نویسندگانی که حاصل پژوهش های خود را در قالب مقاله گردآوری کرده اند نیاز به یک منبع معتبر جهت انتشار دارند. مقالات علمی و تخصصی را می توانید در ژورنالهای معتبر داخلی و خارجی به چاپ رسانید. قبل از شروع به فرایند چاپ مقاله ابتدا بهتر است با انواع مقالات آشنا شوید:
مقالات مروری: یک مقاله مروری تحقیقات اخیر در یک موضوع تحقیقی را برای فهم و درک بهتر افراد و همچنین تجمیع یک موضوع تحقیقی بگونه ای خلاصه سازماندهی میکند.
مقالات علمی ترویجی: یک مقاله علمی ترویجی یا مرور ادبیات، اطلاعات منتشرشده در حوزه یک موضوع بخصوص در یک محدوده زمانی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. مقاله علمی ترویجی (مرور ادبیات) می تواند خلاصه ای از مقالات علمی و منابع موجود باشد اما معمولاً سازمان دهی خاص خود را دارد و خلاصه و استنتاج ها را ترکیب می کند و اطلاعات را در ساختاری نو ارائه می دهد.
مقاله علمی پژوهشی: مقالات علمی پژوهشی که گونه دیگری از انواع مقالات علمی می باشند این نوع مقالات نه به بررسی و تحقیق در مورد موضوعات پیشین می پردازد و نه مانند مقالات مروری است این نوع از مقالات افق های جدید از یک موضوع را مورد بررسی و پژوهش قرار می دهند. این نوآوری نباید فقط در روش جدید، تعریف جدید، مساله جدید و ... در تاریخ علم باشد. هدف اصلی مقاله علمی پژوهشی ایجاد یک استدلال است. یکی از بخش های چنین مقاله ای مرور ادبیات است. در یک مقاله علمی پژوهشی، ادبیات به عنوان اساس و بنیان کار ارائه می شود و بینش جدیدی را که محقق به دنبال ایجاد آن است، پشتیبانی می کند. این مقالات برخلاف مقالات علمی ترویجی که هدف آن خلاصه کردن و استنتاج مباحث و ایده های دیگران است، این مقالات در پی ایجاد و ترویج موضوع جدیدی هستند.
مقالات ساختار و قالب یکسانی دارند و فرمت کلی برای تمامی مقالات یکسان می باشد که اغلب نویسندگان با ترتیب قرار گیری بخش های مقاله و نحوه نگارش هر بخش آشنایی دارند و به همین جهت اشاره کوتاهی به این بخش می کنیم.
ساختار و فرمت مقاله
- عنوان مقاله
- مشخصات نویسندگان
- چکیده
- کلیدواژه
- مقدمه
- بیان مسئله
- اهداف
- سوالات و فرضیه های پژوهش
- پیشینه پژوهش
- روش شناسی
- محدوده و محدودیت های پژوهش
- یافته ها
- بحث و نتیجه گیری
- پیشنهادات
- تشکر و قدردانی
- منابع
نحوه انتخاب مجله و سابمیت مقاله
اولین مرحله چاپ مقاله انتخاب ژورنال می باشد که حساس ترین مرحله به حساب می آید در این مرحله دانشجو می بایست انتخاب را با دقت بسیار بالایی انجام دهد انتخاب ژورنال مناسب برای مقاله بستگی به چندین عامل دارد:
باید مقاله از لحاظ سطح علمی هم سطح و مرتبط با مقاله باشد بلند پروازی در انتخاب ژورنال عاقبت خوبی نخواهد داشت و تا حد امکان سعی کنید انتخاب ژورنال را با دقت عمل بالا و منطقی انجام دهید.
مقاله باید از لحاظ حوزه موضوعی متناسب با مقاله باشد برای مثال ژورنالهای pubmed صرفا متعلق به گروه تخصصی پزشکی و پیراپزشکی می باشند و نمی توانید برای سابمیت مقالات گروه مهندسی از این ژورنالها استفاده کنید.
محدودیت های ژورنال را نیز باید مد نظر داشته باشید برخی از ژورنالها فقط مقالاتی را پذیرش مکنند که تعداد کلمات محدود داشته باشد و فرمت و قالب استانداردی برای خود دارند بنابراین شناخت کلیه ویژگی های ژورنال از جمله موارد ضروری می باشد.
همچنین تعداد مقالاتی که سالانه یک ژورنال پذیرش می کند نیز الزامی می باشد و باید تعداد دقیق آنرا در نظر داشته باشید. از طرفی زمان داوری و هزینه چاپ نیز از جمله مواردی می باشد که نویسنده می بایست قبل از سابمیت مقاله در نظر داشته باشد.
بعد از انتخاب ژورنال می بایست مقاله را از لحاظ محتوایی و ساختاری ویرایش و آماده سابمیت به ژورنال کنید.
مراحل به ترتیب زیر می باشد:
- ترجمه تخصصی و با کیفیت
- ویرایش محتوایی و اصلاح ایرادات دستور زبانی و نگارشی موجود در متن
- پارافریز و رفع تشابهات علمی متن و تصویر و نمودار و....
- فرمت بندی و تغییر قالب مقاله
- سابمیت مقاله به ژورنال
- اخذ نتیجه داوری