قابلیت Nearby Share اندروید چیست؟

  شنبه، 09 اسفند 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
قابلیت Nearby Share اندروید چیست؟
گوگل پس از مدت‌ها انتظار قابلیت Nearby Share را که رقیب ایردراپ اپل محسوب می‌شود، در اختیار تعدادی از گوشی‌های سامسونگ و پیکسل قرار داد. در این مطلب نحوه استفاده از Nearby Share برای انتقال سریع فایل‌های حجیم میان دستگاه‌های اندرویدی را آموزش می‌دهیم.

قابلیت Nearby Share در اندروید چیست؟

اگر از سرویس Airdrop در اپل استفاده کردید، باید اطلاعات مختصری در این زمینه داشته باشید؛ اما اگر با آن آشنایی ندارید، بهتر است بدانید که Nearby share قابلیتی برای ارسال و دریافت فایل ها میان دستگاه های اندروید است. در حقیقت، فرستنده و گیرنده باید در یک اتاق و درکنارهم قرار داشته باشند. در صورتی که می خواهید به بهترین نتیجه از این قابلیت دست پیدا کنید، باید فاصله ی میان دو دستگاه را کمتروکمتر کنید. توجه کنید که این اشتراک گذاری برای مسافت های دور، عملا کارایی ندارد و بی معنا است.

قابلیت Nearby Share رابط کاربری ساده و کاربرپسندی ارائه می دهد که حتی فرد تازه کار هم می تواند از آن استفاده کند. شما فقط به دو یا سه حرکت ساده نیاز خواهید داشت تا بتوانید کار اشتراک گذاری را به سرانجام برسانید.

کدام یک از فایل ها و دستگاه ها پشتیبانی می شوند؟

این قابلیت جدید اندروید در تمام دستگاه های اندرویدی مجهز به سیستم عامل Android 6.0 Marshmallow و جدیدتر عمل خواهد کرد. برای بررسی نسخه ی اندروید دستگاهتان، وارد تنظیمات (Settings) شوید و از بخش درباره ی دستگاه (About)، ورژن اندروید (Android Version) را انتخاب کنید. اگر عدد مدنظر، ۶ و بیشتر باشد، گوشی اندروید شما از قابلیت Nearby Share پشتیبانی می کند.

تصویر

هنگامی که نوبت به نوع فایل ها می رسد، باید بدانید که امکان اشتراک گذاری انواع داده ها همانند تصاویر، فایل های ویدئویی، اسنادی همانند PDF، پیوندها، مخاطبان و اپلیکیشن امکان پذیر خواهد بود. فایل ها در پوشه های مربوط به دانلود ذخیره سازی می شوند و پیوندها هم به صورت پیش فرض با مرورگرها باز خواهند شد.

چگونگی کارکردن قابلیت Nearby Share

برای کار با قابلیت Nearby Sharing، یکی از صفحه نمایش تلفن ها باید روشن و دیگری قفل باشد. افزون براین، Nearby Share به دسترسی موقعیت مکانی و خدمات مرتبط با بلوتوث هم نیازمند است. سیستم عامل اندروید درصورت خاموشی قابلیت های ذکرشده، آن ها را روشن خواهد کرد.

تصویر

سرویس های اشتراک گذاری پروتکل های مختلفی برای انتقال فایل ها ازطریق بلوتوث و... دراختیار کاربران قرار می دهند. بسته به شرایط، سیستم عامل بهترین پروتکل را به صورت خودکار انتخاب خواهد کرد. توجه کنید که قابلیت Nearby Sharing از اتصال وای فای نظیر به نظیر استفاده می کند تا در صورت دسترس نبودن اینترنت با ایجاد نقطه ی اتصال، حتی در حالت آفلاین هم امکان اشتراک گذاری فایل ها وجود داشته باشد. شما می توانید سرویس داده را برای استفاده در تنظیمات Nearby Sharing انتخاب و تنظیم کنید.

روش فعال کردن Nearby Share در اندروید

قابلیت Nearby Sharing به صورت خودکار در گوشی اندروید شما قرار خواهد گرفت؛ اما شرط این مسئله را باید به روز بودن گوگل پلی عنوان کرد. وقتی این قابلیت را دریافت کردید، می توانید آن را در پایین منو اشتراک گذاری بیابید. در حقیقت، اگر گزینه اشتراک گذاری را روی تمام فایل ها انتخاب کنید، گزینه ی Nearby Share را در منو مشاهده خواهید کرد.

تصویر

همچنین، می توانید پنل دسترسی سریع (Quick Access) را در گوشی خود باز کنید و در ادامه، روی گزینه ی Nearby Share ضربه بزنید تا سایر مراحل را دنبال کنید.

تصویر

اگر نماد را مشاهده نمی کنید، کافی است روی نماد ویرایش برای صفحه ی دسترسی سریع ضربه بزنید و به دنبال گزینه ی Nearby Share بگردید. در ادامه، نماد را به منطقه ای متشکل از نمادهای مشاهده کردنی بکشید و قرار دهید.

تصویر

روش استفاده از Nearby Share برای ارسال فایل میان دستگاه های اندرویدی

گام اول: در دستگاه ارسال کننده باید فایل مدنظرتان را باز کنید. در ادامه، روی نماد اشتراک گذاری ضربه بزنید و گزینه ی Nearby Share را از فهرست مرتبط انتخاب کنید.

تصویر

گام دوم: در این مرحله، نام دستگاه و قابلیت آشکارشدن آن را مشاهده خواهید کرد. روی آن ها ضربه بزنید و فایل های دلخواه را مطابق با نظر خودتان تغییر دهید. این احتمال وجود دارد که به روشن کردن قابلیت اشتراک گذاری نیاز داشته باشید. برای انجام این کار، روی گزینه ی روشن (Turn-On) ضربه بزنید. در ادامه، خواهید دید که دستگاه شما گوشی های اندروید اطراف را جست وجو خواهد کرد.

تصویر

گام سوم: قفل گوشی هوشمندی را باز کنید که می خواهید فایل را دریافت کنید. در ادامه، اعلانی با عنوان Nearby Device is Sharing دریافت خواهید کرد. گزینه ی مشاهده کردنی بودن (Visible) را انتخاب کنید و سپس، روی اعلان ضربه بزنید.

تصویر

گام چهارم: درحالی که اولین دستگاه قفل است، روی نام گیرنده ضربه بزنید و با این کار پنل، Nearby Sharing را نمایان کنید.

نکته: در یک زمان فقط با یک دستگاه می توانید ارتباط برقرار کنید.

تصویر

گام پنجم: درادامه، گیرنده پیامی درباره ی صدور مجوز دریافت خواهد کرد. شما باید گزینه ی پذیرش (Accept) را انتخاب کنید.

روش دسترسی به تنظیمات Nearby Share

برای روشن یا خاموش کردن قابلیت Nearby Sharing یا تغییر تنظیمات آن، مراحل زیر را دنبال کنید:

گام اول: وارد تنظیمات گوشی اندروید شوید. درادامه، روی بخش گوگل (Google) و سپس، روی اتصالات دستگاه ضربه بزنید.

تصویر

گام دوم: روی گزینه ی Nearby Share ضربه بزنید و ضامن مدنظر را انتخاب کنید. در این مرحله، نام، نمایان بودن دستگاه و جزئیات حساب خود را می توانید تغییر دهید.

تصویر

چه کسانی می توانند محتوا را اشتراک گذاری کنند؟

اگر نگران مسائل مربوط به حریم خصوصی درباره ی Nearby Sharing هستید، باید بدانید موضوعی برای نگرانی وجود ندارد. در حقیقت قابلیت Nearby Sharing برای مبتدیان، به شما امکان می دهد بدون اشتراک گذاری اطلاعات تماس، فایل ها را ارسال و دریافت کنید. فقط نام شما مشاهده شدنی است که می تواند تغییر کند.

با استفاده از تنظیم قابلیت مشاهده ی دستگاه، می توانید هنگام بازشدن قفل صفحه، بدانید چه کسی می تواند دستگاه شما را ببیند. در Nearby Sharing، سه گزینه ی حفظ حریم خصوصی را دریافت خواهید کرد که تمام مخاطبان (All Contacts)، برخی از مخاطبان (Some Contacts) و مخفی (Hidden) را شامل می شود.

تصویر

تمام مخاطبان (All Contacts): هنگامی که قابلیت اشتراک گذاری را فعال کنید، دستگاه شما به صورت خودکار برای تمام مخاطبانتان نمایش داده می شود.

برخی از مخاطبان (Some Contacts): فقط مخاطبان انتخاب شده می توانند دستگاه شما را مشاهده کنند.

مخفی (Hidden): هیچ کدام از مخاطبان نمی توانند دستگاه شما را مشاهده کنند؛ بااین حال، اعلانی مبنی بر نزدیک بودن دستگاه دریافت خواهید کرد. در صورتی که بخواهید قابل مشاهده شوید، شروع به اشتراک گذاری خواهید کرد.

نکته: وقتی دستگاه گیرنده قفل شود، برای دیگران مشاهده شدنی نخواهد بود.

البته فراموش نکنید که حتی اگر تنظیمات قابل مشاهده دستگاه نشان دهنده ی اشتراک گذاری فایل ها با مخاطبان باشد، بازهم این امکان وجود دارد که اشتراک گذاری با سایر دستگاه ها انجام شود. قابلیت Hidden در چنین مواقعی می تواند بسیار تأثیرگذار باشد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها