سرکه انار یکی از انواع سرکه ها می باشد که شاید نام آن کمتر از سرکه انگور و یا انواع دیگر از سرکه شنیده شده باشد اما دارای طعمی مناسب و خواص مفیدی است که برای سلامتی مناسب می باشد. سرکه ها انواع مختلفی دارند مانند: سرکه انگور، سرکه گلابی و سرکه سیب و… از سرکه ها بیشتر برای تهیه ترشی استفاده می کنند. سرکه ها نوعی چاشنی هم به حساب می آیند و در تهیه غذاها نیز استفاده می شوند و همین طور به صورت خالی برای از بین بردن نفخ استفاده می شوند. سرکه سیب به تنهایی یک داروخانه کامل است و مصارف داروئی زیادی دارد. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه سرکه انار خانگی آشنا شوید.
مواد لازم برای سرکه انار
- ۵ کیلوگرم انار
- سه قاشق غذا خوری نمک
- سرکه از هر نوعی که باشد ۱لیتر
- شکر پنج قاشق غذا خوری
طرز تهیه سرکه انار
انارها را دان کنید نمک وشکر را به آن اضافه کنید و به مدت سه ساعت در محیطی گرم قرار دهید و آنها را با دست له کنید و سپس سرکه جوشیده وسرد شده را به آن اضافه کنید .درب ظرف را ببندید ودور آن را خمیر بزنید که هوا وارد آن نشود و به مدت ۳۰ الی ۳۵ روز در جای خنک قرار دهید .بعد از آن را با دست له کنید و از صافی بگذرانید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید وبعد از سرد شدن سرکه را داخل ظرف بریزید ودر جای خنک وتاریک نگهداری کنید .البته این را باید ذکر کرد که سرکه انار برای گروه خونی O ، A مناسب و برای گروه خونی B و AB مناسب نمی باشد .
چطور از سرکه انار استفاده کنیم؟
علاوه بر استفاده های درمانی، روش های مختلفی برای اضافه کردن سرکه انار به برنامه غذایی وجود دارد:
- با استفاده از سرکه انار می توانید یک سس سالاد خوشمزه داشته باشید. برای این منظور، ترکیب سرکه انار با روغن زیتون، سیر و کمی پودر خردل، یک سس خوشمزه و ایده آل می سازد.
- شما می توانید ماهی، مرغ و گوشت را با استفاده از سرکه انار، طعم دار کنید.
- این سرکه می تواند جایگزین مناسبی برای سرکه های دیگر در آشپزی باشد. مثلا برای پخت انواع سوپ ها یا تهیه سس کباب می توانید از آن استفاده کنید.
- در تهیه ترشی از سبزیجاتی مثل قره قاط، خیار و سیر، می توانید سرکه انار را جایگزین سرکه های معمول کنید.
- یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه انار را با یک لیوان آب ترکیب کرده و از آن به عنوان یک نوشیدنی مقوی و مفید استفاده کنید. اگر طعم ترش انار باب طبع شما نیست، می توانید به این نوشیدنی کمی عسل اضافه کنید تا یک طعم دلپذیر و ملس داشته باشید.
- در صورت استفاده درمانی، حتما این کار را تحت نظر یک پزشک متخصص انجام دهید، اما بسته به شرایط بیمار، سرکه انار از دو قاشق غذاخوری تا یک استکان قابل استفاده است.
خواص بی نظیر سرکه انار
سرکه انار، علاوه بر مصارف خانگی، مزایای بسیاری برای سلامتی دارد که در ادامه به چند نمونه از آن ها اشاره می کنیم:
- این سرکه حاوی اسيداستيک بالا است و با افزايش جذب مواد مغذی در بدن، به روند هضم کمک می کند.
- در صورت عدم تحمل لاکتوز و منع مصرف شیر، افزودن چند قطره سرکه انار به کلم بروکلی و اسفناج، به جذب کلسیم از این گیاهان کمک می کند.
- این سرکه شامل تانين، آنتی اکسيدان و ويتامين C است که باعث سلامت قلب و کاهش بیماری های قلبی عروقی می شود.
- پتاسیم موجود در سرکه انار با کاهش سفتی رگ ها، باعث کاهش فشار خون و بهبود جریان خون می شود. البته این نتایج محدود به مطالعات حیوانی است.
- سرکه انار، کلسترول بد خون را پایین می آورد.
- فلاونوئیدها یا همان آنتی اکسیدان ها، نقش ویژه ای در محافظت از حافظه دارند. سرکه انار غنی از این ماده است و به وسیله مبارزه با اثرات رادیکال های آزاد، باعث تقویت حافظه و بهبود خلق و خو می شود.
- آنتی اکسيدان های موجود در سرکه انار باعث از بین رفتن سلول های سرطانی و پیشگیری از آسیب دیدن سلول های مغزی می شوند.
- این سرکه با فعال سازی آنزیم AMPKدر بدن، سلول های چربی انباشته شده در قسمت های میانی بدن را به سرعت و به راحتی کاهش می دهد.
- اضافه کردن سرکه انار به یک رژیم غذایی صحیح، می تواند به شما کمک کند تا کاهش وزن بیشتری را تجربه کنید.
- فلاونوئيد یا آنتی اکسيدان های موجود در این سرکه، از بروز اختلالات هورمونی مانند افسردگی پیشگیری می کنند.
- سرکه انار به سیستم گوارش در هضم غذا کمک می کند، بنابراین عملکرد کلی بدن بهبود یافته و جذب مواد معدنی حیاتی از غذاهایی که می خوریم، آسان تر می شود.