ساعدنیوز
ساعدنیوز

راهکارهایی برای علاقه مند کردن بچه ها به درس خواندن

  چهارشنبه، 28 آبان 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
راهکارهایی برای علاقه مند کردن بچه ها به درس خواندن
وقتی والدین به دستاوردهای شخصی فرزند خود بیش از حد اهمیت می دهند و برای علاقه‌مند کردن کودک به درس خواندن از روش های نادرست استفاده می کنند، زمینه را برای استرس، افسردگی، اضطراب و نمرات پایین مستعد می کند که بروز آن را می توان از دوره متوسطه دید.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگر وارد حریم کودک تان شده اید و سعی دارید او را مجبور کنید که به درس خواندن اهمیت بدهد، فقط به این دلیل که درس خواندن او برای شما مهم است، باید این رفتار خود را کنار بگذارید و از خودتان بپرسید «در اینجا مسئولیت فرزند من چیست؟ مسئولیت من چیست؟» اگر کودک شما درس نمی خواند، وظیفه ی شما به عنوان پدر یا مادر، این است که حس مسئولیت پذیری را در او ایجاد کنید و به او بیاموزید که دنیای واقعی چگونه است. در دنیای واقعی، اگر کاری را که به شما محول شده انجام ندهید، پولی دریافت نمی کنید. برای کودک عواقبی ایجاد کنید تا به او نشان بدهید که نتیجه ی انتخاب های اشتباه چیست، ولی هرگز او را وادار به انجام تکالیف ریاضی نکنید، فقط به این دلیل که انجام تکالیف ریاضی او برای شما اهمیت دارد. عواقب و نتایج، موجب ایجاد انگیزه نمی شود. عواقب و نتایج را به این دلیل بازگو می کنید که وظیفه ی خودتان به عنوان پدر یا مادر را انجام بدهید. حرف آخر اینکه، نمی توانید کسی را وادار کنید که به چیزی اهمیت بدهد. در اینجا نقش شما الهام بخش بودن و ترغیب کردن است.

روش های سالم برای علاقه مند کردن کودک به درس:

از روش های زیر برای تشویق کودک به درس خواندن استفاده کنید در حالی که او را به شکلی مثبت و سالم حمایت کرده اید.

عادت کتاب خواندن را در او تثبیت کنید:

برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن باید از سنین پایین سرمایه گذاری کنید. این عادت را با قصه خوانی از سنین پایین در او شکل دهید.

با این حال، هنوز هم دیر نیست. با خرید کتاب هایی که به موضوعات آنها علاقه دارد، می توانید عشق به یادگیری بیشتر را در او پرورش دهید.

محیط خوبی را برای درس خواندن فراهم کنید:

احتمال متولد شدن یک دانشمند در یک اتاق کثیف و کم نور، جایی که حواس کودک پرت می شود و راحتی او تامین نشده است، بسیار پایین است.

به طور خاص اگر دامنه توجه فرزندتان پایین است، باید به ایجاد مکانی که آرام است و محرک های کمی در آن وجود دارد دقت بیشتری بکنید.

صدای تلویزیون و موسیقی را قطع کنید.

وسایل مورد نیازش را روی میز قرار دهید.

از میز و صندلی راحت برای او استفاده کنید.

تا حد امکان اتاق و میز مطالعه را خلوت نگه دارید.

کودک را در خرید وسایل مدرسه شرکت دهید:

اجازه دهید وسایل درس خواندن را خودش انتخاب کند. این به ایجاد انگیزه برای درس خواندن در او کمک می کند.

زمان زیادی را به حرف زدن در مورد تلاش زیاد اختصاص ندهید:

برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن و پیشرفت، نیازی به سخنرانی در مورد افراد موفق جهان نیست.

اگر والدین پر تلاشی هستید، شغل خوبی دارید و درآمد بالایی دارید، به این معنی نیست که باید به فرزندتان فشار وارد کنید. عملکرد شما خود مثال واضحی است و لازم نیست که دائما به صورت کلامی به او تاکید کنید که باید نمرات خوبی کسب کنید.

در عوض، وقتی فرزندتان دچار مشکلی می شود، برای حمایت از او در کنارش قرار بگیرید و به او اطمینان دهید که باید به خاطر تلاشش به خود افتخار کند.

انتقاد نکنید:

یکی از مطمئن ترین راه ها برای از بین بردن عزت نفس کودک، اشاره به نواقص فردی و تمرکز بر اشتباهات اوست.

در عوض به کودک کمک کنید که به راه هایی برای حل مشکل برسد و به او بگویید که بابت تلاشش به او افتخار می کنید.

مثبت باشید و به جای بدتر کردن مشکل، به او کمک کنید که راه حل را پیدا کند.

تحقیق دیگری در سال 2015 نشان می دهد که نصیحت کردن بیش از حد و تنبیه پاسخ نامناسبی برای نمرات بد است. آنچه در واقع برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن موثرتر است، روابط گرم والد-فرزند و محیط خانه ای است که از کودک و یادگیری او حمایت می کند.

به رفتار و پیام های ضمنی خود نیز در کنار گفتارتان توجه کنید:

اگر به فرزندتان بگویید که تا وقتی او تلاشش را می کند شما از او راضی هستید، اما وقتی او برنده نمی شود یا وقتی نمره خوبی در امتحان نمی گیرد عصبانی می شوید یا از او انتقاد می کنید:

به یاد داشته باشید که اعمالتان بلندتر از گفتارتان صحبت می کنند.

روش یادگیری فرزندتان را کشف کنید:

برخی کودکان یک روش غالب یادگیری دارند. در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند ترکیبی از چند روش یادگیری را به کار ببرند.

فراموش نکنید که لزوما یک روش درست یا غلط یادگیری وجود ندارد.

هفت شیوه اصلی برای آموزش و یادگیری وجود دارد:

دیداری، شنیداری، کلامی، جسمی، منطقی (ریاضی)، اجتماعی و فردی.

برای مثال، کودکانی که شیوه یادگیری شان دیداری است با دیدن بهتر متوجه می شوند. برعکس، کودکان شنیداری با شنیدن توضیح درباره مسائل مختلف بهتر یاد می گیرند.

برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن روش منحصر به فرد او را کشف کنید.

گاهی اجازه دهید با عواقب کارش روبه رو شود:

به هر حال، این زندگی اوست و شما نباید برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن از جانتان مایه بگذارید.

اگر تکالیفش را انجام نمی دهد، درس نمی خواند و از زیر مسئولیت هایش فرار می کند، اجازه دهید عواقب آن را ببیند.

لذا، برای دور ماندن فرزندتان از تنبیه معلم یا نمرات پایین، تکالیفش را انجام ندهید.

شرایط جسمی فرزندتان را درک کنید:

درس خواندن نباید به شکل کار اجباری و محکومیت درآید. کودکی که بیمار است یا شرایط روحی خوبی ندارد، باید استراحت کند.

با فشار برای درس خواندن، مدرسه را برای او به زندان تشبیه نکنید.

به او حق انتخاب بدهید:

اجازه دهید خودش انتخاب کند که اول کدام درس را بخواند یا کدام تکالیف را انجام دهد. شرکت در فعالیت های فوق برنامه را به تصمیم خودش محول کنید.

علاقه مند کردن کودک به درس خواندن در شرایطی که دائما برای هر چیزی کنترل می شود، سخت است.

درس خواندن را لذت بخش کنید:

برای علاقه مند کردن کودک به درس می توانید از راه های خلاقانه استفاده کنید. برای تمارین علوم، آزمایش طراحی کنید یا بازی کنید. برای یادگیری تاریخ او را به موزه و مکان های تاریخی ببرید یا فیلم هایش را به فرزندتان نشان دهید. ویدئوهای آموزشی را در برنامه خود بگنجانید. در روزگار اینترنت و شبکه، یافتن راهکارهای خلاقانه اصلا کار سختی نیست.

همچنین، برای انجام تکالیف بهتر است از درس ها و تمارین ساده تر شروع کنید.

به احساسش اهمیت دهید:

اجازه دهید در فضایی صمیمانه و راحت با شما در مورد چیزهایی که دوست دارد و دوست ندارد صحبت کند.

وقتی فرزندتان نظراتش را با شما در میان می گذارد، به او گوش بدهید و به احساسش اهمیت دهید.

اگر از هم کلاسیش شکایت می کند، او را متهم نکنید.

از قضاوت کردن، مقایسه کردن، دلسرد کردن یا بی اعتنایی به نظرات کودک پرهیز کنید.

تا حد امکان سعی کنید مشکلات معقول و به حق او را در مدرسه حل کنید.

رشوه ندهید:

هر چند پاداش دادن برای کسب نتایج خوب تایید می شود، اما این نباید به عادت در او تبدیل شود و شکل رشوه پیدا کند. بدین ترتیب، به تدریج فرزندتان یاد می گیرد که برای رسیدن به خواسته هایش از اهرم درس نخواندن استفاده کند.

از گفتن جملاتی مانند «اگر درس هایت را بخوانی، به تو هدیه می دهم.» پرهیز کنید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (506 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (203 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (68 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (51 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌