حتی باانگیزه ترین و جاه طلب ترین افراد هم گاهی برای رسیدن به اهداف خود به مشکل برمی خورند و بی حوصله می شوند. خبر خوب این است که در اغلب اوقات خودمان می توانیم علت رکودمان را بفهمیم. خبر خوب بعدی اینکه راه هایی هم برای خلاص شدن از شر رکود و برای ایجاد انگیزه وجود دارد.
مدیریت زمان داشته باش
مدیریت زمان یکی دیگر از روش های مؤثر جهت ایجاد انگیزه است. با زمان بندی مشخص شما می توانید به خیلی از فعالیت های نظم دهید و در موعد مقرر آن را انجام دهید. در پایان روز مشاهده می کنید حجم فعالیت های مفید شما به شکل چشم گیری افزایش یافته و باعث می شود در ادامه مسیر انگیزه بیشتری پیدا کنید.
لذت از مسیر و مثبت اندیشی
در مسیر عمل به برنامه های خود لذت کافی را ببرید و سعی کنید نقاط مثبت خود را به یاد داشته باشید. تمام انرژی و حواس خود را در زمان حال و برای رسیدن به اهداف متمرکز کنید. افکار خود را بر این باور متمرکز کنید که نتیجه به هر حال حاصل می شود؛ آنچه که اهمیت دارد لذت از مسیر رسیدن است.مسئولیت پذیری و تعهد در عمل به برنامه را در خود تقویت کنید.
پذیرش زندگی و مشکلات
آبراهام مزلو، روانشناس انسان گرای مشهور، در نظریه خود ویژگی هایی را برای افراد خودشکوفا و موفق بیان می کند که یکی از آن ویژگی ها پذیرش است. پذیرش به این معنا نیست که هر بلایی به سرتان می آید را قبول کنید و خود را ناتوان بدانید.
مانند یک انسان با انگیزه رفتار کنید
اگر بی حوصله اید و انگیزه کاری را ندارید، تصور کنید که سرشار از انگیزه اید. حسن این کار در این است که به محض شروع، آرام آرام احساس می کنید که شور و علاقه، حقیقتا در وجود شما زنده شده است.
هنگام صبح چند سؤال مثبت و روحیه بخش از خود بپرسید
- هر روز صبح از خود 5سؤال سه بخشی امید وار کننده بپرسید:
- در حال حاضر در زندگی از چه چیزی راضی هستم؟
- چه ویژگی ای مرا خوشحال می کند؟
- چگونه در من این حالت را به وجود می آورد؟
بسیار مهم است که شما واقعا بدانید که چگونه و چرا این شرایط به شما احساس خوبی را منتقل کرده است. این پرسش های صبحگاهی فوق العاده هستند، زیرا نحوه قرارگرفتن آنان، به شما امکان درک عمیق از شرایط موجود را می دهد و سپس آن احساس مثبت را به شما منتقل می کند.
وظایف را به قسمت های کوچک تر تقسیم کن!
هرچه وظیفه بزرگ تر و سنگین تر باشد، احتمال اینکه آن را انجام ندهید بیشتر است. پس بهتر است آن را برای خودتان ساده تر کنید تا برای انجامش انگیزه داشته باشید. این ساده سازی می تواند به صورت خرد کردن وظایف باشد. به عنوان مثال یک پروژه کاری را در طی ماه تقسیم کنید و هرروز بخشی از آن را انجام دهید.
کار سخت تر را اول شروع کنید
اغلب هنگامی که به کارهای روزمره خود فکر می کنیم به نوعی دچار نگرانی می شویم که کی و چگونه این همه کار را انجام بدهیم. از سخت ترین کار شروع کنید. هنگامی که سخت ترین کار موجود در فهرست را شروع کرده و به پایان برسانید، احساس می کنید که بار سنگینی را از دوش تان برداشته اید. در این هنگام است که احساس آرامش بیشتری در وجود تان پدیدار می شود و بقیه روز اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت و نگرانی های روز مره تان. کاهش پیدا می کند.
هدف تنها نتیجه نیست
متاسفانه اغلب افراد اهداف را تنها به دلیل نتیجه ای که در انتهای مسیر به دنبال دارند، دنبال می کنند. موفقیت تنها در یک زمینه خاص یا وقوع یک اتفاق خاص تعریف نمی شود. برای مثال عده ای تصور می کنند اگر بتوانند 5 کیلوگرم از وزن خود را کم کنند فرد سالم و خوش اندامی هستند در حالی که موفقیت در سلامت تنها به این اتفاق ختم نمی شود.
متاسفانه اغلب افراد اهداف را تنها به دلیل نتیجه ای که در انتهای مسیر به دنبال دارند، دنبال می کنند. موفقیت تنها در یک زمینه خاص یا وقوع یک اتفاق خاص تعریف نمی شود. برای مثال عده ای تصور می کنند اگر بتوانند 5 کیلوگرم از وزن خود را کم کنند فرد سالم و خوش اندامی هستند در حالی که موفقیت در سلامت تنها به این اتفاق ختم نمی شود.
به خودت پاداش بده
دن آریلی به نقش پاداش در ایجاد انگیزه اشاره می کند. به عقیده وی با در نظر گرفتن پاداش به عنوان محرک بیرونی می توان انگیزه برای افراد ایجاد کرد.