قوانین دنیای مد
در تفکر استراتژیک یا همان راهبردی تلاش می شود که نقاط قوت و ضعف هرچیز شناسایی و بعد ساماندهی شوند. منظور چیست؟ یعنی در هر پروژه ای و برای حل هر مسأله ای اگر بنا باشد از تفکر استراتژیک استفاده شود، نقاط ضعف و قوت شناسایی می شوند. بعد بنا به امکانات و محدودیت ها سعی می شود که با کمک نقاط قوت و برجسته کردن آنها به کمک رفع و پوشش نقاط ضعف رفته شود. قانون ABC در مد و فشن هم دقیقا همین روند استراتژیک را دارد و می تواند در داشتن استایلی ایدئال به شما جهت بدهد و کمکتان کند. همه آدم ها صبح که از خواب بیدار می شوند و قرار است روز را شروع کنند، لباس می پوشند. این از جمله معدود کارهای مشترکی است که همه آدم های روی کره زمین (به جز برخی از دوستانی که در قبایل آمازون و مکان هایی شبیه آن زندگی می کنند) انجام می دهند. اما در میان این همه آدم، آیا همه به مفهوم استایل دقت دارند؟ همه می دانند که چطور خوش پوش باشند و ظاهری دلرباتر پیدا کنند؟
لحاظ کردن قواعدی زیبا و اصولی برای پوشش باعث می شود که حس بهتری داشته باشیم، خوش تیپ تر شویم و احساس بهتری نسبت به خودمان پیدا کنیم. قانون ABC در مد و فشن به ما کمک می کند که استایل بهتری داشته باشیم. پس خوب است که با قواعد و مؤلفه هایش آشنا شویم. این قانون سه مؤلفه دارد:
- تأکید و برجستگی (Accentuate)
- تعادل (Balance)
- پوشاندن و پنهان کردن (Conceal)
تأکید و برجستگی؛ به رخ کشیدن نکات مثبت
یکی از اصولی که دنیای مدوفشن به ما یاد می دهد، این است که لباس هایی را انتخاب کنیم یا از آرایش هایی استفاده کنیم که زیبایی هایمان را بیشتر نشان می دهند. تأکید و برجستگی هم بر همین نکته اشاره دارد. برای نمونه، اگر کمرتان باریک است، از لباس هایی استفاده کنید که به جلوه بیشتر این بخش از بدن کمک می کنند یا اگر شانه های پهن و زیبا دارید با پوشیدن کت هایی مناسب، چهارشانه بودن خود را بیشتر نشان بدهید. در کل، هدف این است که نقاط قوت اندامتان را بشناسید و با انتخاب لباسی مناسب برای آنها، با تأکید بر زیبایی هایتان استایل بهتری پیدا کنید. می توانید از اکسسوری های بزرگ برای جلب توجه قسمت هایی از استایلتان استفاده کنید.
تأکیدکردن بر زیبایی ها و نقاط مثبت هرچیزی می تواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد. درباره ظاهر و استایل هم که چنین چیزی بسیار مفید و کاربردی خواهد بود. برای اینکه این اصل را در استایلتان پیاده سازی کنید، باید خودتان را به خوبی بشناسید و ببینید که نقاط قوت ظاهر و استایلتان چیست و چطور می توانید آنها را پرجلوه تر کنید.
تعادل؛ ایجاد تقارن و توازن دیداری
تعادل در قانون ABC در مد و فشن یعنی تعادل، تقارن و زیبایی های بدن را در استایل نمایش دهید یا اینکه به کمک لباس و پوشش، چنین چیزی را در چهره و اندامتان به وجود بیاورید. این کار با استفاده از رنگ، طرح و بافت لباس شدنی است. برای نمونه اگر پایین تنه و بالاتنه تان با هم متناسب نیست، باید برای ایجاد تعادل در استایل دست به انتخاب لباس هایی بزنید که برایتان مناسب تر هستند. اگر باسن کوچک و پاهایی باریک دارید و بالاتنه تان پهن و پُر است، از شلوارهای گشاد یا دامن های کلوش استفاده کنید. این یک مثال است و می خواهد به شما بگوید که با انتخاب درست براساس قانون ABC در مد و فشن می توانید از نظر دیداری، ظاهرتان را متعادل تر و متوازن تر کنید.
این تعادل را می توانید از راه انتخاب رنگ مناسب هم به وجود بیاورید. برای نمونه، استفاده از رنگ های تند و شاد می تواند باعث تأکید و جلوه بیشتر بخشی از اندام شوند. در مقابل، رنگ های تیره یا خنثی نگاه را نمی دزدند و توجهی جلب نمی کنند. بافت و طرح لباس هم بر ایجاد تعادل دیداری اثرگذارند. برای نمونه، تکرار یک طرح روی لباس (برای نمونه طرح راه راه) می تواند نوعی تعادل و توازن در استایل ایجاد کند و جلوه مرتب تر و خوشایندتری به تیپتان بدهد. پس اصل تعادل را در قانون ABC در مد و فشن نادیده نگیرید.
پوشاندن و پنهان کردن؛ کنترل عیب ها و ایرادات
در مد و فشن می توانید کاری کنید که ایرادات و عیب های اندام در استایل دیده نشود. فرقی نمی کند که دلیلتان برای تمایل به پنهان کردن برخی از بخش های اندام و صورت چیست، در هر حال، این اصل به شما آرامش خاطر و رضایت می دهد. البته همه ما زیبا هستیم و باید قبول کنیم که با صورت و انداممان همان طور که هست، کنار بیاییم. در این شکی نیست. ولی دنیای مدوفشن به ما راه کارهایی می دهد که احساس بهتری داشته باشیم و دستمان در انتخاب استایل های مختلف همیشه باز باشد. پوشاندن و پنهان کردن اصل کاربردی و مهمی است و می تواند برای کسانی که در کار تصویر هستند یا افرادی که دلهره نمایان شدن برخی از بخش های بدنشان را دارند، به خوبی مفید و آرامش بخش باشد.
این اصل در قانون ABC در مد و فشن برعکس گزینه نخست یعنی تأکیدکردن است. در اینجا باید به دنبال استفاده از طرح ها و رنگ هایی برای بخش های ناخوشایند اندام و قیافه تان باشید که نمود زیادی ندارند و جلب توجه نمی کنند. نبود زرق وبرق و تزیینات در بخش های ایراددار هم از جمله راه هایی است که نگاه ها را از آن بخش دفع می کند.