به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، مسعود پزشکیان روز شنبه 17 آذر 1403 در مراسم روز دانشجو در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه شریف تهران، با بیان اینکه دانشجویان امید فردای کشور هستند و روز دانشجو روز حق گویی و حق طلبی است، گفت: دانشجو وابسته به پُست و مقام نیست و میتواند راحتتر حرف خود را بزند و مطالبه کند، کسی که وابسته به قدرت و مقام نیست میتواند سخن حق را بگوید و از حق دفاع کند.
وی تاکید کرد: اگر به نهج البلاغه و توصیههای مولا علی (ع) عمل میکردیم این بلاها به سرمان نمیآمد، برای حل مشکلات کشور و اینکه چگونه به وفاق و همدلی برسیم و چگونه از بحرانها و مشکلات خارج شویم، هم زبان علمی داریم و هم زبان اعتقادی.
رئیس جمهور با بیان اینکه حضرت علی(ع) در وصیت خود همه را به تقوا دعوت و توصیه کرده است،گفت: از نگاه حضرت علی (ع) نباید دنبال دنیا راه افتاد حتی اگر دنیا به دنبال شما راه افتد، آدم متقی فقیر و بیچاره و گرسنه نیست، بلکه انسانی کاردان، نخبه ، کارشناس، الهام بخش و آن چیزی است که در چشم انداز مقام معظم رهبری دیده شده است که باید علم و مهارت خود را در اختیار حق و عدالت بگذارد نه برای دنیا.
پزشکیان تصریح کرد: به نظر من تقوا در نگاه اعتقادی به معنای حرکت بدون خطاست. وقتی توانستید در اقتصاد، صنعت و پزشکی بدون خطا عمل کنید شما یک فرد متقی هستید. اگر روزه گرفتید و نماز خواندید اما مریض را با عارضه از اتاق عمل بیرون فرستادید، متقی نیستید.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقوا، حرکت بدون خطا و اشتباه است، تاکید کرد: جایگاه امروز ما بخاطر این است که بدون مستندات علمی و شواهد مستند حرف زده ایم و عمل کرده ایم، ما باید براساس منطق و شواهد با هم گفت و گو کنیم و حرف مفت نزنیم، خدا در قران میفرماید کسانی که ایمان آوردند، باید حرف محکم بزنند. حرف محکم یعنی حرفی که مستند است و شواهد علمی و مشخص دارد .
پزشکیان با تاکید بر اینکه لزومی ندارد اینجا در دانشگاه با هم دعوا کنیم، گفت: قبل از انقلاب با هم در دانشگاه بحث میکردیم. هر دو طرف حرف مان را میزدیم. بقیه هم گوش میدادند. کسی که منطق ضعیفتر داشت از میدان کنار میرفت باید بر اساس منطق با هم گفت و گو کنیم.
پزشکیان افزود: تا نفهمیم مشکلات کشور دقیقا چیست، نمی توانیم مشکل را حل کنیم .
رئیس جمهور با انتقاد از نحوه انتصابات در گذشته و نحوه انتخاب مدیران، گفت: آزمون و خطا در تعیین و انتخاب مدیران بخاطر این است که هدف ما مشخص نیست و نمی دانیم می خواهیم به کجا برویم، اگر راه و نقشه را بلد باشیم، با تغییر آدمها نباید مسیر ما عوض شود. متاسفانه با تغییر آدم ها و مدیران در مقاطع مختلف، کل سیستم مدیریت ما تغییر می کندو راه عوض می شود، این یعنی نقشه و هدف مشخص نداریم.