روش اول- نحوه قفل کردن برنامه و بازی ها در آیفون:
گام ۱- برای این منظور کافیست وارد قسمت تنظیمات یا همان Settings در آیفون شوید.
گام ۲- از بین گزینه های پنجره Settings گزینه General را انتخاب کنید.
گام ۳- اکنون می بایست گزینه Restrictions را انتخاب کنید.
گام۴- در صفحه پیش رو، گزینه Enable Restrictions را انتخاب کنید.
گام۵- پسورد منتخب که می خواهید روی برنامه ها یا بازی های مورد نظر قرار دهید را وارد کنید. توجه کنید که این رمز با رمز اصلی گوشی شما متفاوت است و هیچ ربطی به آن ندارد؛ پس هر رمزی که مورد نظرتان است را وارد کنید. همچنین، توجه کنید که حتما این رمز را جایی یادداشت کنید تا آن را فراموش نکنید.
حالا لیست تعدادی از برنامه ها، اپلیکیشن ها و بازی های موجود روی گوشی خود را میبینید. این لیست گزینه های زیادی مثل Safari، Siri، دوربین(Camera) و گزینه های دیگر میشود.
کافیست علامتِ مقابل آن ها را به صورت غیر فعال درآورید تا این برنامه ها قفل شوند و از این پس، برای باز شدن آن ها نیاز به پسوردی است که در مرحله قبل انتخاب کردید.
روش دوم- آموزش قفل کردن برنامه ها در آیفون:
سریعترین روش برای قفل کردن برنامه ها، استفاده از Guided Access است. این قابلیت به شما این امکان را می دهد که تک تک برنامه ها را قفل گذاری کنید و برای باز کردن برنامه ها به کلمه عبور نیاز دارد.
مرحله اول- اولین کاری که باید بکنید این است که مطمن شوید قابلیت Guided Access فعال است. به تنظیمات بروید و مسیر General > Accessibility را طی کنید. اسکرول را پایین بکشید و درصورتی که Guided Access فعال نیست روی آن تپ کنید تا فعال شود.
حالا به برنامه ای که می خواهید قفل شود برید و سه بار دکمه Home را فشار دهید. حالا شما می توانید روی Start تپ کنید و کلمه عبور تنظیم کنید. اکنون متوجه خواهید شد که دکمه Home یا Power کار نمی کند و تنها راه خروج این است که ۳ بار دکمه Home را فشار دهید و کلمه عبوری که قبلا تنظیم کرده اید را وارد کنید. حالا شما می توانید روی End تپ کنید و یا خیلی ساده دوباره دکمه Home را فشار دهید.
روش سوم- رمز گذاری برنامه های آیفون با مخفی کردن ویجت ها:
گاهی قفل کردن برنامه های آیفون همیشه مانع از نمایش اطلاعات خصوصی شما در صفحه Widget دستگاه آیفون نمی شود. برای اینکه Widget را غیرفعال کنید تا اطلاعات خصوصی شما نمایش داده نشود مراحل زیر را دنبال کنید. برای اینکه صفحه Widget باز شود انگشت خود را روی صفحه اصلی گوشیتان بکشید و Edit را تپ کنید. بعد روی دایره قرمز رنگ کنار برنامه تپ کنید و برای تایید باز تپ کنید. برای هر برنامه ای که می خواهید ویجت آن را غیرفعال کنید همین کار را تکرار کنید.
روش چهارم- نحوه رمزگذاری برنامه ها بدون جیلبریک:
اگر گوشی جیلبریک شده ندارید برای رمزگذاری شما می توانید از قفل پیش فرض آیفون استفاده کنید، اما با این قفل گذاری می توان به برخی برنامه ها مانند Siri دسترسی پیدا کرد برای حل این مشکل به مسیر Settings > Touch ID & Passcode بروید و اسکرول را پایین بکشید تا به بخش Allow access when locked برسید و بعد گزینه های سبز را غیرفعال کنید تا به رنگ خاکستری دربیایند.
قفل گذاری روی برنامه Notes آیفون بدون جیلبریک:
برای اینکه از برنامه یادداشت ها یا همان Notes با پسورد محافظت کنید شما باید برای هر یادداشت شخصی که به آن حساس هستید کلمه عبور یا Touch ID تعریف کنید چونکه برنامه به طور کامل قفل نمی شود. به تنظیمات برنامه بروید و بعد مسیر Notes > Password را طی کنید. در اینجا شما می توانید پسوردی را تنظیم کنید و Use Touch ID را فعال کنید. با فعال کردن این تنظیمات برنامه Notes باز می شود و شما یادداشتی که می خواهید قفل گذاری کنید را انتخاب کنید. روی آیکن اشتراک گذاری که در سمت راست و بالای صفحه تان است تپ کنید و Lock Note را انتخاب کنید.
معرفی نرم افزار جهت خصوصی سازی گوشی های آیفون:
۱- Folder Lock برنامه قفل عکس، اس ام اس و… برای آیفون
اگر گوشی آیفون دارید و فقط می خواهید عکس های خاصی را قفل کنید گزینه دیگری وجود دارد. شما می توانید برنامه رایگان Folder Lock را دانلود کنید و از آن استفاده کنید. Folder Lock به شما اجازه می دهد که غیر از رمزگذاری عکس ها، اسناد، لیست مخاطبان، یادداشت ها، فایل های صوتی ضبط شده را در گوشی آیفون خود قفل کنید.
۲- نرم افزاری برای پسود گذاشتن روی واتس اپ آیفون (iOS)
اگر قصد دارید از واتساپ آیفون خود محافظت کنید و پسورد روی آن بگذارید شما دو گزینه پیش رو دارید استفاده از برنامه iApplock و Password for WhatsApp.
برنامه Password for WhatsApp از دسترسی افراد دیگر به پیام های واتساپ iOS جلوگیری می کند. فقط کافیست که آیفون شما جیلبریک شده باشد. iAppLock برنامه ایست که برای محافظت از برنامه های شما از جمله واتساپ و در فروشگاه Cydia در دسترس است. بعد از اینکه برنامه را نصب کردید آن را اجرا کنید و از لیست برنامه، واتساپ را انتخاب کنید. روی Save تپ کنید و برای محافظت از برنامه واتساپ خود یک پین وارد کنید. برنامه های دیگری مانند BioLockDown و BioProtect وجود دارد که با Touch ID کار می کند و مشکلی که وجود دارد این است که این برنامه ها پولی هستند.
اما اگر دوست ندارید از روش بالا استفاده کنید می توانید بدون جیلبریک کردن از این روش برای محافظت برنامه واتساپ خود استفاده کنید. در دستگاه آیفون خود به مسیر Settings > General > Restrictions بروید. بعد Enable Restrictions را تپ کنید.
سپس don’t allow apps را انتخاب کنید.
حالا می توانید مانند روش اولی که توضیح دادیم چت های خود را بایگانی و مخفی کنید.
۳- نرم افزار Folde Lock برای رمزگذاری عکس و فایل صوتی
نرم افزار Folde Lock مانند یک گاو صندوق امن عمل میکند که برای آیپد و آیفون ارایه شده است . میتوانید عکس , فیلم و سند را با خیال راحت در آن قرار دهید. این برنامه دارای حجم ۲۵٫۱ مگابایت است و سیستم عامل مورد نیاز آن ios 7 به بالاست. در نسخه رایگان این نرم افزار میتوانید تا ۱۵۰۰ عکس و فیلم و ۳۰۰ فایل صوتی و ۳۰۰ فایل اسناد قرار داد. هر فردی که قصد ورود به نرم افزار Folder Lock را بدون پسورد داشته باشد عکس از وی گرفته میشود و شما تشخیص خواهید داد که چه افرادی قصد ورود به اطلاعات شخصی تان را داشته اند.
۴- نرم افزار MyThings:
دراین قسمت نیز یک نرم افزار کار آمد و مناسب برای قفل کردن برنامه های گوشی آیفون را به شما معرفی می کنیم تا شما را در حفظ و امنیت اطلاعات مهمتان یاری دهد. این اپلیکیشن MyThings نام دارد و به سادگی روی تمام گوشی های آیفون قابل نصب است. این برنامه ۴۲٫۳ مگابایت حجم دارد و در گوشی های آیفونی که ios آنها برابر ۲ و بالاتر است کار می کند. این نرم افزار میتواند عکس، فیلم، SMS، دفترچه تلفن، و هر چیز دیگری را محافظت کند تا فقط شخص خودتان امکان دسترسی به آنها را داشته باشید. شما می توانید برنامه MyThings را از طریق لینک زیر به رایگان دانلود نمایید.