دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / معرفی و بررسی خودرو /

خودروی رانا پلاس چه مزایا و معایبی دارد؟ 

دوشنبه، 29 شهریور 1400
در این مطلب قصد داریم به بررسی نقاط قوت و نقاط ضعف سدان تازه‌وارد به بازار داخلی یعنی رانا پلاس بپردازیم. با ما همراه باشید.

رانا پلاس یا رانا+ محصول جدید ایران خودرو که در ساخت و تولید اتومبیل های بهتر یک گام دیگر به اهداف خود نزدیک تر شده است و از این رو رانا پلاس را با تجدید قوا نسبت به نسخه اصلی رانا وارد میدان کرده است. رانا از سدان های ایران به شمار می آید و برای اولین بار در سال ۱۳۸۸ با تبلیغات و معرفی های متنوع به بازار خودرو ایران شناخته شدند و در نهایت در سال ۱۳۹۱ در دو دسته LX (ال ایکس) و EL (ای ال) در بازار ارائه شد. اما بعد از مدتی خبر از نسخه دیگر این خودرو با نام رانا پلاس در سال ۹۹ به میان آمد تا بتواند با رخساره ای متفاوت یاد طرح های پیش پا افتاده را از ذهن مخاطبان پاک کند. به سراغ این پدیده ملی جدید می رویم و به بررسی مزایا و معایب آن می پردازیم.

از لحاظ فنی هیچ گونه تفاوتی میان رانا پلاس و رانا وجود ندارد و هر دو این محصولات از یک پیشرانه ۱.۶ لیتری موسوم به TU۵ استفاده می کنند. این پیشرانه ۴ سیلندر می تواند ۱۰۵ اسب بخار قدرت در ۵۸۰۰ دور بر دقیقه را تولید کند و مقدار گشتاور تولیدی آن نیز ۱۴۲ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور بر دقیقه است. نیروی این پیشرانه از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل می شود تا این سدان جمع و جور شهری بتواند طی زمانی در حدود ۱۲ ثانیه سرعت خود را از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر برساند؛ همچنین مصرف سوخت ترکیبی این خودروها ۶.۶ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است که مصرف سوخت مناسبی برای سدانی در این رنج قیمتی محسوب می شود.

مزایای رانا پلاس

رانا یکی از سدان های شرکت ایران خودرو به شمار می رود که در ساخت آن از پلتفرم پژو ۲۰۶ صندوقدار استفاده شده است.حال نوبت آن رسیده که در ادامه مقاله ” مزایا و معایب رانا پلاس ” به سراغ معرفی مزیت های این سدان ایرانی برویم.

مزیت اول: برخورداری از پیشرانه کم استهلاک با آلایندگی یورو 5

پیشرانه شانزده سوپاپ tu5 پژو اصولا یک موتور نسبتا کم استهلاک در جمع پیشرانه های پرفروش داخلی به حساب می آید و گزینه مناسبی برای بازار ایران است. این موتور 1.6 لیتری، 105 اسب بخار به علاوه 142 نیوتن متر گشتاور را در اختیار راننده رانا پلاس می گذارد و از نظر استهلاک یا مصرف سوخت، جزو مقرون به صرفه ترین موتورهای خودروهای تولید داخل به حساب می آید. به ویژه که در حال حاضر استاندارد آلایندگی آن به یورو 5 هم ارتقا پیدا کرده و از نظر مسائل محیط زیستی امتیاز بهتری نسبت به قبل کسب می کند.

مزیت دوم: فراوانی قطعات یدکی

یکی دیگر از مزایای رانا پلاس فراوانی قطعات یدکی این خودرو است. همه ما دوست داریم که ماشین مان خراب نشود، اما وقتی هم که چنین شد، به راحتی و با قیمت مناسب بتوانیم تمام قطعات مورد نیاز آن را در بازار پیدا کنیم. قطعات موتور TU5 و گیربکس 5 سرعته دستی رانا پلاس به راحتی در بازار ایران پیدا می شود و قیمت های مناسبی هم دارند؛ بنابراین اگر این ماشین خراب شد، مالک آن نباید خیلی ناراحت شود و با مراجعه به اکثر تعمیرگاه های ریزودرشت موجود در سطح شهر، می تواند ماشین خود را تعمیر کرده و دردسر زیادی از این نظر تحمل نکند.

مزیت سوم: تجهیزات رفاهی بیشتر از رانا LX

همان طور که اشاره کردیم، رانا پلاس نسخه اصلاح شده و بهبودیافته رانا محسوب می شود و در این بین امکانات بیشتری نسبت به مدل قبلی ارائه می دهد. ازجمله تجهیزات رفاهی این خودرو داخلی می توان به کروز کنترل، حسگر پارک عقب، سیستم هشداردهنده با نمایشگر، ترمز دیسکی عقب به صورت سفارشی، ترمزهای ضد قفل ABS و EBD، چراغ های مه شکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک با دکمه های کنترل سیستم صوتی و کروز کنترل، صفحه کیلومترشمار جدید، آنتن اکتیو، دو عدد کیسه هوا، ساعت دیجیتال و آینه های بغل با تنظیمات برقی اشاره کرد.

معایب رانا پلاس

رانا پلاس با دریافت تغییراتی ظاهری در داخل و خارج از کابین و همچنین دریافت برخی امکانات بیشتر، به عنوان محصولی جدید در سبد محصولات قابل عرضه گروه صنعتی ایران خودرو قرار گرفته است، اما مشخصات فنی آن تغییری نداشته و پیشرفتی در این زمینه نسبت به نسخه معمولی حاصل نشده است. پس از بررسی نکات مثبت، در ادامه مقاله ” مزایا و معایب رانا پلاس “، به سراغ معایب و ایرادات این خودرو می رویم.

ایراد اول: کیفیت ساخت نه چندان دلچسب

معضل کیفیت ساخت پایین تنها به رانا پلاس محدود نمی شود و اکثر تولیدات اقتصادی خودروسازان داخلی از یک همچین مسئله ای کمابیش رنج می برند. بنابراین نباید خیلی از این بابت به رانا پلاس خرده گرفت، اما به هر حال مسئله کیفیت ساخت و به ویژه کیفیت متریال کابین می تواند یک نکته منفی در کارنامه رانا پلاس به شمار بیاید.در بخش قطعات فنی هم این مشکل تاحدودی وجود دارد و کیفیت اجزای موتور و گیربکس این خودرو نسبت به محصولاتی مثل رنو تندر 90 در سطح پایین تری ارزیابی می شود.

ایراد دوم: عایق بندی تقریبا ضعیف کابین

عایق بندی نسبتا ضعیف کابین از دیگر از معایب رانا پلاس است که شاید ناراحتی بعضی افراد را به دنبال داشته باشد. اصولا صداها و نویزهای مزاحم محیط بیرون در کابین رانا پلاس تاحدی شنیده می شوند و می توانند گاهی اوقات موجب آزار سرنشینان این خودرو شوند. همچنین لرزش ها و کوبش های جاده نیز وارد کابین خواهد شد که این مورد هم می تواند در برخی مواقع برای سرنشینان تا حدی آزاردهنده و ناراحت کننده باشد.

ایراد سوم: فضای تقریبا ناکافی ردیف دوم

فاصله بین محور چرخ های رانا پلاس معادل 2445 میلی متر است و یکی از کوچک ترین فاصله های محوری را دارد؛ به همین دلیل هم فضای صندلی های ردیف دوم آن در قیاس با محصولاتی مثل سمند، پژو 405، پژو پارس و… محدودیت بیشتری را برای سرنشینان ایجاد می کند. به خصوص افراد بلندقد از حضور در صندلی های عقب رانا پلاس خیلی خوشحال نمی شوند و راحتی چندانی در این بخش نخواهند داشت. بنابراین فضای محدود ردیف عقب هم به نقاط ضعف رانا پلاس اضافه خواهد شد.

جمع بندی مزایا و معایب رانا پلاس

به انتهای مقاله مزایا و معایب رانا پلاس رسیدیم. اصولا محصولات اقتصادی تولید داخل با معایبی مثل کیفیت ساخت پایین و سروصدای کابین مواجه هستند و از این نظر نمی توانند رضایت کامل مشتریان را جلب کنند. بنابراین اگر به فکر خرید رانا پلاس یا محصولات مشابه هستید، باید بدانید که احتمالا اکثر رقبای این خودرو و خودروهایی در این رنج قیمتی نیز از چنین نقاط ضعفی رنج می برند و نمی توانند رضایت شما را به طور کامل در این موارد به دست آورند. با توجه به قیمت رانا پلاس درمجموع می توان گفت که به عنوان یک خودرو کم استهلاک با توان فنی مناسب و مصرف سوخت پایین، یکی از گزینه های مناسب داخلی برای خانواده های کم جمعیت محسوب می شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 08 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل سابمیت مقاله
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
سابمیت مقاله چیست؟
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
گام به گام مراحل چاپ کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI