به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ماینینگ متکی به ماینرهایی است که معادلات پیچیده رمزنگاری را حل می کنند تا کوین های جدید تولید شود. درآمد حاصل از ماینینگ به عوامل مختلفی نظیر سختی معادلات و هزینه برق و سایر عوامل بستگی دارد. پروتکل بیت کوین طوری تنظیم شده است تا مقداری از بیت کوین ایجاد شده را به صورت پاداش به ماینرها می دهد. در این صورت ماینرها حتی در صورتی که در استخر حاضر باشند باز هم بر اساس میزان کوین های تولید شده توسط آنها پاداش دریافت می کنند.
اما این شرایط اینطور فرض شده است که ماینرها، بلاک های تازه تولید شده را در اختیار بلاک چین عمومی بیت کوین قرار می دهند. اما در سال ۲۰۱۳ بیان شد که ماینرها می توانند بلاک های جدید را پنهان کنند و آنها را در اختیار شبکه خصوصی خود قرار دهند و به این شیوه درآمد خود را افزایش دهند. این اقدام باعث تسریع فرآیند پیدا کردن بلاک بعدی و دور زدن مشکلاتی نظیر هزینه برق و تاخیر در شبکه می شود.
سلفیش ماینینگ (Selfish Mining) توسط امین گون سیرر (Emin Gün Sirer) و ایتای ایال (Ittay Eyal) در سال ۲۰۱۳ معرفی شده است. آنها اثبات کردند که ماینرها می توانند با پنهان کردن بلاک های تازه تولید شده از بلاک چین اصلی و ایجاد فورک های جداگانه، سود بیشتری کسب کنند.
مفهوم سلفیش ماینینگ این است که سایر ماینرها فریب بخورند و بر روی بلاک های دیگری کار کنند. این شرایط به جای اتصال به زنجیره طولانی تر، نتیجه ای به جز رسیدن به بن بست ندارد.
با پنهان نگه داشتن بلاک استخراج شده در سلفیش ماینینگ (Selfish Mining) از کل شبکه بلاک چین، حمله کننده خود را جلوتر از سایر ماینرها در خصوص ماینینگ بلاک بعدی قرار می دهد.
به عبارت دیگر، سلفیش ماینینگ نوعی استراتژی برای ماینینگ بیت کوین است که طی آن، گروهی از ماینرها برای افزایش درآمد خود با هم تبانی می کنند. بیت کوین طوری طراحی شده است تا تولید و توزیع آن به صورت غیرمتمرکز باشد. اما سلفیش ماینینگ منجر به متمرکزسازی ماینینگ می شود.
خطرات سلفیش ماینینگ
در حقیقت اگر مشارکت کنندگان همان طوری که انتظار می رود رفتار کنند، برای تمام آنها ارزان تر تمام می شود. سلفیش ماینینگ (Selfish mining) باعث به وجود آمدن ضرر می شود، اما توجه به این نکته مهم است که افرادی که درگیر آن می شوند، یک مزیت استراتژیک نسبت به مشارکت کنندگان دیگر در شبکه به دست می آورند. در نتیجه، ماینرها به احتمال زیاد به مهاجم می پیوندند و این اوضاع را خراب تر می کند.
این نکته به عنوان یک خطر و ریسک عمده مطرح شده بود: در طول زمان، سلفیش ماینینگ ممکن است منجر به ایجاد استخرهای استخراج با نرخ هش بالا شود؛ چراکه کاربران با موجودیت سلفیش ممکن است گروه شوند تا سود خود را به حداکثر برسانند. همین که یک استخر بتواند بخش عمده قدرت را به دست بگیرد، ممکن است برای حمله 51 درصدی اقدام کند.
بسیاری چنین تهدیدی را در نظر نمی گیرند و به نگرش های ایدئولوژیک ماینرها و همچنین مشوقی که برای ادامه کارکرد شبکه در حالت غیرمتمرکز مورد نیاز است اشاره می کنند. یعنی سلفیش ماینینگ پس از مدتی موجب از کار افتادن شبکه می شود، که باعث هدر دادن سرمایه ماینرها برای برق و ماشین آلات مرتبط جهت استخراج می شود که این مورد انگیزه ماینرها را برای اقدام به Selfish mining به شدت کاهش می دهد.