اولین چیزی که با شنیدن نام برند شیائومی به ذهن تان می آید چیست؟
این سوال را افراد زیادی پرسیدیم و جواب هایی که گرفتیم در نوع خود جالب بود. یک نفر یاد قیمت اقتصادی آن می افتد و دیگری از تعدد بالای مدل های میان رده یا مشکلات نرم افزاری آن. در بین جواب کاربران، تعدد زیاد برندهای زیرمجموعه شیائومی خالی از لطف نیست. البته تعجبی هم ندارد. در هر حال یکی از مواردی که شیائومی با آن زبان زد است، تعدد بالای برندهای زیر مجموعه آن است. به عنوان مثال در دنیای گوشی های هوشمند، برندهای ردمی، می، بلک شارک و پوکو از زیرمجموعه های شیائومی هستند که هر کدام دارای خصوصیات و ویژگی های منحصر به فردی است.
گوشی های پوکو به واسطه قیمت مناسب و مشخصات پرچم دار در بازار ایران طرفداران زیادی پیدا کرده است. اما عده زیادی قبل از خرید کنجکاو هستند بدانند آیا تفاوتی بین سیستم عامل و پوسته نرم افزاری گوشی های شیائومی و پوکو وجود دارد یا خیر. در این مقاله میخواهیم به صورت مختصر به این موارد بپردازیم تا خیال شما را از بابت کیفیت بالای سیستم عامل برند پوکو راحت کنیم. با ما همراه باشید.
اولین نکته ای که باید بدانید این است که برند پوکو و شیائومی از پوسته نرم افزاری به نام می یو آی استفاده میکنند. تفاوت عمده بین می یو آی شیائومی و MIUI برای Poco در نحوه ظاهر شدن پوسته سفارشی اندروید است. به عنوان مثال آیکون های این دو نسخه پوسته تفاوت هایی با یک دیگر دارند به طوری که به نظر میرسد آیکون های شیائومی از بلوغ طراحی و جلوه ظاهری برخوردار هستند. همچنین لازم به ذکر است که بزرگترین ویژگی MIUI برای Poco که به آن برتری نسبت به رابط کاربری استاندارد میدهد، App Drawer آن است. این ویژگی به عنوان بخشی از لانچر جدید Poco حتی در فروشگاه Google Play نیز قابل دانلود است. ویژگی های بسیار خوبی مانند مرتب سازی بر اساس رنگ آیکون ها و همچنین امکان مخفی کردن برنامه هایی که نمی خواهید دیگران به آنها دسترسی داشته باشند در این نسخه تعبیه شده است.
نسخه می یو آی گوشی پوکو همچنین دارای پنجره نوتیفکیشن جدید تر و پنل تنظیمات سریع است، اما می توان آن را با استفاده از یک تم به نسخه اصلی MIUI تغییر داد. اساساً، هر دو اینترفیس کمابیش یکسان هستند، با این تفاوت که در پوکو تعداد برنامه های جانبی از پیش نصب شده کاهش چشمگیری نسبت به پوسته اصلی کرده است.
حالا که در مورد رابط کاربری این دو پوسته صحبت کردیم، موضوع مورد اهمیت بعدی تجربه کاربری این لانچر متفاوت است. MIUI Poco یک اصلاح بصری صرف نیست و پوکو ادعا می کند که نسخه ویژه برای بهبود تعامل کلی مجدداً مهندسی شده است. در مراسم راه اندازی، پوکو در مورد چیزی که آن را "موتور توربوشارژ" می نامد صحبت کرد که به افزایش سرعت راه اندازی برنامه ها تا بیش از 25٪ کمک می کند.
این شرکت همچنین انیمیشن های تزئینی و در عین حال بیهوده در آیکون ها را حذف کرده تا بر بهبود کیفیت رابط کاربری در MIUI برای Poco تمرکز کند. با این حال، هنوز جای پیشرفت وجود دارد و انیمیشن ها به سرعت انیمیشن های OnePlus Oxygen OS نیستند و این به این دلیل است که در پشت این بازطراحی، همان MIUI معتبر نهفته است. امیدواریم پوکو نیز به این موضوع پی ببرد و با گذشت زمان سرعت باز و بسته کردن اپ ها را در اولویت قرار دهد.
همانطور که به احتمال زیاد میدانید، شیائومی سابقه خوبی در به روز رسانی MIUI خود به آخرین نسخه اندروید ندارد. یکی از دلایل آن این است که این غول چینی تلاش زیادی برای بهینه سازی رابط کاربری و افزودن ویژگی های جدید انجام می دهد. با این حال، با تمرکز بر توسعه MIUI، شیائومی به خوبی از برنامه به روز رسانی استاندارد اندروید عقب است و این نیز باعث شده که بسیاری از طرفداران شیائومی به سراغ برندهای دیگری مثل سامسونگ بروند که در به روز رسانی نسخه اندروید، گوی سبقت را از حریف چینی خود ربوده است.
اما جالب است بدانید که با معرفی Poco F1، این شرکت قول داد که بهروزرسانیهای امنیتی را هر سه ماه یکبار و همچنین بهروزرسانیهای اندروید خود را در همان سال معرفی اندروید جدید منتشر کند. نظر شما چیست؟ آیا پوکو توانسته به این قول خود عمل کند؟
شیائومی در زمینه انتشار کدهای سورس کرنال، سلیقه ای عمل میکند. این کدها برای توسعه رام های سفارشی ضروری هستند، که به نوبه خود می توانند برای به حداکثر رساندن عملکرد خروجی یک گوشی هوشمند استفاده شوند. پس از واکنش شدید اخیر و تهدید جامعه توسعه دهندگان به دلیل نقض مجوز عمومی عمومی (GPLv2)، شیائومی قول داد سورس کد را ظرف سه ماه پس از عرضه یک گوشی هوشمند جدید منتشر کند. از سوی دیگر، پوکو تنها یک هفته پس از عرضه، سورس کد مربوطه را برای Poco F1 منتشر کرده است. از این منبع هسته می توان برای استفاده از سخت افزار عالی گوشی هوشمند برای افزایش عملکرد استفاده کرد. این بدان معناست که کاستوم رامها میتوانند بهطور رسمی برای گوشی های پوکو با سرعت بیشتری پورت شوند و توسعه آنها میتواند برای مدت طولانی پس از توقف آپدیت گوشی هوشمند توسط پوکو ادامه یابد.
بنابراین در حالی که در این مقاله سعی کردیم تا شما را متقاعد کنیم که می یو آی در پوکو یک پیشرفت بزرگ نسبت به رابط کاربردی سنتی شیائومی است، انتخاب بین این دو به وضوح به شما بستگی دارد. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.