این نوشته را تقدیم میکنیم به تمام کسانی که مشتاق اند که در کوتاه ترین زمان بیشترین اثر را بر روی مخاطبین خودشان بگذارند و به راحتی در قلب و اندیشه شان نفوذ کنند.
در این مقاله کاملا سعی بر این است که از مباحث تئوری اجتناب گردد و مباحثی کاملا عملی و کاربردی مورد بحث قرار گیرند.
هیچ کسی نمیتواند اهمیّت ارتباطات در جهان امروز را نفی کند چرا که بخش عمده ای از وقت ما صرف برخورد با اطرافیان و پیرامون مان است.
در دنیای امروز زن و شوهر باهم و والدین با فرزندان و معلم با دانش آموزان و دوستان با یکدیگر و فروشنده ها با مشتریان و حتی سیاستمداران با مردم خود نمیتوانند ارتباط مناسب و موفقی را داشته باشند و در نتیجه بیشتر از هرکسی نیز خودشان آسیب می بینند و علاوه بر ضرر های مادی از اعتماد به نفس و عزّت نفس شان نیز کاسته می شود.
پس برای اینکه پدر و مادری موفّق و معلّمی محبوب و دوستی خوب و فروشنده ای پر سود و سیاستمداری مشهور مشهور باشیم باید راه های ارتباط گیری موفّق و نفوذ در دل ها را نیز بیاموزیم.
خواندن و دانستن در مورد اهمیت و روش های صمیمیت دیگر کافی است، الان نوبت آن است که نکات عملی و کاربردی را شروع بکنیم.
با ادامه مطلب همراه ما باشید.
باید به گونه ای برخورد نشان دهید که ناخودآگاه در دلها جذب شوید و فرقی در مخاطب قدیمی یا جدید شما نیز ندارد و فقط 10 دقیقه زمان برای گرم گرفتن شما با مخاطب تان کافی باشد که او به شما اعتماد کند.
ارتباط صمیمانه است که شما را سریع تر و راحت تر به هدف می رساند و نیاز هایتان را بر آورده می کند، شما را را دوست داشتنی تر و و مفیدتر و قاب نفوذ تر نشان می دهد، شما را با پیشنهاد های جالب تری روبه رو می کند و شما را به موقعیّت های شغلی و اجتماعی بالاتری می رساند.
شما باید توانایی داشته باشید که در کمترین زمان ممکن بیشترین اطلاعات درست را به درستی راجع به خودتان را به مخاطب انتقال دهید.
در انتقال اطلاعات مواردی دارای اهمیت دارند از جمله؛
کلام: بیشترین میزان راه های ارتباطی ما را کلام در بر میگیرد در حالی که کمترین اثر را برای ارتباط دارد.
لحن و طنین: اثری که لحن و طنین در ارتباط دارد پنج برابر کلام است.
حرکات و زبان بدن: نیمی از عملیّات ارتباط و انتقال اطلاعات توسّط زبان بدن انجام می گیرد.
برای اینکه بتوانیم ارتباط موفّقی را برقرار بکنیم باید شنونده خوبی باشیم. گمان نکنید که با زیاد و سریع حرف زدن کار خوبی انجام می دهید بلکه برعکس این کار باعث ایجاد دیدگاه منفی از شما در ذهن طرف مقابل می شود.
در ضمن یادتان باشد که شنونده ای خسته و کلافه نباشید و فعّالانه در پی جذب اطلاعات باشید و سعی نکنید که اظهار نظر شخصی کرده و قضاوت کنید.
جستجو کنید که از همان ابتدای ارتباط نکاتی را که مورد پسند و علاقه مخاطب تان می باشد پیدا کنید و موضوعی را که بحث می کنید به همین موضوعات مورد علاقه مخاطب تان اختصاص دهید و از مطرح کردن مسائلی که او نمی پسندد نیز به شدّت اجتناب کنید.
انسان ها روحیّات و روش های ارتباطی مختلفی دارند که برای ارتباط گیری موفق باید این روحیّات و تیپ های شخصیّتی را شناخت و نسبت به آن با مخاطب ارتباط گرفت.
افراد بصری: بصری ها به ظواهر و صورت اعمال ما بسیار دقّت می کنند و بسیار پر انرژی اند، پس نباید اصلا عیب ظاهری در مقابلشان داشت. برای بصری ها هدیه دادن یک گل بهتر از به آغوش کشیدن و دوست ات دارم گفتن آن هاست.
افراد سمعی: افراد سمعی به کلامی که می گویید و صداهایی که میشنوند خیلی حسّاس اند پس در مقابلشان مراقب صحبت های خود باشید، یک دوست ات دارم برای افراد سمعی با ارزش تر از هدیه دادن و در آغوش کشیدن است.
افراد لمسی: لمسی ها بسیار آرام و سست هستند و به لمس و ارتباط های لمسی خیلی حساس اند و به نوعی میشود گفت که لمشی ها از بصری ها متنفر اند، برای یک لمسی در آغوش کشیدن بهترین راه حل برای جذب و صمیمیت است.
اولین نگاه و آشنایی و جلسه در ایجاد صمیمیت و حفظ آن بزرگ ترین تاثیر را دارد، از این رو کسانی که میگویند ما ظاهر سازی نمیکنیم و به مرور زمان صمیمی خواهیم شد به شدّت در اشتباه اند. لذا رعایت برخی از همین جزئیات ساده در شروع ارتباط میتواند بزرگ ترین دوستی ها و رابطه ها را برای طولانی مدّت رقم بزند.
از مهم ترین این جزئیات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سلام کردن: سلام دادن و گرفتن و خصوصا ابتدا به سلام که در اسلام بسیار به آن تاکید شده است از ارکان اولیّه ایجاد یک ارتباط موفّق است.
دست دادن: دست دادن با گرمی و صمیمیّت میتواند انرژی و علاقه شما را به آشنایی با فرد مقابل به بهترین شکل ممکن بیان کند.
تبسم داشتن: خنده رو و متبسّم بودن علاوه بر اینکه چهره شما را زیبا تر می کند نشانگر آرامش درون و حسن نیّت شماست.
نحوه نگاه: نگاهی که نرم و مهربانانه باشد بعنوان خاطره خوش در دل و یاد ها می ماند و برعکس نگاه تیز نیز بعنوان خاطره ای تلخ در یاد ها حک می گردد.
جذابیّت: از مهم ترین ارکان صمیمیّت می باشد که در این بخش به چگونگی ایجاد آن خواهیم پرداخت.
ظاهری آراسته داشته باشید.
بیشتر سکوت کنید.
نرم و ملایم سخن بگوئید.
به صورت کلی با همه محترمانه برخورد کنید.
زیاد شوخی نکنید اما فراوان تبسم کنید.
قاطعیّت یعنی جذّابیّت
امیال و غرایز خود را کنترل کنید.
سعی کنید از نصیّحت کردن دیگران حدالامکان خودداری بکنید و چنانچه لازم بود نصیحت خود را بصورت غیر مستقیم بیان کنید.
توانایی ها مخاطب تان را تحسین کنید و صفات خوبش را زیر ذره بین ببرید و او را تشویق بکنید.
بر اساس تیپ شخصیتی افراد که قبلا گفتیم به آنان اظهار علاقه کنید.
تا زمانی که اهل انتقاد کردن و خرده گرفتن ها هستید انتظار صمیمت از دیگران نداشته باشید.
اگر شما در ارتباط های خودتان فقط به منافع خودتان بیاندیشید بی تردید ارتباط شما با شکست مواجه خواهد شد چرا که مخاطب تان به این نقطه پی خواهد برد که شما به خاطر او نه بلکه بخاطر منافع خودتان با او ارتباط برقرار کرده اید.
یکی از اصول فوق العاده مهم در ایجاد صمیمیّت مجاورت و نزدیکی است و اگر دوری و فاصله شما به درازا کشیده شود عملا رابطه شما قطع خواهد شد. اگر شما فقط از عید تا عید با فامیل هایتان دیدار می کنید این فاصله خود مانعی است بزرگ در برابر صمیمیت.
رازهایی را که قابل بیان اند را از خودتان با مخاطب تان به اشتراک بگذارید تا به او بفهمانید که به او اعتماد دارید.
با طنز به سخن و رفتار های خود روح بدهید و در دلها نفوذ کنید.
برای اینکه دوست داشتنی تر باشید در مقابل سخن دیگران چهره متبسم و پذیرانه داشته باشید.
به یاد داشتن نام دیگران و آشنایان قدیمی خود نشان از این است که به او اهمیّت قائل هستید.
برای حفظ صمیمیت بعد از ایجاد یک رابطه راهکارهایی نیز وجود دارد که در زیر به برخی از مهم ترین شان اشاره می کنیم:
از ته قلب مخاطب خود را دوست بدارید و به او عشق ورزیده و محبت کنید.
از تاریخ تولد طرف مقابل تان مطّلع گردید و او را غافلگیر کنید.
به یاد داشته باشید که هدیه دادن بمب صمیمیّت است.
مخاطب خود را با نام صدا بکنید و از القاب در پس و پیش اسم استفاده نکنید.
در مصیبت های وارد همدردی کنید.
در مواقع مریضی به عیادت بروید یا حداقل تماس بگیرید.
کشف و رفع نیاز دیگران نیز قبل از اینکه آنان از شما درخواست بکنند بسیار در ایجاد و تحکیم روابط موثر است، البته باید توجه داشته باشید که شما در انجام این امر محدودیت دارید و ابتدا باید به خود کمک کنید و اگر ممکن بود نوبت به دیگران برسد.