دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

راهکارهایی برای جلوگیری از جر و بحث بی خود 

پنجشنبه، 04 آذر 1400
اختلاف نظر در تمامی گفت و گو ها وجود دارد که می توان این اختلافات را با در نظر گرفتن برخی راهکار های مناسب رفع کرد و از جرو بحث پیشگیری کرد.

جر و بحث در چه شرایطی امکانپذیر است افرادی که مدام مشاجره و دعوا می کنند چه هدفی از این نوع برخورد دارند عقاید و روحیات آن ها به چه صورت است هنر بحث کردن را چگونه آموخته اند و چه سودی از این رفتارها میبرند؟
هیچ آدمی نمی تواند از دعوا، جر و بحث و تنش های گاه به گاه پیشگیری کند. بالاخره موقعیتی ایجاد می شود که یک نفر از روی سوءتفاهم، حال ناخوش، اضطراب و پریشانی و یا برای اثبات حقانیت خودش حرفی بزند که خوشایند نباشد و دیگریردیگران را هم وارد بحث و تنش کند. ایده ال این بود که همه ما می توانستیم بدون بحث و تنش حرف و نظرمان را بیان کنیم و همه چیز به «موافقم» یا «من هم نظر تو را دارم» یا «هرچیزی که تو بخواهی» ختم می شد.
در واقع ما خیلی دوست داریم چنین چیزی از بقیه بشنویم اما این نه تنها منطقی نیست که کاملا هم نشانه خودخواهی و تحمیل عقاید در روابط است. طرف مقابل شما ؛ دوست یا شریک زندگی و یا اعضای خانواده نظر خودشان را دارند و این می تواند کاملا متفاوت از نظر شما باشد.

در بسیاری از موارد بحث ها بخاطر سوءتفاهم ها و یا ندانستن حقیقت بالا می گیرند. وقتی حقیقتی روشن نیست اغلب بخاطر بدفهمی و سوتفاهم تنش و درگیری درست می شود. این هم برای شما پیش می آید و هم برای طرف مقابلتان. حقیقت چیزی است که معمولا یک نفر برایش بحث می کند اما پشت موضوعات بی ربط دیگری پنهان شده است. سعی کنید قبل از اینکه واکنش های منفی نشان بدهید حقیقت را بفهمید. این حقیقت را از جانب دیگری بپذیرید هرچند که با آن موافق نباشید.‏

برای چه بحث می کنید؟

پیش می آید که بحث ها بر سر موضوعات بی ارزش و احمقانه شکل بگیرند و شما اغلب به جای اینکه به مساله بپردازید به فردی که آن را بیان می کند یعنی همسر، دوست، همکار یا والدین تان می تازید.تشخیص اینکه مساله چیست؟ چقدر اهمیت دارد و چرا باید به آن بپردازید مهم تر از فردی است که آن را مطرح کرده است. تا وقتی هر موضوع بی اهمیتی را جدی می گیرید و بحث را شخصی می کنید و یا هدف تان غلبه بر دیگری است نمی توانید از دعوا پیشگیری کنید.

برای اینکه یک گفتگوی خوب را پیش ببرید باید اینگونه پیش بروید: مشکل چیست؟ این مساله چقدر اهمیت دارد؟ نظر واقعی من در مورد آن چیست؟ آیا من به مساله فکر می کنم یا به فرد گوینده؟ آیا هدف من برنده شدن در این گفتگوست؟ آیا می توانم موضوع را از جنبه دیگری ببینم؟ آیا الان وقت مناسبی برای گفتگو است؟ آیا می توانم این گفتگو را برای وقت مناسب تری بگذارم؟ چه راه حل های مناسبی پیش پای من است؟ آیا می توانم حرفم را حالا و بدون ترس، خشم و عصبانیت بیان کنم؟ آیا راستش را می گویم؟ آیا من دقیقا موضوع را متوجه شده ام؟

یادتان باشد هیچ کس نمی تواند همیشه یک گفتگوی واقعا عالی را پیش ببرد. همیشه این احتمال وجود دارد که به دلایل متعددی یک نفر باعث رنجش و ناراحتی دیگری بشود. اما همه می توانند با توجه، همدلی و هشیاری بیشتری وارد تعامل با بقیه بشوند.این یعنی حواس تان را به چیزی که می گویید، بار معنایی حرفی که می زنید و میزان تاثیر حرف تان بر دیگران جمع کنید. آدم های مثبت اغلب خیرخواه و با ملاحظه هستند و همین باعث می شود که آنها کمتر تنش و درگیری داشته باشند. شما هم سعی کنید مثبت باشید.‏

راهکارهایی برای جلوگیری از بحث و دعوا

بحث و نزاع که معمولا به دنبال اختلاف نظر و سوءتفاهم به وجود می آیند، معمولا برای هیچ یک از افراد خوشایند نیست. برای جلوگیری از بحث و دعوا باید مهارت اجتماعی خود را افزایش دهید تا بتوانید در یک رابطه گفتگوی متعادل شکل بدهید و بدون بحث و تنش حرف و نظرتان را بیان کنید. در این بخش راهکارهایی را برای جلوگیری از بحث و دعوا و تنش آورده ایم.

برقراری ارتباط را یاد بگیرید

اولین قدم این است که یاد بگیرید شنونده خوبی باشید. برای آگاهی بیشتر از شنیدن آنچه دیگران می گویند آگاهانه تلاش انجام دهید. وقت بگذارید و آنچه را شنیده اید ثبت کنید. به این ترتیب از سوء تفاهم جلوگیری خواهید کرد. همیشه اول گوش دهید و سپس صحبت کنید.

همیشه با مردم با برابری و احترام رفتار کنید

با همسالان و سایر افراد ارتباط برقرار کرده و مودبانه رفتار کنید و آنها را بر اساس تحصیلات یا بدتر از آن جنسیت ، نژاد یا گرایش جنسی آنها پیش داوری نکنید. مودب باشید و با همه برابر و عادلانه رفتار کنید.

نظرات دیگران را جدی بگیرید و به آنها احترام بگذارید

شاید همیشه با نظرات دیگران موافق نباشید، اما به یاد داشته باشید که ممکن است همکاران بر اساس تجربیات گذشته خود دیدگاه های متفاوت و ارزشمندی داشته باشند. ممکن است آنها به دلیل پیشینه فرهنگی حساسیت و تفاوت هایی در شیوه ارتباطی داشته باشند که فراتر از تفاوت های زبانی است. ایده ها یا ارزش های آنها را نادیده نگیرید و جنبه های فرهنگی را در نظر بگیرید و به خاطر داشته باشید که دلیل اصلی تعامل با همکاران دستیابی به یک هدف مشترک است پس سعی کنید راه هایی را برای دستیابی موفقیت آمیز به هدف پیدا کنید.

دلیل مخالفت خود را توضیح دهید

در طول بحث ممکن است متوجه شوید که با فردی کاملاً مخالف هستید. اگر این اتفاق افتاد آرام باشید و اجازه ندهید، عصبانیت تان افزایش یابد. به طور خلاصه، برای جلوگیری از درگیری، آرام و زود ارتباط برقرار کنید. پرداختن به نقاط اصطکاک بسیار مهم است، پس در مورد آنچه که به شما مربوط می شود یا آنچه که به آن اعتراض دارید صریح باشید.

مقصود خود را واضح بیان کنید

هنگامی که گفتگوها از طریق ایمیل یا سایر رسانه های انجام می شود، سوء تفسیر ارتباطات بسیار آسان است. اگر به دلیل مشغله زیاد ارتباطات شما کوتاه و ناگهانی است، ممکن است این ارتباطات به نظر بی ادبانه رسد. برای کاهش احتمال سوء تفسیر و اطمینان از دست ندادن مقصود مهم است که در ارتباط کتبی خود واضح باشید و کلمات را با دقت انتخاب کنید و از واژگان و دستور زبان مورد استفاده خود آگاه باشید. این امر به ویژه در صورتی اهمیت دارد که طرف مقابل با زبان مادری شما آشنا نباشد.

قبل از ارسال پیام صبر کنید

اگر در حال نوشتن هستید و یا با همکارتان صحبت می کنید قبل از همه اینها فکر کنید. اگر ناراحتید و قصد ارسال ایمیل دارید ، توصیه می شود پیش نویس را بنویسید و آن را دقایقی کنار بگذارید. برای اطمینان از اینکه محتوای پیام واقعاً همان چیزی است که می خواهید منتقل کنید لحن و هدف را بسنجید. ارتباط کلامی نیز به همین ترتیب است. اگر عصبانی یا ناامید هستید قبل از صحبت با همکار برای آرامش خود وقت بگذارید.

وقتی کار اشتباهی انجام می دهید عذرخواهی کنید

همه ما اشتباه می کنیم یک کلمه تند در جلسه ،ارسال یک ایمیل با عجله. اگر در مورد موضوعی با کسی اختلاف داشته اید یا با بی احترامی رفتار کرده اید ، عذرخواهی صادقانه کنید چه قصد ادامه همکاری با او را داشته باشید و چه نداشته باشید، بهتر است بپذیرید که اشتباه کرده اید. این امر به احتمال زیاد باعث احترام شما از طرف همکاران می شود.

وارد یک گفتگوی صادقانه غیرخصمانه شوید

اگر اختلاف نظر به درگیری تبدیل شد، فاصله بگیرید و نزاع را مستند کنید و به آنچه گفته یا انجام شد و احساسی که داشتید توجه کنید. داشتن سوابق کتبی بسیار کارآمد است. درخواست کنید تا با همکار خود (به صورت حضوری ، تلفنی و غیره) مکالمه داشته باشید. موافقت با موضوع مورد بحث برای جلوگیری از تصورات نادرست مفید خواهد بود. موضع خود را به وضوح ارائه دهید و با دقت به پاسخ گوش دهید.اجازه ندهید احساسات وارد بحث شوند و از بلند کردن صدا خودداری کنید اگر از اعتماد به نفس، آرامش و امنیت کافی برای انجام این کار برخوردار هستید به این رفتار توجه کنید.

اشتباهات خود را بپذیرید

برخی افراد نمی خواهند اشتباهات خود را بپذیرند به این دلیل که فکر نمی کنند کار اشتباهی انجام داده اند یا اینکه خیلی سرسخت هستند.درک و پذیرفتن اشتباهات برای جلوگیری از درگیری های غیر ضروری مهم است. هر زمان شخصی از شما ناامید به نظر می رسد، یک قدم به عقب بردارید و سعی کنید به اشتباه خود پی ببرید. اقدامات خود را بررسی و اشکالات خود را مشخص کنید و انعطاف پذیرتر باشید. شما فرد کاملی نیستید پس ممکن است اشتباه یا خطا نمایید بنابراین ، هر زمان که کاری را اشتباه انجام می دهید، درک کنید که چه کاری انجام داده اید و چگونه می توانید آن را برطرف کنید. اگر کسی به اشتباهات شما اشاره کرد بی دلیل عصبانی نشوید انتقادات سازنده را بپذیرید و آنها را بکار گیرید.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 12 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!