شیوه ها و روش های تربیت کودک

  دوشنبه، 27 بهمن 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
شیوه ها و روش های تربیت کودک
تربیت کودک  وظیفه یک روزه نیست و آموزش نظم و انضباط به کودک  ، با یک بار آموزش دادن حاصل نمی شود . پدر و مادر خوب ، کسانی هستند که پایدار و جدی باشند تا روش های تربیتی شان موثر واقع شود .

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، درک شخصیت و خلق و خوی کودک یکی از اصلی ترین شیوه های تربیتی مناسب کودکان است که سبب شناسایی بهتراستعدادها و تمایلات کودکان نیز می شود.روش های متفاوتی برای تربیت کودک وجود دارد که والدین می توانند با آگاهی از آن ها کودکان خود را تربیت کنندو یک روش قطعی و صحیح برای تربیت کودکان وجود ندارد.

تربیت کودک

4 شیوه تربیت برای کودکان :

1- محبت کم، محدودیت کم کودک

2- محبت کم، محدودیت زیاد کودک

3- محبت زیاد، محدودیت کم کودک

4- محبت زیاد، محدودیت زیاد کودک

نحوه برخورد با کودکان

نحوه برخورد والدین با کودکان ارتباط مستقیمی با تربیت آنان دارد . برخورد های تربیتی والدین شامل میزان عشق و محبت و محدودیت هایی برای فرزندانشان است به طوری که مجبت والدین به فرزندان موجب ایجاد احساس آرامش کودکان و برقراری ارتباط بهتر کودک با والد می شود،هم چنین والدین با محدودیت هایی که برای فرزندان خود قایل می شوند می توانند عکس العمل غیر متعادل وتندی در مقابل رفتار کودک خود نشان ندهند و در مقابل او سلطه جویانه ظاهر شوند .

واکنش تند والدین در مقابل کودکان سبب می شود والدین کودکان خود را تنبیه بدنی کنند و هیچ پیشبرد تربیتی برای کودکان ندارد اما واکنش متعادل باعث می شود تا والدین به نتیجه دلخواه خود در تربیت کودک برسند.

والدین باید با بهره گیری از این 4 روش و الگوهای متفاوت تربیتی ، یک شیوه متعادل تربیتی را بکار گیرند وعشق خود را نثار کودکان کرده و با تعیین محدودیت ها، آن ها را در مسیر درست قراردهند.

والدینی که از شیوه تربیتی محبت زیاد در مقابل کودکان استفاده می کنند،باید صحبت بیشتری با فرزندان خود داشته باشند ووقت بیشتری را صرف آن ها کنند .

روش های اصلی تربیت کودک ؛ تربیت در نظر بیشتر والدین چیزی جز تنبیه کردن کودک نیست ؛ ولی واژه ی تربیت در واقع به معنای تعلیم دادن یا پرورش ، شامل مجموعه ای از روش های مثبت و منفی است . وقتی کودکان خود را تربیت می کنید ، به آن ها می آموزید که چطور رفتار کنند . پیش از آن که انجام کاری را از آن ها بخواهید ، به آن ها آموزش می دهید . شما برای آن ها قالب های رفتاری می سازید تا آن چه را که از آن ها انتظار دارید ، ببینید .

پیوسته به آن ها می گویید که انجام چه کاری درست است و در صورت لزوم به آن ها یادآور می شوید که کدام عملشان شایسته تر نیست .

تربیت موثر کودکان آن است که وقتی فرزند شما نیم نگاهی به شما می اندازد تا مطمئن شود عملی که انجام می دهد درست است یا نه ، بگوییم : « درسته ، خوبه » .

” نه ” قاطع یکی از روش های اصلی تربیت کودک

واکنش تربیتی در قبال کودکی که تازه راه افتاده و دارد به طرف پریز برق می رود ، یک ” نه ” قاطع و محکم است . وقتی در حال تلفن زدن ، فرزند خردسالتان می خواهد مکالمه ی تلفنی شما را قطع کرده با شما صحبت کند ، تربیت صحیح آن است که به او توجه نکنید .

اما اگر خود طفل تصمیم گرفت منتظر تمام شدن تلفن شما بشود ، بهتر آن است که به او توجه کنید و نگاهی از سر لطف به او بیندازید .

تربیت کودک وظیفه یک روزه نیست و آموزش نظم و انضباط به کودک ، با یک بار آموزش دادن حاصل نمی شود . پدر و مادر خوب ، کسانی هستند که پایدار و جدی باشند تا روش های تربیتی شان موثر واقع شود .

چیز های زیادی برای یاد دادن به فرزندتان وجود دارد که مستلزم وقت و حوصله است ( مانند ارزش های خانوادگی ، اعتقادات و مهارت ها ) . به علاوه کودک شما همیشه برای آموختن درس آماده نیست .

بنابراین پیشنهاد می کنیم که اول خودتان کسب آرامش را بیاموزید ، در غیر این صورت با حوادث غیر مترقبه و تلاش های ناموفق برخورد می کنید .

ارزیابی روش های اصلی تربیت کودک

پس از آموختن روش های کسب آرامش ، باید اهدافی را که در سر دارید و نیاز های کودکتان را ارزیابی کنید . اگر به این نصیحت عمل کنید ، در می یابید که باید منتظر چه عواقبی باشید . بعد باید عزمتان را جزم کنید و ثابت قدم باشید ، با هدف سخن بگویید و گفته های خود را جدی بگیرید و آن ها را رها نکنید .

در نهایت باید با دیدی مثبت برای تربیت فرزندان ، اقدام کنید . در ذهن تان تصویری از آن جه می خواهید ، فرزندتان انجام دهد ، بسازید و آن را به خاطر بسپارید تا چنان چه آن را انجام داد ، به او بگویید که از کارش راضی هستید . وقتی کودک با انجام کار هایی که موافق میل شماست ، رضایت شما را به دست آورد ، به آن عادت می کند .

حال اگر در شرایط خاصی بخواهید نارضایتی خود را از رفتارش نشان دهید ، تاثیر آن به مراتب بیشتر از زمانی خواهد بود که به خاطر رفتار های خوبش تشویق نشده است .


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها