ساعدنیوز
ساعدنیوز

روش های کنترل آرتروز در بارداری و بعد از زایمان

  چهارشنبه، 21 مهر 1400   زمان مطالعه 7 دقیقه
روش های کنترل آرتروز در بارداری و بعد از زایمان
آرتروز روماتوئید یک بیماری التهابی مزمن است که بر مفاصل فرد تاثیر گذاشته و موجب درد و ناتوانی می شود و همچنین می تواند بر اعضای داخلی بدن هم تاثیر گذارد. در این مطلب علائم و درمان این بیماری را در دوران بارداری بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.

از آنجایی که آرتروز در مفاصل سراسر بدن تاثیر می گذارد وزن اضافه شده بارداری می تواند درد و ناراحتی را افزایش دهد. این ممکن است به ویژه در زانو قابل توجه باشد. فشار اضافه شده بر روی ستون فقرات می تواند اسپاسم عضلانی یا بی حسی را در پاها ایجاد کند. وزن آب ممکن است باعث ایجاد سندرم تونل کارپال یا سفتی باسن، زانو، مچ پا و پاها شود. این علائم به طور کلی پس از تولد نوزاد از بین می روند.

ابتلا به بیماری آرتروز بر توانایی باروری شما تأثیر نمی گذارد. با این حال، اگر داروهایی را برای تسکین دردهای آرتروز خود مصرف می کنید، قبل از تصمیم به باردار شدن، با پزشک متخصص زنان و زایمان در این مورد مشورت کنید. برخی از داروهای خاص می توانند روند رشد و سلامت جنین داخل رحم شما را تحت تأثیر قرار دهند؛ حتی برخی از این داروها پس از قطع مصرف نیز، می توانند مدتی در سیستم بدن شما بمانند.

علائم آرتروز در بارداری

از آنجایی که آرتروز بر مفاصل بدن تأثیر می گذارد، اضافه شدن وزن بارداری می تواند باعث افزایش درد و ناراحتی مادران مبتلا به این بیماری شود. این دردها ممکن است در زانوهای مادر باردار قابل توجه باشد؛ حتی فشار اضافه شده به ستون فقرات مادر باردار می تواند باعث اسپاسم عضلات یا بی حسی در پاهای او شود. همچنین، این روند ممکن است باعث بروز سندرم سفتی باسن، زانوها، مچ پا و پاها در دوران بارداری زنان شود. با این حال، لازم است بدانید که این علائم به طور کلی، پس از تولد نوزاد از بین می روند. علاوه بر این موارد، زنانی که در کنار آرتروز، به بیماری خود ایمنی روماتیسم مفاصل (RA) نیز مبتلا هستند، ممکن است افزایش خستگی را در بارداری خود بیشتر از سایر مادران تجربه کنند.

کنترل آرتروز در بارداری

اگر پیش از بارداری آرتروزدارید برای داشتن احساس عالی در دوران بارداری و پس از زایمان، سعی کنید آرتروز خود را در حد امکان قبل از بارداری تحت کنترل نگه دارید. این بدان معنی است که باید با پزشک در تماس باشید و برنامه درمانی خود را به دقت قبل و بعد از بارداری دنبال کنید.ممکن است شما برنامه درمانی خود برای آرتروز را از قبل آغاز کرده باشید. زمانی که باردار شدید باید برخی قسمت های این برنامه را تغییر دهید. به عنوان یک زن باردار مبتلا به آرتروز باید در برنامه درمانی خود موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • داروهای آرتروز: داروهای آرتروز خود را شناخته و بدانید که چه تأثیری بر جنین دارد
  • ورزش: برای حفظ قدرت عضلات و انعطاف مفاصل باید ورزش کنید
  • رژیم غذایی: از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کنید.
  • محافظت از مفصل: روش های تسکین درد مفاصل و کاهش فشار بر آنها را بیاموزید.
  • مدیریت استرس: برای کمک به کاهش ناراحتی های عاطفی ناشی از بارداری باید استرس خود را مدیریت کنید.

     آرتروز در بارداری

داروهای مؤثر بر روند درمان آرتروز در بارداری

شما باید به عنوان یک مادر حامله که دچار آرتروز در بارداری است در مورد مصرف داروهای آرتروز در بارداری خود با پزشک متخصص زنان و زایمان صحبت کنید. حتماً در بین صحبت های خود با پزشک، به تمام داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و مکمل های غذایی که مصرف می کنید، اشاره کنید. مصرف برخی از داروها ممکن است برای سلامت جنین شما بی خطر باشد؛ اما برخی دیگر می توانند به کودک شما آسیب برسانند. پزشک متخصص زنان و زایمان ممکن است بتواند داروهای شما را تا بعد از تولد نوزاد تغییر دهد یا دوز آن ها را عوض کند. اگر قصد شیر دادن به فرزند خود را دارید، حتماً در مورد این موضوع نیز با پزشک معالج خود مشورت کنید.

رژیم غذایی و ورزش چه تاثیری روی آرتروز در بارداری دارند؟

گاهی اوقات، آرتریت می تواند علائمی مانند دهان خشک و بلع مشکل را ایجاد کند که باعث می شود غذا خوردن آن سخت تر شود. با این حال تغذیه خوب برای افراد مبتلا به آرتریت مهم است و برای توسعه کودک شما ضروری است. شما احتمالا مکمل های قبل از زایمان را دریافت خواهید کرد اما شما باید هر گونه مشکلی را با پزشک خود در نظر بگیرید. شما باید در دوران بارداری تمرین کنید که به شما کمک می کند تا قدرت عضلانی خود را حفظ کنید. پیاده روی و شنا به ویژه برای افراد مبتلا به آرتریت مفید است.

چه نکاتی آرتروز در دوران بارداری را تسکین می دهد؟

  • از بسته های گرم و سرد بر روی مفاصل خود استفاده کنید
  • اغلب مفاصل خود را ببندید
  • پای خود را برای تسکین فشار بر روی زانوها و مچ پا خود قرار دهید
  • سعی کنید تنفس عمیق یا سایر تکنیک های آرامش بخش را انجام دهید

توجه به وضعیت خود را به عنوان وضعیت ضعیف ممکن است استرس را به مفاصل خود اضافه کنید.

آیا آرتروز در دوران بارداری خطرناک است؟

پره اکلامپسی شرایطی است که در آن یک زن باردار فشار خون بالا و احتمالا پروتئین بیش از حد در ادرار خود را توسعه می دهد. به ندرت این وضعیت می تواند پس از زایمان رخ دهد. این می تواند یک شرط جدی و تهدید کننده زندگی برای مادر و نوزاد باشد.

نکاتی در مورد کاهش دردهای آرتروز در بارداری

برای کاهش درد مفاصل و سفتی آن ها، شما باید برخی نکات ساده را در دوران بارداری خود رعایت کنید. مهم ترین این موارد به شرح زیر می باشند:

  • از کمپرس های گرم و سرد روی مفاصل خود استفاده کنید.
  • مفاصل خود را در اغلب ساعات روز استراحت دهید.
  • برای تسکین فشار بر روی زانوها و مچ پاها، پاهای خود را بالاتر از سطح بدن خود قرار دهید.
  • در هنگام شب، خواب راحت و منظمی داشته باشید.
  • تنفس عمیق یا سایر تکنیک های آرامش بخش را تا اتمام روند زایمان خود امتحان کنید.
  • به وضعیت بدن خود توجه کنید، زیرا ضعیف بودن بدن ممکن است استرس شدیدی را به مفاصل شما وارد کند.
  • از پوشیدن کفش پاشنه بلند در بارداری خود خودداری کنید؛ کفش های راحتی را انتخاب کنید که پشتیبانی کافی از پاهای شما دارند.

علل آرتروز بعد از زایمان

به دلایل زیر ممکن است مادران بعد از زایمان دچار درد یا ورم مفاصل شوند:

  • در دوران بارداری، بیشتر بیماری های خود ایمنی مانند روماتیسم مفصلی یا ورم مفاصل پسوریاتیک (آرتروپاتی پسوریاتیک) به دلیل آنتی بادی شدید و پاسخ های ایمنی با واسطه سلولی، در بهبودی نسبی قرار می گیرند اما علائم آنها ممکن است بعد از بارداری مجددا تشدید شود.
  • سیستم ایمنی بدن معمولاً بعد از بارداری قوی تر می شود. سیستم ایمنی بیش فعال ممکن است واکنش هایی نسبت به بیماری هایی که از قبل وجود داشته است یا بیماری های خود ایمنی مانند روماتیسم مفصلی (RA) ، لوپوس یا ورم مفاصل پسوریاتیک شود.
  • سن، ژنتیک، چاقی، عدم تحرک جسمی، سیگار کشیدن، عفونت، نوع شغل و سبک زندگی فرد و کمبودهای مواد آلی و ویتامین ها نیز ممکن است منجر به تشدید آرتروز در دوره پس از زایمان شود.

اگر بعد از زایمان درد مفاصل یا آرتروز دارید چه باید کرد؟

برخی از اقدامات که ممکن است در مدیریت و درمان درد مفاصل یا ورم مفاصل پس از زایمان کمک کند عبارتند از:

1- به پزشک معالج مراجعه کنید

اگر از قبل آرتروز دارید، از پزشک معالج کمک بگیرید. پزشک ممکن است برای به حداقل رساندن درد، کاهش آسیب مفاصل و بهبود کیفیت زندگی، دوره درمانی را پیشنهاد دهد.شما فقط می توانید از طریق درمان منظم و با پیگیری های درمانی توصیه شده به نتیجه مطلوب برسید.

2- یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید

با کمک متخصص تغذیه، یک برنامه غذایی سالم تهیه کنید.غذاهای کم کالری و کم چربی را در رژیم غذایی خود گنجانده و وعده ها و میان وعده های غذایی خود را به گونه ای برنامه ریزی کنید که رژیم متعادل داشته باشید.

3- وزن خود را مدیریت کنید

در صورت ابتلا به آرتروز، کاهش وزن اضافی و حفظ وزن متعادل می تواند راهکاری مطلوب باشد.این موضوع می تواند درد مفاصل به خصوص باسن و زانوها را کاهش دهد. به یاد داشته باشید اضافه وزن ممکن است خطر ابتلا به آرتروز را افزایش دهد.

4- ورزش کنید و پرتحرک باشید

فعالیت بدنی می تواند شما را از درد آرتروز خلاص کند و روحیه شما را بهبود بخشد.همچنین ورزش کردن احتمال ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

5- مهارت های کنترل بیماری آرتروز را افزایش دهید

ممکن است برای یادگیری مهارت های مدیریت آرتروز به یک برنامه آموزشی به اصطلاح خود مدیریتی نیاز داشته باشید.این موضوع می تواند به شما کمک کند که کنترل سلامت خود را به دست آورید، درد و علائم ورم مفاصل را کنترل کنید، سطح استرس خود را کاهش دهید، خلق و خوی را بهبود ببخشید و ارتباط بهتری با پزشک خود داشته باشید.

6- کفش مناسب بپوشید

از پوشیدن کفش پاشنه بلند خودداری کنید. اطمینان حاصل کنید که کفی کفش شما نرم بوده و دارای بالشتک کافی باشد.بهتر است از کفی های طبی استفاده کنید تا بهتر مشکل آرتروز را مدیریت کرد.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (109 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (103 نظر) عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (94 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (79 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (63 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (60 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (50 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (49 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (45 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (38 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (35 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (31 نظر) لیلا اوتادی: من ترک هستم، منتها نه تُرک تبریز و اردبیل؛ ترک قشقاییِ شیراز هستم+ویدیو (30 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (28 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
منتخب روز   
تهران گردی / معرفی 36 پارک تفریحی و جذاب تهران؛ پایتخت را بهتر بشناسید آلبوم تصاویر ورزشی و خصوصی محمدهادی ساروی کُشتی گیر چشم ابرو مشکی ایرانی ؛ از کافه گردی و پاریس گردی تا پُشتک روی تُشک و مدال طلا مفاخر ورزشی ایران/ غلامرضا تختی از تولد تا مرگ گزارش تصویری دیدار تاریخی بسیجیان با ولی امر مسلمین جهان در سالروز تشکیل بسیج 20 میلیونی استقلال و پرسپولیس روی لبه تیغ/ روی مرز بین صعود و سقوط (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... کرکره خنده؛ بدل مهران مدیری: مدیری برای همیشه از ایران رفت اونور آب شبکه ای برای خودش تاسیس کرده به نام جوج تی وی من هم بدل مدیری هستم اسمم نعمت برزو کلایه است!+فیلم نگاهی به تیپ و استایل خوشرنگ و پرانرژی بهنوش بختیاری در اتاق گریم جوکر/ میکس زیبای سفید و قرمز👌 حضور بی شرمانه احسان کرمی و برزو ارجمند در عروسی مختلط ساسی مانکن به بهانه پاشیدن نمک روی زخم آبادانی ها+عکس واضح وام 680 میلیارد تومانی آقای مدیرعامل از بانک خودش! نگاهی به چیدمان سنتی و شیک اتاق پذیرایی مسعود کیمیایی، کارگردان خائن‌کشی و برنده تندیس حافظ/ خودنمایی مبلمان چرمی و تابلوهای زیبای نقاشی ایده ست کردن ست چهارخانه‌ پاییزی با این بازیگران مشهور ایرانی / از الناز شاکردوست تا پریناز ایزدیار و سمیرا حسن پور + عکس