به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، بسیاری از مادران پس از زایمان از ریزش موهای شان گلایه دارند و احساس نگرانی می کنند. این پدیده یک پدیده معمول در میان مادرانی است که تازه نوزاد خود را به دنیا آورده اند.
بسیاری از زنان چندماه پس از زایمان دچار ریزش موی قابل توجهی می شوند. ریزش موها در این دوران طبیعی است و جزو ریزش موهای واقعی محسوب نمی شود. متخصصان پوست و مو به این نوع ریزش موی سر، ریزش موی مفرط می گویند. ریزش بیش از اندازه مو در دوران اولیه پس از زایمان، به علت پایین آمدن سطح استروژن است.
خوشبختانه این ریزش مو موقتی است و نیاز به درمان ندارد. در اکثر زنان بعد از حدود یک سال و اولین تولد فرزندشان، موها به حالت طبیعی خود برمی گردد. موها در بسیاری از مادران حتی زودتر به حالت قبلی خود برمی گردد.
احتمالا شما در دوران بارداری از ضخامت، درخشندگی و پرپشتی موهایتان به هیجان آمده بودید. اگر کمی خشکی مو را (که با استفاده از نرم کننده عمیق مو برطرف می شود) در این دوران نادیده بگیریم، حتما شما تصور کرده اید که با بارداری بالاخره موهای تان جان تازه ای گرفته اند. با این همه، زمانی که فرزندتان به دنیا آمد، از دیدن ریزش موهای خود مضطرب یا حتی شوکه شده اید.
در طول دوران بارداری تغییرات هورمونی زیادی رخ می دهد. هورمون های بارداری باعث تغییرات زیادی می شوند. یکی از این تغیرات افزایش رشد مو است. ریزش مو روزانه یک ریزش موی طبیعی است که تمام افراد آن را هر روز تجربه می کنند. با این حال اگر دقت کرده باشید، شما به علت تغییرات هورمونی در دوران بارداری ریزش موی روزانه نداشتید.
این فقط یک مرحله موقت است و موهای شما به زودی پرپشتی و زیبایی عادی خود را باز خواهد یافت. اما با این وجود چگونه می توانید با ریزش مو مقابله کنید، این راهکارها را مد نظر داشته باشید:
-
مصرف ویتامین های قبل از زایمان خود را ادامه دهید.
یکی از بزرگترین خطاهایی که مادران جدید مرتکب آن می شوند، قطع ویتامین های دوران بارداری آنهاست. شما به مدت ۹ ماه بدن خود را با غذاهای خوب و مکمل های ویتامین تغذیه و تقویت کرده اید. اکنون بدن شما بیش از هر زمان دیگری به سبب از دست دادن خون در هنگام زایمان و افت هورمونی به رسیدگی و تغذیه نیاز دارد. بنابراین قطع این ویتامینها کمک بزرگی به ریزش موی شما می کند. بنابراین ویتامین های دوران بارداری خود را ادامه دهید. ویتامین های مخصوص پس از زایمان نیز وجود دارد که می توانید با پزشک خود مشورت نموده و آنها را نیز مصرف کنید.
-
از رفتن به آرایشگاه برای امور زیبایی مو خودداری کنید.
اگر در دوران بارداری از این کار اجتناب کرده اید، ممکن است وسوسه شوید که موهای خود را های لایت، شینیون یا صاف کنید. شاید این ۹ ماه کلی دلتنگی برای زیبا بودن به شما داده باشد و مشتاقانه بخواهید جهت اینجور کارها به آرایشگاه بروید، اما باید بدانید این روش ها به شدت باعث ریزش موی شما می شوند. در حالت ایده آل باید منتظر بمانید تا ریزش موهایتان کمتر شود و سپس مجدداً از این کارها لذت ببرید.
-
تغذیه سالم داشته باشید.
کاملاً طبیعی است که مادران جدید به دلیل تغذیه مکرر کودک و انجام سایر امور افزوده شده به کارهایشان نسبت به قبل، برای صرف وعده های غذایی خود زمان کمتری داشته و یا حتی فرصت نکنند یک غذای مغذی برای خودشان درست کنند. اما باید بدانید آنچه که می خورید نه تنها یک خوراک بزرگ برای تغذیه مجدد موهایتان بلکه همچنین موثر در کیفیت شیرتان است. بنابراین تا حد امکان سعی کنید وعده های غذایی سالم میل کنید. تا زمانی که خودتان دوباره شروع به آشپزی کنید در صورت لزوم از یکی از اعضای خانواده کمک بگیرید یا یک آشپز استخدام کنید.
-
از شامپوهای مناسب استفاده کنید.
این مورد البته ممکن است به طور مستقیم به قطع ریزش مو کمک نکند، اما استفاده از شامپوهایی که پرپشت کننده مو هستند می تواند موهای شما را پر کرده و ظاهری زیبا به آنها بدهد. از یک شامپوی خوب استفاده کنید که به موهای شما زیبایی و پرپشتی می بخشد.
-
موهایتان را کوتاه کنید.
به جای استفاده از روشهای گران قیمت جلوگیری از ریزش مو بهتر است تا مدتی موهایتان را کوتاه نگه دارید. یک موی مناسب و کوتاه همچنین می تواند شیردهی شما را با دردسر کمتری مواجه کند، زیرا نوزادان عادت دارند هنگام شیر خوردن موهای مادرشان را بکشند و حتی انگشتان ظریف آنها نیز به راحتی می توانند در موهای شما گیر کنند. اینگونه امکان این کار برایشان وجود ندارد.
ریزش مو بعد از زایمان کاملاً طبیعی است و معمولاً تا زمانی که فرزند شما یک ساله شود، هر چند کند می شود اما ادامه دارد. با این حال اگر همچنان شاهد ریزش موهای سرتان هستید حتماً به ملاقات پزشک بروید.