ساعدنیوز
ساعدنیوز

راهکارهایی برای علاقه مند کردن بچه ها به درس خواندن

  چهارشنبه، 28 آبان 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
راهکارهایی برای علاقه مند کردن بچه ها به درس خواندن
وقتی والدین به دستاوردهای شخصی فرزند خود بیش از حد اهمیت می دهند و برای علاقه‌مند کردن کودک به درس خواندن از روش های نادرست استفاده می کنند، زمینه را برای استرس، افسردگی، اضطراب و نمرات پایین مستعد می کند که بروز آن را می توان از دوره متوسطه دید.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگر وارد حریم کودک تان شده اید و سعی دارید او را مجبور کنید که به درس خواندن اهمیت بدهد، فقط به این دلیل که درس خواندن او برای شما مهم است، باید این رفتار خود را کنار بگذارید و از خودتان بپرسید «در اینجا مسئولیت فرزند من چیست؟ مسئولیت من چیست؟» اگر کودک شما درس نمی خواند، وظیفه ی شما به عنوان پدر یا مادر، این است که حس مسئولیت پذیری را در او ایجاد کنید و به او بیاموزید که دنیای واقعی چگونه است. در دنیای واقعی، اگر کاری را که به شما محول شده انجام ندهید، پولی دریافت نمی کنید. برای کودک عواقبی ایجاد کنید تا به او نشان بدهید که نتیجه ی انتخاب های اشتباه چیست، ولی هرگز او را وادار به انجام تکالیف ریاضی نکنید، فقط به این دلیل که انجام تکالیف ریاضی او برای شما اهمیت دارد. عواقب و نتایج، موجب ایجاد انگیزه نمی شود. عواقب و نتایج را به این دلیل بازگو می کنید که وظیفه ی خودتان به عنوان پدر یا مادر را انجام بدهید. حرف آخر اینکه، نمی توانید کسی را وادار کنید که به چیزی اهمیت بدهد. در اینجا نقش شما الهام بخش بودن و ترغیب کردن است.

روش های سالم برای علاقه مند کردن کودک به درس:

از روش های زیر برای تشویق کودک به درس خواندن استفاده کنید در حالی که او را به شکلی مثبت و سالم حمایت کرده اید.

عادت کتاب خواندن را در او تثبیت کنید:

برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن باید از سنین پایین سرمایه گذاری کنید. این عادت را با قصه خوانی از سنین پایین در او شکل دهید.

با این حال، هنوز هم دیر نیست. با خرید کتاب هایی که به موضوعات آنها علاقه دارد، می توانید عشق به یادگیری بیشتر را در او پرورش دهید.

محیط خوبی را برای درس خواندن فراهم کنید:

احتمال متولد شدن یک دانشمند در یک اتاق کثیف و کم نور، جایی که حواس کودک پرت می شود و راحتی او تامین نشده است، بسیار پایین است.

به طور خاص اگر دامنه توجه فرزندتان پایین است، باید به ایجاد مکانی که آرام است و محرک های کمی در آن وجود دارد دقت بیشتری بکنید.

صدای تلویزیون و موسیقی را قطع کنید.

وسایل مورد نیازش را روی میز قرار دهید.

از میز و صندلی راحت برای او استفاده کنید.

تا حد امکان اتاق و میز مطالعه را خلوت نگه دارید.

کودک را در خرید وسایل مدرسه شرکت دهید:

اجازه دهید وسایل درس خواندن را خودش انتخاب کند. این به ایجاد انگیزه برای درس خواندن در او کمک می کند.

زمان زیادی را به حرف زدن در مورد تلاش زیاد اختصاص ندهید:

برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن و پیشرفت، نیازی به سخنرانی در مورد افراد موفق جهان نیست.

اگر والدین پر تلاشی هستید، شغل خوبی دارید و درآمد بالایی دارید، به این معنی نیست که باید به فرزندتان فشار وارد کنید. عملکرد شما خود مثال واضحی است و لازم نیست که دائما به صورت کلامی به او تاکید کنید که باید نمرات خوبی کسب کنید.

در عوض، وقتی فرزندتان دچار مشکلی می شود، برای حمایت از او در کنارش قرار بگیرید و به او اطمینان دهید که باید به خاطر تلاشش به خود افتخار کند.

انتقاد نکنید:

یکی از مطمئن ترین راه ها برای از بین بردن عزت نفس کودک، اشاره به نواقص فردی و تمرکز بر اشتباهات اوست.

در عوض به کودک کمک کنید که به راه هایی برای حل مشکل برسد و به او بگویید که بابت تلاشش به او افتخار می کنید.

مثبت باشید و به جای بدتر کردن مشکل، به او کمک کنید که راه حل را پیدا کند.

تحقیق دیگری در سال 2015 نشان می دهد که نصیحت کردن بیش از حد و تنبیه پاسخ نامناسبی برای نمرات بد است. آنچه در واقع برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن موثرتر است، روابط گرم والد-فرزند و محیط خانه ای است که از کودک و یادگیری او حمایت می کند.

به رفتار و پیام های ضمنی خود نیز در کنار گفتارتان توجه کنید:

اگر به فرزندتان بگویید که تا وقتی او تلاشش را می کند شما از او راضی هستید، اما وقتی او برنده نمی شود یا وقتی نمره خوبی در امتحان نمی گیرد عصبانی می شوید یا از او انتقاد می کنید:

به یاد داشته باشید که اعمالتان بلندتر از گفتارتان صحبت می کنند.

روش یادگیری فرزندتان را کشف کنید:

برخی کودکان یک روش غالب یادگیری دارند. در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند ترکیبی از چند روش یادگیری را به کار ببرند.

فراموش نکنید که لزوما یک روش درست یا غلط یادگیری وجود ندارد.

هفت شیوه اصلی برای آموزش و یادگیری وجود دارد:

دیداری، شنیداری، کلامی، جسمی، منطقی (ریاضی)، اجتماعی و فردی.

برای مثال، کودکانی که شیوه یادگیری شان دیداری است با دیدن بهتر متوجه می شوند. برعکس، کودکان شنیداری با شنیدن توضیح درباره مسائل مختلف بهتر یاد می گیرند.

برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن روش منحصر به فرد او را کشف کنید.

گاهی اجازه دهید با عواقب کارش روبه رو شود:

به هر حال، این زندگی اوست و شما نباید برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن از جانتان مایه بگذارید.

اگر تکالیفش را انجام نمی دهد، درس نمی خواند و از زیر مسئولیت هایش فرار می کند، اجازه دهید عواقب آن را ببیند.

لذا، برای دور ماندن فرزندتان از تنبیه معلم یا نمرات پایین، تکالیفش را انجام ندهید.

شرایط جسمی فرزندتان را درک کنید:

درس خواندن نباید به شکل کار اجباری و محکومیت درآید. کودکی که بیمار است یا شرایط روحی خوبی ندارد، باید استراحت کند.

با فشار برای درس خواندن، مدرسه را برای او به زندان تشبیه نکنید.

به او حق انتخاب بدهید:

اجازه دهید خودش انتخاب کند که اول کدام درس را بخواند یا کدام تکالیف را انجام دهد. شرکت در فعالیت های فوق برنامه را به تصمیم خودش محول کنید.

علاقه مند کردن کودک به درس خواندن در شرایطی که دائما برای هر چیزی کنترل می شود، سخت است.

درس خواندن را لذت بخش کنید:

برای علاقه مند کردن کودک به درس می توانید از راه های خلاقانه استفاده کنید. برای تمارین علوم، آزمایش طراحی کنید یا بازی کنید. برای یادگیری تاریخ او را به موزه و مکان های تاریخی ببرید یا فیلم هایش را به فرزندتان نشان دهید. ویدئوهای آموزشی را در برنامه خود بگنجانید. در روزگار اینترنت و شبکه، یافتن راهکارهای خلاقانه اصلا کار سختی نیست.

همچنین، برای انجام تکالیف بهتر است از درس ها و تمارین ساده تر شروع کنید.

به احساسش اهمیت دهید:

اجازه دهید در فضایی صمیمانه و راحت با شما در مورد چیزهایی که دوست دارد و دوست ندارد صحبت کند.

وقتی فرزندتان نظراتش را با شما در میان می گذارد، به او گوش بدهید و به احساسش اهمیت دهید.

اگر از هم کلاسیش شکایت می کند، او را متهم نکنید.

از قضاوت کردن، مقایسه کردن، دلسرد کردن یا بی اعتنایی به نظرات کودک پرهیز کنید.

تا حد امکان سعی کنید مشکلات معقول و به حق او را در مدرسه حل کنید.

رشوه ندهید:

هر چند پاداش دادن برای کسب نتایج خوب تایید می شود، اما این نباید به عادت در او تبدیل شود و شکل رشوه پیدا کند. بدین ترتیب، به تدریج فرزندتان یاد می گیرد که برای رسیدن به خواسته هایش از اهرم درس نخواندن استفاده کند.

از گفتن جملاتی مانند «اگر درس هایت را بخوانی، به تو هدیه می دهم.» پرهیز کنید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (25 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 4 دی 1403
فال روزانه امروز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال ابجد روزانه سه شنبه 4 دی 1403
پزشکیان از نسخه جدیدش برای تهران رونمایی کرد: توسعه ممنوع!
فال انبیاء روزانه سه شنبه 4 دی 1403
سقف قیمت دلار در بازار ارز تجاری 64 هزارتومان است
دانلود آهنگ غمگین ویژه پرواز ابدی ژاله علو، مادر مختار در سریال «مختارنامه»/ همدردی ساعدنیوز با درگذشت هنرمند پیشکسوت
فال حافظ با تفسیر امروز سه شنبه 4 دی 1403+فیلم
برگزاری 22دومین دوره مسابقات قهرمانی کشوری شیتوریو شوبوکان طی مدت دو روز به میزبانی تهران
بهنام مریدی سرپرست دفتر فنی استانداری خوزستان شد
علی دایی: با من مذاکره نشده ولی قصد بازگشت به فوتبال را ندارم ؛ الان مربی ایرانی برای پرسپولیس بهتر است
خانه تکانی در باشگاه پرسپولیس؛ کریم باقری هواداران را امیدوار کرد!
پزشکیان: عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب جدی است
جعفرزاده: پزشکیان مشکل FATF را با رهبری مطرح کند/ پول یک ایرانی در بانک‌های روسیه و چین هم چِنج نمی شود/ همتی مشغول چه‌کاریست؟
منتخب روز   
نکات خانه‌داری/ روش تهیه و نگهداری پودر گشنیز در خانه بدون اینکه به هم بچسبند و گلوله شوند+ میدونین واسه چه غذاهایی مناسبه؟ تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنگ😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مریم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای جذاب آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید انگشتر فیروزه‌ای رهبر معظم انقلاب، یادگاری ماندگار برای پسر شهید سیدحسن نصرالله+ویدیو (ویدئو) محاله این ویدئو از علی ضیا و مادرش رو ببینی و اشک تو چشمات جمع نشه/ امروز، همه آرزوم این بود که مامانمو ببینم آلبوم امروز/ حضور بازیگران در جشن یلدای مدرسه دخترانشان با استایل یلدایی/ یکتا ناصر، آرزو افشار و همسر مهران غفوریان