دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / رژیم غذایی /

رژیم غذایی برای افراد سوداوی مزاج 

یکشنبه، 13 آذر 1401
از رژیم غذایی مناسب برای افراد سوداوی چه می دانید؟ با همراهی ساعد نیوز رژیم غذایی مناسب سوداوی ها را بشناسیم.

طب باستانی مزاج افراد را به ۴ دسته کلی تقسیم بندی کرده که عبارتند از؛ سرد و تر، گرم و تر، گرم و خشک و سرد و خشک که هر کدام از این مزاج ها خصوصیات مخصوص به خود را داشته و پیشنهاد می شود تا برای داشتن زندگی بهتر و سالم تر یک سری نکات تغذیه ای را رعایت کنند. در این مطلب به رژیم غذایی مزاج سوداوی که ماهیت خاک داشته و سرد و خشک است، می پردازیم پس با ما همراه باشید.

مزاج سوداوی چیست؟

سوداوی مزاج ها از دسته افرادی هستند که دارای مزاج سرد و خشک می باشند. این افراد دارای ویژگی هایی خاصی هستند. مثلاً پوست بدنشان تیره و خشک است، موی سر کم پشتی دارند، اشتهای زیادی دارند اما به ندرت چاق می شوند. مشکلات تمرکز، بی خوابی و فکر و خیال زیاد دارند و عموما زودرنج و قضاوت گر هستند. سرد و خشک بودن مزاج در این افراد به حدی سنگین است که می تواند زندگی را برای آن ها مختل کند. این افراد غالباً بی حوصله، دل تنگ و مضطرب هستند و دائماً در حال سروکله زدن با مشکلات جسمی و روحی به سر می برند.

اهمیت تغذیه در مزاج سوداوی

اهمیت رسیدگی به رژیم غذایی در سوداوی مزاج ها بسیار زیاد است. گاهی اوقات عوارض طبع سودا می تواند آن قدر شدید شود که زندگی را به کام شما تلخ کند. بسیاری از اوقات افراد تصور می کنند که بدشانس هستند و یا زندگی به آن ها روی خوشی نشان نداده، احساس افسردگی می کنند و در کارهای خود شکست می خورند؛ درصورتی که تنها لازم است رژیم غذایی مناسب با طبع سوداوی خود را دنبال کنند تا ورق به نفع آن ها برگردد. با رعایت نکات غذایی و پیروی از یک رژیم استاندارد علاوه بر اینکه عوارض سودا به صفر می رسد، بلکه می توانید حال خوب و خوشی را به خود هدیه کنید.

بایدها و نبایدها برای سوداوی مزاج ها

  1. شرایط زندگی و غذا های امروزی باعث ایجاد سودا می شود.
  2. آلودگی هوا، آپارتمان نشینی، مصرف زیاد فست فود ها و غذاهای آماده و کنسرو شده که دارای مواد نگهدارنده هستند باعث افزایش سودا می شوند.
  3. از مصرف تمامی غذاها و نوشیدنی هایی که طبع سرد و خشک دارند خودداری کنید.
  4. از غذاهای مانده، بیات، شور و کنسرو شده خودداری کنید و یا به میزان کم مصرف کنید.
  5. از خوردن روغن های سرخ کردنی پرهیز کنید و از کار کردن زیاد با وسایل دیجیتال و نگاه کردن به تلوزیون پرهیز کنید.
  6. روابط اجتماعی را گسترش دهید؛ خندیدن سودا را از بین می برد، از دیدن فیلم های غم انگیز و ترسناک خودداری کنید و برنامه های طنز و کمدی را بیشتر تماشا کنید.
  7. پیاده روی روزانه را حتما در برنامه خود قرار دهید.
  8. از بی خوابی و کم خوابی پرهیز کنید.
  9. حمام کردن با آب ولرم و ماساژ بدن با روغن های طبیعی بسیار مفید است.
  10. از مصرف مواد غذایی با طبع سرد و خشک مانند سوسیس، کالباس، چیپس، پفک، قهوه های آماده، کاپوچینو، نوشابه و چای خودداری کنید.
  11. مصرف ترشیجات، گوشت گاو، سیب زمینی، فلفل دلمه ای و بادمجان را محدود کنید و به میزان بسیار کم مصرف کنید.

رژیم غذایی مناسب سوداوی مزاج ها

مزاج سرد و خشک سودا می تواند شما را به دردسر بیندازد، اما جالب است بدانید با رعایت چند نکته و پیروی از بایدها و نبایدهای تغذیه ای می توانید نگرانی های خود را کنار بگذارید و بدن خود را تحت کنترل بگیرید. همان طور که گفته شد، سوداوی مزاج ها، طبع خشک و سرد دارند، پس برای ایجاد تعادل در بدن خود باید به خوراکی هایی روی بیاورند که دارای طبع گرم و تر هستند. دقیقاً مثل زمانی که می خواهید حمام کنید و سعی می کنید آب سرد را با اضافه کردن مقداری آب گرم ملایم کنید.

  • غذاهای گرم و تر: اگر در دسته ی سوداوی مزاج ها هستید، حتماً سعی کنید روزی حداقل یک وعده غذای گرم و تر بخورید تا مزاج و طبع شما کنترل شده و حال شما به حالت متعادل بازگردد. برای مثال می توانید از این غذاها استفاده کنید: آبگوشت، ترجیحاً با گوشت گوسفند و دنبه، خوراک های حبوباتی، آش ها و سوپ های مختلف، خورشت سبزی، خورشت قیمه و انواع خورشت های گرم با حبوبات.
  • نوشیدنی های مناسب با طبع سودا: در طول روز، هنگام کار، مطالعه، ورزش و استراحت با نوشیدن نوشیدنی های گرم و تر و می توانید بر مزاج سرد و خشک خود غلبه کنید و احساس آزادی از رنج ها را به دست آورید. استفاده از این نوشیدنی ها بسیار مفید بوده و می تواند عوارض سوداوی بودن را بسیار کاهش دهد و حتی به کیفیت پوست و موی شما هم کمک کند. برای مثال: چای یا شربت زعفران، نوشیدنی هایی با طعم دارچین، نوشیدنی هایی با طعم زنجبیل، چای بادرنجبویه، شربت عسل، شربت شیره انگور، شربت شیره خرما، دمنوش گل گاوزبان، عرق بیدمشک، عرق بهارنارنج، عرق نعنا و عرق پونه.
  • میوه های مناسب برای سوداوی مزاج ها: میوه می تواند به سوداوی مزاج ها کمک فراوانی بکند. مصرف مقداری میوه دو سه ساعت بعد از صبحانه و ناهار به عنوان میان وعده، می تواند برای شما معجزه بخش باشد. البته توجه کنید هر میوه ای هم برای شما مناسب نیست، باید میوه هایی با طبع گرم را انتخاب کنید. مثلاً: میوه های شیرین، سیب شیرین، انار شیرین، انجیر و خرما به همراه شیره.

سخن آخر

بهترین رفتار با انواع مزاج ها شناختن خصوصیت های آنها است و ما باید بدانیم که چگونه باید رفتار کنیم تا مزاجمان بهم نخورد و از تعادلش خارج نشود. هرچه میزان اطلاعات ما انسان ها از رفتار با مزاج بیشتر باشد و فهم دقیق تری از این مزاج ها و انواعشان داشته باشیم در درمان آنها و پیشگیری از آنها راحت تر می توانیم عمل کنیم.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم