راهکارهایی برای علاقه مند کردن بچه ها به درس خواندن

  چهارشنبه، 28 آبان 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
راهکارهایی برای علاقه مند کردن بچه ها به درس خواندن
وقتی والدین به دستاوردهای شخصی فرزند خود بیش از حد اهمیت می دهند و برای علاقه‌مند کردن کودک به درس خواندن از روش های نادرست استفاده می کنند، زمینه را برای استرس، افسردگی، اضطراب و نمرات پایین مستعد می کند که بروز آن را می توان از دوره متوسطه دید.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگر وارد حریم کودک تان شده اید و سعی دارید او را مجبور کنید که به درس خواندن اهمیت بدهد، فقط به این دلیل که درس خواندن او برای شما مهم است، باید این رفتار خود را کنار بگذارید و از خودتان بپرسید «در اینجا مسئولیت فرزند من چیست؟ مسئولیت من چیست؟» اگر کودک شما درس نمی خواند، وظیفه ی شما به عنوان پدر یا مادر، این است که حس مسئولیت پذیری را در او ایجاد کنید و به او بیاموزید که دنیای واقعی چگونه است. در دنیای واقعی، اگر کاری را که به شما محول شده انجام ندهید، پولی دریافت نمی کنید. برای کودک عواقبی ایجاد کنید تا به او نشان بدهید که نتیجه ی انتخاب های اشتباه چیست، ولی هرگز او را وادار به انجام تکالیف ریاضی نکنید، فقط به این دلیل که انجام تکالیف ریاضی او برای شما اهمیت دارد. عواقب و نتایج، موجب ایجاد انگیزه نمی شود. عواقب و نتایج را به این دلیل بازگو می کنید که وظیفه ی خودتان به عنوان پدر یا مادر را انجام بدهید. حرف آخر اینکه، نمی توانید کسی را وادار کنید که به چیزی اهمیت بدهد. در اینجا نقش شما الهام بخش بودن و ترغیب کردن است.

روش های سالم برای علاقه مند کردن کودک به درس:

از روش های زیر برای تشویق کودک به درس خواندن استفاده کنید در حالی که او را به شکلی مثبت و سالم حمایت کرده اید.

عادت کتاب خواندن را در او تثبیت کنید:

برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن باید از سنین پایین سرمایه گذاری کنید. این عادت را با قصه خوانی از سنین پایین در او شکل دهید.

با این حال، هنوز هم دیر نیست. با خرید کتاب هایی که به موضوعات آنها علاقه دارد، می توانید عشق به یادگیری بیشتر را در او پرورش دهید.

محیط خوبی را برای درس خواندن فراهم کنید:

احتمال متولد شدن یک دانشمند در یک اتاق کثیف و کم نور، جایی که حواس کودک پرت می شود و راحتی او تامین نشده است، بسیار پایین است.

به طور خاص اگر دامنه توجه فرزندتان پایین است، باید به ایجاد مکانی که آرام است و محرک های کمی در آن وجود دارد دقت بیشتری بکنید.

صدای تلویزیون و موسیقی را قطع کنید.

وسایل مورد نیازش را روی میز قرار دهید.

از میز و صندلی راحت برای او استفاده کنید.

تا حد امکان اتاق و میز مطالعه را خلوت نگه دارید.

کودک را در خرید وسایل مدرسه شرکت دهید:

اجازه دهید وسایل درس خواندن را خودش انتخاب کند. این به ایجاد انگیزه برای درس خواندن در او کمک می کند.

زمان زیادی را به حرف زدن در مورد تلاش زیاد اختصاص ندهید:

برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن و پیشرفت، نیازی به سخنرانی در مورد افراد موفق جهان نیست.

اگر والدین پر تلاشی هستید، شغل خوبی دارید و درآمد بالایی دارید، به این معنی نیست که باید به فرزندتان فشار وارد کنید. عملکرد شما خود مثال واضحی است و لازم نیست که دائما به صورت کلامی به او تاکید کنید که باید نمرات خوبی کسب کنید.

در عوض، وقتی فرزندتان دچار مشکلی می شود، برای حمایت از او در کنارش قرار بگیرید و به او اطمینان دهید که باید به خاطر تلاشش به خود افتخار کند.

انتقاد نکنید:

یکی از مطمئن ترین راه ها برای از بین بردن عزت نفس کودک، اشاره به نواقص فردی و تمرکز بر اشتباهات اوست.

در عوض به کودک کمک کنید که به راه هایی برای حل مشکل برسد و به او بگویید که بابت تلاشش به او افتخار می کنید.

مثبت باشید و به جای بدتر کردن مشکل، به او کمک کنید که راه حل را پیدا کند.

تحقیق دیگری در سال 2015 نشان می دهد که نصیحت کردن بیش از حد و تنبیه پاسخ نامناسبی برای نمرات بد است. آنچه در واقع برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن موثرتر است، روابط گرم والد-فرزند و محیط خانه ای است که از کودک و یادگیری او حمایت می کند.

به رفتار و پیام های ضمنی خود نیز در کنار گفتارتان توجه کنید:

اگر به فرزندتان بگویید که تا وقتی او تلاشش را می کند شما از او راضی هستید، اما وقتی او برنده نمی شود یا وقتی نمره خوبی در امتحان نمی گیرد عصبانی می شوید یا از او انتقاد می کنید:

به یاد داشته باشید که اعمالتان بلندتر از گفتارتان صحبت می کنند.

روش یادگیری فرزندتان را کشف کنید:

برخی کودکان یک روش غالب یادگیری دارند. در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند ترکیبی از چند روش یادگیری را به کار ببرند.

فراموش نکنید که لزوما یک روش درست یا غلط یادگیری وجود ندارد.

هفت شیوه اصلی برای آموزش و یادگیری وجود دارد:

دیداری، شنیداری، کلامی، جسمی، منطقی (ریاضی)، اجتماعی و فردی.

برای مثال، کودکانی که شیوه یادگیری شان دیداری است با دیدن بهتر متوجه می شوند. برعکس، کودکان شنیداری با شنیدن توضیح درباره مسائل مختلف بهتر یاد می گیرند.

برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن روش منحصر به فرد او را کشف کنید.

گاهی اجازه دهید با عواقب کارش روبه رو شود:

به هر حال، این زندگی اوست و شما نباید برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن از جانتان مایه بگذارید.

اگر تکالیفش را انجام نمی دهد، درس نمی خواند و از زیر مسئولیت هایش فرار می کند، اجازه دهید عواقب آن را ببیند.

لذا، برای دور ماندن فرزندتان از تنبیه معلم یا نمرات پایین، تکالیفش را انجام ندهید.

شرایط جسمی فرزندتان را درک کنید:

درس خواندن نباید به شکل کار اجباری و محکومیت درآید. کودکی که بیمار است یا شرایط روحی خوبی ندارد، باید استراحت کند.

با فشار برای درس خواندن، مدرسه را برای او به زندان تشبیه نکنید.

به او حق انتخاب بدهید:

اجازه دهید خودش انتخاب کند که اول کدام درس را بخواند یا کدام تکالیف را انجام دهد. شرکت در فعالیت های فوق برنامه را به تصمیم خودش محول کنید.

علاقه مند کردن کودک به درس خواندن در شرایطی که دائما برای هر چیزی کنترل می شود، سخت است.

درس خواندن را لذت بخش کنید:

برای علاقه مند کردن کودک به درس می توانید از راه های خلاقانه استفاده کنید. برای تمارین علوم، آزمایش طراحی کنید یا بازی کنید. برای یادگیری تاریخ او را به موزه و مکان های تاریخی ببرید یا فیلم هایش را به فرزندتان نشان دهید. ویدئوهای آموزشی را در برنامه خود بگنجانید. در روزگار اینترنت و شبکه، یافتن راهکارهای خلاقانه اصلا کار سختی نیست.

همچنین، برای انجام تکالیف بهتر است از درس ها و تمارین ساده تر شروع کنید.

به احساسش اهمیت دهید:

اجازه دهید در فضایی صمیمانه و راحت با شما در مورد چیزهایی که دوست دارد و دوست ندارد صحبت کند.

وقتی فرزندتان نظراتش را با شما در میان می گذارد، به او گوش بدهید و به احساسش اهمیت دهید.

اگر از هم کلاسیش شکایت می کند، او را متهم نکنید.

از قضاوت کردن، مقایسه کردن، دلسرد کردن یا بی اعتنایی به نظرات کودک پرهیز کنید.

تا حد امکان سعی کنید مشکلات معقول و به حق او را در مدرسه حل کنید.

رشوه ندهید:

هر چند پاداش دادن برای کسب نتایج خوب تایید می شود، اما این نباید به عادت در او تبدیل شود و شکل رشوه پیدا کند. بدین ترتیب، به تدریج فرزندتان یاد می گیرد که برای رسیدن به خواسته هایش از اهرم درس نخواندن استفاده کند.

از گفتن جملاتی مانند «اگر درس هایت را بخوانی، به تو هدیه می دهم.» پرهیز کنید.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب: آقای ما اجازه نمی‌دهد که در خانه، غیر از برنج کوپنی استفاده کنیم و آن هم کفاف خوراک ما را بیش از یک بار در هفته نمی‌دهد (646 نظر) نگاهی به سفره مفصل و تمام و کمال حضرت ابوالفضل در منزل شاه نشین علی دایی+عکس/ از گل آرایی و شمع‌دان‌هایی طلایی تا پَک هایی لاکچری و جذاب (194 نظر) (فیلم) ورود جالب و معنادار رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی (ره) به همراه مسعود پزشکیان و شعار حیدر حیدر جمعیت (67 نظر) درخت خرمای بزرگ حیاط باصفای خونه ویلایی زهرا گونش/ نخل های هم قد والیبالیست مشهور ترکیه ای (56 نظر) میز غذای ساده رهبر معظم انقلاب و خوردن غذا در بشقاب استیل/ ساده زیستی ایشان همیشه مثال زدنی است+عکس (30 نظر) ریحانه سادات دختر بزرگ شهید رئیسی: سجاده نماز پدرم را در اندونزی تکه تکه کردند و به عنوان تبرّک بین مردم پخش کردند+ویدیو (22 نظر) بنز آخرین مدلی که رهبر معظم انقلاب آن را رد کرد: ببرید اینها را بفروشید! (21 نظر) حضور ساده و بدون تشریفات همسر رهبر معظم انقلاب در یک درمانگاه/ ایشان گفتند من نمی‌خواهم پارتی بازی بکنم+ویدیو (19 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز مغازه دار یزدی در ایام محرم/آدم حظ میکنه از اینهمه درک و شعور+فیلم (15 نظر) هنرمندان و ورزشکارانی که در مراسم نذری پوریا پورسرخ بازیگر سریال کیمیا حضور داشتند/ علی پروین هم بود+عکس (13 نظر) پارسا پیروزفر سَرَش را از ته تراشید؛ تغییر چهره آقای بازیگر قابل شناسایی نیست (12 نظر) رهبر معظم انقلاب: بعد از فوت پدرم همه‌ی موجودی خانه‌اش 45 هزار تومان شد که نمی‌شد با آن گاز یا یخچال خرید (13 نظر) (ویدئو) آخرین لحظات ثبت شده بازیگران فوت شده در کنار همسر و فرزندانشان/ یادی کنیم از هنرمندانی که در بین ما نیستند، روحشان شاد😢 ماهچهره خلیلی، حسام محمودی ، حسن جوهرچی و .. (10 نظر) نگاهی به حیاط قدیمی خانه ترلان پروانه در تولد 21 سالگیش +عکس/ مبارکا باشه (9 نظر) نگاهی به خلوت احساسی آزاده نامداری، مجری پرانرژی در ماه محرم و شال سبزرنگ زیبایش/ حیف جوونیش+عکس (9 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
روایتی از مخالفت همسر رهبر معظم انقلاب با هدیه ای که به رهبر داده بودند/ ما این غذاهایی که می‌خوریم، با این ظرفها جور درنمی‌آید، اینها را رد کنید، برود
تیمار جوجه لک لک مصدوم روستای قراجه محمد مرند توسط اهالی آن
فال روزانه امروز پنجشنبه 28 تیر ماه 1403
فال ابجد روزانه پنج‌شنبه 28 تیر 1403
حرمت شکنی دختران بی‌حجاب در دسته عزاداری کرج!
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 28 تیر ماه 1403
فال حافظ با تفسیر امروز پنجشنبه 28 تیر 1403+فیلم
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 28 تیر 1403
نگاهی به جواهرات مجلل و باشکوه خانواده آمبانی که پربازدید شد/ از زمرد نماد عشق آقای داماد تا گردنبند دستساز مادر شوهر جنجالی+عکس
پایان رابطه عاشقانه زهرا گونش ستاره 2 متری والیبال ترکیه و نامزد پولدار و خوش استایلش/ چقدرهم جذاب و باکلاس+عکس
7 روش تضمینی و قطعی رفع بوی بد سینک ظرفشویی
مبل‌های کثیف خانه را چگونه تمیز کنیم؟ / یک راه سریع و تضمینی
چرا کارگردان مختار نگذاشت بازیگر نقش حضرت عباس (ع) در فیلم یا سریالی دیگر بازی کند؟
نامه زیرکانه و دلبرانه انیس الدوله، بانوی اول حرمسرا به ناصرالدین شاه / یا به من وام بدهید یا شهرستانک را از من بخرید!
رفع فیلترینگ به طور کامل در دست شخص رئیس جمهور است
منتخب روز   
(فیلم) خرید دکتر مسعود پزشکیان از یک سوپرمارکت در تهران به همراه نوه‌ها و عروسش با کارت بانکی شخصی / نوه‌ها پدربزرگ را به خرج انداخته‌اند اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان.... (عکس) هدایای ارزشمندی که پزشکیان در پشت صحنه یک هیئت دریافت کرد / خوشا راهی که آغازش با حسین است ... (ویدئو) شعر سوزناک شهریار برای مادر بزرگش که با شنیدنش اشک از چشمانتان سرازیر خواهد شد به یادماندنی ترین سکانس عاشقانه سریال شهرزاد / از بله گفتن شهرزاد تا مرگ مرگ بزرگ آقا نقش دختر رهبر انقلاب در ترمیم دست مجروح ایشان/ فرزند دختری که به پدر اُنس داشت (عکس) شوخی ظریف با آقای ظریف؛ از مقایسه ظریف با مِسی تا انداختن ماسک به شکل آقای رئیس جمهور!! واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به پست اینستاگرامی پسرش با هشتگ برای ایران، پزشکیان