فرم دهی به باسن در چه مواردی ضرورت دارد؟
باسن قسمت مهمی از اندام انسان است که در زیبایی نقش مهمی دارد. در ایام جوانی باسن فرم دار و برجستگی خاص خود را دارد با افزایش سن و یا کاهش وزن زیبایی فرم باسن از بین می رود و عضله های باسن ضعیف می شود.
به عبارت دیگر، در این زمان چربی های باسن شل می شود و کلاژن های پوست حالت فنری خود را از دست می دهد، بنابراین افتادگی باسن شایع است. این اتفاق در خانمهایی که وزن کم می کنند و یا ورزش نمی کنند دیده می شود و حالت بدفرم ایجاد می کند، به طوری که پهلوها از باسن برجسته تر می شوند و باسن در قسمت زیر چین جمع می شود.
در این موارد باید فرم باسن را با استفاده از روشهای زیبایی بهتر کرد. در برخی از افراد بطور ارثی باسن تخت است و این عمل کمک بزرگی به زیبایی اندام در آنها می کنند همچنین پروتز در افرادی که بسیار لاغر هستند و چربی ندارند تا تزریق چربی برای آنها انجام شود ضرورت دارد.
در افرادی که باسن بسیار شلی دارند که افتادگی دارد و وزن زیادی از دست داده اند پروتز خیلی جوابگو نیست بلکه لیفت جراحی انجام می شود روش کار به این صورت است که پوست اضافه را از بالای چین باسن برداشته و بخیه می زنند.
روش انجام جراحی پروتز باسن
قبل از بیهوشی بیمار، جراح با بررسی کردن مجدد، علامت گذاری را به منظور تعیین محل مناسب قرارگیری پروتزها انجام می دهد و انواع روش ها برای این کار وجود دارد ولی بطور خلاصه در حالتی که بیمار ایستاده است دو خط افقی یکی به موازات خار خاصره بالایی در پشت و دیگری بموازات چین زیر باسن در محل اتصال آن به ران می کشند.
سپس جراح، فاصله بین این دو خط را به سه قسمت مساوی تقسیم می کند. یک سوم پایینی در هنگام نشستن وزن بدن را تحمل میکند و نباید پروتز در آن قسمت گذاشته شود. بنابراین این قسمت را حذف می کنند و معمولا محل حداکثر برجستگی پروتز را در یک سوم میانی قرار می دهند و سپس بیمار را برای بیهوشی آماده می کنند.
عمل قرار دادن پروتز در باسن با بیهوشی عمومی یا بی حسی از کمر (روش های اسپاینال یا اپی دورال ) و داروهای خواب آور وریدی قابل انجام است ولی معمولا از بیهوشی عمومی استفاده می شود. سپس بیمار را بر روی شکم می خوابانند و آماده سازی برای شروع جراحی انجام می شود.
انواع برش ها برای قراردادان پروتز درون باسن
برش های مختلفی برای قرار دادن پروتز داخل باسن استفاده می شود که عبارتند از:
۱-در قسمت بالای باسن در هردو طرف
۲-در چین زیر باسن در محل اتصال آن به ران ها در هردو طرف
۳-در قسمت داخلی هر طرف باسن که در چین بین دو طرف پنهان می شوند
۴-یک برش منفرد در قسمت تحتانی استخوان خارجی در چین بین دو باسن می باشند.
برش را معمول با کمترین میزان عوارض، به اندازه ۵ تا ۸ سانتی متری در خط وسط در بالای چین بین دو باسن و پایین استخوان خاجی می زنند.
برش ایجاد شده چون منفرد است و فاصله مناسبی از مقعد و آلودگی های همراه آن دارد، کمترین احتمال عفونت را دارد و بوسیله بافت های اطراف پوشانده می شود و قابل تشخیص نیست به همین خاطر هم اکثر جراحان پلاستیک این برش را به کار می برند.
پس از ایجاد برش، جراح فضای کافی برای قراردادن پروتز درون هر دو باسن را ایجاد می کند و پروتز را جاگذاری می کند.
دو فضای معمول برای قرار دادن پروتز عبارتند از:
- بالای عضلات باسن ( در زیر فاسیا )
- در بین لایه های عضله اصلی باسن
پس از اطمینان حاصل کردن از قرینگی دو طرف به تشخیص جراح ابتدا در هر طرف عضله و فاسیا (لایه سفت قرار گرفته در روی عضله) را می بندند و سپس برش خط وسط را در چند لایه بخیه می زنند و در مرحله آخر پانسمان می کنند.
چه کسانی بیشتر برای پروتز باسن مراجعه می کنند؟
- عدم برجستگی کافی ناحیه باسن
- برجستگی بیش از حد ناحیه باسن
خطرات اختصاصی جراحی پروتز باسن کدامند؟
در زمان مشاوره با جراح خود،تمام عوارض ناخواسته به شما گوشزد می شود.برای تکمیل اطلاعات شما در اینجا خطرات احتمالی را بیان میکنیم:
-هماتوم(خون مردگی):اگر خونریزی حین عمل زیاد باشد نیاز به تخلیه دارد.
_تغییر شکل ناخواسته اسکار:که در این صورت نیاز به درمان خاص و طولانی مدت دارد.
-عفونت:که خوشبختانه شایع نیست اما اگر عفونت کند باید پروتز خارج شود و برای گذاشتن پروتز جدید چند ماه تامل کنید.
-کنترکچر کپسولی: بدن ممکن است به پروتز بعنوان یک جسم خارجی واکنش دهد و یک لایه غیر قابل دیدن بصورت بافت فیبروز تشکیل شود که با جراحی اصلاح میشود.
– پس زدن پروتز:که خوشبختانه شایع نیست و انتخاب یک جراح ماهر ریسک این عارضه را کمتر میکند.
-ترومبوآمبولی(فلبیت و آمبولی ریه):این عوارض بسیار خطرناک هستند وبا انتخاب جراح ماهر، قابل پیش بینی و قابل پیشگیری میباشند.