به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بهداشت نیوز، اشتغال، همدلی و آرامش در کانون خانواده، پیشروی در حوزه کاری، مراقبت کرداری، تحولات تحصیلی، پر کردن زمان فراغت از طریق مطالعات، توسعه اطلاعات و دانستنیها، ورزش، کارهای مورد علاقه مثل نقاشی، خاطرهنویسی و...، در قالب تنوع زندگی نقشهای مفید و روح افزا در آرام گرفتن فکر انسان دارند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه صفاهان اصفهان در این نشست با طرح سوال «برای عادی نشدن زندگی چه باید کرد؟» گفت: عادی شدن زندگی بیشتر برای افراد تنوع طلب اتفاق میافتد و آنها احتمالاً با عوض کردن ماشین، مبلمان و یا مسافرت رفتن قصد دارند از این روند جلوگیری کنند اما این توصیه روانشناسان نیست چون کوتاه مدت است. دکتر راضیه ایزدی ادامه داد: در دومین مدل عادی شدن، فرد احساس افسردگی میکند که افراد باید راه مقابله با هر دو مورد را بلد باشند. وی در توصیه به افراد آبی(منطقی) اظهار داشت: این افراد باید در این موارد از «استقبال» استفاده کنند؛ یعنی به استقبال یکنواختی زندگی بروند و آن را جزء زندگی خودشان بدانند اما چون منطقی هستند، آن را نمیپذیرند.
افراد قرمز رنگ سختتر با یکنواختی کنار میآیند!
این روانشناس افزود: افراد زرد رنگ(واکنشی) خیلی زود دچار یکنواختی زندگی میشوند؛ پس باید از غنیمت شمردن استفاده کنند در واقع باید اجازه دهند یکنواختی در زندگیشان اتفاق بیفتد تا آن را تجربه کنند. ایزدی در ادامه توصیه به افراد سبز(موفق) را مطرح و خاطرنشان کرد: این افراد باید از راهکار «ارتقا» استفاده کنند یعنی وقتی دچار یکنواختی میشوند، هدف گذاری کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت در زندگی داشته باشند تا برایشان ایجاد انگیزه کند. وی به افراد قرمز (واکنشی شدید) توصیه کرد: یکنواختی برای زندگی یک فرد قرمز رنگ بسیار بد است پس این فرد باید رنج یکنواختی را بپذیرد و حین پذیرش مشغول انجام ارزشهایش باشد که این همان انبساط است.
۵ فعل موثر در رفتار افراد زرد رنگ
عضو هیئتعلمی دانشگاه اصفهان نیز در این نشست، یکنواختی را در زندگی افراد متفاوت دانست و گفت: کودکان و نوجوانان با عادی شدن نقطهای که همان یکنواختی افراد، اشیا و موقعیتهای مختلف بوده، روبرو هستند در صورتیکه فرآیند زندگی برای افراد میانسال یکنواخت میشود.
عابدی ادامه داد: افراد آبیرنگ زودتر از بقیه فرزندانشان را به مهد کودک میفرستند، دعوای افراد آبی رنگ با همسرانشان بیشتر برای سرکار رفتن است و این افراد دیرتر از بقیه بچهدار میشوند. وی با توضیح ویژگی افراد زرد رنگ اظهار داشت: موقعی که افراد زرد رنگ امتحان ریاضی دارند، ۳ مثال حل میکنند و معتقدند بقیه مثالها نیازی به حل ندارد چون به قبلیها شبیه است.این روانشناس با بیان اینکه معمولاً سخنرانها با افراد زرد رنگ مشکل دارند.
افزود: این آدمها باید ۵ فعل را صرف کنند فعل نشستن یعنی موقع مطالعه هدفشان یادگیری نباشد؛ فقط نشستن باشد، فعل گوش دادن یعنی اگر حرفهای طرف مقابل به دردشان هم نمیخورد، گوش بدهند. وی ادامه داد: فعل ایستادن یعنی یاد بگیرند منتظر بمانند، فعل نمیدانم یعنی یاد بگیرند همیشه وانمود به دانستن نکنند و فعل دیدن یاد بگیرند همه چیز را زرد نبینند.
در واقع باید دانست زندگی در عصر مدرنیزه شدن، سوای وسوسه نوآوریهای تمام ناشدنی، عامل خستگی و سستی انسان شده است. در این وضعیت به رغم این که تأمین آسایش و سلامت روان در چرخ دنده های ماشینیزم شدن زندگی، جریحهدار میشود، یکنواختی امکانات گذران حیاتی نیز روحیه را آزرده میکند. چه افراد و خانواده ها که از تکرار سنواتی دیدن، داشتن و مصرف وسایل زندگی و جغرافیای مسکونی روح شان فرسوده میشود و در هالهای از بی رغبتی بسر میبرند و نیاز مبرم به تحولات بهینهسازی بخش یا مجموعه زندگی دارند.