دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

سیاست /

پیامدهای سفر رئیس جمهور آمریکا به اوکراین 

سه شنبه، 02 اسفند 1401
کد خبر: 331274
ساعدنیوز: بایدن در سالگرد آغاز جنگ اوکراین به کی یف رفت تا اراده آمریکا بر تداوم آتش افروزی در شرق اروپا را به همه ثابت کند. واشنگتن قصد دارد تا کمک های تسلیحاتی جدیدی را روانه اوکراین سازد و این مسأله چشم انداز صلح را تاریک تر می کند. اطهر اینانلو در گفتگو با ساعدنیوز توضیح می دهد.

جنگ فرسایشی در شرق اروپا در حالی سالگرد شوم خود را تجربه می کند که چشم انداز صلح با آتش افروزی های غربی ها و تزریق سلاح های پیشرفته به ارتش اوکراین تیره تر از همیشه است. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که بار دیگر، دوران جنگ سرد به صورتی نو در حال تکرار شدن است و تقابل بلوک غرب و بلوک شرق به نقطه جوش رسیده است. سفر بایدن به اوکراین در یک سالگی جنگ این کشور با روسیه حاکی از تلاش غرب برای گرفتن ماهی خود از آب گل آلودی است که به قیمت جان میلیون ها اوکراینی بیگناه شکل گرفته است. ساعدنیوز در سالگرد جنگ اوکراین در گفتگویی با اطهر اینانلو کارشناس مسائل بین الملل به این مسأله پرداخته است:

یکی از اهداف این سفر بایدن بُعد روانی وتبلیغاتی بوده است. هر چند اتفاق خاصی به دنبال این سفر رخ نداده اما دولت بایدن قصد داشته به زعم خود پیامی جدی به روسیه بدهد که غرب همه جانبه از اوکراین حمایت می کند.

ساعدنیوز: سفر آقای بایدن در گرماگرم کنفرانس امنیتی مونیخ با فضای ضدروسی تمام عیار صورت گرفته است. چه ارتباطی میان ایده های مطرح شده در این کنفرانس و این سفر آقای بایدن مشاهده می کنید؟

اطهر اینانلو: سفر جو بایدن در حالی، اندکی پس از کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار شد، که این کنفرانس نیز نمایشی بیش نبود و متاسفانه مغایر با اصول اولیه خود به صحنه تشدید تنش و تقابل میان غرب با روسیه بدل شد. مقامات و کارشناسان در کنفرانس مونیخ به جای ارائه راهکار برای حل و فصل صلح آمیز جنگ اوکراین، در مسیر جنگ افروزی و گسترش روسیه‌هراسی گام برداشتند.

بلافاصله پس از این کنفرانس و در آستانه یکسالگی جنگ اوکراین، بایدن به طور غیرمنتظره وارد کی یف شد. پیام احتمالی این سفر بایدن، حمایت کامل غرب از دولت زلنسکی در برابر ادامه حملات روسیه به مناطق مختلف اوکراین بوده است. قطعاَ این سفر که افشا شده با رایزنی‌های فشرده و مخفیانه مشاوران بایدن انجام شده، خشم روسیه را برمی انگیزد، هرچند سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز این سفر را در مسیر ادامه عملیات مسکو در اوکراین کم اهمیت جلوه داد.

یکی از اهداف این سفر بایدن بُعد روانی وتبلیغاتی بوده است. هر چند اتفاق خاصی به دنبال این سفر رخ نداده اما دولت بایدن قصد داشته به زعم خود پیامی جدی به روسیه بدهد که غرب همه جانبه از اوکراین حمایت می کند. به نظر، بیشتر سفری تبلبغاتی برای نشان دادن تداوم تعهد غرب به اوکراین بوده و مصرف دیگری ندارد.

مقامات و کارشناسان در کنفرانس مونیخ به جای ارائه راهکار برای حل و فصل صلح آمیز جنگ اوکراین، در مسیر جنگ افروزی و گسترش روسیه‌هراسی گام برداشتند.

ساعدنیوز: سفر آقای بایدن در آستانه یکسالگی این جنگ صورت می گیرد. چرا آمریکا به هیچ وجه حاضر نیست که آتش جنگ کاهش یافته و راهی برای برگزاری گفتگوهای صلح یافته شود؟

اطهر اینانلو: آنچه در آستانه یکسالگی جنگ اوکراین عیان تر شده، این است که منفعت آمریکا در طولانی تر شدن جنگ اوکراین بوده و هدف کاخ سفید هم در این مسیر تضعیف روسیه با هر ابزار قابل دسترس است. دولت بایدن معتقد است که هر چه قدر جنگ اوکراین طولانی تر شود، روسیه ممکن است به منابع نظامی، مالی و انسانی بیشتری نیاز داشته باشد که در پس آن اقتصاد روسیه دچار چالش های جدی خواهد شد. برای دولت واشنگتن صلح و ثبات در اروپا اهمیتی ندارد و فقط منافع واشنگتن در این جنگ نیابتی مهم است. با تحولات کنونی، چشم انداز ضعیفی برای ایجاد صلح میان روسیه و اوکراین مشاهده می شود و مقصر اصلی آن سیاستهای آمریکا و متحدانش است.

روسیه بارها اعلام کرده حاضر است در یک فضای منطقی و عادلانه با اوکراین مذاکره داشته باشد اما غرب بارها این مسئله را رد کرده. قطعاَ برقراری هرگونه صلح موقت و درازمدت در اوکراین به نفع راهبرد جنگ‌افروزانه آمریکا نیست . آنچه مسلم است جدیت واشنگتن برای تشدید تنش ها در اوکراین است که در این مسیر اروپا قربانی شده است.

موضوع ارسال جنگندهای اف -16 نیز از سوی آمریکا مطرح است که قانونگذاران آمریکایی و اوکراینی دولت بایدن را در این مسیر تحت فشار گذاشته اند که این ارسال نیز در صورت تایید زمان‌بر خواهد بود.

ساعدنیوز: معادلات جنگ در میدان بعد از سفر آقای بایدن به چه نحوی پیش خواهد رفت. آیا امکان یک درگیری هسته ای محدود وجود دارد؟

اطهر اینانلو: پس از این سفربایدن به کی یف، غرب در مسیر افزایش ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین گام برخواهد داشت. اوکراین بارها درخواست تسلیحات سنگین تر از غرب کرده، چون معتقد است فقط با این تسلیحات می تواند با حملات روس ها مقابله کند؛ اما در این مسیر موانعی وجود دارد. یکی از این موانع زمان‌بر بودن استقرار تجهیزات نظامی جدید غرب در اوکراین است که در این زمان، روس ها می توانند دست به حملات گسترده علیه اهداف مهمی بزنند و اوکراینی ها نیز احتمالا نتوانند با تجهیزات کنونی از پس روس ها برآیند.

موضوع ارسال جنگندهای اف -16 نیز از سوی آمریکا مطرح است که قانونگذاران آمریکایی و اوکراینی دولت بایدن را در این مسیر تحت فشار گذاشته اند که این ارسال نیز در صورت تایید زمان‌بر خواهد بود. وقوع درگیری هسته ای در اوکراین بعید به نظر می رسد مگر اینکه اتفاق خاص رخ دهد و روسیه دست به تغییر راهبرد نظامی خود براساس شرایط بزند.

نگرانی دیگر در میان اروپایی هاست که مدعی هستند روسیه احتمالاَ به دنبال گزینه بعدی پس از اوکراین است. رسانه های غربی در راستای روسیه‌هراسی و القای اینکه روسیه متجاوز بوده، تبلیعات به راه انداخته‌اند که برخی کشورهای کوچک اروپا از جمله استونی و مولداوی گزینه های بعدی روسیه تحت عملیات ویژه این کشور در اوکراین بوده اما روس ها تاکید کرده اند که فقط به دنبال حفظ امنیت ملی خود هستند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت