راههای تقویت رزومه دکتری

  دوشنبه، 24 شهریور 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
راههای تقویت رزومه دکتری
در این مطلب تصمیم داریم کلیه مواردی که برای تقویت رزومه دکتری احتیاج دارید را به صورت جز به جز و کامل برای شما بیان کنیم. با توجه به اینکه 50 درصد قبولی در آزمون دکتری در گروی داشتن یک رزومه قوی میباشد توصیه مکینیم قبل از روز مصاحبه حتما به فکر تقویت رزومه خود باشید.

رزومه چیست و چه کاربردی دارد؟

شما به عنوان یک دانشجو باید سوابق تحقیقی و پژوهشی داشته باشید و مهارت ها و سوابق علمی خود را برای پذیرش گرفتن از دانشگاهها و ورود به شغل و حرفه خاصی استفاده کنید. اما یقینا که همه دانشجویان نمیتوانند در فرصت کوتاه مصاحبه همه مهارت ها و سوابق پژوهش و تحقیقی خود را برای مصاحبه کننده برشمارند و رزومه یک برگه از اطلاعات شخصی و مهارت ها و سوابق پژوهشی و تحقیقی شما میباشد که میتوانید قبل از روز مصاحبه آنرا به دانشگاه و حوزه مربوطه ارسال فرمایید که مصاحبه کننده بتواند اطلاعات شخصی شما را از رزومه مطالعه کند و در صورت داشتن صلاحیت به مصاحبه دعوت خواهید شد. بنابراین رزومه شما به عنوان یک معرف قبل از شما در جلسه مصاحبه حضور خواهد داشت. معرف یا رزومه شما هر چقدر پربارتر و مفید تر باشد در اولویت خواهید بود. قبل از شرکت در جلسه مصاحبه برای داشتن یک رزومه قوی تلاش کنید و سعی کنید همه مهارت ها و استعداد ها و سوابقی که دارید را در این برگه کاغذ بنویسید و آنرا برای مصاحبه کنندگان ارسال فرمایید.

تصویر

شناخت اینکه مصاحبه کنندگان دقیقا در پی چه مواردی هستند و چه امتیازاتی میتواند شما را در اولویت پذیرش قرار دهد کمک بزرگی به شما خواهد کرد. ساختار رزومه مشخص است و باید طبق ساختار استاندارد آنرا نگارش کنید که ساختار استاندارد آن به ترتیب زیر است:

  • اطلاعات شخصی
  • سوابق تحصیلی و مدارک اخذ شده
  • سابقه شغلی مرتبط
  • سوابق پژوهشی وعلمی
  • افتخارات علمی کسب شده
  • دوره های گذرانده شده
  • مهارت ها و علایق
  • معرف

نحوه امتیاز دهی به رزومه در مصاحبه دکتری

همان طور که می دانید، داوران آزمون، نمرات دانشجویان را در سه بخش فعالیت های آموزشی، فعالیت های پژوهشی و خود جلسه آزمون، مورد ارزیابی قرار می دهند و در مجموع از 100 امتیاز ممکن، امتیاز داوطلبان را صادر می کنند.

فعالیت های آموزشی: 30 امتیاز دارد که داوران بسته به کیفیت دانشگاه و طول دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد داوطلب، به او امتیاز میدهد. در صوتیکه داوطلب، جزء برگزیدگان المپیاد های علمی باشد (تا 5 امتیاز) و یا مدرک معتبر زبان بین المللی داشته باشد (تا 8 امتیاز)، بر نمرات خود اضافه خواهد نمود.

فعالیت های پژوهشی: 40 امتیاز دارد که داوران، نسبت به رزومه پژوهشی هر دانشجو، امتیازات لازم را جمع بندی می کنند. رزومه پژوهشی، به فعالیت های در زمینه ی چاپ کتاب مرتبط با رشته تخصصی، چاپ مقاله مرتبط با رشته در نشریات معتبر و چاپ مقالات کنفرانسی داخلی و خارجی مربوط می شود. چاپ مقاله با داشتن 22 امتیاز پژوهشی بیشترین نقش را در بهبود رزومه داوطبان ایفا می کند.

جلسه آزمون مصاحبه 30 امتیاز دارد. داوران، از لحظه ای که داوطلب وارد جلسه می شود، تا لحظه خروج، کاملا حرکات و رفتار های او را زیر نظر دارند و با توجه به رزومه فرد و اطلاعات علمی و رفتاری او، با مشورت جمعی امتیاز خود را اعلام میکنند.

نکته: باید این نکته را بدانید که هرچه رزومه قوی تری داشته باشید، شانس بالاتری برای جلب نظر داوران و قبولی در آزمون مصاحبه خواهید داشت. برای داشتن رزومه قوی، ملاک ارزشیابی، داشتن مقالات پذیرش شده از مجلات معتبر است

جدول نحوه محاسبه امتیازات پژوهشی (حداکثر ۴۰ امتیاز)

ردیف نوع فعالیت حداکثر امتیاز نحوه ارزیابی
۱

۱-۱ مقالات علمی - پژوهشی (داخلی و خارجی) مرتبط با رشته تحصیلی

۲-۱ گواهی ثبت اختراع مورد تایید سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران

۳-۱ برگزیدگان در جشنواره علمی معتبر

۲۲ امتیاز

- هر مقاله تا ۷ امتیاز مطابق آیین نامه ارتقاء

- گواهی ثبت اختراع بین المللی تا ۷ و داخلی تا ۵ امتیاز

- برگزیدگی داخلی تا ۳ و خارجی تا ۷ امتیاز

۲ مقالات علمی - ترویجی مرتبط با رشته تحصیلی ۶ امتیاز هر مقاله تا ۲ امتیاز مطابق آیین نامه ارتقاء
۳ مقالات چاپ شده در کنفرانس های معتبر (داخلی یا خارجی) ۴ امتیاز خارجی تا ۲ و داخلی ۱ امتیاز
۴ تالیف یا ترجمه کتاب مرتبط با رشته تحصیلی ۴ امتیاز
۵ کیفیت پایان نامه کارشناسی ارشد ۴ امتیاز عالی تا ۴ و بسیار خوب تا ۲ امتیاز
جمع ۴۰ امتیاز

اگر تا زمان مصاحبه دکتری فرصت کمی دارید و میخواهید هر چه سریعتر رزومه خود را تقویت کنید و در مصاحبه شرکت کنید توصیه مکینیم مقالات علمی پژوهشی را در اولویت قرار دهید زیرا امتیاز بیشتری دارند البته روشن است که زمان داوری مقالات علمی پژوهشی طولانی میباشد و نویسنده باید تمام تلاش خود را به کار بگیرد تا هر چه سریعتر بتواند از داوران مجلات پذیرش مقاله را بگیرد. برخی از مجلات زمان داوری طولانی تری دارند و نویسندگانی که فرصتشان محدود است باید مجله ای انتخاب کنند که زمان داوی کوتاه تری داشته باشد.

تصویر

توجه به چند نکته کلیدی برای تقویت رزومه دکتری

  1. کتابی که برای ترجمه انتخاب میکنید باید جدید النشر باشد و قبل از شما توسط فرد دیگری ترجمه نشده باشد. ترجمه کتاب تنها در صورتی که جدیدالنشر باشد دارای امتیاز پژوهشی میباشد.
  2. مقالات علمی باید در مجلاتی انتشار یابند که دارای اعتبار علمی باشد و قابل تایید وزارت ها و سازمان های مربوطه باشد. از طرفی تا روز مصاحبه باید نامه پذیرش مقاله را دریافت کرده باشید در غیر اینصورت امتیازی نخواهد داشت سابمیت مقاله به مجلات معتبر فاقد اعتبار است و باید نامه پذیرش دریافت نمایید.
  3. تعداد مقالات و کتابهای ترجمه شده مهم نیست و بیشتر کیفیت مهم است برای مثال اگر قادر به انتشار مقاله در مجلات دارای ایمپکت فکتور بالاتر باشید امتیاز بیشتری حاصل خواهد شد.
  4. در رزومه دکتری فقط مواردی را ثبت کنید که واقعا ارزش علمی داشته باشند. انتشار مواردی که فاقد اعتبار هستند و یا حقیقت ندارند به هیچ عنوان جایز نیست. صداقت را در نگارش رزومه به جد رعایت فرمایید.
  5. توصیه میکنیم اگر قبلا رزومه را نوشته اید و چند سالی از نگارش آن گذشته است دوباره آنرا مرور و آپدیت کنید و سعی کنید کیفیت آنرا بهبود ببخشید.
  6. ر رزومه تحصیلی دکتری بیشتر سوابق پژوهشی شما مهم و مد نظر میباشد و سوابق شغلی و کاری تنها در صورتی که متناسب با رشته تحصیلی شما باشند حائز اهمیت میباشند. در غیر انصورت ارزش و اعتباری نخواهند داشت.
  7. لیست مقالات و کتاب هایی که چاپ کرده اید، کلیدی ترین بخش رزومه ی تحصیلی شما است. درباره این بخش اصلاً نیازی به رعایت ترتیب زمانی معکوس و دسته بندی مقالات و کتاب ها نیست بلکه توصیه می شود که بدون توجه به تاریخ انتشار و نوع آن اثر، از مهم ترین و مشهور ترین آن ها شروع کنید و به ترتیب مقالات و کتاب های کم اهمیت تر را به لیست خود اضافه کنید.
  8. قالب استاندارد رزومه نویسی را قبل از روز مصاحبه مطالعه فرمایید و سعی کنید به دقت و براساس استاندارد مشخص آنرا نگارش کنید.

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب بعد از خریدن مبل دست دوم توسط رهبری: تا الان زندگی ‌ما طلبگی بوده، الان هم مبل در خانه نیاورید! (200 نظر) مهران مدیری: 11 سال است که از یک مار نگهداری می کنم؛ الان 2 متر و 20 سانتی‌متر هست+عکس (148 نظر) روایتی از عصبانیت رهبر معظم انقلاب از عوض کردن فرش کهنه و نخ نمای خانه شان: اشتباه کردید که عوض نمودید بروید همان زیلوها را بیاورید (106 نظر) تزئین میز عزای سعید راد با شمع و گل و خرما و عکس های یادگاری در خانه مجللشان/ خدا رحمتشون کنه+عکس (105 نظر) عروسِ رهبر معظم انقلاب: بچه ام اسباب بازی ندارد، در اتاق آقا یک میز هست و 6 تا صندلی پلاستیکی و یک تلفن که به دیوار وصل است+عکس (95 نظر) تصویری از خانه ابدی سعید راد، میرزا رضا سریال گیلدخت /روحش شاد و یادش گرامی (68 نظر) خلاقیت خنده دار مغازه دار اردبیلی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید/ مغز نیس که معدن طلاست😂👌+عکس (57 نظر) رهبر معظم انقلاب: ما درخانه تنها یک فرش دستباف داریم که جهیزیه همسرم بوده بقیه خانه موکت است/ ساده زیستی ایشان مثال زدنی است (32 نظر) ژست‌های سیدمحمد خاتمی با بازیگران در سینما؛ از تعظیم در برابر مهتاب کرامتی تا پُفیلا خوردن در حال تماشای فیلم+عکس/ همراهی همسر سیدحسن خمینی و سام درخشانی با رئیس‌جمهور سابق (31 نظر) استوری تبریک خاص سرلشگر باقری به مناسبت روز چپ دست‌ها به رهبر معظم انقلاب+عکس (31 نظر) نگاهی به جشن تولد عاشقانه 45 سالگی الهام چرخنده بازیگر سریال آوای باران و باکس گل شیک روی میز/ مبارکا باشه+عکس (30 نظر) خلاقیت خنده دار هندوانه فروش سمنانی برای جذب مشتری حماسه آفرید/ مغز نیست که معدن طلای خالصه😂+عکس (27 نظر) رونمایی از همزاد و بدل ایرانی هانده ارچل، بازیگر ترکیه‌ای محبوب ایرانی ها/ ایشون هم بازیگر خیلی معروفیه+عکس (25 نظر) نگاهی به بازیگران و سلبریتی‌هایی که حیوان خانگی دارند+عکس/ از گربه محمدرضا گلزار و نفیسه روشن تا سگ پاکوتاه بهرام رادان و بهاره افشاری (24 نظر) خلاقیت خنده دار مغازه دار شیرازی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید/ مغز نیست که معدن طلاست😂👌+عکس (24 نظر)
منتخب روز   
طرز تهیه غذای محبوب ناصرالدین شاه قاجار! /فسنجان ناصری با مواد اعلا ابتکار جالب یک مرد خلاق در دادن انواع لقب به مسعود پزشکیان حماسه آفرید+ویدئو/ هنر نزد ایرانیان است و بس... (فیلم) سکانس فوق عاشقانه شهاب حسینی و لیلا حاتمی در فیلم "پرسه در ماه" / ما کاملا شبیه همیم طرز نگاهامون دو دو زدن چشامون ...😍 استارت تمرینات سخت علیرضا بیرانوند در تراکتور +فیلم/ آقای دروازه بان آمادگی بدن بالایی دارد! سکانس عاشقانه دل باختن قباد به شهرزاد/ نشود فاش کسی آنچه میان من و توست (فیلم) سکانس فوق العاده احساسی و عاشقانه از شهاب حسینی و معشوقه‌اش در سریال "شهرزاد" / با چراغی همه جا گشتم و گشتم در شهر هیچکس به تو مانند نشد😍 (فیلم) خرید دکتر مسعود پزشکیان از یک سوپرمارکت در تهران به همراه نوه‌ها و عروسش با کارت بانکی شخصی / نوه‌ها پدربزرگ را به خرج انداخته‌اند اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان....