به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از ایرنا،نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ با رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی صبح امروز (پنجشنبه، ۲۹ دی) در سراسر کشور آغاز شد. در حالیکه از مدتی قبل بحث بر سر قطع اینترنت برای جلوگیری از تقلب مطرح بود، همزمان با برگزاری این آزمون اینترنت تلفن های همراه همه اپراتورها در حوزه های امتحانی قطع شد.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در تبیین دلیل این امر در پاسخ به سوال خبرنگاران و هنگام بازدید از حوزه امتحانی دانشگاه صنعتی شریف گفت: یکی از راه های تقلب سر جلسه آزمون، عکس گرفتن از سئوالات با ابزارهای بسیار کوچک و فنی و با دقت بالا مانند ابزارهای جاسوسی است. این عکس ها با استفاده از اینترنت به خارج از جلسه آزمون ارسال می شود. این ابزار عکاسی حتی با دستگاه ایکس ری قابل تشخیص نیست، همچنین نمی توان با استفاده از پارازیت یا دستگاه جمر (مسدود کننده سیگنال) مانع از ارسال عکس شد.
عبدالرسول پورعباس افزود: برای این دوره از آزمون سراسری ما ۲۸۰۰ دستگاه سیگنال یاب (آشکارساز) در حوزه های مختلف داریم، ولی حتی این دستگاه ها هم ۴ تا ۵ دقیقه طول می کشد تا سیگنال را تشخیص دهند در حالیکه برخی از این دستگاه های شبه جاسوسی که برای تقلب در کنکور استفاده شده است، به دلیل اینکه خودکار و هوشمند است عکس (از سئوالات) را سریع و در لحظه و با زدن یک دکمه ارسال می کند.
با وجود این اقدامات و تلاش برای جلوگیری از تقلب، هنوز ساعاتی از آغاز برگزاری کنکور گروه آزمایشی تجربی نگذشته بود که برخی شبکه ها در فضای مجازی از تقلب در کنکور با گرفتن عکس از دفترچه سوالات آزمون گروه علوم تجربی خبر دادند. تصاویری که قابل راستی آزمایی یا تایید هم نیست.
دستگیری ۹ نفر در استان گلستان و یک نفر در شهرستان آذربایجان شرقی
پورعباس اندکی بعد از این اخبار در مورد تخلفات صورت گرفته در این آزمون در خبری که پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش منتشر کرده، توضیح داد: ۹ نفر در استان گلستان قصد داشتند اقداماتی در جهت ارسال سؤالات به خارج از حوزه امتحانی صورت دهند که با توجه به رصد قبلی ناکام ماندند. یک نفر نیز در یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی اقدام به عکس برداری از ۳ صفحه دفترچه های خود و انتقال آن به خارج از محل برگزاری آزمون و ارسال برای پشتیبان خود کرد که این فرد نیز دستگیر شد.
وی افزود: با توجه به زمان کوتاه این اقدام و جمع آوری پاسخنامه ها همچنین مراقبت های انجام شده با دستگاه های آشکارساز هیچ خدشه و مشکلی در این زمینه به وجود نیامد و ادعاهایی که در برخی کانال ها و شبکه های اجتماعی در این باره مطرح می شود به هیچ عنوان صحت ندارد و قابل اعتنا نیست.
پورعباس همچنین پس از بازدید از چند حوزه امتحانی و در پایان برگزاری آزمون گفت: بر اساس بررسی ها و گزارش های دریافتی با همراهی داوطلبان و عموم مردم این آزمون در سلامت کامل برگزار شد.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: سؤالات این آزمون بلافاصله پس از برگزاری آزمون در سایت سازمان سنجش منتشر شده است. در برگزاری این آزمون نهادها و دستگاه های زیادی از جمله شورای امنیت کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت کشور، استانداری ها، فرمانداری ها، وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، سازمان اورژانس کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت اطلاعات و سایر دستگاه های اجرایی، امنیتی، انتظامی و قضایی مشارکت داشته و سازمان سنجش آموزش کشور را یاری کردند که باید از مسئولان و کارکنان این دستگاه ها قدردانی کنم.
به گزارش ایرنا، فرایند آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ از ساعت ۸ صبح امروز (پنجشنبه، ۲۹ دی) آغاز شد و تا عصر فردا (جمعه ۳۰ دی) ادامه خواهد داشت. در این آزمون تعداد ۹۱۵ هزار و ۱۵۱ داوطلب نام نویسی کرده اند و با احتساب آنکه برخی داوطلبان در رشته های زبان و هنر نیز علاوه بر گروه آزمایشی علوم تجربی، ریاضی و فنی و علوم انسانی شرکت می کنند، در مجموع ۹۷۸ هزار و ۴۶۰ نفر در این دو روز سر جلسه نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ حاضر می شوند.
در اولین روز آزمون سراسری ۴۵۰ هزار و ۵۷۷ داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی با نسبت ۶۵ درصد زن و ۳۵ درصد مرد با یکدیگر به رقابت می پردازند. گروه آزمایشی علوم تجربی بیشترین تعداد داوطلب را در آزمون سراسری دارد.
همچنین داوطلبان گروه زبان های خارجی عصر امروز پنجشنبه در آزمون ورود به دانشگاه ها شرکت می کنند. این آزمون ساعت ۱۴:۳۰ آغاز می شود. آزمون گروه آزمایشی ریاضی فیزیک و علوم انسانی نیز ساعت هشت صبح جمعه ۳۰ دی آغاز می شود و داوطلبان گروه هنر ساعت ۱۴:۳۰ همان روز رقابت خود را آغاز خواهند کرد.
بر اساس آمار سازمان سنجش آموزش کشور، گروه علوم انسانی دومین گروه از نظر تعداد داوطلب است. ۳۰۹ هزار و ۲۱۹ نفر با نسبت ۶۱ درصد زن و ۳۹ درصد مرد در این گروه آزمایشی با یکدیگر به رقابت می پردازند. گروه علوم ریاضی با ۱۲۰ هزار و ۹۵ داوطلب کمترین داوطلب را بین سه گروه آزمایشی اصلی دارد که ۳۵ درصد داوطلبان را زنان و ۶۵ درصد را مردان تشکیل می دهند.
در دو گروه شناور هنر و زبان های خارجی نیز به ترتیب ۳۹ هزار و ۵۵ داوطلب و ۵۸ هزار و ۵۱۴ داوطلب در آزمون سراسری شرکت می کنند. به طور کلی، تعداد داوطلبان زن و مرد در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ نسبت ۶۰ به ۴۰ دارد.
با توجه به ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به نام ماده واحده تکمیل و اصلاح موادی از سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) توسط آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری در ۲۵ تیر ۱۴۰۱، آزمون سراسری از سال ۱۴۰۲ با تغییراتی برگزار خواهد شد.
بر اساس این مصوبه دروس عمومی از آزمون سراسری حذف شده و آزمون اختصاصی شامل دروس اختصاصی پنج گروه آزمایشی دو بار در سال برگزار می شود و نتایج آن به مدت دو سال اعتبار خواهد داشت. پذیرش در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، مرداد انجام می شود و اگر داوطلبی مایل به پذیرش نبود، می تواند در آزمون سال آینده شرکت کرده یا از نتایج آزمون برای پذیرش در سال بعد استفاده کند.
همچنین در آزمون سال ۱۴۰۲ تأثیر قطعی سابقه تحصیلی بر مبنای نمرات سال دوازدهم ۴۰ درصد، در سال ۱۴۰۳ تأثیر قطعی سابقه تحصیلی بر مبنای نمرات سال دوازدهم ۵۰ درصد، در سال ۱۴۰۴ تأثیر قطعی سابقه تحصیلی بر مبنای نمرات سال های یازدهم و دوازدهم ۶۰ درصد و در سال ۱۴۰۵ تأثیر قطعی سابقه تحصیلی بر مبنای نمرات سال های دهم، یازدهم و دوازدهم ۶۰ درصد خواهد بود.
روند نام نویسی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ از هشتم آبان آغاز شد و تا چهاردهم آبان ادامه داشت. سازمان سنجش آموزش کشور همچنین بعد از این زمان ۲۲ آبان به داوطلبانی که نتوانسته بودند نام نویسی کنند مهلت داد تا نام نویسی کنند.
نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ صبح و بعدازظهر پنجشنبه و جمعه ۲۹ و ۳۰ دی سال ۱۴۰۱ برگزار می شود. ثبت نام نوبت دوم از ۱۵ تا ۲۱ فروردین سال ۱۴۰۲ انجام و آزمون نوبت دوم صبح و بعدازظهر ۱۴ و ۱۵ تیر سال ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد. نتایج نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، اسفند ۱۴۰۱ اعلام خواهد شد و انتخاب رشته و پذیرش نیز مرداد ۱۴۰۲ انجام می شود.