قالب استاندارد مقالات علمی
مقالات جز دسته ای تحقیقات منسجم و یکپارچه می باشند که ساختار منحصربه فردی دارند و باید بایک نظم خاصی در کنار هم قرار گیرند. مقالاتی که جهت انتشار در ژورنالهای علمی و یا کنفرانس ها می باشند باید به صورت کاملا تخصصی قالب بندی شوند قالب تخصصی مقالات علمی از طرف خود ژورنال مشخص می شود. قالب مقالات صرفا جهت ایجاد هماهنگی و نظم در مقالات می باشد که این متد از طرف ژورنال مشخص می شود و با مراجعه به سایت ژورنال می توانید در رابطه با فرمت و قالب مقالات اطلاعات لازم را کسب نمایند. با اینکه ممکن است فرمت مقالات با یکدیگر متفاوت باشد اما یک چهارچوب استاندارد وجود دارد که اغلب مقالات علمی از این قالب پیروی می کنند. در این مطلب تصمیم داریم قالب استاندارد قابل پذیرش برای اکثر مجلات را معرفی کنیم. توجه داشته باشید قالب صحیح مقاله در تسریع روند پذیرش مقاله نیز موثر می باشد.
مقالات علمی از لحاظ سطح کیفی علمی دارای درجه های متفاوتی می باشد کیفیت علمی مجلات علمی توسط شاخص ها و پایگاه های معتبر علمی هم چون آی اس آی تعیین می شود و در اختیار محققان قرار داده می شود. به هر میزان که مجله از نظر سایت های علمی و با توجه به شاخص های ارزیابی دارای امتیاز بیشتری باشد، رسیدن به هر 3 هدف بالا برای نویسنده میسر می گردد. از این جهت که مجلات معتبر دارای تعداد مخاطبان بالایی هستند که این امر منجر به گسترش هرچه بیشتر علم کسب شده و کسب رزومه کاری و تحصیلی خواهد شد.
فرمت کلی مقالات
به طور کلی فرمت مقاله یا همان ساختار مقاله های علمی به شرح زیر می باشد:
- صفحه عنوان که عبارت است از موارد زیر
- عنوان مقاله
- نام نویسندگان و درجه علمی آن ها و درج ایمیل نویسنده مسئول
- چکیده
- کلیدواژه یا کلمات کلیدی
- صفحه مقدمه و پیشینه
- مقدمه
- پیشینه تحقیق
- روش تحقیق
- صفحه بدنه اصلی
- متن اصلی مقاله
- یافته ها (بدنه اصلی مقاله)
- صفحه نتیجه گیری
- بحث و نتیجه گیری
- پیشنهادات
- صفحه تقدیر و تشکر
- تقدیر و تشکر
- صفحه منابع و رفرنس ها
- منابع
- صفحه پیوست ها
- ضمائم و پیوست ها
عنوان
صفحه شامل عنوان در مقاله بایستی شامل موارد زیر باشد
- عنوان مقاله
- نام و نام خانوادگی نویسنده و یا نویسندگان مقاله
- نام موسسه یا سازمانی که نویسنده به کمک آن تحقیقات خود را انجام داده است
- عنوان مقاله در بالای صفحه با حروف بزرگ
سه مورد اول را به ترتیب ذکر شده در وسط صفحه و با فاصله یک سوم از بالای صفحه تایپ کنید. مورد آخر را با استفاده از امکانات برنامه ورد و به صورت بالانویس در سمت چپ صفحه تایپ کنید. صفحه اول مقاله شما بایستی قالبی مانند شکل زیر را به خود گرفته باشد:
چکیده
صفحه بعدی مقاله بایستی به چکیده مقاله اختصاص داده شده باشد. نوشتن چکیده برای تمام مقالات ضروری نیست ولی نوشتن چکیده برای مقالاتی که دارای فرضیات هستند، الزامی است. یک چکیده خوب دارای 100 الی 150 کلمه خواهد بود و به صورت کاملاً واقع بینانه و بدون دخالت نظر شخصی به نگارش در خواهد آمد. نیاز نیست چکیده شما به اندازه متن اصلی مقاله واضح باشد و تمام جزئیات را بیان کند. سعی کنید در نگارش چکیده فقط به ذکر نکات اصلی تحقیق و خلاصه ای از سوالات اصلی تحقیق و نتایج کسب شده بسنده کنید.
نمونه ای از یک صفحه چکیده استاندارد برای نگارش مقاله به شکل زیر خواهد بود:
متن اصلی مقاله
در متن اصلی تحقیق توضیحات کامل تحقیقات انجام گرفته شده شامل مقدمه، روش تحقیق و ابزار، یافته های تحقیق، تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده و نتیجه گیری خواهد بود. در این قسمت نویسنده بایستی برای هرکدام از مطالب ارائه شده که برگرفته شده از منابع خارجی هستند، به طور خلاصه استناد داخلی در داخل متن داشته باشد. منبع و معرفی کامل مقالات استناد شده در قسمت منابع استناد شده انجام خواهد گرفت.
منابع
استنادات داخلی به طور خلاصه در داخل متن اصلی مقاله آورده شد. این بخش شامل استنادات انجام شده در داخل متن و به همراه جزئیات و موارد کامل منابع استناد شده در داخل متن خواهد بود. استنادات داخل متنی شامل نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار مقاله و در صورت نیاز صفحه مورد استفاده قرار گرفته شده بود ولی در این قسمت به اطلاعات کتاب شناختی بیشتری اشاره خواهد شد. این قسمت به خوانندگان مقاله شما کمک خواهد کرد تا در صورت نیاز به منابع اصلی مطالب ذکر شده در تحقیقات شما دسترسی پیدا کنند و اطلاعات خود را تکمیل سازند. در ادامه یک نمونه از صفحه منابع برای شما ارائه می شود:
در صورتی که تجربه ارسال و نوشتن مقاله علمی دارید، لطفاً تجربیات خود را در مورد نحوه نوشتن مقاله علمی و قالب مقاله علمی با ما در میان بگذارید.