به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از سلام دنیا، بسیاری از زنان باردار به توصیه پزشک از حمام های خیلی داغ اجتناب می کنند، زیرا ماندن در آب خیلی داغ می تواند باعث کاهش جریان خون به نوزاد شود و جنین را تحت فشار قرار دهد. ماندن زیاد در زیر آب داغ، به مدت بیشتر از یک ساعت یا بیشتر همچنین می تواند احتمال بروز عفونت واژنی را افزایش دهد. اما دوش گرفتن با آب گرم در بارداری معمولاً برای شما و کودکتان بی خطر است و می تواند به کاهش ورم دست و پاها، افزایش مایع آمنیوتیک در بدن شما کمک کند و فرصت استراحت را به شما دهد.
الف: آماده شدن برای استحمام
1. اگر در حمام وان دارید، باید کسی به شما کمک کند تا وارد وان شوید و از آن خارج شوید
برای جلوگیری از سر خوردن و افتادن زمانی که وارد وان پر می شوید، از همسر یا یکی از اعضای خانواده خود کمک بگیرید تا درون وان بنشینید. همچنین باید در هنگام خروج از وان نیز به کمک دیگران این کار را انجام دهید تا از سقوط ناگهانی جلوگیری شود.
2. اطمینان یابید که دمای آب بیشتر از 36.7 درجه سانتیگراد نیست
حمام خیلی داغ می تواند منجر به مشکلات سلامتی احتمالی و عوارض شود، بنابراین بهتر است حمام آب گرم داشته باشید، نه آب داغ نباشد.
دمای آب را با دماسنج اندازه بگیرید تا مشخص شود بیشتر از 36.7 درجه سانتیگراد نیست.
اگر می خواهید در حمامی به استراحت بپردازید که خیلی داغ است. باید اجازه دهید آب وان خنک شود یا مقداری آب سرد به آن اضافه کنید.
3. برای کاهش احتمال سر خوردن و افتادن از تشک حمام و حوله استفاده کنید
با قرار دادن حصیر حمام در نزدیکی وان و گذاشتن حوله تمیز روی آن، حمام خود را از پیش آماده کنید. این کار را خطر سر خوردن و لغزش هنگام وارد شدن و خارج شدن از وان را کاهش می دهد.
به دنبال حصیرهای پلاستیکی با چسب هایی باشید که به کف حمام می چسبد.
استفاده از حصیرهای پلاستیکی چسبی در کف وان، به شما کمک می کند در طول حمام کردن ثابت باشید.
ب: حمام راحتی فراهم کنید
1. مقداری نمک اپسوم و سرکه سیب به آب اضافه کنید
برای ایجاد یک محیط آرامش بخش، شما می توانید چندین قاشق غذا خوری از نمک های اپسوم و یک چهارم فنجان سرکه سیب را درون وان بریزید. طبق گفته متخصصان بهداشت، این مواد طبیعی به کودک شما آسیب نمی رساند یا بر بارداری شما اثر نمی گذارد.
2. استفاده از محصولات بهداشتی کف زا را به دو بار در ماه محدود کنید
صرف نظر از بارداری، مصرف زیاد شوینده های کف زا در وان می تواند منجر به تحریک واژن و عفونت شود. استفاده از حمام کف در طول بارداری را محدود کنید و بیش از دو بار در ماه از آن اجتناب کنید.
3. برای بیش از یک ساعت درون وان نمانید
از ماندن بیش از یک ساعت در وان خودداری کنید تا احتمال ابتلا به عفونت را کاهش دهید. یک ساعت در وان بمانید و از تسکین ورم دست و پا و استراحت لذت ببرید.
4. اجازه دهید کسی به شما در خروج از وان کمک کند
به دلیل خطر سر خوردن، بخصوص وقتی خیس هستید، از همسر یا اعضای خانواده خود برای خارج شدن از وان کمک بخواهید.
از یک حوله تازه استفاده کنید تا از لیز خوردن در کف حمام خودداری کنید.