فقط ترکی استانبولی
در اولین مرحله برای دریافت تاییدیه سفارت ترکیه باید مدارک خود را به زبان ترکی استانبولی ترجمه کنید! نه ترکی آذربایجانی و نه انگلیسی برای این سفارت قابل قبول نیست!
پیش از اقدام برای ترجمه رسمی باید پیش نیازهای لازم جهت ترجمه هر مدرک را آماده کنید. پیش نیازهای مدارک مختلف متفاوت است و روند دریافت را نیز متفاوت کرده است. هر یک از مدارک در ایران به مدرک و یا مدارک دیگری برای تایید نیازمند است تا صحت مندرجات مدارک بطور کامل تایید شود ؛ بطور مثال مدرک کارشناسی صادره از وزارت علوم باید تاییدیه سامانه سجاد را نیز داشته باشد تا مورد قبول واقع شود. نهایتاً پس از تهیه پیش نیازهای لازم می توانید برای ترجمه رسمی نزد یک مترجم کاربلد و باتجربه اقدام نمایید.
در کجای مسیر هستید؟
اگر هم اکنون نیازمند تاییدیه سفارت ترکیه برای مدارکتان هستید ممکن است در یکی از این دو موقعیت قرار گرفته باشید :
- شما در ابتدای مسیر هستید و مدارک شما در وهله اول نیازمند ترجمه و مهر مترجم است.
- هم اکنون ترجمه مدارک شما تا مهر و تایید وزارت امور خارجه انجام شده و منتظر مرحله نهایی یعنی مهر کنسولگری است.
بگذارید مورد اول را بررسی کنیم تا نهایتاً به دریافت مهر کنسولگری برسیم :
برای شروع روند ترجمه مدارک خود باید پیش نیازهای موردنیاز برای مدارکتان را بطور کامل دریافت نمایید و سپس درمورد مهرهایی که کشور و یا سازمان مقصد برای تایید مدارک شما نیاز دارد اطلاعات لازم را کسب نمایید. یعنی مطمئن شوید که ترجمه مدارک شما به کدام یک از مهرهای مترجم ،دادگستری ،وزارت ،سفارت و یا تمام آنها نیاز دارد.
در این مرحله باید به دنبال یک دارالترجمه معتبر باشید تا ترجمه مدارکتان را به بهترین نحو ممکن انجام دهد. مهر مترجم و دادگستری باید توسط مترجم و یا نماینده رسمی ایشان درج شود اما مهر وزارت و سفارت می تواند توسط خود افراد اخذ شود. البته در حال حاضر به دلیل وقت گیر و سخت بودن روند دریافت تاییدیه ها، برخی دارالترجمه ها با دریافت هزینه های لازم ، خود اقدام به دریافت مهر وزارت و سفارت می نمایند که این کار را برای مشتریان بسیار آسان کرده است. دارالترجمه پس از ترجمه و درج مهر مترجم بر روی ترجمه برای مهر دادگستری اقدام می کند. پس از آن ترجمه مدارک به همراه اصل مدارک به وزارت امور خارجه برده می شود. درج مهر و تایید وزارت امور خارجه چند روز به طول می انجامد.
نکته! : هزینه مهر دادگستری برای هرمدرک مبلغ 60 هزار تومان و هزینه مهر وزارت امور خارجه به ازای هر صفحه ترجمه مبلغ 15 هزارتومان می باشد.
در اینجا وارد موقعیت دوم می شویم ....
اکنون که ترجمه مدارک برای ارائه به سفارت آماده شده است باید از تمامی صفحات ترجمه و اصل مدارک یک برگ کپی تهیه کنید ( حتی اگر مهر وزارت و یا دادگستری در پشت برگه ترجمه درج شده باشد باید از آن هم کپی تهیه کنید) سپس کپی ترجمه و کپی اصل مدارک را به همراه اصل ترجمه و مبلغ 20 دلار برای هر مدرک به سفارت ببرید.
- کپی از تمامی صفحات ترجمه و اصل مدرک
- مبلغ 20 دلار برای هر مدرک
- اصل ترجمه رسمی مدارک
پس این موارد را در هنگام مراجعه به سفارت ترکیه فراموش نکنید!
نوبت سفارت
نحوه دریافت و رزرو نوبت تایید مدارک در سفارت ترکیه بصورت آنلاین نیست و تمامی افرادی که نیاز به دریافت تایید سفارت ترکیه دارند باید بصورت حضوری به این سفارت مراجعه نمایند و پس از دریافت نوبت، مدارک خود را به تایید برسانند. بطور کلی می توان گفت برای سفارت ترکیه وقت گرفتن چندان معنایی ندارد.
سفارت برخی کشورها از طریق سایت خود و یا آدرس ایمیل اقدام به ارائه نوبت می نمایند اما برای دریافت تاییدیه سفارت ترکیه باید بصورت حضوری به سفارت مراجعه کرده و در آنجا برگه نوبت را دریافت کنید که در اکثر مواقع در همان روز نوبت به شما رسیده و می توانید مدارک خود را تحویل دهید. پس از تحویل مدارک به سفارت برگه ای به شما داده می شود که تاریخ و زمان تحول مدارکتان در آن درج شده است. کافیست در تاریخ مذکور مجددا به سفارت مراجعه کنید تا ترجمه مدارکتان را با مهر نهایی سفارت دریافت نمایید. این زمان می تواند از 1 روز تا چند هفته به طول بیانجامد اما در اکثر مواقع سفارت ترکیه در تهران ظرف مدت یک هفته و سفارت ترکیه در شهرستان ها طی 3 الی 4 روز مدارک را تحویل خواهند داد.
پذیرش 90 روزه ایرانیان بدون ویزا !
سفر به ترکیه برای تعدادی از کشورها بدون داشتن ویزا امکان پذیر است. خوشبختانه ایران نیز جز این کشورهاست و ایرانی ها نیز می توانند بدون داشتن ویزا به ترکیه مسافرت کنند. بنابراین تحت شرایط خاصی گرفتن ویزای ترکیه برای ایرانیان اجباری نیست.
ایرانیان می توانند بدون داشتن ویزا و فقط با داشتن پاسپورت معتبر که حداقل 6 ماه از تاریخ اعتبار آن باقی مانده است، به کشور همسایه (ترکیه) سفر کنند و به مدت 90 روز ( حدود سه ماه ) در این کشور اقامت داشته باشند.
البته این سفر بدون ویزا، فقط باید با هدف توریستی و گردشگری باشد؛ به این معنا که ایرانیان بدون داشتن ویزای مخصوص، اجازه کار، تحصیل و اقامت طولانی مدت در کشور ترکیه را ندارند. در واقع فقط داشتن ویزای توریستی ترکیه برای ایرانیان اجباری نیست و در صورتی که نیاز به تحصیل، کار و یا اقامت طولانی در ترکیه دارید، شرایط فرق می کند و باید حتما ویزای مخصوص به آن را دریافت نمایید.
مشخصات نمایندگی های سفارت ترکیه در ایران
کشور ترکیه در ایران علاوه بر نمایندگی تهران اقدام به تأسیس چندین نمایندگی در چندین شهر دیگر نیز کرده است تا بتواند به بهترین نحو پاسخگوی نیاز ایرانیان باشد. تبریز ، ارومیه و مشهد 3 مرکز استان و شهری هستند که سفارت ترکیه در آن ها فعالیت دارد. اگر در یکی از این شهرها سکونت دارید تایید وزارت خود را در شهر خود انجام دهید و زحمت سفر به تهران و هزینه اضافی را متحمل نشوید.
سفارت ترکیه در تهران
- آدرس سفارت ترکیه : ایران ، تهران، خیابان فردوسی، پلاک ۳۳۷
- تلفن سفارت : ۰۲۱-۳۵۹۵۱۱۰۰
- فکس سفارت : ۳۳۱۱۷۹۲۸
- ایمیل سفارت : embassy.tehran@mfa.gov.tr
- وب سایت سفارت ترکیه : سایت رسمی سفارت (http://tehran.emb.mfa.gov.tr/Mission)
سفارت ترکیه در مشهد
- آدرس سفارت : مشهد، بلوار سجاد، خیابان گلایل، پلاک ۴۵، کنسولگری ترکیه
- تلفن سفارت : ۳۷۶۴۵۱۵۰ (۰۵۱)
- فکس سفارت : ۳۷۶۲۰۰۳۱
- وب سایت : meshed.bk.mfa.gov.tr
سفارت ترکیه در تبریز
- آدرس سفارت : تبریز، کوی ولیعصر، خیابان فروغی، فلکه همافر، کوچه فرهنگیان، پلاک ۸، کنسولگری ترکیه
- تلفن سفارت : ۳۳۲۷۱۸۸۲ (۰۴۱)
- فکس سفارت : ۳۳۳۲۴۹۰۷
- وب سایت : tebriz.bk.mfa.gov.tr
سفارت ترکیه در ارومیه
- آدرس سفارت : ارومیه، خیابان شهید دکتر بهشتی، پلاک ۳۰، کنسولگری ترکیه
- تلفن سفارت : ۳۳۴۷۸۷۷۰ (۰۴۴)
- فکس سفارت : ۳۳۴۶۹۵۹۵
- وب سایت سفارت : urumiye.bk.mfa.gov.tr
چه مدارکی در سفارت ترکیه تایید می شوند؟
تایید سفارت برای ترجمه انواع اسناد و مدارک رسمی که توسط نهادهای رسمی دولتی، آموزشی، اقتصادی و … به ثبت رسیده باشند قابل اخذ است. از جمله این موارد عبارت است از:
- مدارک در گروه احوال شخصیه مثل شناسنامه ، کارت ملی ، سند ازدواج ، دفترچه بیمه و ...
- مدارک در گروه اسناد مانند گواهی پایان تحصیلات ، انواع قرارداد ، اسناد وسایل نقلیه و ...
- مدارک در گروه مدارک تحصیلی مانند گواهی اشتغال به تحصیل ، مدرک دیپلم دبیرستان یا مدرک پیش دانشگاهی و ...
- مدارک در گروه اسناد شرکت ها و مدارک مانند روزنامه رسمی تاسیس ،جواز کسب و ...
-
مدارک در گروه گواهی های کار، بانکی و پروانه مانند گواهی اشتغال به کار ، قبوض آب و برق و تلفن و مالیات و ...
جمع بندی
بطور کلی دریافت تاییدیه سفارت ترکیه نسبت به سایر سفارت ها که سخت گیری های خاص خود را دارند کار چندان دشواری نیست اما کار شما در هر مرحله از ترجمه رسمی به کار مترجم رسمی بستگی دارد چرا که کوچکترین اشتباه در ترجمه اسناد شما می تواند زمان و هزینه شما را از بین ببرد لذا دارالترجمه های معتبر با سابقه را در اولویت قرار دهید.