چه روش درمانی ای برای ترک تخصصی اعتیاد وجود دارد؟ آیا روش های تخصصی نسبت به روش های عمومی بهتر هستند؟ این سوالاتی است که در ذهن اکثر افرادی که به دنبال ترک مواد اعتیاد آور هستند، وجود دارد. در این بخش قصد داریم به معرفی و بررسی روش های درمانی تخصصی برای درمان انواع اعتیاد بپردازیم.
آشنایی با روش های ترک اعتیاد جدید و تخصصی
در حال حاضر روش های متنوع ای برای درمان تخصصی اعتیاد تا به امروز طبق بررسی ها و مشاهدات انجام شده از سوی متخصصان این حوزه کشف شده است. روش هایی همچون سم زدایی از مواد مخدر، روان درمانی، کنترل وابستگی، مصاحبه انگیزشی و برنامه های تسهیل ۱۲ قدمی از این قبیل روش های تخصصی برای ترک اعتیاد هستند.
آیا روش های تخصصی ترک اعتیاد برای تمامی افراد معتاد مناسب است؟
خیر! بسته به این که چه نوع ماده مخدری مصرف شود، میزان دوز مصرفی، شرایط جسمی، ذهنی، سن، بیماری های زمینه ای و سایر موارد دیگر برای تشخیص و انتخاب مناسب ترین روش توسط پزشکان و متخصصان ترک اعتیاد ایجاب می کند تا از روش های گوناگون و متفاوتی برای هر فرد استفاده شود.
با استفاده از روش های تخصصی چقدر زمان می برد تا اعتیاد کامل برطرف شود؟
این موضوع برای تمامی افراد صادق نیست! بلکه نیازمند بررسی شرایط جسمی، ذهنی، دوز مصرف روزانه، نوع ماده مصرفی و سایر موارد دیگر مشخص می شود. از این رو برای درک بهتر زمان ترک اعتیاد، باید مستندات خود را به کلینیک های تخصصی ترک اعتیاد ارائه دهید تا با انجام آزمایش ها و انتخاب شیوه درمانی درست، بتوان تخمین مناسب تری در خصوص مدت زمان ترک اعتیاد به شما ارئه شود.
با مراجعه به سایت https://clinictolou.com/ می توانید با انواع خدمات در طول درمان اعتیاد و بعد از ترک اعتیاد زیر نظر پزشکان متخصص آشنا شوید.
بررسی انواع روش های درمانی و تخصصی ترک اعتیاد
روش های متنوع ای تا به امروز برای درمان عارضه اعتیاد، شناخته شده هستند که در ادامه به معرفی و بررسی روش های تخصصی، نوین و جدید بر پایه تحقیقات علمی می پردازیم که در اکثر کلینیک های تخصصی ترک اعتیاد به منظور درمان ریشه ای اعتیاد، مورد استفاده قرار می گیرند.
تحریک عمیق مغز برای درمان اعتیاد به هروئین
یکی از روش های تخصصی و جدید برای درمان اعتیاد به هروئین، روش تحریک عمیق مغز است. در این روش محققان عقده های قاعده ای را با فرکانس بالا تحریک نمودند و به نتایج جدیدی دست پیدا کردند.
مدل ماتریکس برای ترک اعتیاد به مواد مخدر
از دیگر روش های جدید و تخصصی ای که شاهد استفاده از آن در کلینیک های ترک اعتیاد هستیم، روش ماتریکس است. این روش یک مدل درمانی فشرده ۱۶ هفته ای برای اعتیاد به مواد مخدر است که از درمان های مبتنی بر شواهد و چندین مولفه برای کمک به فرد در ترک اعتیاد استفاده می شود. از مهم ترین روش ها برای این مدل می توان به درمان شناختی رفتاری، مصاحبه انگیزشی و مدیریت وابستگی اشاره نمود.
روش سم زدایی
یکی از مناسب ترین، ایده آل ترین و بهترین روش ها برای درمان اعتیاد به مصرف مواد مخدر و توهم زا استفاده از روش سم زدایی است. روش سم زدایی به صورت روش علامتی ،روش جایگزینی ، روش سریع (RD) و روش فوق سریع (URD یا UROD) انجام می شود که انتخاب مناسب ترین روش تحت تاثیر بیمار و آزمایشات انجام شده است. (2 روش اول سرپایی و 2 روش آخر به صورت بستری در مراکز ترک اعتیاد صورت می گیرد)
روش کاشت نالترکسان
نالتروکسان داروی ضد مخدری است که اثر بخشی آن در برنامه ترک اعتیاد توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شده و مکانیزم عملکرد آن مسدود سازی گیرنده های الکل و مواد مخدر در مغز مصرف کننده است و باعث کاهش حس نشئگی و میل به مصرف مجدد می شود و از آن به عنوان یک داروی مکمل به جهت درمان اعتیاد استفاده می شود.
ترک مواد مخدر با چه علائم جسمی و روانی همراه است؟
به دلیل عدم مصرف مواد مخدر در فرد علائم و نشانه های متنوع ای رخ می دهد که دلیل اصلی آن نیز سندروم محرومیت است. این سندروم شامل عوارض و نشانه هایی همانند: درد عضلانی استخوانی ، بیخوابی، بیقراری، عطسه، آبریزش بینی، خمیازه، اسهال، تهوع و استفراغ، بی اشتهایی، ضعف و بیحالی، پرش اندامها، احساس سرما و گرما، لرز، تعریق، تپش قلب، اشک ریزش، درد شکم، هذیان، پرخاشگری، وسوسه به مصرف مواد مخدر است.
آیا روش های سنتی و خانگی نیز برای درمان اعتیاد مفید است؟
روش های سنتی و خانگی متنوع ای برای درمان اعتیاد وجود دارد که اغلب به صورت خودسرانانه و بدون هماهنگی با مراکز مشاوره ای – درمانی برای فرد معتاد تجویز می شود. این روش ها نه تنها نتیجه نهایی را دستخوش تغییر می کنند بلکه می توانند علائم روانشناختی، جسمی و ذهنی متعددی را به بیمار وارد کند.
به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم که از روش های خانگی و سنتی به منظور ترک اعتیاد استفاده کنید مگر آن که با یک متخصص ترک اعتیاد در ارتباط باشید و از مشاوره ها و راهنمایی های او استفاده کنید تا بهبود نهایی به صورت کامل حاصل شود.
چگونه می توان احتمال ابتلای مجدد به اعتیاد را پس از ترک، کاهش داد؟
متاسفانه یکی از دغدغه ها و نگرانی های فرد و خانواده، بازگشت به طول دوران مصرف است. پس از ترک، ادامه شرکت در جلسات مشاوره های روانشناسی می تواند کمک قابل توجه ای به بازگشت فرد به طول دوران مصرف نماید. عدم توجه به این مسائل می تواند امکان عود مجدد و عدم پایداری نتایج در دراز مدت را برای فرد بیمار به همراه داشته باشد.
چه مواردی می تواند زمینه ساز اعتیاد به مواد مخدر باشد؟
عوامل متنوع و متعددی از جمله شرایط زندگی، شرایط خانوادگی، مشکلات روانی و ذهنی می تواند باعث بروز اعتیاد در فرد شود اما به صورت کلی موارد زیر می تواند زمینه ساز باشد:
- سابقه مصرف در خانواده
- افسردگی
- بیش فعالی / نقص توجه
- اختلال استرس پس از سانحه
- اختلالات اضطرابی
- اختلال دوقطبی
- اختلال شخصیت مرزی
- اختلال شخصیت ضد اجتماعی
- مواجهه با آزار جسمی یا هیجانی
- استرس های مداوم
- ترغیب دوستان و هم
- كنجکاوي حاصل از اطلاعات کم
- نداشتن ابزار مناسب براي گذراندن اوقات فراغت
- ضعف کنترل و نظارت در خانواده ها
- بی اطلاعی از عوارض سوء مصرف مواد مخدر
- جبران ناسازگار فشارهاي اجتماعی هم چون فقر
- مشکلات مداوم والدین با فرزندان
- تعارض پدر و مادر با همدیگر
- عدم وجود شرایط ادامه تحصيل
- فقدان یا غيبت پدر به مدت طولانی
- معاشرت با دوستان معتاد
- طرد شدن از طرف دوستان و اجتماع
- خرید و فروش مواد براي كسب معاش