به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از خبرآنلاین، امیرحسین بانکی پور، رئیس کمیسیون ویژه جمعیت و تعالی خانواده مجلس، آمار روزانه سقط جنین را در ایران نزدیک به ۲ هزار مورد می داند، یعنی سالانه ۷۰۰ هزار مورد. او می گوید: «آمار رسمی ای درباره سقط جنین ارائه نمی شود اما آمارهای تحقیقاتی وزارت بهداشت نشان می دهد که با احتساب اقسام سقط (سقط خودبه خودی، سقط عارضی، سقط درمانی، سقط جنایی) روزانه نزدیک به ۲ هزار سقط جنین در کشور داریم.»
بانکی پور می گوید آمار سقط جنین در کشور عجیب وغریب و وحشتناک است: «ماده ۹ از قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده برای مدیریت سقط ها در نظر گرفته شده است. ما پیش بینی می کنیم با این طرح و تبدیل شدنش به قانون بشود جلوی سقط جنین ها را حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد گرفت.»
رئیس کمیسیون ویژه جمعیت و تعالی خانواده می گوید، موضوع غربالگری از همان اول هم در این طرح که از چند روز پیش تبدیل به قانون شده، قدغن نشده بود، بلکه قانونی شده بود: «در موادِ طرح تأکید شده بود که غربالگری باید در چارچوب پروتکل های وزارت بهداشت انجام شود. وزارت باید بر آزمایشگاه ها و مراکزی که غربالگری را خارج از استانداردهای علمی انجام می دهند نظارت کند و مجوز مراکزی که موارد مثبت و منفی کاذبشان زیاد است باطل شود و البته غربالگری باید زیر نظر پزشک متخصص صورت بگیرد. شورای نگهبان در نظراتش اعلام کرد که غربالگری نباید خطری برای مادر یا جنین داشته باشد و ما هم این نظر را در طرح منعکس کردیم.»
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت اما اعتقادی به تأثیر محدودیت غربالگری بر افزایش جمعیت ندارد: «در این قانون، گزاره های مؤثر دیگری در زمینۀ جمعیت وجود دارند که اگر اجرایی شوند بر افزایش جمعیت تأثیر خواهند گذاشت.»