جاذبههای ساحل مکسر بهاندازهای است که حیف است در سفر به بندرعباس سری به این ساحل صخرهای نزنید. به همین دلیل، در این مطلب، میگوییم که ساحل صخره ای مکسر کجاست و به زیباییهای این ساحل اشاره میکنیم. قول میدهیم مطالعه این مطلب تا انتها شما را به این فکر میاندازد که در اولین فرصت سری به ساعد نیوز بزنید؛ ما مقدمات سفری رؤیایی به ساحل مکسر را برایتان آماده کردهایم.
ساحل صخرهای مکسر که به آن ساحل صخرهای مقام نیز میگویند، در بندر مقام در بخش شیب کوه از توابع بندرلنگه است و از جاذبههای تماشایی استان هرمزگان محسوب میشود که در غرب این استان واقع شده است. مکسر در فرهنگ لغت به معنای شکسته یا خرد شده است. دلیل این نامگذاری این ساحل هم به این موضوع بر میگردد که در فرایند برخورد موجهای شتابان به تخت سنگهای مرتفعی که در اطراف ساحل قرار گرفتهاند، سنگها خرد شده و فرورفتگیهایی در آنها ایجاد شدهاست و در نهایت شکل جالبی به خود گرفتهاند. به جز صخرههای فوقالعاده خاص این ساحل، منظره کوههای بلند در کنار آبهای خلیج فارس و ساحل وسیع شنی ترکیب زیبایی را ایجاد کرده است. وجود چنین ساحل چشمنوازی در کنار مابقی سواحل در بندرمقام، این بندر را از یک بندر تجاری که پیشتر فقط در سید میگو و ماهی سهم زیادی داشت به یک بندر تجاری تفریحی تبدیل کرده است که در زمینه توریست و جذب گردشگران نیز به تازگی فعال شدهاست.
از بکرترین و چشمنوازترین سواحل جنوبی کشور است.
در نزدیکی آن جزایر و جاذبههای ساحلی بسیاری قرار گرفته است.
محل مناسبی برای اتراق و کمپینگ در طبیعت است.
ساحل مکسر در نزدیکی شهر پارسیان قرار دارد. شهری با جاذبههای طبیعی فراوان که سالانه گردشگران بسیاری برای بازدید از آن راهی منطقه میشوند. از زیباییهای این شهر که در قسمت غربی استان هرمزگان واقع شده میتوان به نخلستانها، درهها، بنادر، روستاها، چشمهها و مناظر طبیعی بسیار اشاره کرد.
بندر مقام : بندر مقام یکی از اصلیترین بنادر منطقه و راه دسترسی به جزایر لاوان و شیدرو (مارو) محسوب میشود.
جزایر لاوان و شیدرو(مارو): جزیره لاوان دارای سواحل مرجانی بسیار زیبائیست. خوشبختانه این سواحل حالت بکر و دستنخورده خود را حفظ کردهاند. از جزیره لاوان با قایق به جزیره شیدرو بروید و آرامش عجیبی که در این جزیره خالی از سکنه حکمفرماست لذت ببرید.
شهر کوشکنار از جاهای دیدنی ساحل مکسر بندر مقام: در غربیترین قسمت پارسیان منطقهای تحت عنوان کوشکنار قرار دارد. درختان کنار، دشت و کوه پوشش منطقه کوشکنار را شکل میدهند. در کوههای جنوبی این منطقه میتوان از تنبوی شمالی و جنوبی و اسکله و بندر تبن بازدید کرد.
شهر دشتی: در شهر دشتی از توابع شهرستان پارسیان، بنایی به نام ارگ کلات سرخ وجود داشته که از قلعههای دوران پیش از اسلام محسوب میشود. اما متاسفانه به دلیل بیمهری طبیعت و مسئولین، از این بنا تاریخی تنها خرابهای باقی مانده است. اما در ساحل دستیر از دیدنیهای شهر دشتی، میتوانید به تماشای لاکپشتهایی که برای تخمگذاری به این ساحل وارد میشوند، بنشینید.
چشمه و آبشار بوچیر: روستای بوچیر در شرق پارسیان، دارای چشمه و آبشاری است که برای رسیدن به آنها باید آمادگی بدنی خوبی داشته باشید. برای عبور از چنین مسیری مهارت در صخرهنوردی، درهنوردی و شنا لازم است. برخی از افراد از جلیقه، تیوپ و قایقهای بادی برای گذر از مسیر استفاده میکنند. فراموش نکنید برای بازدید از آبشار، چشمه، غار و تنگه بوچیر حتما از محلیها کمک بگیرید.
روستای مغدان از دیدنی های ساحل مکسر بندر مقام: در روستای مغدان از روستاهای شرق پارسیان میتوانید از تماشای تپههای شنی و راه رفتن روی ساحل شنی با پای پرهنه لذت ببرید. ساحل صخرهای معروف و زیبای نیرم در نزدیکی همین روستا و پایین دست گردنه ریگی قرار دارد.
شوتاریکو و اودبه: یکی از معروفترین تنگههای شهرستان پارسیان و جنوب ایران، تنگهای است در نزدیکی روستای چکچک به نام شوتاریکو که یکی از ویژگی منحصربهفرد آن صخرههایی با انحناها و اشکال عجیب و راهروهای پیچدرپیچ است.
جاده ساحلی مقام- بستانو: جادههای زیبای ایران فقط منحصر به مسیرهای کوهستانی و جنگلی نیستند. اگر از بستانو به سمت بندر مقام حرکت کنید، از جادهای زیبا با قدمت بیست ساله عبور خواهید کرد. یک سمت آن سواحل زیبای خلیج فارس هستند و سمت دیگر صخرهها و کوههای بسیار زیبا.
گردنه عشاق از دیدنی های ساحل مکسر بندر مقام: در نزدیکیهای بندر مقام و در کنار جاده ساحلی صخرهای بسیار بزرگ به نام “گردنه عشاق” قرار دارد. از بالای این صخره به تماشای منظره غروب آفتاب بنشینید و احساسی تکرار نشدنی را تجربه کنید.
روستای بهده: یکی از دیدنیهای نزدیک ساحل مکسر مقام که علاوه بر جاذبههای طبیعی، دارای جاذبههای تاریخی هم است میتوان به روستای بهده اشاره کرد. این روستا که در فاصله 38 کیلومتری پارسیان قرار دارد و قدمت آن برابر با 3000 سال است دارای قلعهای خشتی و 400 ساله با کتیبهای از دوران صفویه است. از دیگر دیدنیهایی این روستا میتوان غار گیری، دره فاریاب، غار کلته عالی گنا و غیره اشاره کرد.از دیگر جاذبههای پارسیان و نزدیک ساحل مکسر از چشمه تنگه سریدون، چشمه شمس، چشمه فاریاب، آبشار و آبدان چله، خلیج و پارک ملی دریایی نایبند و بنادر صیادی نام برد.
ایرانزمین سواحل زیبای بیشماری دارد و مطمئنیم با ساحلگردی و تفریحات دریایی غریبه نیستید. ساحل مکسر بوشهر، در کنار تفریحات رایجی که در تمام سواحل زیبای ایران با آنها سروکار داریم، ویژگیهای خاصی را بهلحاظ گردشگری در اختیار مسافران قرار میدهد. در ادامه، نگاهی به آنها میاندازیم.
اولین نکته جالبی که این ساحل دارد، دنجبودن آن است. در واقع، بهرغم جاذبههای ساحل رؤیایی مکسر، این ساحل گردشگران چندانی ندارد. به همین دلیل، اگر دنبال ساحلگردی در مکانی دنج و خلوت میگردید و میخواهید به آوای نسیم دریا و امواج گوش فرادهید، این ساحل بهترین تجربه را در اختیار شما قرار میدهد. تماشای طلوع و غروب خورشید در منطقه مکسر یکی دیگر از تجربههای نابی است که انتظار گردشگران را میکشد.
از سکوت این ساحل زیبا که بگذریم، به سرگرمیهای هیجانانگیز آن میرسیم. یکی از تفریحات بسیار هیجانانگیز در این ساحل غواصی است. به این ترتیب، اگر اهل ماجراجویی هستید، تجهیزات لازم برای غواصی در عمق کمِ آب را همراه داشته باشید و از دنیای زیرآب در این ساحل لذت ببرید.
این تجهیزات در دنیای غواصی با نام «اِسنورکلینگ» (Snorkeling) شناخته میشود و تفاوت قیمت چشمگیری با لوازم حرفهای دارد. ناگفته نماند این تفریح را فقط به شناگران حرفهای پیشنهاد میکنیم. اگر بهاندازه کافی شنا بلد نیستید و سابقه شنا در امواج خروشان دریا را ندارید، مواظب سلامت وجود نازنینتان باشید و دور این تفریح را خط بکشید.
در واقع، میتوان اصلیترین جاذبه این ساحل را نحوه شکلگیری صخرههای آن دانست. ماجرا از این قرار است که میلیونها سال پیش، صخرههای بسیار عظیم و نفوذناپذیری در این ساحل در برابر امواج خلیج همیشه فارس قد علم کردند. منتها از آنجا که حتی سختترین صخرهها نیز توان مقاومت در برابر نیروی طبیعت را ندارند، صخرههای این ساحل در گذر زمان تسلیم امواج خروشان خلیج فارس شدند و شکل صخرههایی زیبا و رامشده را به خود گرفتند.
در کنار امواج خروشان، پدیدههای طبیعی دیگری مانند جزرومَد و وزش بادهای تندوتیز نقش مهمی در صیقلدادن صخرههای این ساحل ایفا کردهاند. چنین صخرههایی در کمتر ساحلی پیدا میشوند. در این ساحل، ما با پدیدهای طبیعی طرف هستیم که از تقابل امواج خروشان و سرسختی سنگهای خارا حکایت دارد. شکلگیری این صخرهها بهاندازهای زیباست که گویی سنگتراشی کهنهکار سالیان متمادی از عمر خود را به تراش صخرههای این ساحل اختصاص داده تا تندیسهایی زیبا و دیدنی از خود بر جا بگذارد. مادر طبیعت، با ساخت این تندیسهای صخرهای، به استادهای پیکرتراش طعنه زده است!
میشود گفت به دلیل شرایط آب و هوایی موجود در منطقه، بهترین زمان برای سفر به ساحل بندر مقام از شروع فصل پاییز تا قبل از نیمه دوم تابستان است. در واقع دمای هوا تقریبا در تمام طول سال در این منطقه گرم است و به واسطه وجود آبهای خلیج فارس تقریبا هوای مرطوبی دارد. از این برای آنکه در سفر به این ساحل جذاب با هوای گرم و شرجی مواجه نشوید بهتر است از سفر به آن در فصل تابستان خودداری کنید.در عوض انتخاب این ساحل به عنوان مقصدی برای سفر در فصلهای سرد بسیار به جا است زیرا معمولا در این فصلها پیدا کردن مکانی که بتوان فارغ از سرمای سخت زمستان در فضای باز به تفریح پرداخت، دشوار است. دمای این ساحل در زمستانها به کمتر از 6 درجه بالای صفر نمیرسد. با این حال از آنجا که در فصل زمستان به واسطه بارشهای زیاد باران و افزایش حجم آب در سواحل، امکان کمپ زدن در حوالی ساحل به راحتی وجود ندارد بهتر است سفر خود را در زمانهایی از سال انجام دهید که میزان بارندگی در منطقه چندان زیاد نباشد
اصله بندرعباس تا بندرلنگه حدودا 180 کیلومتر است. در بندر لنگه دیدنیهای بسیاری وجود دارد، بنابراین میتوانید در بین راه توقف کوتاهی داشته باشید و به گشت و گذار مختصری در کرانههای خلیج فارس بپردازید و سپس مسیر خود را به سمت این ساحل رویایی ادامه دهید. از آنجا که این ساحل در فاصله 10 کیلومتری بندر مقام قرار گرفته است، باید از بندرلنگه به بندر مقام بروید و سپس راه جاده مقام بستانو را پیش بگیرید این جاده به ساحل مکسر منتهی میشود و تنها با کمتر از ده دقیقه رانندگی میتوانید به مقصد برسید.
ساحل مکسر مدتی است به یکی از دیدنی های بندر مقام تبدیل شده است. با نگاهی به جاذبههای ساحل مکسر ، باید به سلیقه گردشگران برای گشتوگذار در این ساحل زیبا تبریک گفت. این ساحل با تمام ساحلهایی که تاکنون دیدهاید فرق میکند. کمتر ساحلی را سراغ داریم که مادر طبیعت در آن هنرنمایی کرده و بهکمک امواجِ خروشانِ دریا، صخرهها را همانند یک پیکرتراش، با ذوق و سلیقه، بهشکل تندیسهایی زیبا درآورده باشد.برای تماشای صخرههای عظیمی که پیکرتراشِ طبیعت به تندیسهای زیبایی تبدیلشان کرده است، باید راه بندرعباس را در پیش بگیرید. سپس فرصتی را برای گشتوگذار در میان سواحل بندرعباس و سایر جاهای دیدنی بندرعباس اختصاص دهید.