سرکه خرما یکی از قدیمی ترین انواع سرکه ها است. سرکه ای با بیش از ۵۰۰۰ سال قدمت که متأسفانه امروزه شناخت زیادی نسبت به آن وجود ندارد. این سرکه علاوه بر مصارف آشپزی، خواص دارویی و درمانی فوق العاده ای هم دارد که در جای خود درباره اش صحبت خواهیم کرد. تهیه سرکه خرما خانگی کار سختی نیست . با ما همراه باشید.
مواد لازم برای سرکه خرما
- خرما: ۲ کیلوگرم
- نمک : ۱ قاشق غذاخوری
- آب جوشیده : ۴ لیتر
- مایه خمیر : ۱ قاشق مرباخوری
- سرکه : نیم لیتر
طرز تهیه سرکه خرما خانگی
برای ساخت سرکه خرما ابتدا هسته های خرما را از درون آن بیرون آورید سپس خرمای بدون هسته را با کمک چرخ گوشت به خوبی چرخ کنید و خرمای چرخ کرده را در درون ظرف غیر فلزی با دهانه بزرگی بریزید سپس آب جوشیده و سرکه و نمک و مایه خمیر را به خرمای چرخ کرده اضافه کنید و درب ظرف را به خوبی ببندید و ظرف حاوی مواد سرکه خرما را در محیطی گرم و تاریک به مدت ۲۵ تا ۵۰ روز قرار دهید توجه داشته باشید که میزان زمان نگهداری ظرف سرکه در درون محیط به دمای محیط بستگی دارد. در پایان هر دوره هفت روزه باید درب ظرف سرکه را باز کنید و محتویات درون ظرف را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا همه قسمت های سرکه به صورت مساوی تخمیر شوند. بعد از مدت زمان ذکر شده سرکه خرما آماده می شود و شما باید سرکه را با کمک پارچه ای تمیز صاف کنید سپس می توانید از سرکه صاف شده استفاده نمایید.
نکات طلایی برای تهیه سرکه خرما
۱. در طرز تهیه سرکه خرما ظرفی را انتخاب کنید که در هنگام فرآیند تخمیر محتویات سرکه سر ریز نشود.
۲. هر چقدر خرما شیرین تر باشد سرکه مرغوب تری بدست می آید.
۳. اگر در تهیه سرکه خرما از خرمای شیرین با شیره زیاد استفاده می کنید باید میزان آب را برای تهیه سرکه خرما افزایش دهید.
خواص بی نظیر سرکه خرما برای سلامتی
اغلب ما کم و بیش با خواص خرما و خواص سرکه آشنایی داریم و می دانیم که هر یک به تنهایی دارای فواید بی نظیری می باشند. حال باید بدانید که سرکه تهیه شده با خرما نیز دارای خاصیت های بی نظیری است که باعث محبوبیت این محصول شده است.
خواص سرکه بسیار زیاد است که البته هر یک از انواع سرکه سیب، سرکه انگور، سرکه خرما و… که با ماده اولیه خاصی تهیه شده اند خواص و فواید متفاوتی دارند. افراد مبتلا به پوسیدگی لثه و نیز کسانی که دارای لثه های ضعیف می باشند، می توانند برای شست و شوی دهان از سرکه خرما رقیق شده با آب طی چندین نوبت در طول روز استفاده نمایند و لثه را با آن ماساژ دهند.از جمله خواص دیگر سرکه، تاثیر آن در بهبود و تسکین درد دندان است.
سرکه خرما سرشار از کلسیم و املاح معدنی است و از آن جا که طعم ملسی دارد بر خلاف سرکه انگور برای افردی که زخم معده دارند مشکلی ایجاد نمی کند. سرکه خرما میتواند به کاهش درد زایمان و سندرم پیش از قاعدگی کمک کند و سلامت قلب را افزایش دهد. سرکه خرما سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که از سرطان پیشگیری مکنند. تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و مقدار بالای آهن و پتاسیم آن برای کم خونی مفید است. از سویی دیگر مقدار بالای پتاسیم آن باعث کاهش سردرد میشود.استفاده از سرکه خرما مانع از تجمع اسیدلاکتیک در عضلات و کاهش خستگی و گرفتگی عضلات میشود که برای ورزشکاران بسیار مفید است.