ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی کشور زیبای روندا

  دوشنبه، 19 مهر 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
معرفی کشور زیبای روندا
رواندا کشوری است کوچک در مرکز آفریقا. پایتخت آن کیگالی است. رواندا کشوری است سرسبز و با آب و هوای استوایی در منطقه دریاچه‌های بزرگ آفریقا. این کشور با اوگاندا، بوروندی، جمهوری دموکراتیک کنگو و تانزانیا همسایه است. روآندا با مساحت ۲۶٬۳۳۸ کیلومتر مربع از کشورهای کوچک آفریقای مرکزی است.

رواندا (به انگلیسی: Rwanda) با نام رسمی جمهوری رواندا (به انگلیسی: Republic of Rwanda) کشوری محصور در خشکی در کنار دریاچه های بزرگ واقع در مرکز آفریقا است. رواندا با مساحت ۲۶٬۳۸۸ کیلومتر مربع صدوچهل هشتمین کشور پهناور جهان و با جمعیت بیش از ۱۲٬۹۵۲٬۲۱۸ نفر هفتادوششمین کشور پرجمعیت جهان است.رواندا از شمال با اوگاندا، از جنوب با بوروندی، از شرق با تانزانیا و از غرب با جمهوری دموکراتیک کنگو همسایه است.رواندا کشوری مستقل با نظام جمهوری و حقوق سنتی مدنی است. پایتخت آن کیگالی است. زبان رسمی رواندا انگلیسی و واحد پول آن فرانک رواندا است. رواندا کشوری است سرسبز و با آب و هوای استوایی در منطقه دریاچه های بزرگ آفریقا است. خاطره قتل عام توتسی ها در آن در سال ۱۹۹۴ هنوز در اذهان باقی مانده است. به دنبال قتل عام سال ۱۹۹۴ دادگاهی بنام دادگاه بین المللی کیفری برای رواندا تشکیل شد.

تاریخچه کشور روندا

حدود ۷۰۰ سال قبل قومی از نژاد حامی (کوشی) از سوی منطقه اتیوپی و سومالی به سوی جنوب سودان کوچ کرده و در نهایت در منطقه فعلی رواندا و بوروندی و بخشی از اوگاندا ساکن شدند این افراد گله دار بودند و بومیان هوتو نیز که خود از مهاجران غرب آفریقا بودند به کار کشاورزی اشتغال داشتند با ورود استعمار به این منطقه تضادهای قومی میان این دو تیره فزونی گرفت و در دو نوبت به قتل عام منجر شد که آخرین آن سال ۱۹۹۴ بود که شورشیان طرفدار اوگاندا هواپیمای رئیس جمهور هوتو را سرنگون کردند. در مقابل سکوت مجامع بین المللی و غرب این جنایت اتفاق افتاد و هزاران نفر کشته شدند.از سال ۱۸۹۴ کنفرانس برلین این منطقه تحت نام تانگانیکای آلمان در اختیار آلمان قرار گرفت. شکست آلمان در جنگ جهانی اول منجر به تقسیمات مستعمره های آفریقایی آلمان شد. روآندا که از سال ۱۸۹۷ تا ۱۹۱۸ بخشی از «آفریقای شرقیِ آلمان» (مستعمرات امپراتوری آلمان در آفریقا) بود، بعد از جنگ جهانی اول با موافقت «جامعهٔ ملل» به بلژیک واگذار شد. رواندا به بلژیک واگذار شد. دورهٔ استعماری روآندا که طی آن بلژیکی ها بیشتر طرفدار اقلیت توتسی بودند تا هوتو، تمایل افراد اقلیت برای ظلم و ستم بر اکثریت را تشدید کرد و میراثی از تنش بر جای گذاشت که حتی پیش از استقلال روآندا بشکل خشونت فوران کرد. رواندا در ۱۹۶۲ سرانجام از بلژیک مستقل شد.اوایل دهه ۱۹۹۰ روآندا به عنوان کشوری کوچک با اقتصادی بشدت وابسته به کشاورزی، یکی از بالاترین تراکم های جمعیتی را در آفریقا داشت. حدود ۸۵ درصد از جمعت این کشور را قوم هوتو تشکیل می داد و الباقی قوم توتسی؛ بعلاوهٔ عدهٔ کمی از قوم «توا» که ساکنان اصلی روآندا بودند.در آوریل ۱۹۹۴ آغاز نسل کشی در رواندا بود که به دنبال سرنگونی هواپیمای رئیس جمهور هوتو-تبار صورت گرفت. این حادثه بر تحولات بوروندی و کنگو نیز تأثیر عمیقی گذاشت.

جغرافیای کشور روندا

روآندا با مساحت ۲۶٬۳۳۸ کیلومتر مربع (۱۰۱۶۹ مربع مایل) از کشورهای کوچک آفریقای مرکزی است. روآندا از نظر بزرگی ۱۴۸ کشور جهان است. این کشور چند درجه پایین تر از خط استوا واقع شده است. سرزمین روآندا تپه ماهورهای زیادی دارد که پوشیده از چراگاه و کشتزار است. در شمال غرب کشور منطقه ای آتشفشانی قرار دارد که از آن رشته کوهی به سمت جنوب شرق ادامه می یابد. در منطقه یادشده کوهی به نام کاریسیمبی قرار دارد که با ۴۵۰۷ متر بلندترین نقطه کشور است. خط جدایی دو حوضه آبریز رود نیل با رودخانه کنگو از ناحیه ای در غرب کشور و از ارتفاع ۲۷۴۳ متری می گذرد.از سمت دامنه های غربی رشته کوه یادشده، زمین ها به سراشیبی می روند و این سراشیبی تا دریاچه کیو و دره رود روزیزی ادامه می یابد. این منطقه جزئی از دره بزرگ آفریقا به شمار می آید. تپه های شرق رشته کوه، هموارترند و منظره تپه ماهورهای این منطقه با شیبی آرام به دشت ها و مرداب ها و دریاچه های مرز شرقی کشور می پیوندد. به خاطر این مناظر است که روآندا با نام «کشور هزار تپه» معروف شده است. سرچشمه اصلی رود نیل در جنگل نیونگوه روآندا واقع شده و آب این سرچشمه از طریق رودهای مووگو، نیابارونگو، و کاگرا به دریاچه ویکتوریا در تانزانیا می ریزد.

اقتصاد کشور روندا

تولید ناخالص داخلی این کشور ۵۷۶/۸ میلیون دلار است. چهار میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیروی کار آن را تشکیل می دهند که ۹۰ درصد آنها در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند. ۶۰ درصد از رواندایی ها زیر خط فقر زندگی می کنند. نرخ تورم در این کشور در سال ۲۰۰۷ میلادی ۸ درصد بود.محصولات صادراتی رواندا شامل قهوه، چای، چرم و قلع است که به کشورهای چین (۳/۱۰درصد)، آلمان (۷/۹ درصد) و آمریکا (۳/۴ درصد) صادر می شود. محصولات وارداتی آن شامل مواد غذایی، ماشین آلات و تجهیزات، فولاد، محصولات پتروشیمی، سیمان و مواد ساختمانی است که از کشورهای کنیا (۶/۱۹ درصد)، آلمان۹/۷(درصد)، اوگاندا (۸/۶درصد) و بلژیک (۱/۵درصد) وارد می شود.

مردم کشور روندا

جمعیت این کشور ۱۱٬۶۸۹٬۶۹۶ نفر با میانگین سنی ۷/۱۸ سال است. امید به زندگی برای زنان ۵۱ سال و برای مردان ۵۶/۴۸ سال است. ۵/۱ درصد از مردم این کشور به بیماری ایدز مبتلا هستند. ۸۴ درصد از مردم هوتو و ۱۵ درصد توتسی هستند.مذهب ۵۶ درصد از مردم این کشور مسیحی کاتولیک است. نزدیک به پنج درصد از مردم هم مسلمان هستند. زبان های رسمی این کشور شامل کینیارواندا، فرانسوی و انگلیسی است.

فرهنگ کشور روندا

اقوام هوتو و توتسی اقوام اصلی رواندا هستند. تنش های قومی در رواندا امری تازه نیست. در رواندا میان اکثریت هوتو و اقلیت توتسی همواره اختلاف نظر وجود داشته است، اما دشمنی میان آنها از زمانی که این کشور به سلطه استعمارگران درآمد به طور چشم گیری افزایش یافت.آلمان ها در رواندا سیاستی را در پیش گرفتند که اقلیت توتسی که از تبار حامی هستند و نسبت به اکثریت هوتو قدبلندتر ثروتمندترند و پوست روشن تری دارند از امکانات بهتر زندگی و قدرت بیشتر برخوردار شدند. این سیاست توسط بلژیکی ها که سرپرستی مستعمره رواندا را بعد از جنگ جهانی اول بر عهده داشتند و مبلغان مسیحی کلیسای روم که از سده ۱۹ در اروپا حضور داشتند، ادامه پیدا کرد.در واقع، شباهت های میان دو قوم هوتو و توتسی زیاد است. آنها به یک زبان گفتگو می کنند و مکان زندگی و سنن آنها نیز مشترک است. بر اساس یک فرضیه تقسیم بندی هوتو و توتسی فاقد ریشه های نژادی است و در سالهای میانی دوران استعمار بر اساس توانگری مالی ساکنین منطقه ایجاد شده است.در این تقسیم بندی کسانی که مالک بیش از پنج راس دام یا معادل ان بوده اند یا دارای ریشه های فئودالی قوی و ارتباط بهتر با استعمارگران بلژیکی بوده اند توتسی و سایرین هوتو نام نهاده شده اند.اما زمانی که استعمارگران بلژیکی در سال ۱۹۱۶ وارد این کشور شدند، هوتوها و توتسی ها را دو موجودیت مجزا از هم تلقی کردند و حتی شناسنامه ها را بر اساس قومیت دسته بندی کردند.استعمارگران بلژیکی توتسی ها را قومی برتر بر هوتوها دانستند و توتسی ها خشنود از منزلت برتر خود، به مدت بیست سال پس از آن تاریخ در مقایسه با همسایگان هوتوی خود از سطح بهتر آموزشی و شغلی بهره مند شدند.با افزایش تدریجی حس انزجار در میان هوتوها، رشته ای از شورش ها در سال ۱۹۵۹ رخ داد. در آن زمان، بیش از ۲۰ هزار توتسی کشته شدند و بسیاری دیگر به کشورهای همسایه بوروندی، تانزانیا و اوگاندا گریختند.پس از آنکه بلژیک در سال ۱۹۶۲ این مستعمره را ترک کرد و استقلال را به رواندا بازپس داد، هوتوها جایگاه خود را به دست آوردند. تصویری که در سال های بعدی از توتسی ها ترسیم شده، همواره حاکی از این بوده است که این قوم نقش سپر بلا را در همه بحران های رواندا برعهده داشته است.

جاذبه گردشگری کشور روندا

در استان مالاگا، شهری به نام روندا وجود دارد که در قله کوهستان و ارتفاع 750 متری از سطح دریا واقع شده است. عملا ساکنین این شهر در یک پرتگاه مرتفع زندگی می کنند اما این شهر حرف های بیشتری برای گفتن دارد. با ما همراه باشید تا شما رو با عجیب ترین شهر جهان آشنا کنیم.

موزه یادبود نسل کشی کیگالی

موزه یادبود نسل کشی کیگالی یکی از تاثیرگذارترین موزه های دنیاست که بازدیدکنندگان آن تحت تاثیر وقایع تلخی که در تاریخ کشور رواندا رخ داده، قرار می دهد. موزه یادبود نسل کشی کیگالی به قتل عام مردم توتسی در سال 1994 اشاره دارد که طی آن بیش از 250000 نفر کشته شدند. این موزه بیانگر ظلم ها و بیرحمی هایی است که بر مردم توتسی گذشته است. موزه یادبود نسل کشی کیگالی آرامگاه 250000 قربانی این قتل عام عظیم است و بهترین مکان برای یادگیری و یادآوری به شمار می رود. افزایش آگاهی مردم درباره علل و پیامدهای نسل کشی، جلوگیری از نسل کشی های آینده و حمایت از بازماندگان از مهمترین اهداف ساخت موزه یادبود نسل کشی کیگالی است. امروزه بازدید کنندگان از سراسر دنیا به رواندا سفر می کنند و در کنار بازدید از دیدنی های رواندا حتما بخشی از وقت خود را به دیدن این موزه اختصاص می دهند.

موزه یادبود نسل کشی کیگالی روندا

پارک ملی آتشفشان ها رواندا

پارک ملی آتشفشان ها با طبیعتی سرسبز و زیبا، 5 آتشفشان را دل خود دارد و با مسیرهای مخصوص پیاده روی امکان بازدید را برای گردشگران و ماجراجویان فراهم کرده است. در این پارک ملی می توانید گوریل های کوهستان و میمون های طلایی را ببینید.

پارک ملی آتشفشان ها رواندا

دریاچه کیوو

دریاچه کیوو و طبیعت اطراف آن محل زندگی حیوانات بومی منطقه است.

دریاچه کیوو روندا

کوهنوردی در بیسوک Mount Bisoke

بیسوک برای کسانی که علاقه مند به کوهنوردی هستند بسیار جذاب و ایده آل است. برای رسیدن به کوه باید از جنگل بامبو عبور کنید. تورهایی نیز هستند.

کوهنوردی در بیسوک Mount Bisoke روندا

پارک ملی آتشفشان ها و دیدار با گوریل های کوهستان Volcanoes National Park

این پارک که در امتداد مرز با کشور جمهوری دموکراتیک کنگو و اوگاندا قرار دارد، شامل 5 آتشفشان است که گفته می شود این منطقه یکی از هیجان انگیز ترین پارک های ملی در آفریقا شناخته شده است. البته در میان تمام جاذبه هایی که در این منطقه وجود دارد چیزی که واقعا مردم را جذب می کند وجود گوریل های کوهستان است.در حالیکه بیشتر مسافران با میل خود به گوریل ها برخورد می کنند از این رو آنها نیز به بازدید مسافران عادت کرده و مشکلی به وجود نمی آورند.

پارک ملی آتشفشان ها و دیدار با گوریل های کوهستان Volcanoes National Park روندا

پارک ملی آتشفشان ها و دیدار با گوریل های کوهستان Volcanoes National Park روندا

بازدید از تنوع حیات وحش، جنگل نونگه Nyungwe Forest

نونگه، مهم ترین منطقه تنوع زیستی شناخته می شود زیرا در آن نزدیک به 1000 گونه گیاهی، 75 گونه از پستانداران، حداقل نزدیک به 275 گونه پرندگان و 120 گونه پروانه زندگی می کنند از این رو این منطقه دارای بالاترین اولویت برای حفاظت در آفریقا شناخته شده و یکی از قدیمی ترین جنگل های بارانی در آفریقا می باشد. جدا از دیدن حیوانات ، یکی دیگر از نکات برجسته مسیرهای پیاده روی است که بر روی دره های سرسبز جنگل های استوایی تعبیه شده است.

جنگل نونگه Nyungwe Forest روندا

پارک ملی آکاگرا Akagera National Park

آکاگرا در شمال شرق رواندا و در امتداد مرز با تانزانیا واقع شده است و از بهترین ذخایر حیات وحش در کل آفریقا شناخته می شود. البته متاسفانه رفتار نادرست انسان ها با محیط زیست و حیات وحش آن تاحدودی این منطقه را با تخریب مواجه کرده است. با این حال قوانین سختگیرانه حفاظت و مدیریت بهتر، همین طور بازسازی اردوگاه های قدیمی و ساخت امکانات جدید، به آکاگرا بهبود بخشیده و محبوبیت آن را بیشتر کرده است. چشم اندازهای رویایی، زیستگاه ها و حیات وحش غنی تصاویری فراموش نشدنی در ذهنتان به یادگار می گذارند. در این منطقه بزرگترین تالاب محافظت شده در آفریقای مرکزی نیز وجود دارد. دشت های بزرگ آکاگرا ایده ال برای سافاری هستند. شما می توانید از فیل، بوفالو، گورخر، گوزن، گاو کوهی و بز کوهی دیدن کنید. همین طور غزال کوچک آفریقایی که در منطقه به وفور دیده می شود.

پارک ملی آکاگرا Akagera National Park روندا

و در پایان...

جمهوری رواندا یا همانگونه که ما می شناسیم رواندا کشوری است کوچک واقع در مرکز آفریقا که با توجه به نسل کشی که در سال 1994 در آن رخ داد همچنان از مقصدهای گردشگری محبوب میان توریست ها شناخته می شود. این کشور با کشورهای اکوادور، اوگاندا، تانزانیا، بوروندی و جمهوری دموکراتیک کنگو دارای مرز مشترک زمینی است. همین طور رواندا در منطقه دریاچه های بزرگ آفریقا قرار دارد که در غرب با کوه ها و در شرق با ساوانا احاطه شده و در تمام کشور دریاچه های بسیاری پراکنده شده است. به دلیل همین دریاچه ها از طبیعت بکر و دست نخورده ای برخوردار است که می تواند برای ماجراجویان جذاب و سرگرم کننده باشد.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (3 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) روحانی معروف اینستاگرام پاسخ می‌دهد؛ کدامیک از بازیگران نقش طلبه رو بهتر بازی کردند؟+ویدیو (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) استقبال جالب خلاقانه مردم سرعین از علی دایی، شهریار فوتبال ایران/ زیبا و هوشمندانه+عکس (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر)
تیتر امروز   
جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 19 دی ماه 1403/آرزوی دیرینه تحقق می یابد
فال ابجد روزانه چهارشنبه 19 دی 1403 / خطر نزدیک است عقب بکش تا آسیب نبینی
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 19 دی ماه 1403/ حواستتون به خشم و عصبانیتتون باشه!
فال روزانه امروز چهارشنبه 19 دی ماه 1403/ مژده که خبرای خوشی تو راهه
فال انبیاء روزانه چهارشنبه 19 دی 1403 / آگاه باش با این نیت از غم خلاص می‌شوی
فال حافظ با تفسیر امروز چهارشنبه 19 دی 1403 + فیلم / آگاه باش این کار نتیجه خوبی برایتان ندارد
یادداشت‌های روزانه مسعود: شاید خوب باشد پویش «دو ماهی بیشتر» هم راه بیندازم که مردم در هفته حداقل دو وعده ماهی بخورند
آیا در بازی سوپرجام کریم باقری هدایت پرسپولیس را برعهده دارد؟
اشتباه زندانبان مستی که شب سال نو میلادی کار دستش داد! / نمیخواد زیاد خوشحالی کنی
آقای شهردار را در این شهر جنوبی با بنزین زنده زنده سوزاندند!
درخواست جالب کریم باقری از بازیکنان پرسپولیس
ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟
دونالد ترامپ و ایلان ماسک: داستان دو رئیس‌جمهور در یک قصر/ وقتی ترامپ با دیدن ماسک حالش بهم میخورد!
مهاجرت به سرزمین رؤیاها با پایان جاستین ترودو در کانادا به تاریخ پیوست
منتخب روز   
جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 رونمایی گلوریا هاردی از مادربزرگ و فامیل فرانسویش/ مگه میشه دلتنگ این مادربزرگ چشم رنگی نشد؟😍 شیرینی بدون فر/ طرز تهیه چیز کیک نارنگی به روش قنادی+ فوت و فن شل نشدن چیزکیک حقوق زنان یا حقوق دلاری؟؛ چهره واقعی مسیح علینژاد را بهتر بشناسید+ویدیو ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟ (ویدئو) عصبانیت شدید اکبر عبدی : شما خودت به اون چیزی که میخونی اعتقاد داری؟!/ رضا عطاران و پرویز پرستویی کاهگل لگد میکردن؟ دلشوره و نگرانی خانواده بهرنگ علوی بعد از ماجرای غیب شدنش در خانه ارواح/ پیگیریم، ما خبری ازش نداریم! پلوهای مخلوط/ طرز تهیه بادمجان پلو، یک غذای عربی با طعم و عطر مثال زدنی نوستالژی روز/ جذاب‌ترین و اکشن‌ترین کارتون بچه‌های دهه 60 «لوک خوش‌شانس» / هضم این حجم از نوستالژی غیر ممکنه😍 گشت و گذاری در پایتخت جدید ایران/ جاذبه‌های خیره کننده و بکر سواحل مکران (عکس + فیلم) (ویدئو)لاکچری‌ترین میز صبحانه دبی برای شبنم قلی‌خانی و مادر جوانش/ بعد ورزش تو سواحل دبی همچین صبحونه‌ای می‌چسبه تصاویر قدیمی از دولا شدن امیرعباس هویدا، نخست وزیر پهلوی، در برابر جاستین ترودو و مادرش/ رفته مذاکرات هسته‌ای یا خوشگذرانی؟
آخرین ویدیو ها