روش های آسان برای رفع بوی نم زدگی از لباس ها
حتی اگر از بهترین عطرها هم استفاده کنید، بوی بد رطوبت لباس از بین نخواهد رفت. برای مثال، تصور کنید که لباس تمیزی که به تازگی شستهاید را بپوشید و با بوی ناخوشایند مواجه شوید.
در چنین حالتی از خود میپرسید «راه حل برطرف کردن بوی بد رطوبت از لباسهای شسته شده چیست؟» علتهای مختلفی مانند کثیف بودن ماشین لباسشویی، رشد کپک و قارچ در دستگاه، خیس رها کردن لباس و ... باعث بوی بد رطوبت لباس میشود. در این بخش چند راهکار وجود دارد که به شما عزیزان کمک میکند تا لباسهای خود را از بوی نم و رطوبت حفظ کنید.
دلایل بوی نم و رطوبت لباس
یکی از رایجترین دلایل بوی بد لباس، باقی ماندن رطوبت در الیاف پارچه است. به همین دلیل است که برخی مواقع، شاهد بوی بد رطوبت از لب اسهای تمیز هستید. در چنین حالتی، لازم است که مجددا لباسها را بشویید تا بوی بد رطوبت لباس از بین برود.
زمانی که رطوبت اضافی در الیاف باقی میماند و نمیتواند تبخیر شود، لباس بوی کهنگی و رطوبت از خود ساطع میکند. یکی دیگر از دلایل بوی بد رطوبت لباس، قارچ و میکروبهایی هستند که در تار و پود پارچه رشد میکنند.
این اتفاق زمانی رخ میدهد که لباسها به مدت چند روز در گوشهی اتاق یا مخزن لباسشویی رها میشوند. از سوی دیگر، لباسهای باران خورده و یا لباسهای ورزشی آغشته به عرق، رطوبت را در الیاف خود حفظ میکنند و در صورتی که بلافاصله شسته نشوند، بوی نامطبوعی به خود میگیرند.
روشهای از بین بردن بوی نم و رطوبت از لباس
با شستشوی منظم و به موقع لباسها میتوان معضل بوی بد لباس را حل کرد. لباسهای شسته شده نباید به مدت طولانی خیس و مرطوب بمانند. در این بخش، قصد داریم تا چند راهکار و ترفند خانگی و کم هزینه برای از بین بردن بوی بد رطوبت لباس به شما معرفی کنیم.
اجتناب از عادت ذخیره لباس در ماشین لباسشویی
ماشین لباسشویی باید برای شستن لباس ها و نگهداری لباس های کثیف و غیرشخصی استفاده شود، اکثر ما عادت داریم لباس های کثیف را در لباسشویی انبار کنیم تا مدتی بعد آنها را بشوییم به همین دلیل است که بوی لباس های شسته شده هرگز نمی رود و رفع بوی لباس در فصل بارانی بسیار مشکل می شود. همیشه لباس های کثیف را در زمان مناسب تمیز کنید و به جای نگه داشتن آنها در ماشین لباسشویی، می توانید آنها را روی طناب پهن کنید.
لباسها را به موقع خشک کنید
بهترین و کم هزینهترین راه برای خشک کردن لباسهای مرطوب و شسته شده، پهن کردن آنها زیر نور خورشید است. یکی از دلایل بوی نم و رطوبت لباسها در روزهای بارانی یا ابری، بیبهره بودن از اشعههای نور خورشید برای خشک کردن لباسها است. در روزهای ابری و بارانی، میتوانید از یک فن کوچک برای خشک کردن لباس استفاده کنید.
ماشین لباسشویی را به طور منظم تمیز نمایید
رطوبت و تاریکی دیگ ماشین لباسشویی، مکانی مناسب برای رشد قارچ و کپک است؛ به خصوص، ماشینهایی که دربشان از جلو باز میشود. اگر بعد از شستشوی لباسها با ماشین لباسشویی با بوی بد رطوبت و نم مواجه شدید، بهتر است مخزن و لاستیک دستگاه را چک نمایید؛ زیرا، آلودگی محفظه و یا رشد قارچ در لاستیک درب دستگاه از دیگر دلایل بوی نم لباسها هستند.
در چنین حالتی، بهتر است محفظه لباسشویی و مخزن مایع یا پودر ماشین لباسشویی را با ترکیبی از سرکه، مواد شوینده مناسب و آب داغ تمیز نمایید تا آلودگیها به طور کامل از بین بروند.
همیشه جوش شیرین یا سرکه را با مواد شوینده خود مخلوط کنید
از بین بردن بوی نم لباس بسیاری ناراحت کننده است؛ زیرا بوی نم لباس هنگام بیرون رفتن بسیار ناخوشایند می باشد، برای اجتناب از این مشکل همیشه جوش شیرین یا سرکه را همراه با مواد شوینده مخلوط کنید نه تنها به پاک کردن لباس های شما کمک می کند، بلکه بوی بد را نیز رفع میکند.
لباس هایتان را فریز کنید تا بوی بد از بین برود
از ذخیره سازی سرد برای نگه داشتن چیزهای تازه و طولانی مدت استفاده می شود. این روش در لباس نیز کار می کند. شما می توانید لباس خود را درون کیسه گذاشته و برای چند ساعت در فریزر قرار دهید این ترفند بسیار مفید برای حذف بوی لباس در فصل بارانی است و نیازی نیست شلوار جین را هر روز بشویید.
لباس را در محل خشک نگه دارید
کمد لباس جایی است که لباس هایتان را ذخیره می کنید و باید مراقب آن باشید. کمد لباس خود را تمیز کرده و از اسپری خوشبو کننده استفاده کنید تا از بوی ناخوشایند جلوگیری شود.
استفاده از نمک دریا و آبلیمو
آب یک عدد لیمو ترش تازه را با مقداری نمک دریا ترکیب کنید و درون محفظه ماشین لباسشویی بریزید تا بوی بد رطوبت لباس به طور کامل از بین برود. این ترکیب معجزهآسا میتواند باعث تمیزی بیشتر لباسها و حذف بوی روغن، بوی ماهی، بوی عرق و بوی نم از آنها شود
لباس های شسته شده را از ماشین لباسشویی بیرون بیاورید
هنگام شستن لباس ها همیشه به خاطر داشته باشید که لباس های شسته شده را از ماشین لباسشویی بردارید ، باقی ماندن لباس های شسته شده در لباسشویی موجب بوی بد میشود. پس از شستن لباس آنها را روی طناب قرار دهید.
نکته پایانی
به طور منظم کمد لباس را تمیز کنید و از اسپری خوشبو کننده استفاده نمایید؛ زیرا، تمیزی کمد لباسها تاثیر زیادی در تمیز و خوشبو ماندن آنها دارد. از سوی دیگر، با استفاده از روشهای زیر میتوانید رطوبت کمد لباس را کاهش دهید:
مقداری برنج در کمد لباس قرار دهید تا رطوبت اضافی را به خود جذب کند و مانع از رشد کپک و بوی نامطبوع لباسها شود.
درز و گوشههای کمد و کشوی لباس را ماهی یکبار با سرکه سیب تمیز نمایید. سرکه دارای خاصیت ضدباکتریایی و ضدقارچی است و با حذف قارچها و آلودگیها، مانع از بوی نم و رطوبت لباسها میشود.
بعد از تمیز کردن کمد و محفظههای مخصوص لباس، با استفاده از اسفنج آغشته به جوش شیرین تمامی قسمتهای کمد را تمیز نمایید. اینکار از رشد قارچ و کپک جلوگیری میکند.