راهکارهای بی نظیر طب سنتی برای کاهش اوره خون
متابولیسم پروتئین ها در بدن آمونیاک تولید می کند و کبد یون آمونیوم را به منظور سم زدایی تبدیل به اوره و از طریق ادرار دفع می کند. اگر میزان اوره در بدن به دلیل مصرف زیاد پروتئین یا اختلال در عملکرد کلیه ها بالا رود، مچ پاها متورم و پوست خشک می شود، تکرر ادرار پیش می آید و در مواردی گزگزکردن دست و پا رخ می دهد.یک از روش های پایین آوردن میزان اوره خون روش های طب سنتی و استفاده از داروهای گیاهی است. پایین آوردن اوره خون در طب سنتی و درمان خانگی روش های موثر برای کسانی است که تمایل به درمان دارویی شیمیایی ندارند و درمان گیاهی کاهش اوره خون را ترجیح می دهند.
درمان خانگی اوره خون
درمان خانگی و مراقبت های فردی برای پایین آوردن اوره خون شامل تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی است. شما می توانید با ایجاد تغییراتی در این دو زمینه باعث کاهش اوره خون خود شوید. در ادامه توصیه هایی در این زمینه ها ارائه شده است که امیدواریم برای شما مخاطب گرامی کمک کننده باشند.
نوشیدن آب
روزانه ۸ لیوان آب بنوشید. نوشیدن آب با زیادکردن فعالیت کلیه ها و افزایش دادن حجم ادرار سبب دفع مواد زائد و اوره از بدن می شود. بنابراین اگر با مشکل بالا رفتن اسید اوریک مواجه هستید و با آن دست و پنجه نرم می کنید، نوشیدن آب را در طی روز فراموش نکنید.
رژیم غذایی
- پروتئین موجود درشیر باعث افزایش اوره در خون می شود. پس بهتر است از جایگزین هایی مانند شیر سویا، شیر نارگیل و شیر بادام استفاده کنید.
- مواد غذایی با پروتئین حیوانی مانند گوشت و حبوبات را از رژیم غذایی حذف کنید یا کاهش دهید. این نکته را به خاطر داشته باشید همان طورکه مصرف زیاد پروتئین اوره ی بیشتری تولید می کند، درصورت ناکافی بودن مصرف پروتئین، بدن ناچار به شکستن بافت های ماهیچه ای می شود و این امر میزان اوره را در بدن بالا می برد.
- نوشیدن ماءالشعیر همراه غذا میزان اوره و کراتنین را در خون بالا می برد، پس بهتر است از مصرف آن بپرهیزید.
- مصرف غذاهای حاوی آرژنین و فسفر مانند غذاهای دریایی، شکلات، آبجو و بادام زمینی، دانه ی کدو تنبل، دانه کنجد و آجیل را تا زمان طبیعی شدن دفع اوره، از رژیم غذایی حذف کنید.
- روغن و کره گیاهی را حرارت ندهید، برای پخت و پز از روغن زیتون که اثرات آنتی اکسیدانی دارد استفاده کنید ولی آن را حرارت ندهید.
- استفاده از نوشیدنی های الکلی برای کسانی که میزان اوره خون آن ها بالاست ممنوع است. زیرا اوره باعث افزایش اسید لاکتیک در بدن می شود و در این شرایط کلیه ها قادر نخواهند بود اوره دفع کنند. همچنین الکل میزان پورین را در خون افزایش می دهد و باعث بیماری نقرس می شود.
- درمان خانگی اوره خون بالا با سالاد سیزیجات یک روش ساده است. سالاد سبزیجات شامل هویج رنده شده، اسفناج خام، پیاز، چغندر خام، خیار، کرفس، جعفری، روغن زیتون، آب لیموترش یا آب غوره تهیه کنید.
ادویه های مفید برای کاهش اوره خون
استفاده از زردجوبه و دارچین برای کاهش میزان اوره خون می تواند بسیار موثر باشد. این دو ادویه میزان دفع اوره در ادرار را افزایش می دهند. علاوه بر این این ادویه ها دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند و در زمان بالا بودن اوره در خون می توانند به سلامت بدن و محاظت از آن کمک کنند.
خوراکی های کاهنده اوره
- سیب: متابولیسم پروتئین موجود در گوشت و ماهی با تولید اوره همراه است. سیب با تحریک اسید کلریدریک محیط آلکانی ایجاد می کند و اوره ی اضافی بدن را دفع می کند و به این ترتیب هضم غذا و پروتئین سریع تر انجام می شود. به همین دلیل متخصصان طب سنتی برای پایین آوردن اوره مصرف روزانه دو یا سه عدد سیب را توصیه می کنند. استفاده از سرکه سیب نیز به دلیل دارابودن اسید مالیک و خاصیت قلیایی می تواند دفع اوره از ادرار را افزایش دهد و التهاب مفاصل را رفع کند.
- توت فرنگی: توت فرنگی یک ماده ی غذایی ضد التهابی است و می تواند درد مفاصل ناشی از تجمع اوره در بدن را کاهش دهد. همچنین توت فرنگی خاصیت ادرارآوری دارد و می تواند با افزایش دادن حجم ادرار، اوره اضافی بدن را دفع کند.
- لیمو: لیمو طعم ترش دارد و حاوی ویتامین c است. استفاده ی روزانه از آب لیمو ترش به تنهایی یا ترکیب با آب می تواند تجمع اوره را در بدن کم کند و آن را از طریق ادرار دفع کند.
- کنگرفرنگی: کنگر فرنگی حاوی مواد معدنی، آنتی اکسیدان و ویتامین است. خاصیت دیورتیک یعنی ادرار آوردن بودن کنگرفرنگی باعث می شود اوره و مواد زائد بدن از ادرار دفع شود.
- گیلاس: گیلاس سرشار از آنتوسیانین ها و فلانوییدها است و مصرف روزانه ی آن می تواند میزان اوره خون را کاهش دهد، همچنین درد و التهاب نقرس را کم کند.
کنترل وزن
داشتن وزن متعادل یک اقدام بسیار موثر برای کاهش اسیداوریک در خون است. برای کنترل BMI بهتر است از مصرف غذاهای پرکالری، چرب و قندهای مصنوعی بپرهیزید و فیبرها و میوه و سبزیجات را جایگزین این غذاها کنید تا به وزن ایده آل خود برسید و در کنار آن میزان اوره خون نیز کاهش پیدا کند.
ورزش کردن
افزایش دفع اوره با ورزش کردن یک اقدام مناسب و ساده است. کسانی که در اثر اوره ی بالا تهوع، استفراغ و گرفتگی عضلانی دارند، با ورزش مداوم می توانند میزان دفع این ماده ی سمی را بالا ببرند و سلامت بدن را تامین کنند. توصیه می شود این افراد سه بار در هفته و هر بار به مدت نیم ساعت یک ورزش ملایم مانند پیاده روی یا دویدن یا شنا انجام دهند.
همچنین ورزش های سنگین باعث افزایش اسید اوریک در بدن می شود پس بهتر است کسانی که نقرس دارند از انجام ورزش های سنگین خودداری کنند.
استفاده از جوش شیرین برای کاهش اوره خون
جوش شیرین خاصیت قلیایی دارد و می تواند اوره و اسیداوریک را در خود حل کند و دفع آن را از کلیه ها راحت تر کند. برای استفاده از جوش شیرین نصف قاشق چایخوری جوش شیرین را در داخل یک لیوان آب حل کنید. این محلول را دو مرتبه در روز به مدت ۱۵ روز استفاده کنید.
درمان طب سنتی اوره خون
درمان طب سنتی برای پایین آوردن اوره خون شامل روش های مختلف استفاده از گیاهان دارویی مانند تهیه دمنوش ها، عرقیات گیاهی یا روش هایی مانند بادکش است. در ادامه این مطلب شما را با خواص گیاهانی که میزان اوره را پایین می آورد و نحوه ی استفاده ازآن ها آشنا می کنیم.
عرق خارشتر
عرق خارشتر یکی از عرقیات گیاهی می باشد که از خواص درمانی بسیار زیادی برخوردار است و کاهش میزان اوره خون، تنها یکی از خاصیت های عرق خارشتر می باشد. گیاه خارشتر دارای طبعی گرم می باشد که خاصیت هایی نظیر آرام بخش بودن، ضد سرفه بودن و … نیز دارد. عرق خارشتر را باید از سر شاخه های گلدار این گیاه به دست آورد. این گیاه در فصل بهار و در اردیبهشت ماه شروع به گلدهی میکند و گلدهی آن تا اواخر خرداد نیز ادامه دارد.
عرق خاسک خاسک برای کاهش اوره خون
عرق خاسک خاسک یکی دیگر از عرقیات گیاهی پایین آورنده اوره خون می باشد که علاوه بر این ویژگی دارای خواص طبی بی نظیر دیگری نیز می باشد. گیاه خاسک خاسک دارای طبعی گرم میباشد که جز گیاهان یک ساله محسوب میشود. عرق خاسک خاسک برخلاف گیاهان دیگر، بوی بد و زننده ای ندارد و به راحتی می توانید از آن استفاده کنید. در لیست عرقیات گیاهی برای کاهش اوره خون، عرق خاسک خاسک یکی از بهترین گزینه ها می باشد زیرا بر روی سلامت کلیه ها نیز تاثیر گذار است و حجم ادرار افراد را نیز بالا می برد.
عرق شوید
گیاه شوید یکی از پر مصرف ترین سبزیجات موجود در سراسر دنیا می باشد که کاربرد های گسترده و متنوعی دارد. عرق شوید یکی از پرکاربرد ترین محصولات تولید شده از این گیاه است که کاربرد های فراوان و خواص بی نظیری دارد. عرق شوید یکی از عرقیات گیاهی برای کاهش اوره خون است که به دفع مایعات اضافی بدن نیز کمک میکند. این عرق با توجه به خاصیتی که دارد بر روی قوای جسمانی افراد نیز تاثیر میگذارد. عرق شوید از بو و طعم بسیار خوبی برخوردار است. همچنین این عرق آرام بخش نیز می باشد.
تاثیر عرق شاه تره بر کاهش اوره
یکی دیگر از بهترین عرقیات گیاهی برای کاهش اوره ، عرق شاه تره است. این عرق گیاهی علاوه بر تاثیر مثبت بر روی کلیه ها خواص دیگری مثل ضد تب، ضد یرقان، ضد تهوع، ضد اسهال، نشاط آور، اشتها آور و … دارد. طریقه مصرف عرق شاه تره به این صورت است که یک فنجان از آن را قبل از هر وعده غذایی میل می کنند. شما میتوانید از عرق شاه تره در کنار عرق کاسنی نیز استفاده کنید که میزان تاثیرگذاری عرق شاه تره را افزایش میدهد و حتی می توانید از این مخلوط به عنوان آب در روز استفاده کنید.
عرق گزنه
گیاه گزنه یک گیاه بوته ای است که در مناطق مرطوب رشد میکند. به همین دلیل در اکثر مناطق شمالی کشور ایران شاهد رشد کردن گیاه گزنه هستیم. در طب سنتی قدیم ایرانیان از گیاه و عرق گزنه به عنوان یک دارو بی نظیر با تعداد بسیار زیادی خاصیت یاد شده است. عرق گزنه یکی از عرقیات گیاهی برای کاهش اوره خون است که کمک قابل توجهی به عملکرد و سلامت کلیه ها می کند. این عرق گیاهی دارای موادی مثل کلسیم، ویتامین B، ویتامین K، آهن و … می باشد. عرق گزنه بر روی التهابات، پروستات، بواسیر، تب یونجه، فشار خون و… تاثیر گذار است و به بهبود عملکرد و درمان آنها کمک میکند.
دمنوش زنجبیل
بالا رفتن اوره در بدن و دفع نشدن آن باعث جمع شدن اوره در مفاصل بدن می شود دمنوش زنجبیل به عنوان یک مسکن درد مفاصل ناشی از بالا رفتن اوره در طب سنتی توصیه می شود. همچنین زنجبیل به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در زمان بالا بودن اوره خون به حفظ سلامت بدن کمک خواهد کرد.
برای تهیه ی دمنوش زنجبیل چند قاشق ریشه ی زنجبیل رنده شده را داخل یک لیوان آب جوش بریزید و با حرارت غیر مستقیم در قوری دم کنید. بعد از ۲۰ دقیقه آن را صاف کنید و با یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید و بنوشید. این دمنوش را ۱۵ روز پشت سرهم باید استفاده کنید و بعد از چند روز استراحت مجددا استفاده از آن را شروع کنید.
پایین آوردن اوره خون با دمنوش کرفس
کرفس گیاهی است که از تجمع آب در بدن جلوگیری می کند، مشکلات مربوط به ادرار را درمان می کند و اوره را از بدن دفع می کند. برای تهیه ی دمنوش باید از برگ های کرفس استفاده کنید.تهیه ی دمنوش کرفس بسیار ساده است. کافیست برگ کرفس را بشویید و خرد کنید سپس آن را به یک لیوان آب جوشیده و سرد شده اضافه کنید، سپس یک نعلبکی روی لیوان بگذارید و به مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. بعد از این مدت زمان دمنوش آماده است و می توانید آن را بنوشید. استفاده ی روزانه دو مرتبه دمنوش کرفس برای درمان اوره بالا مفید است.
چای ترش
چای ترش حاوی مقادیر بالا ویتامین c، آنتی اکسیدان و مواد معدنی است، همچنین به عنوان یک درمان قدیمی و موثر برای کاهش اوره خون شناخته شده است. مطابق نظر متخصصان طب سنتی استفاده از چای ترش به صورت ناشتا موثرتر خواهد بود.دو قاشق چایخوری چای ترش را داخل یک قوری آب در حال جوش بریزید و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه آن را بجوشانید. بعد از سرد شدن صاف کنید و بنوشید.
استفاده از دمنوش گزنه برای کاهش اوره
گزنه خاصیت ادرارآوری دارد و با افزایش حجم ادرار به دفع اوره اضافی از بدن کمک می کند. به همین دلیل استفاده از دمنوش گیاه گزنه یک راه درمان مفید برای پایین آوردن اوره خون شناخته شده است.برگ گیاه گزنه را بعد از شستن به قوری حاوی آب جوش اضافه کنید و به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بگذارید. بعد از خاموش کردن حرارت کمی صبر کنید تا دمنوش سرد شود و آن را صاف کنید. مدت زمان استفاده از دمنوش گزنه ۱۵ روز متوالی است.
پایین آوردن اوره خون با دمنوش قاصدک
گیاه قاصدک فعالیت کلیه ها را بیشتر می کند و از طریق افزایش دادن حجم ادرار به دفع اوره از بدن کمک می کند.تهیه ی دمنوش قاصدک با استفاده از گل این گیاه است. باید مقداری گل را با آب جوشیده دم کنید و بعد از صاف کردن به صورت ناشتا مصرف کنید. برای اثربخشی بهتر دمنوش باید ۱۵ روز متوالی و روزانه سه مرتبه دمنوش قاصدک بنوشید.
پایین آوردن اوره خون در طب سنتی با بادکش کلیه ها
یکی از روش های مورد استفاده در طب سنتی استفاده از بادکش است. این روش مبتنی بر استفاده از یک لیوان یا محجمه و دمیدن در آن است. این روش حتما باید توسط یک فرد متخصص طب سنتی انجام شود.
استفاده از بادکش برای دفع اوره باید در کلیه، قسمت بالای ناف، کف پا و ساق پا انجام شود. زمان انجام آن بهتر است در شب و به فاصله ی یک شب در میان انجام شود. بعد از انجام بادکش بهتر است نواحی که بادکش قرار داده شده روغن مالی شود.