دوستی در محل کار به این معناست که، آیا می توانید با شخصی که با او کار می کنید به درستی دوست شوید؟ برخی می گویند بله، برخی دیگر می گویند نه. با این حال، تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان می دهد. به طور کلی ما برای دوستی های محل کار بسیار ارزش قائل هستیم. و داشتن این دوستی ها بر نحوه برخورد ما با مشاغل تأثیر مثبت می گذارد. محل کار شما در آن جا است که بیشتر روز خود را در آن سپری کنید. بنابراین تعجب آور نیست که ممکن است روابط محکمی ایجاد کنید. حتی دوستی های طولانی مدت با همکاران خود! در واقع حفظ دوستی با افراد محل کار از نظر اجتماعی راه درستی است و همچنین راهی عالی برای یادگیری در مورد زمینه های کسب و کار خارج از تیم، تخصص و مهارت است. علاوه بر این، کار را کمی سرگرم کننده تر می کند. تحقیقات نشان داده که دوستان کاری، در افزایش عملکرد و بازده کاری کمک قابل توجهی به یکدیگر می کنند. مخصوصا زمانی که این دوستان تمایل به شاد کردن یکدیگر هم داشته باشند. با تشویق این روابط و دوستی ها، کمک شایانی نیز به منافع مدیریتی می شود؛ زیرا مشارکت کارکنان افزایش می یابد و موجب صرفه جویی در هزینه ها می شود که در حال حاضر بسیاری از شرکت ها و ادارات درگیر این مسئله و روابط هستند.
مشکلات دوستی در محل کار
اما دوستی در محل کار می تواند مشکل باشد، به ویژه بین مدیران و کارکنان، یا کارمندان ارشد و جوان. در آن سناریو، مهم نیست. که چگونه آن را کاهش دهید، همیشه یک تروریست پویا در بازی وجود دارد. در صورتي كه اين دو همكار فرضي ممكن است در خارج از دفتر رفيق و دوست داشتن شما قرار بگيرند، اين رابطه احتمالاً در داخل دفتر پيچيده تر مي شود. به ويژه در شركت هايي كه با فرهنگ سخت تر يا فعاليت كننده سلسله مراتبي دقيق هستند. بنابراین، یافتن راه هایی برای ایجاد دوستی و روابط حرفه ای شده مورد توجه قرار گرفته است.
در این مقاله، ما قصد داریم به طور دقیق به معنای ایجاد دوستی در محل کار، نحوه استفاده از آن در فرهنگ یک سازمان و چگونگی ایجاد مرزهایی که باعث دوستی و روابط کاری پیشرفت می شود، بپردازیم. دوست یابی در محل کار آسان است و بیشتر برای شما و سازمان شما مفید است. تقسيم بندي زندگي به شغل و كار نكردني در بلندمدت براي شما استرس زا و بالقوه ناسالم است. با مدیریت صحیح دوستی های خود در یک محیط حرفه ای، در محل کار لذت ببرید، که در واقع یاد می گیرید کمی آرامش داشته باشید و شروع به یادگیری چیزهایی در مورد خود و سازمان کنید که عضو آن هستید.
فواید دوستی با همکاران
دوستی در محل کار به این معناست که، آیا می توانید با شخصی که با او کار می کنید به درستی دوست شوید؟ برخی می گویند بله، برخی دیگر می گویند نه. با این حال، تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان می دهد. به طور کلی ما برای دوستی های محل کار بسیار ارزش قائل هستیم. و داشتن این دوستی ها بر نحوه برخورد ما با مشاغل تأثیر مثبت می گذارد. محل کار شما در آن جا است که بیشتر روز خود را در آن سپری کنید. بنابراین تعجب آور نیست که ممکن است روابط محکمی ایجاد کنید. حتی دوستی های طولانی مدت با همکاران خود! در واقع حفظ دوستی با افراد محل کار از نظر اجتماعی راه درستی است و همچنین راهی عالی برای یادگیری در مورد زمینه های کسب و کار خارج از تیم، تخصص و مهارت است. علاوه بر این، کار را کمی سرگرم کننده تر می کند. در ادامه فواید دوستی با همکاران را مطالعه خواهید کرد.
۱. بهبود روحیه و خلق وخو
افرادی که با همکاران خود صمیمی هستند از حس رفاقت در محل کار لذت می برند، زیرا می توانند درباره دستاوردهای کاری و حتی زندگی شخصی شان با هم صحبت کنند. دوستی با همکارانتان تأثیر شگفت انگیزی بر روحیه و خلق وخوی شما خواهد داشت.
۲. افزایش بهره وری
احساسات مثبت در محل کار باعث می شود تعهد بیشتری به تیم خود داشته باشید و در پروژه هایی شرکت کنید که باعث می شوند سخت تر کار کنید و بهره وری تان افزایش یابد.
۳. پیشرفت شغلی
با وجود همکاران یاری رسان و قابل اعتماد، عملکرد شغلی شما نیز بهبود خواهد یافت. وقتی با همکارانتان دوست هستید، احساس اطمینان و راحتی بیشتری برای درخواست کمک و مشاوره دارید که به شما کمک می کند پیشرفت کنید.
چگونه در محل کار دوست پیدا کنیم؟
دوست یابی در محل کار می تواند راهی آسان برای پیشرفت شغلی و بهبود وضعیت زندگی شخصی شما باشد. در ادامه، راهکارهای ساده ای برای دوست یابی در محل کار ارائه می کنیم.
۱. خودتان را معرفی کنید
اگر تا به حال این کار را نکرده اید، لازم است خودتان را به همکارانتان معرفی کنید. معرفی کردن خودتان رابطه ای اولیه را ایجاد می کند که می تواند پایه و اساس روابط آینده شود. اگر با همکاران بخش خودتان آشنا هستید، وقت آن است که همکاران بخش های دیگر را هم ملاقات کنید. ممکن است در بخش های مختلف شرکت تان ارتباطات عالی و افرادی با علایق مشترک پیدا کنید.
۲. نام همکارانتان را یاد بگیرید
برای یادگیری نام همکارانتان وقت بگذارید و با ذکر نامشان با آنها احوالپرسی کنید. استفاده از نام افراد در مکالمات روشی عالی برای نشان دادن اهمیت آنهاست. با گفتن نام همکارتان به او نشان می دهید که برای شناخت او و ارتباط بیشتر با او وقت گذاشته اید و به او اهمیت می دهید.
۳. احوالپرسی کنید و سؤال بپرسید
هنگام شروع شیفت کاری به همکارانتان سلام کنید و هنگام خروج از محل کار هم با آنها خداحافظی کنید. می توانید درباره تعطیلات آخر هفته، سرگرمی ها یا موضوعات این چنینی سؤالات دوستانه بپرسید. پرسیدن سؤال نشان می دهد که بهشان اهمیت می دهید. هرچه با همکارانتان تعامل بیشتری داشته باشید، روابط صمیمانه تری ایجاد خواهید کرد.
۴. مثبت باشید
داشتن تفکر مثبت در محل کار بسیار مهم است. وقتی شخصیت مثبتی داشته باشید، احتمال اینکه همکارانتان بخواهند بیشتر با شما ارتباط داشته باشند بیشتر خواهد بود. علاوه بر این، مثبت بودن می تواند مانند آهن ربا عمل کند و افراد مثبت و خوش بین دیگر را جذب شما کند. خوش بینی و طرز فکر مثبت می تواند بسیار مفید باشد و دیگران را هم به تفکر و عمل مثبت ترغیب کند. زبان بدن معمولا نشانگر راحتی و علاقه شماست. هنگام صحبت با همکارانتان، لبخند بزنید و سرتان را تکان دهید تا نشان دهید به آنچه می گویند علاقه دارید.
۵. فضای کارتان را زیبا کنید
تزئیناتی مانند گلدان زیبای کوچکی روی میز کارتان می تواند موضوع خوبی برای شروع گفت وگو با همکارانتان باشد. از تزئیناتی استفاده کنید که شخصیت و سرگرمی های شما را نشان می دهند. صحبت درباره سرگرمی ها می تواند منجر به پیداکردن نقاط مشترک با همکارانتان و شکل گرفتن ارتباطی دوستانه شود.
۶. با همکارانتان قهوه یا ناهار بخورید
به جای غذاخوردن پشت میز، ناهارتان را در آشپزخانه، کافه تریا یا اتاق استراحت محل کار میل کنید. اگر رستوران یا کافه ای خوب در نزدیکی محل کارتان هست، از همکارانتان بخواهید برای صرف ناهار به آنجا بروید. دعوت از همکاران برای خوردن یک فنجان قهوه یا ناهار می تواند به شما کمک کند خارج از محیط کار ارتباط بیشتری داشته باشید و یکدیگر را بهتر بشناسید.
۷. در مناطق مشترک کار کنید
اگر محل کارتان طوری است که فضایی مشترک برای همکاری بیشتر دارد، مدتی را در آنجا سپری کنید. با این کار می توانید با همکارانی که در آن منطقه کار می کنند تعامل داشته باشید، با افراد جدید ملاقات کنید و یا روابط موجود را توسعه بدهید.
۸. پیشنهاد کمک بدهید
روش دیگر برای برقراری ارتباط مؤثر در محل کار، کمک به همکارانتان در شرایط خاص است. حتی اگر خودشان درخواست کمک نکنند، خوب است گاهی که احساس می کنید به کمک نیاز دارند، بهشان پیشنهاد کمک بدهید. ایجاد جامعه حمایتی و کار گروهی به ایجاد روابط و دوستی در محیط کار کمک می کند.
۹. در رویدادهای کاری و غیرکاری شرکت کنید
برخی از شرکت ها منظم رویدادهایی برای بهبود عملکرد تیم و هماهنگی های بیشتر برگزار می کنند. از مدیرانتان درباره این رویدادها سؤال کنید و در صورتی که چنین برنامه ای در شرکت برگزار می شود، در آن شرکت کنید. این طوری می توانید با سایر کارمندان ملاقات کنید و شانس ایجاد روابط را افزایش دهید.
۱۰. دیگران را بشناسید و از آنها حمایت کنید
دستاوردهای همکارانتان در محل کار را به آنها تبریک بگویید. این دستاورد می تواند چیزی مانند ارتقای اخیرشان باشد. حمایت کردن از همکارانتان به آنها نشان می دهد که برایشان ارزش قائل هستید و آنها را بخشی از تیم خود می دانید.
۱۱. گروهی خاص راه بیندازید
ایجاد گروه هایی مانند کوه نوردی، کتابخوانی، آشپزی و پیاده روی می تواند راهی فوق العاده برای شناخت همکاران با علایق مشابه و ایجاد روابط دوستانه در داخل و خارج از محل کار باشد.
۱۲. برای فعالیت های خارج از محیط کار برنامه ریزی کنید
اگر شرکت شما میزبان فعالیت های اجتماعی منظم خارج از محل کار است، برای شرکت در آنها داوطلب شوید. استفاده از هر فرصتی برای گفت وگو با همکارانتان درباره موضوعات غیرکاری می تواند به دوست یابی در محل کار کمک کند. اگر هیچ فعالیت اجتماعی برنامه ریزی شده ای در شرکت شما وجود ندارد، فعالیت های این چنینی را به مدیرتان پیشنهاد بدهید یا خودتان برایش برنامه ریزی کنید.
۱۳. گروه مجازی بسازید
بیشتر شرکت ها گروهی مجازی برای بحث درباره پروژه ها، پرسیدن سؤال و اشتراک گذاری فایل ها دارند. می توانید کانال یا گروهی برای همکارانی بسازید که علایق مشترکی با آنها دارید. راه اندازی این گروه راهی عالی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات، افکار و نظرات درباره علایق مشترک است. فقط قبل از ساختن گروه، قوانین شرکت را بررسی کنید و اجازه ندهید این گروه حواس شما و همکارانتان را از وظایفتان پرت کند.
نکاتی برای تعیین حدومرز در محل کار
ایجاد و تقویت روابط کاری مزایای متعددی دارد، اما به همان اندازه مهم است برای حفظ بهره وری و عملکرد کاری مرزهایی تعیین کنید. در ادامه، چند نکته برای کمک به حفظ روابط کاری سالم و حرفه ای را مطرح کرده ایم.
۱. به حدومرزهای دیگران احترام بگذارید
پرسیدن سؤالات معمولی درباره خانواده و سرگرمی ها راه خوبی برای شروع رابطه ای دوستانه است، اما پرسیدن سؤالات شخصی که ممکن است باعث ناراحتی فرد شوند اصلا راهکار خوبی نیست. پس اگر می خواهید سر صحبت را با همکارتان باز کنید، هرگز از او سؤالات شخصی نپرسید.
۲. اطلاعات شخصی و خصوصی تان را با دیگران در میان نگذارید
همان طور که نباید از دیگران سؤالات خیلی شخصی بپرسید، نباید اطلاعات خیلی شخصی خودتان را هم در اختیار دیگران بگذارید.
۳. از صحبت های غیرحرفه ای اجتناب کنید
برای حفظ روابط و اخلاق حرفه ای در محل کار، چه در شرکت و چه خارج از آن، نباید با همکارانتان درباره برخی موضوعات پرحاشیه مانند سیاست، مذهب، فعالیت مجرمانه، مسائل پزشکی یا مالی صحبت کنید. بیشتر این موضوعات چالش برانگیز و محرمانه هستند و می توانند کار تیمی را مختل کنند. موضوعات مختلفی مانند خانواده، حیوانات خانگی، فیلم، پادکست، موسیقی، ورزش و کتاب موضوعات مناسبی هستند که می توانید با همکارانتان درباره آنها صحبت کنید. این موضوعات به شما کمک می کنند بدون اختلال در کار، درباره شخصیت، سرگرمی ها و علایق یکدیگر اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.
در جامعه ای که افراد بیشتر هویت خود را از شغل خود می گیرند. ارتباطات اجتماعی در محل کار ایجاد شده است که قدرت بسیار بالایی دارد. روابط ابزاری در محل کار ایجاد می شود. اما روابط بیانی نیز در محل کار یافت می شوند. در هیچ جا این امر بهتر از یک بخش دانشگاهی نشان داده نشده است. چند اساتید با اکثریت همکاران خود “دوست” هستند. برخی اوقات در خارج از ساعات کاری عادی با آن ها در ارتباط هستند و فعالیت هایی را انجام می دهند که مربوط به کار نیست و آن ها را به اشتراک می گذارند.
کار با اعمال دوستی در محل کار نقطه گذاری می شود. سیاست ها و فرآیندهای سازمانی می توانند در تقویت دوستی در محل کار نقش داشته باشند. همان طور که به حمایت از سایر فعالیت های مرتبط با محل کار کمک می کنند. و تاثیرات مثبتی را برای کارمندان یک شرکت به ارمغان می آورند علاوه بر این می تواند. دارای برخی مشکلات و معایبی باشد و بر روی کار گروهی تاثیر منفی بگذارد.