سبک معماری کلونیال چیست؟
سبک معماری کلونیال یا همان سبک استعماری که بیشتر مربوط به دوره مستعمره بودن آمریکا است، تلفیقی از سبک های معماری مختلف از قسمت های مختلف اروپا به شمار می رود. این نوع از معماری در ایالات متحده تلفیقی از سبک های معماری از سراسر جهان است و به عنوان یکی از سبک های اولیه معماری در این کشور شناخته می شود. در این مقاله قصد داریم تا شما را بیشتر با تاریخچه و نوع سبک معماری کلونیال آشنا کنیم. پس اگر به این نوع از معماری علاقه مندید و تمایل دارید که درباره آن بیشتر بدانید، در این مطلب با ما همراه شوید.
تاریخچه سبک کلونیال
خواستگاه این سبک کشور انگلیس هست که به مرور زمان تا کشورهای آمریکای شمالی هم رواج پیدا کرد. اما به طور کلی باید بگویم که این سبک در بین کشور های آمریکای شمالی بیشتر از هر جا دیگه ای محبوبیت داشت. جالب است که بدانید دکوراسیون داخلی به سبک کلونیال از فرهنگ های اسپانیایی، فرانسوی و هلند هم متاثر بوده. خانه های که با این سبک ساخته می شن، ضمن داشتن نمای کلاسیک زیبا و جذاب خود، دکوراسیون داخلی بسیار زیبا و دلبازی دارند. از نظر هندسی اتاق های این سبک مربعی شکل هستند و فرم کلی استفاده شده در دکوراسیون داخلی فضا مستطیلی و تیز گوشه هست.
ویژگی های سبک کلونیال
در دکوراسیون داخلی به سبک کلونیال، استفاده از رنگ های روشن خیلی مرسوم هست، طوری که اغلب رنگ سفید رو برای پوشش دیوارها استفاده می کنند. در دیزاین فضا با این سبک از نقاشی های قدیمی زیاد استفاده می شود. و مبلمان های کنده کاری شده یک دست ساز اغلب الهام گرفته شده از مبلمان های قدیمی آمریکایی هست.
در دکوراسیون داخلی فضا به سبک کلونیال از کف پوش های چوبی استفاده می شود که اغلب روی آنها فرش می اندازند، که یک ترکیبی از سبک سنتی رو ایجاد می کند و رنگ تیره و روشن رو با هم تلفیق می کند. اما فرش ها اغلب کوچک هستند و باعث می شود که تمام زمین از فرش پوشیده نشود.
سبک های متنوع کلونیال
سبک معماری کلونیال بسته به کشورهای اروپایی مختلف و فرهنگ های آن ها دارای جزئیات متفاوتی می شود که چشم اندازی متنوع را ایجاد می کند. در ادامه به سبک های متفاوت معماری کلونیال و ویژگی های آن ها خواهیم پرداخت.
-
معماری کلونیال انگلیسی: مهاجران اصلی که عمدتا در منطقه شمال شرقی آمریکا مانند ماساچوست، ورمونت، کانکتیکات و نیویورک امروزی سکونت کردند، بیشتر انگلیسی بودند و با الهام از سبک معماری کلاسیک انگلیسی شروع به ساخت خانه در این مناطق کردند. از جمله مشخصات سبک معماری کلونیال انگلیسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شکل متقارن و مستطیل شکل نمای خانه
- سقف های شیروانی با گنبدهای نمکی (اصطلاح گنبد نمکی به دلیلی این استفاده می شد که گنبدهای کوچک این خانه ها شبیه به جعبه های نمک در آن زمان بودند)
- سقف شیروانی و شیب دار با لبه های باریک
- تزئینات جزئی و ظریف کلاسیک
- دودکش های مرکزی عظیم
- ساخت نمای خانه و سقف با الوارهای منظم چوب
-
معماری کلونیال اسپانیایی: اسپانیایی ها بیشتر مناطق جنوبی آمریکا را هدف قرارداده بودند و معمولا از تجارت در مکزیک، آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی سود می بردند. استعمار مناطقی مانند فلوریدا، جنوب غربی آمریکا، کالیفرنیا و دیگر مناطق در جنوب ایالات متحده توسط اسپانیایی ها باعث توسعه سبک معماری کلونیال اسپانیایی در این مناطق شد.
-
معماری کلونیال آلمانی: استعمارگران آلمانی بیشتر در نیویورک، پنسیلوانیا، اوهایو و مریلند امروزی اقامت گزیدند. خانه های ساخته شده در این مناطق به دست آلمانی ها باز هم، بخشی از سبک معماری کلونیال آمریکایی محسوب می شوند به همین دلیل شبیه به سبک های دیگر هستند اما ویژگی های منحصربه فرد خود را دارند.
-
معماری کلونیال فرانسوی: این سبک از معماری ساختمان که به عنوان معماری «کریول» نیز شناخته می شود، ترکیبی از تأثیرات فرانسه و هند غربی است و بیشتر برای آب و هوای گرم و مرطوب طراحی شده است. سبک معماری کلونیال فرانسوی بیشتر در مناطقی به ویژه در لوئیزیانا و می سی سی پی دیده می شود.
متریال های سبک کلونیال
همون طور که گفته شد در دکوراسیون داخلی فضا با این سبک از متریال چوب زیاد استفاده می شه، اما با توجه به این که این سبک برگرفته از دوره ی استعمار هست، کاغذ دیواری و پارچه های کتانی در دکوراسیون داخلی فضا زیاد استفاده می شود. متریال برنچ برای ساخت دستگیره های کابینت ها و کشوها و قفسه ها مورد استفاده قرار می گیرد. حتی از متریال برنج در ساخت لوستر ها و لایتیگ های دیواری هم استفاه می شود، که باعث می شود دکوراسیون داخلی فضا با این سبک کلاسیک تر و سنتی تر به چشم بیاید. و مثل بسیاری از سبک های دیگه از پارچه ها برای القای حس گرما در دکوراسیون داخلی فضا استفاده می شود. ضمن اینکه علاقه به استفاده از چوب باعث می شود که دکوراسیون داخلی فضا گرم تر بشود، و همین احساس گرما صمیمیت رو در فضای خانواده بیشتر می کند.