روش های کنترل آرتروز در بارداری و بعد از زایمان

  چهارشنبه، 21 مهر 1400   زمان مطالعه 7 دقیقه
روش های کنترل آرتروز در بارداری و بعد از زایمان
آرتروز روماتوئید یک بیماری التهابی مزمن است که بر مفاصل فرد تاثیر گذاشته و موجب درد و ناتوانی می شود و همچنین می تواند بر اعضای داخلی بدن هم تاثیر گذارد. در این مطلب علائم و درمان این بیماری را در دوران بارداری بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.

از آنجایی که آرتروز در مفاصل سراسر بدن تاثیر می گذارد وزن اضافه شده بارداری می تواند درد و ناراحتی را افزایش دهد. این ممکن است به ویژه در زانو قابل توجه باشد. فشار اضافه شده بر روی ستون فقرات می تواند اسپاسم عضلانی یا بی حسی را در پاها ایجاد کند. وزن آب ممکن است باعث ایجاد سندرم تونل کارپال یا سفتی باسن، زانو، مچ پا و پاها شود. این علائم به طور کلی پس از تولد نوزاد از بین می روند.

ابتلا به بیماری آرتروز بر توانایی باروری شما تأثیر نمی گذارد. با این حال، اگر داروهایی را برای تسکین دردهای آرتروز خود مصرف می کنید، قبل از تصمیم به باردار شدن، با پزشک متخصص زنان و زایمان در این مورد مشورت کنید. برخی از داروهای خاص می توانند روند رشد و سلامت جنین داخل رحم شما را تحت تأثیر قرار دهند؛ حتی برخی از این داروها پس از قطع مصرف نیز، می توانند مدتی در سیستم بدن شما بمانند.

علائم آرتروز در بارداری

از آنجایی که آرتروز بر مفاصل بدن تأثیر می گذارد، اضافه شدن وزن بارداری می تواند باعث افزایش درد و ناراحتی مادران مبتلا به این بیماری شود. این دردها ممکن است در زانوهای مادر باردار قابل توجه باشد؛ حتی فشار اضافه شده به ستون فقرات مادر باردار می تواند باعث اسپاسم عضلات یا بی حسی در پاهای او شود. همچنین، این روند ممکن است باعث بروز سندرم سفتی باسن، زانوها، مچ پا و پاها در دوران بارداری زنان شود. با این حال، لازم است بدانید که این علائم به طور کلی، پس از تولد نوزاد از بین می روند. علاوه بر این موارد، زنانی که در کنار آرتروز، به بیماری خود ایمنی روماتیسم مفاصل (RA) نیز مبتلا هستند، ممکن است افزایش خستگی را در بارداری خود بیشتر از سایر مادران تجربه کنند.

کنترل آرتروز در بارداری

اگر پیش از بارداری آرتروزدارید برای داشتن احساس عالی در دوران بارداری و پس از زایمان، سعی کنید آرتروز خود را در حد امکان قبل از بارداری تحت کنترل نگه دارید. این بدان معنی است که باید با پزشک در تماس باشید و برنامه درمانی خود را به دقت قبل و بعد از بارداری دنبال کنید.ممکن است شما برنامه درمانی خود برای آرتروز را از قبل آغاز کرده باشید. زمانی که باردار شدید باید برخی قسمت های این برنامه را تغییر دهید. به عنوان یک زن باردار مبتلا به آرتروز باید در برنامه درمانی خود موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • داروهای آرتروز: داروهای آرتروز خود را شناخته و بدانید که چه تأثیری بر جنین دارد
  • ورزش: برای حفظ قدرت عضلات و انعطاف مفاصل باید ورزش کنید
  • رژیم غذایی: از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کنید.
  • محافظت از مفصل: روش های تسکین درد مفاصل و کاهش فشار بر آنها را بیاموزید.
  • مدیریت استرس: برای کمک به کاهش ناراحتی های عاطفی ناشی از بارداری باید استرس خود را مدیریت کنید.

     آرتروز در بارداری

داروهای مؤثر بر روند درمان آرتروز در بارداری

شما باید به عنوان یک مادر حامله که دچار آرتروز در بارداری است در مورد مصرف داروهای آرتروز در بارداری خود با پزشک متخصص زنان و زایمان صحبت کنید. حتماً در بین صحبت های خود با پزشک، به تمام داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و مکمل های غذایی که مصرف می کنید، اشاره کنید. مصرف برخی از داروها ممکن است برای سلامت جنین شما بی خطر باشد؛ اما برخی دیگر می توانند به کودک شما آسیب برسانند. پزشک متخصص زنان و زایمان ممکن است بتواند داروهای شما را تا بعد از تولد نوزاد تغییر دهد یا دوز آن ها را عوض کند. اگر قصد شیر دادن به فرزند خود را دارید، حتماً در مورد این موضوع نیز با پزشک معالج خود مشورت کنید.

رژیم غذایی و ورزش چه تاثیری روی آرتروز در بارداری دارند؟

گاهی اوقات، آرتریت می تواند علائمی مانند دهان خشک و بلع مشکل را ایجاد کند که باعث می شود غذا خوردن آن سخت تر شود. با این حال تغذیه خوب برای افراد مبتلا به آرتریت مهم است و برای توسعه کودک شما ضروری است. شما احتمالا مکمل های قبل از زایمان را دریافت خواهید کرد اما شما باید هر گونه مشکلی را با پزشک خود در نظر بگیرید. شما باید در دوران بارداری تمرین کنید که به شما کمک می کند تا قدرت عضلانی خود را حفظ کنید. پیاده روی و شنا به ویژه برای افراد مبتلا به آرتریت مفید است.

چه نکاتی آرتروز در دوران بارداری را تسکین می دهد؟

  • از بسته های گرم و سرد بر روی مفاصل خود استفاده کنید
  • اغلب مفاصل خود را ببندید
  • پای خود را برای تسکین فشار بر روی زانوها و مچ پا خود قرار دهید
  • سعی کنید تنفس عمیق یا سایر تکنیک های آرامش بخش را انجام دهید

توجه به وضعیت خود را به عنوان وضعیت ضعیف ممکن است استرس را به مفاصل خود اضافه کنید.

آیا آرتروز در دوران بارداری خطرناک است؟

پره اکلامپسی شرایطی است که در آن یک زن باردار فشار خون بالا و احتمالا پروتئین بیش از حد در ادرار خود را توسعه می دهد. به ندرت این وضعیت می تواند پس از زایمان رخ دهد. این می تواند یک شرط جدی و تهدید کننده زندگی برای مادر و نوزاد باشد.

نکاتی در مورد کاهش دردهای آرتروز در بارداری

برای کاهش درد مفاصل و سفتی آن ها، شما باید برخی نکات ساده را در دوران بارداری خود رعایت کنید. مهم ترین این موارد به شرح زیر می باشند:

  • از کمپرس های گرم و سرد روی مفاصل خود استفاده کنید.
  • مفاصل خود را در اغلب ساعات روز استراحت دهید.
  • برای تسکین فشار بر روی زانوها و مچ پاها، پاهای خود را بالاتر از سطح بدن خود قرار دهید.
  • در هنگام شب، خواب راحت و منظمی داشته باشید.
  • تنفس عمیق یا سایر تکنیک های آرامش بخش را تا اتمام روند زایمان خود امتحان کنید.
  • به وضعیت بدن خود توجه کنید، زیرا ضعیف بودن بدن ممکن است استرس شدیدی را به مفاصل شما وارد کند.
  • از پوشیدن کفش پاشنه بلند در بارداری خود خودداری کنید؛ کفش های راحتی را انتخاب کنید که پشتیبانی کافی از پاهای شما دارند.

علل آرتروز بعد از زایمان

به دلایل زیر ممکن است مادران بعد از زایمان دچار درد یا ورم مفاصل شوند:

  • در دوران بارداری، بیشتر بیماری های خود ایمنی مانند روماتیسم مفصلی یا ورم مفاصل پسوریاتیک (آرتروپاتی پسوریاتیک) به دلیل آنتی بادی شدید و پاسخ های ایمنی با واسطه سلولی، در بهبودی نسبی قرار می گیرند اما علائم آنها ممکن است بعد از بارداری مجددا تشدید شود.
  • سیستم ایمنی بدن معمولاً بعد از بارداری قوی تر می شود. سیستم ایمنی بیش فعال ممکن است واکنش هایی نسبت به بیماری هایی که از قبل وجود داشته است یا بیماری های خود ایمنی مانند روماتیسم مفصلی (RA) ، لوپوس یا ورم مفاصل پسوریاتیک شود.
  • سن، ژنتیک، چاقی، عدم تحرک جسمی، سیگار کشیدن، عفونت، نوع شغل و سبک زندگی فرد و کمبودهای مواد آلی و ویتامین ها نیز ممکن است منجر به تشدید آرتروز در دوره پس از زایمان شود.

اگر بعد از زایمان درد مفاصل یا آرتروز دارید چه باید کرد؟

برخی از اقدامات که ممکن است در مدیریت و درمان درد مفاصل یا ورم مفاصل پس از زایمان کمک کند عبارتند از:

1- به پزشک معالج مراجعه کنید

اگر از قبل آرتروز دارید، از پزشک معالج کمک بگیرید. پزشک ممکن است برای به حداقل رساندن درد، کاهش آسیب مفاصل و بهبود کیفیت زندگی، دوره درمانی را پیشنهاد دهد.شما فقط می توانید از طریق درمان منظم و با پیگیری های درمانی توصیه شده به نتیجه مطلوب برسید.

2- یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید

با کمک متخصص تغذیه، یک برنامه غذایی سالم تهیه کنید.غذاهای کم کالری و کم چربی را در رژیم غذایی خود گنجانده و وعده ها و میان وعده های غذایی خود را به گونه ای برنامه ریزی کنید که رژیم متعادل داشته باشید.

3- وزن خود را مدیریت کنید

در صورت ابتلا به آرتروز، کاهش وزن اضافی و حفظ وزن متعادل می تواند راهکاری مطلوب باشد.این موضوع می تواند درد مفاصل به خصوص باسن و زانوها را کاهش دهد. به یاد داشته باشید اضافه وزن ممکن است خطر ابتلا به آرتروز را افزایش دهد.

4- ورزش کنید و پرتحرک باشید

فعالیت بدنی می تواند شما را از درد آرتروز خلاص کند و روحیه شما را بهبود بخشد.همچنین ورزش کردن احتمال ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

5- مهارت های کنترل بیماری آرتروز را افزایش دهید

ممکن است برای یادگیری مهارت های مدیریت آرتروز به یک برنامه آموزشی به اصطلاح خود مدیریتی نیاز داشته باشید.این موضوع می تواند به شما کمک کند که کنترل سلامت خود را به دست آورید، درد و علائم ورم مفاصل را کنترل کنید، سطح استرس خود را کاهش دهید، خلق و خوی را بهبود ببخشید و ارتباط بهتری با پزشک خود داشته باشید.

6- کفش مناسب بپوشید

از پوشیدن کفش پاشنه بلند خودداری کنید. اطمینان حاصل کنید که کفی کفش شما نرم بوده و دارای بالشتک کافی باشد.بهتر است از کفی های طبی استفاده کنید تا بهتر مشکل آرتروز را مدیریت کرد.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب: آقای ما اجازه نمی‌دهد که در خانه، غیر از برنج کوپنی استفاده کنیم و آن هم کفاف خوراک ما را بیش از یک بار در هفته نمی‌دهد (651 نظر) رهبر معظم انقلاب: در ایستگاه منتظر قطار بودم که فردی که اصلا نمی شناختمش شروع کرد به مسخره کردن من+ویدیو (211 نظر) نگاهی به سفره مفصل و تمام و کمال حضرت ابوالفضل در منزل شاه نشین علی دایی+عکس/ از گل آرایی و شمع‌دان‌هایی طلایی تا پَک هایی لاکچری و جذاب (198 نظر) میزبانی رهبر معظم انقلاب از مهمانش در ضیافتی به صرف شام +عکس/سفره ای که اُملت تنها غذای آن بود... (149 نظر) (فیلم) ورود جالب و معنادار رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی (ره) به همراه مسعود پزشکیان و شعار حیدر حیدر جمعیت (67 نظر) درخت خرمای بزرگ حیاط باصفای خونه ویلایی زهرا گونش/ نخل های هم قد والیبالیست مشهور ترکیه ای (60 نظر) نگاهی به کیک تولد آیتک سلامت کاپیتان چشم آبی تیم ملی والیبال بانوان و رقیب زهرا گونش/ مبارکا باشه (60 نظر) نگاهی به میز عقد ساده و با دیزاین مختصرِ زینب سلیمانی دختر کوچکِ سردار سلیمانی و همسر لبنانی‌اش+عکس/ استندهای اسم و شمع های تک رنگ (49 نظر) در خانه شهید رئیسی به روی همه مردم باز می شود (45 نظر) میز غذای ساده رهبر معظم انقلاب و خوردن غذا در بشقاب استیل/ ساده زیستی ایشان همیشه مثال زدنی است+عکس (33 نظر) خلاقیت هوش پران مغازه دار کاشانی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید/ مغزشو باید طلا گرفت+عکس (25 نظر) خلاقیت بی نظیر راننده تهرانی، با نوشته جالب پشت پژو پارس حماسه آفرین شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا (22 نظر) ریحانه سادات دختر بزرگ شهید رئیسی: سجاده نماز پدرم را در اندونزی تکه تکه کردند و به عنوان تبرّک بین مردم پخش کردند+ویدیو (22 نظر) بنز آخرین مدلی که رهبر معظم انقلاب آن را رد کرد: ببرید اینها را بفروشید! (21 نظر) حضور ساده و بدون تشریفات همسر رهبر معظم انقلاب در یک درمانگاه/ ایشان گفتند من نمی‌خواهم پارتی بازی بکنم+ویدیو (19 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
روایتی از مخالفت همسر رهبر معظم انقلاب با هدیه ای که به رهبر داده بودند/ ما این غذاهایی که می‌خوریم، با این ظرفها جور درنمی‌آید، اینها را رد کنید، برود
تیمار جوجه لک لک مصدوم روستای قراجه محمد مرند توسط اهالی آن
فال روزانه امروز پنجشنبه 28 تیر ماه 1403
فال ابجد روزانه پنج‌شنبه 28 تیر 1403
حرمت شکنی دختران بی‌حجاب در دسته عزاداری کرج!
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 28 تیر ماه 1403
فال حافظ با تفسیر امروز پنجشنبه 28 تیر 1403+فیلم
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 28 تیر 1403
نگاهی به جواهرات مجلل و باشکوه خانواده آمبانی که پربازدید شد/ از زمرد نماد عشق آقای داماد تا گردنبند دستساز مادر شوهر جنجالی+عکس
7 روش تضمینی و قطعی رفع بوی بد سینک ظرفشویی
مبل‌های کثیف خانه را چگونه تمیز کنیم؟ / یک راه سریع و تضمینی
چرا کارگردان مختار نگذاشت بازیگر نقش حضرت عباس (ع) در فیلم یا سریالی دیگر بازی کند؟
نامه زیرکانه و دلبرانه انیس الدوله، بانوی اول حرمسرا به ناصرالدین شاه / یا به من وام بدهید یا شهرستانک را از من بخرید!
رفع فیلترینگ به طور کامل در دست شخص رئیس جمهور است
منظور ظریف از دولت وفاق ملی چیست؟
منتخب روز   
(فیلم) خرید دکتر مسعود پزشکیان از یک سوپرمارکت در تهران به همراه نوه‌ها و عروسش با کارت بانکی شخصی / نوه‌ها پدربزرگ را به خرج انداخته‌اند اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان.... (عکس) هدایای ارزشمندی که پزشکیان در پشت صحنه یک هیئت دریافت کرد / خوشا راهی که آغازش با حسین است ... (ویدئو) شعر سوزناک شهریار برای مادر بزرگش که با شنیدنش اشک از چشمانتان سرازیر خواهد شد به یادماندنی ترین سکانس عاشقانه سریال شهرزاد / از بله گفتن شهرزاد تا مرگ مرگ بزرگ آقا نقش دختر رهبر انقلاب در ترمیم دست مجروح ایشان/ فرزند دختری که به پدر اُنس داشت (عکس) شوخی ظریف با آقای ظریف؛ از مقایسه ظریف با مِسی تا انداختن ماسک به شکل آقای رئیس جمهور!! واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به پست اینستاگرامی پسرش با هشتگ برای ایران، پزشکیان