پرو با شارژر ۳۳ واتی روانهی بازار میشود و از شارژ ۳۰ واتی پشتیبانی میکند. ردمی نوت ۹ اس و نوت ۹ پرو در ۳۰ دقیقه بهترتیب حدود ۳۵ و ۸۰ درصد شارژ میشوند.
شیائومی با محصولات جدید خانوادهی ردمی نوت بهویژه ردمی نوت ۹ پرو تقریبا در تمامی زمینهها، نیاز کاربران محصولات اقتصادی را برطرف میکند و حتی فراتر میرود. ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو هر دو بهلطف اسنپدراگون 720G، یکی از قدرتمندترین پردازندههای میانردهی کوالکام، عملکرد بسیار رضایتبخشی دارند و حتی درزمینهی اجرای بازی نیز رضایت کاربر را جلب میکنند. نمایشگر +FHD و کمحاشیهی دو گوشی لذت تماشای ویدئو و فیلم را دوچندان میسازد و باتری ۵،۰۲۰ میلیآمپرساعتی آنها نیز تضمینی برای استفادهی مداوم از آنها است.
در شرایطی که عموم دستگاههای اقتصادی با بدنهی پلاستیکی فروخته میشوند، شیائومی هر دو دستگاه ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو را با بدنهی شیشهای و خوشساخت تولید و همین موضوع نیز ارزش خرید آنها را دوچندان میکند. شاید بتوان ضعف اصلی هر دو محصول، بهویژه ردمی نوت ۹ اس را عملکرد کمتر از حدانتظار دوربین واید در تاریکی دانست. ما همچنان باور داریم شرکتها بهجای صرف هزینه برای اضافهکردن دوربینهای اولتراواید یا ماکرو ناکارآمد، بهتر است روی بهبود عملکرد کلی دوربین اصلی در شرایط گوناگون تمرکز کنند.
نکات مثبت
نکات منفی
معرفی |
|
|
---|---|---|
وضعیت | موجود. عرضه شده در 30 آوریل 2020 |
نوع | IPS LCD لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ |
---|---|
ابعاد | 6.67 اینچ (~84.5% نسبت نمایشگر به بدنه) |
رزولوشن | 1080 در 2400 پیکسل، 20:9 (~395 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) |
محافظ | کورنینگ گوریلا گلس 5 |
ابعاد | 165.8 در 76.7 در 8.8 میلیمتر |
---|---|
وزن | 209 گرم |
ساخت | جلوی شیشهای (گوریلا گلس 5)، پشت شیشهای (گوریلا گلس 5)، فریم پلاستیکی |
سیمکارت | دو سیمکارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by)) |
سیستمعامل در زمان عرضه | - اندروید 10 - MIUI 11 |
|
---|---|---|
تراشه | Qualcomm SM7125 Snapdragon 720G (هشت نانومتری) | |
پردازنده مرکزی |
|
|
پردازنده گرافیکی | Adreno 618 |
درگاه حافظه | microSDXC (درگاه اختصاصی) | |
---|---|---|
حافظه داخلی |
|
اصلی | 48 مگاپیکسل (0.8 میکرومتر سایز پیکسل، 1/2.0 اینچ سایز سنسور، لنز واید 26 میلیمتری، f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز) 8 مگاپیکسل (لنز فوقعریض با پوشش 119 درجه، 1/4.0 اینچ سایز سنسور، 1.12 میکرومتر سایز پیکسل، f/2.2) 5 مگاپیکسل (لنز ماکرو، f/2.4) 2 مگاپیکسل (سنسور تشخیص عمق تصویر، f/2.4) |
|
---|---|---|
قابلیتها | فلش LED، پانوراما، HDR | |
فیلمبرداری |
|
|
سلفی |
|
|
فیلمبرداری سلفی | 1080p@30fps |
جک ۳.۵ میلیمتری |
|
---|
باتری | باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5020 میلی آمپر ساعت | |
---|---|---|
شارژر |
|
حسگرها | حسگر اثرانگشت (کنار گوشی)، شتابسنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطبنما، مادون قرمز (IR Blaster) |
---|
فناوری | GSM / HSPA / LTE |
---|
شبکه بیسیم | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac، دو بانده، Wi-Fi Direct، هاتاسپات |
---|---|
بلوتوث | 5.0، A2DP، LE |
GPS | بله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، BDS |
رادیو | رادیو افام، ضبط |
USB | 2.0، Type-C 1.0 کانکتور ریورسبل ، پشتیبانی از OTG |
رنگها | آبی، سفید، خاکستری | |
---|---|---|
مدلها |
|
|
نرخ مخصوص جذب (SAR) | 0.96 وات بر کیلوگرم (سر)، 0.40 وات بر کیلوگرم (بدن) | |
نرخ مخصوص جذب اروپا (SAR EU) | 0.72 وات بر کیلوگرم (سر)، 0.98 وات بر کیلوگرم (بدن) | |
حدود قیمت در زمان عرضه | حدود 200 یورو |