دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / آموزش / مسائل حقوقی /

پیامک در صورت نیاز به حضور ابلاغ خواهد شد یعنی چه؟ 

یکشنبه، 30 بهمن 1401
در طی سال های اخیر تلاش های فراوانی صورت گرفته تا خدمات حقوقی قابل ارائه توسط قوه قضاییه به صورت الکترونیکی انجام شود تا اصحاب دعوی بتوانند از خدمات غیر حضوری بهره مند شده و بدون معطلی امورات خود را به صورت آسان و انجام دهند. در ادامه ساعدنیوز در مورد معنای پیام در صورت نیاز به حضور ابلاغ خواهد شد، مطالبی را ارائه می دهد.

پیامک در صورت نیاز به حضور ابلاغ خواهد شد

در حال حاضر ، سامانه ای تحت عنوان سامانه ثنا sana.adliran.ir، در سیستم قضایی کشور ، وجود داشته که از طریق این سامانه ، کلیه اوراق قضایی مربوط به دعاوی ، به افراد ابلاغ می شود. به منظور دریافت ابلاغیه های قضایی از طریق این سامانه، کافی است که افراد ، اقدام به ایجاد حساب کاربری در سامانه ثنا نموده و پس از احراز هویت در آن، کلیه اطلاعات مربوط به پرونده، از قبیل روند کار پرونده، ابلاغیه ها و آرای صادره را ، در آن مشاهده نمایند .

  • در همین راستا، ابلاغیه های مختلفی، ممکن است برای افراد ، ارسال بشود . این ابلاغیه ها ، ممکن است شامل تاریخ و زمان حضور در دادگاه ، تکمیل مدارک و نواقص پرونده، احضار شهود و مطلعین ، اقدامات انجام شده توسط دادگاه و صدور رای توسط شعبه باشد ؛ مثل زمانی که پیامک رای صادر شد ، به مخاطب ارسال شده است . البته ، زمانی که ابلاغیه جدیدی صادر شده و در حساب کاربری قرار می گیرد ، این موضوع ، از طریق ارسال یک پیامک نیز، به اطلاع مخاطب خواهد رسید .

  • به همین منظور، لازم است تا اصحاب دعوی، پس از دریافت پیامک ها ، به سامانه ثنا مراجعه و اطلاعات لازم در خصوص موضوع را کسب کنند. اما، گاهی ممکن است، پیامک و ابلاغیه ای با این مضمون برای اصحاب دعوی ارسال شود که در صورت نیاز به حضور، ابلاغ خواهد شد . این پیامک، در ابتدای امر، بیانگر این است که اگر در خصوص پرونده، نواقصی وجود داشته یا نیازمند تکمیل اطلاعات باشد و یا بنا به سایر دلایل ، نیاز به حضور شخص در دادگاه باشد، مجددا موضوع، از طریق پیامک و ابلاغیه، به اطلاع مخاطب ، خواهد رسید .

در صورت نیاز به حضور ابلاغ خواهد شد یعنی چه؟

در قسمت قبل، به این موضوع اشاره نمودیم که گاهی مخاطبین ، پس از رجوع به حساب کاربری خود در سامانه ثنا ، مشاهده می کنند که ابلاغیه ای برای ایشان، ارسال شده با این مضمون که « در صورت نیاز به حضور ابلاغ خواهد شد » همانطور که اشاره شد، در کنار پیامک احضاریه دادگاه ، این موضوع، به صورت گسترده ای به صورت پیامک یا ابلاغیه الکترونیکی، به طرفین دعوی، ارسال می شود . به همین دلیل ، این سوال را ایجاد می کند که ابلاغیه و پیامک در صورت نیاز به حضور ابلاغ خواهد شد یعنی چه ؟

  • در پاسخ به این سوال، باید گفت که دریافت پیامک ابلاغ در صورت نیاز به حضور ، معمولا از حساسیت زیادی برخوردار نبوده و معنای آن ، این است که دادگاه صادر کننده رای ، اقدامات ذکر شده در ابلاغیه را، انجام داده است و با این حال ، در صورتی که نیاز باشد که مخاطب ، به صورت حضوری به شعبه رسیدگی کننده مراجعه نموده و اقدام به پیگیری پرونده نماید ، از طریق صدور یک ابلاغیه ، موضوع به اطلاع ایشان خواهد رسید

  • به عبارت دیگر ، بر خلاف ابلاغ استحضاری، که به موجب آن، به مخاطب اطلاع داده می شود تا در روز و تاریخ و ساعت ذکر شده ، به صورت حضوری ، به شعبه رسیدگی کننده مراجعه نماید، در ابلاغیه « در صورت نیاز به حضور ابلاغ خواهد شد » نیازی به حضور در دادگاه نخواهد بود . فلذا ، مراجعه حضوری به شعبه صرفا در صورتی ضرورت دارد که نیاز به انجام اقدامات خاصی باشد که این مطلب ، توسط خود دادگاه ، به صورت پیامک و یا ابلاغیه به اطلاع فرد، خواهد رسید .

در چه مواردی پیامک در صورت نیاز به حضور ابلاغ خواهد شد ارسال می شود

در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که در صورت نیاز به حضور ابلاغ خواهد شد، یعنی چه. همانطور که گفته شد ، بر خلاف زمانی که احضاریه دادگاه صادر می شود و به موجب آن ، نیاز به حضور یکی از طرفین دعوی در شعبه رسیدگی کننده بوده و یا اینکه به موجب آن ، شهود معرفی شده، احضار می شوند، در این ابلاغیه، نیازی به حضور در شعبه رسیدگی کننده، نمی باشد؛ مگر اینکه پس از آن ، ابلاغیه دیگری برای حضور در دادگاه صادر شود. اما افرادی که موقع مشاهده ابلاغیه های خود ، با این پیغام مواجه می شوند که در صورت نیاز به حضور ابلاغ خواهد شد ، ممکن است این سوال را مطرح کنند که اصولا در چه مواردی پیامک در صورت نیاز به حضور ابلاغ خواهد شد، ارسال می شود و مخاطب این پیامک، پس از دریافت آن چه اقداماتی را باید انجام بدهد ؟

  • در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اصولا زمانی که دادگاه ، پس از انجام تحقیقات لازم و رسیدگی به پرونده ، قادر به صدور رای و تعیین تکلیف در پرونده است و نیازی به حضور طرفین دعوی در شعب دادگاه نبوده است ، این پیامک و ابلاغیه را صادر می کند که در صورت نیاز به حضور ، ابلاغ خواهد شد . در این شرایط ، بر خلاف زمان ابلاغ احضاریه برای متهم ، نیازی نیست که مخاطب ابلاغیه ، اقدام خاصی برای حضور در شعبه و پیگیری پرونده را انجام دهد .

  • لذا، حضور در دادگاه و انجام اقداماتی در این خصوص، صرفا در صورتی ضرورت خواهد داشت که دادگاه ، مجددا ابلاغیه دیگری ارسال کرده و حضور طرفین دعوی یا شهود آنها را مقرر نماید. در این وضعیت، تنها اقدامی که لازم است انجام شود ، این است که مخاطب ، به صورت مرتب ، به حساب کاربری خود در سامانه ثنا مراجعه نموده و ابلاغیه های صادر شده توسط دادگاه را ، ملاحظه نماید ؛ چرا که با صدور این ابلاغیه ، دادگاه ، این آمادگی را به مخاطب داده است که ممکن است بنا به دلایلی، نیاز به حضور وی در دادگاه باشد .

سخن پایانی

بنابراین ماده 35 قانون آیین دادرسی مدنی، حدود اختیارات وکیل را پیش بینی می کند و بر اساس این ماده، حدود اختیارات وکیل، در تمام امور راجع به امر دادرسی بوده، مگر در مواردی که موکل، در وکالت نامه، به آن، تصریح نکرده یا قانون گذار، آن ها را قابل توکیل نمی داند. عدم اختیار وکیل بر شهادت، ایلاء و سوگند، از جمله نکات ماده 35 قانون آیین دادرسی مدنی هستند. امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
سابمیت مقاله چیست؟
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
مراحل اکسپت مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی