به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، محیط پیرامون ما در دنیای امروز، ما را در معرض موقعیت های منفی و چالش برانگیز مختلفی قرار می دهد. با همه ی این دشواری ها، با ایجاد نگرش مثبت در زندگی و پاشیدن رنگ شادمانی به فعالیت ها و امور روزمره ی زندگی می توان آن را لذت بخش تر و البته قابل مدیریت کرد. این مسئله درباره ی تربیت کودکان نیز صادق است. با ایجاد مثبت اندیشی در کودکان، آنها با نگرش مثبت نسبت به زندگی رشد می کنند و با نهادینه شدن مثبت اندیشی، این رویکرد به بخشی طبیعی از زندگی آنها بدل خواهد شد.
اولین و مهم ترین گام در ایجاد مثبت اندیشی در کودکان این است که والدین و سرپرست کودک تلاش کنند نگرش و رفتار مثبت را آموزش بدهند. کودکان به تقلید از بزرگ سالان علاقه مندند. آنها به ما گوش می کنند و به دقت رفتارمان را نظاره می کنند. اگر والدین و بزرگ ترها رفتار و نگرش مثبتی داشته باشند، امکان ایجاد و تلقین مثبت اندیشی در کودکان بیشتر خواهد شد.
برای آموزش مثبت نگری در کودکان به آن ها توضیح دهید :
افرادی هستند که احساس می کنند مشکلات بسیاری دارند و افرادی نیز احساس می کنند که به هیچ وجه مشکل جدی ندارند . اینکه افراد خود را چگونه می بینند تا حد زیادی به نگرش آن ها بستگی دارد . البته ، برخی افراد ، واقعا مشکلات جدی مانند مسایل مرتبط با سلامتی ، مشکلات خانوادگی ، یا مشکلات یادگیری دارند .
اما نگرش مثبت حتی در صورت وجود مشکلات جدی نیز باعث می شود که راحت تر راه حلی پیدا کنید . همه می توانند نگرش راه حل مدار و مثبت تری نسبت به مشکلات خود داشته باشند . این موضوع زمانی به شما کمک می کند که نسبت به خودتان احساس تاسف نکنید و دیگران را مقصر ندانید .
این مثال را برای گروه برای آموزش مثبت نگری در کودکان بخوانید :
شکایت : ” تمیز کردن اتاق خیلی زحمت دارد . ترجیح می دهم بیرون بروم و بازی کنم . “
بیان مثبت : ” می توانم سریع اتاقم را تمیز کنم . شاید حتی کتابی که گم کرده ام را پیدا کنم . “
سپس از چند داوطلب بخواهید تا این شکایت ها را به بیان های مثبت تری تغییر دهند .
- من واقعا در بسکتبال خیلی بد هستم .
- هیچ کس من را به خانه اش دعوت نمی کند .
- از ظاهر موهایم متنفرم .
- تعطیلات تابستانی همه ، بهتر از من خواهد بود .
- قد من از همه ی بچه های کلاس کوتاه تر است .از گروه بخواهید شکایت های دیگری را عنوان کنند که می توان آن ها را به بیانات مثبت تبدیل کرد .