دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

علم و فناوری / فناوری ارتباطات /

راهنمای خرید تجهیزات شبکه 

دوشنبه، 12 تیر 1402
هر کدام از تجهیزات شبکه اعم از کابل شبکه، طیف گسترده‌ای دارند و موقع انتخاب آن‌ها ممکن است دچار سردرگمی شوید. در ادامه این راهنمای خرید تجهیزات شبکه ما مهم‌ترین تجهیزاتی برای راه‌اندازی یک شبکه باید خریداری کنید را با هم بررسی می‌کنیم.

راهنمای خرید تجهیزات شبکه به شما کمک می‌کند که در درجه‌ اول تجهیزات شبکه را شناخته و بتوانید بهترین محصول مطابق نیاز خودتان را پیدا کنید. از آنجایی که تجهیزات شبکه انواع مختلفی دارند و برای هر شبکه‌ای باید تجهیزات مختص همان شبکه خریداری شود؛ شما به راهنمای خرید این تجهیزات نیاز دارید. هر کدام از تجهیزات شبکه اعم از کابل شبکه، طیف گسترده‌ای دارند و موقع انتخاب آن‌ها ممکن است دچار سردرگمی شوید. در ادامه این راهنمای خرید تجهیزات شبکه ما مهم‌ترین تجهیزاتی برای راه‌اندازی یک شبکه باید خریداری کنید را با هم بررسی می‌کنیم.

تجهیزات شبکه

وقتی صحبت از تجهیزات شبکه می‌شود، منظور دو دسته از این تجهیزات است؛ تجهیزات پسیو و تجهیزات اکتیو. تجهیزات اکتیو یا فعال به تجهیزاتی گفته می‌شود که مستقیما با سیگنال‌های داده‌ای کار می‌کنند. این تجهیزات وظیفه‌ بسته‌بندی، تغییر، اصلاح، تقویت و مسیریابی داده‌ها در شبکه را دارند. تجهیزات اکتیو برای نصب نیاز به تخصص دارند و علاوه بر نصب فیزیکی نیاز به نصب نرم افزاری و پیکربندی دارند. از مهم‌ترین تجهیزات اکتیو در شبکه می‌توان به روتر، مودم، سوئیچ، فایروال و اکسس پوینت اشاره کرد.

دسته دوم تجهیزات شبکه، تجهیزات پسیو یا غیرفعال هستند که وظیفه‌ آن‌ها انتقال سیگنال‌ها در طول شبکه است. این داده‌ها برای کار کردن به هیچ منبع تغذیه‌ای نیاز ندارند، به همین خاطر به آن‌ها پسیو گفته می‌شود. این نکته را در نظر داشته باشید که تجهیزات پسیو صرفا برای انتقال داده نیستند و بعضی از تجهیزات پسیو مثل رک یا ترانکینگ برای حفاظت تجهیزات شبکه به کار می‌روند. از دیگر تجهیزات پسیو شبکه می‌توان کابل شبکه، پچ کورد، سوکت و پچ پنل را نام برد. در این راهنمای خرید تجهیزات شبکه قصد داریم به بررسی این دسته از تجهیزات شبکه بپردازیم.

راهنمای خرید تجهیزات شبکه

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، در این مقاله قصد بررسی تجهیزات پسیو شبکه را داریم. تجهیزاتی که اسکلت و پیکربندی شبکه‌ ما را می‌سازند و انتخاب نوع درست آن‌ها مستقیما روی عملکرد شبکه تاثیر دارد. تک تک تجهیزات پسیو شبکه در انواع مختلفی طراحی و ساخته می‌شوند و برای هر شبکه‌ای باید نوع مناسب را انتخاب کرد. در ادامه مهم‌ترین تجهیزات پسیو شبکه را بررسی می‌کنیم.

کابل شبکه

کابل شبکه مهم‌ترین مورد از تجهیزات پسیو است که برای انتقال داده به کار می‌رود. کابل شبکه که اترنت هم گفته می‌شود؛ از چهار زوج سیم بهم تابیده ساخته شده و رده‌های مختلفی دارد. مهم‌ترین چیزی که باید موقع خرید کابل شبکه به آن توجه کنید، همین رده‌ی کابل است. رده‌های کابل از cat5 تا cat8 تقسیم بندی می‌شوند و به نسل‌های کابل شبکه اشاره دارند. هر چه رده کابل بالاتر باشد، سرعت و پهنای باند آن بیشتر است. معمولا کابل‌های شبکه رده‌های cat5e به بعد سرعت‌های گیگابیتی دارند و رایج‌ترین نوع‌شان cat6 است.

یکی دیگر از مواردی که باید موقع خرید کابل در نظر داشته باشید، نوع روکش کابل است. کابل‌های شبکه دو نوع روکشدار (STP,SFTP) و بدون روکش (UTP) دارند. کابل‌های روکشدار از نظر نویز پذیری و مقاومت عملکرد بهتری دارند؛ اما، انعطاف‌پذیری آن‌ها کمتر است. از نظر قیمت یک کابل بدون روکش ارزان‌تر است و برای مصارف معمولی مثل شبکه‌های خانگی گزینه‌ی مناسب‌تری به شمار می‌رود.

جنس مغزی سومین فاکتور مهم هنگام خرید کابل است. کابل‌ها از مغزی‌های تمام مس CCC یا مس با روکش آلومینیوم CCA ساخته می‌شوند. مسلما یک کابل تمام مس از نظر کیفیت سیگنال و سرعت انتقال داده بهتر عمل می‌کند؛ اما، در عوض قیمت این نوع کابل هم بیشتر است.

پچ کورد شبکه

پچ کورد شبکه نوعی از کابل‌های شبکه‌اند که در دو سرشان سوکت متصل شده است. در بازار انواع مختلفی از پچ کوردهای شبکه از برندهای مختلف را می‌بینید. پچ کوردها متراژهای مختلفی دارند و در رنگ‌های گوناگونی تولید می‌شوند. مزیتی که یک پچ کورد نسبت به کابل شبکه دارد این است که نیازی به سوکت زدن ندارد و اتصالات پایانی آن محکم‌تر از سوکت‌های دستی هستند. از طرف دیگر کیفیت پچ کورد هم اهمیت دارد؛ چرا که هر مشکلی در سوکت یا کابل پچ کورد باعث از کار افتادن کل پچ کورد می‌شود. بنابراین خرید یک پچ کورد از برندی مطمئن و باکیفیت مثل پچ کورد شبکه نگزنس بسیار مهم است. از نظر ویژگی‌های عملکردی، یک پچ کورد کاملا شبیه کابل است و تمامی مواردی که برای کابل شبکه گفته شد، باید برای پچ کورد نیز در نظر گرفته شود. در مورد انتخاب متراژ پچ کورد نیز دقت کنید، پچ کورد نه بیش از حد کوتاه باشد که دچار کشیدگی و پارگی شده و نه به قدری بلند باشد که دچار تا خوردگی شود.

رک شبکه

رک شبکه یکی دیگر از تجهیزات پسیو شبکه است که در این راهنمای خرید تجهیزات شبکه به آن می‌پردازیم. رک‌ها انواع مختلفی دارند و در سه دسته‌ کلی زیر ساخته می‌شوند:

  • رک ایستاده: بزرگ‌ترین نوع رک که در گوشه اتاق نصب می‌شود و برای شبکه‌های گسترده و دیتاسنترها به کار می‌رود.

  • رک دیواری: نوعی از رک‌ها که روی دیوارها نصب می‌شود و ظرفیت زیادی ندارند. بنابراین از این نوع رک برای شبکه‌های کوچک استفاده می‌شود.

  • رک اوتدور: این دسته از رک‌ها از نظر مقاومت در سطح بالاتری نسبت به رک‌های ایستاده و دیواری قرار دارند و برای استفاده در فضای خارجی استفاده می‌شود.

برای اندازه‌گیری سایز رک از واحد یونیت استفاده می‌شود که معادل 4.45 سانتی‌متر است. رک‌ها امکانات زیادی مثل قفل رک، فن رک، چرخ رک، درب‌های جانبی و... دارند که موقع انتخاب رک باید در نظر بگیرید. البته شما می‌توانید متعلقات رک را به صورت جداگانه نیز خریداری کرده و به رک اضافه کنید.

سوکت شبکه

سوکت شبکه قطعه‌ای است که برای اتصال کابل شبکه به ورودی کیستون استفاده می‌شود. کیفیت و نوع سوکت تاثیر قابل توجهی روی عملکرد شبکه دارد و باید حتما نوع مناسب آن را انتخاب کنید. سوکت‌های شبکه هم مانند کابل اترنت، رده‌های CAT5 تا CAT8 دارند و رده‌ آن‌ها باید متناسب با کابل باشد. به عبارت دیگر برای رسیدن به بیشترین سرعت کابل، شما باید سوکتی همرده یا از رده‌های بالاتر برای کابل لن بخرید. مسئله‌ دیگری که موقع خرید سوکت شبکه باید در نظر گرفته شود، مدل آن است. سوکت‌های شبکه در دو نوع روکشدار و بدون روکش تولید می‌شوند که نوع روکشدار آن در برابر آسیب‌های فیزیکی و الکترومغناطیسی مقاوم‌تر است. همچنین این سوکت‌ها در انواع مینیاتوری، ساده، زاویه‌دار، شانه‌دار و توللس به بازار عرضه می‌شوند که انتخاب نوع مناسب باید بر اساس نیاز شما باشد.

داکت و ترانکینگ

داکت و ترانکینگ آخرین دسته از تجهیزات پسیو هستند که در این راهنمای خرید تجهیزات شبکه به آن‌ها می‌پردازیم. منظور از داکت و ترانک، کانال‌هایی است که روی زمین، دیوار یا سقف نصب شده و کابل‌های شبکه یا برق را از داخلشان عبور می‌دهند. جنس بدنه‌ این کانال از PVC محکم ساخته شده و مقاومت خوبی در برابر آسیب‌های فیزیکی دارند. داکت‌ها در انواع ساده، شیاردار، کف‌خواب، قرنیزی و کمانی طراحی می‌شوند که هر کدام برای کاربردی خاص استفاده می‌شوند. اما برای ترانکینگ ما فقط سه نوع افقی، عمودی و دفنی داریم که هر کدام برای نصب در مکان‌هایی خاص به کار می‌روند. تفاوت داکت و ترانکینگ در ظرفیت آن‌هاست و معمولا برای حجم کابل بیش از چند شاخه از ترانکینگ استفاده می‌شود. از طرف دیگر ترانکینگ‌ها را می‌توان به متعلقاتی مثل کلید، پریز، پارتیشن، پایانه یا سه راهی مجهز کرد که امکانات و قابلیت‌های ترانکینگ را افزایش می‌دهد.


1 پسندیدم 1 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 06 مرداد
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
حال بد پژمان جمشیدی لحظه بازی در سکانسی تلخ از فیلم بی بدن +فیلم/ پشت صحنه ای که برای اولین بار وایرال شد
نگاهی به بازیگران زن سینمای ایران با چادر مشکی+عکس/ از هدیه تهرانی و نیکی کریمی تا سحر دولتشاهی و الناز شاکردوست
ویدیو/ داستان کوتاه انگلیسی «قورباغۀ شکم بادکنکی و گاو بزرگ» با زیرنویس فارسی چسبیده/ یادگیری آسان اصطلاحات خاص
ترجمه تخصصی کتاب
(تصاویر) زیباترین و شادترین فستیوال‌های 10 کشور جهان که شاید هرگز شانس شرکت در آنها را نداشته باشیم/ واای فستیوال مکزیک یه‌جوری بینظیره که فقط باید اونجا باشی و تجربش کنی👌
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
مراحل سابمیت مقاله
نگاهی به آشپزخانه مدرن همسر گئورگی گولسیانی در تهران با اکسسوارهای فوق مدرن و دکوراسیونی فوق العاده شیک و زیبا/ عجب خانواده پرجمعیتی داره ستاره پرسپولیس +عکس