سن به استقلال رسیدن کودک

  دوشنبه، 15 دی 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
سن به استقلال رسیدن کودک
والدین تا می توانند در سنین شش تا دوازده سالگی از امر ونهی به طریق مستقیم بکاهند و از مرکز قدرت با کودک سخن نگویند.بلکه به او تفهیم شود مثلا غذا می خورد تا مریض نشود یا لباس می پوشد تا سرمانخورد ،… .

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بهره مندی از شیوه های صحیح تربیتی از مسائل پراهمیتی است که والدین قبل از تولد نوزاد باید به آن توجه داشته باشند و برنامه ریزی برای تربیت فرزند را در اولویت سایر وظایف، حتی پاسخ به نیازهای طبیعی کودک مانند تغذیه و پوشاک قرار دهند.
یکی از مشکلات تربیتی در جامعه امروز ما، وابستگی بیش از حد فرزندان به والدین است که تجربه آن در سنین بزرگسالی و حتی پس از تشکیل یک زندگی مستقل گریبانگیر افراد می شود. به طوری که فرزندان پس از جدایی از والدین، قادر به کنار آمدن با زندگی جدید خود نبوده و از اعتماد به نفس کافی برای اداره یک زندگی مستقل بهره مند نیستند. محققان بزرگترین عامل بروز این مشکل را استفاده نکردن از شیوه های صحیح تربیتی و حمایت و دخالت بیش از اندازه والدین در سنین رشد شناختی و هیجانی کودک، می دانند.

زندگی مستقل دوران کودکی و نوجوانی بهترین زمان برای آماده شدن و دستیابی به مهارت های لازم برای شروع یک زندگی مستقل در بزرگسالی است. وابستگی بیش از اندازه در زندگی، فرزندان را در مراحل مختلف زندگی مانند جدایی از والدین و رفتن به مدرسه، تصمیم گیری، برقراری ارتباط با گروه های همسال و تشکیل زندگی جدید و مستقل با استرس و اضطراب مواجه می سازد و این استرس و تنش ها مانع شکوفایی توانایی و استعدادهای فردی در زندگی اجتماعی می شود.

کودک در سنین شش تا دوازده سالگی از منیت و غرور خاصی برخوردار میشود.به طوری که استنباط جدیدی از خویش به صورت ((من فاعلی)) یعنی تواناییها و خصوصیات اجتمای و شخصیتی و متعلقات مادی.و دیگر ((من مفعولی)) یعنی مجموعه چیزهایی که کودک می تواند آن را متعلق به خود بداند،دارد.

بدین ترتیب کودک با ((من فاعلی)) در خود تامل کرده و از طبیعت و سرشت ذاتی اش آگاهی می یابد و میخواهد با شرایط لازم از خود منیتی بروز دهد و ابراز وجود می کند.پسران با تعمیر لوازم و دختران با کشیدن عکس و نقاشی و… این ویژگی را به اثبات می رسانند.
کودکان از این سن به بعد دیگر از خصوصیات جسمی راضی نیستند بلکه بیشتر به ویژگی های روحی خود اهمیت می دهند.میل دارند رانندگی کنند ،خرید بروند ، پول بشمارند و… یعنی از این سن به خصوصیات خویش عینیت می بخشند و هرکاری را انجام نمیدهد بلکه کارها را بر مبنای زمان ، مکان ، عقل ، سودمندی و… سنجش و اجرا میکنند.

کودکان بین ذهن و جسم و بین اندیشیدن و انجام دادن نوعی ارتباط برقرار می سازند و بر افکارشان کنترل دارند و به زودی تحت تاثیر دیگران قرار نمی گیرند.بلکه میل دارند افکارشان را به عنوان شخصیتی مستقل به دیگران بقبولانند و درست از همین نقطه بین آنان و والدین اختلاف به وجود می آید.یعنی جدال بر سر خواستن یا نخواستن در میگیرد.

از سنین هفت سالگی کودکان صفات انتزاعی را که مربوط به ویژگی های رفتاری ،روان شناختی ،اعتقادات ،ارزشها و نگرشهاست را بیشتر به کار میگیرند و کمتر در قید و بند می مانند و کودک سر به راه دیروز نمیشوند.

بنابراین بر سر خواستن یا نخواستن ،انجام دادن یا ندادن قبول یا عدم قبول و…دیدگاههای خویش را مطرح می سازند.زیرا آنان در این سن درک میکنند که ویژگی ثابت و مطلق نمیباشد.بنابراین باید آنان نیز در موقعیت های مختلف کارهای گوناگونی از خود بروز می دهند که بعضی از آنها مورد پسند اطرافیان نمی باشد.

والدین باید در چنین حالتی کودک را کاملا درک کنند و از راه منطق و استدلال وارد شوند.زیرا تنبیه و تحکم و فرمان شمشیری است که زود زنگ زمان یا زنگ گستاخی و نافرمانی و جسارت از جانب کودک خواهید دید.

کودک سعی میکند دوستان و همسالانی پیدا کند و با آنها تلفن یا همکلامی داشته باشد.والدین نباید او را از اینکار باز دارند بلکه با چشمانی چون عقاب مواظب و مراقب کودک باشند.

کودکان در چنین سنی دوستان خود را کسانی می دانند که به یکدیگر کمک میکنند و علایق مشترکی با آنان دارند.بنابراین اعتماد متقابل و داشتن ویژگی های مشترکاو را وا می دارد که در خارج از خانه دوستانی را پیدا کند.والدین باید به این روابط اجتماعی کودک ارج نهاده ولی مراقبت را از دست ندهند.

والدین تا می توانند در سنین شش تا دوازده سالگی از امر ونهی به طریق مستقیم بکاهند و از مرکز قدرت با کودک سخن نگویند.بلکه به او تفهیم شود مثلا غذا می خورد تا مریض نشود یا لباس می پوشد تا سرمانخورد ،… .

این امور بر اثر تلاش والدین می باشد تا او راحت باشد.بنابراین والدین در قبال این محبتها نیاز به محبت متقابل که همانا حرف شنوی ،ادب ، اخلاق و… می باشد ،دارند.زیرا کودک در این سن استدلال و بینش مندی را دوست دارد، آن را میپذیرد و با والدین داوطلبانه همکاری و حقوق مساوی را رعایت می کند.

اصولا کودکان میل فراوان دارند که با پیرامونشان هماهنگی داشته باشند و از اینکه اطرافیان آنها را به بازی نگیرند ناراحت میشوند.آنان از رابطه ی متقابل لذت میبرند و میل دارند خوب باشند تا دیگران تاییدشان کنند.وقتی کسی او را خوب نداند یا قبول نکند ، بر سر خواستن و نخواستن جدل روی می دهد و سر به مخالفت می گذارند.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم+عکس/ همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم و یک وجب از خاک وطنم را با هیچ چیز عوض نمی کنم (163 نظر) مهران مدیری: بعد از مراسم خاکسپاری خسرو شکیبایی دیگه توی هیچ مراسمی شرکت نکرده و نخواهم کرد؛ مردم با گاز پیک‌نیکی و مایه کتلت آمده بودن انگار تفریح بود+ویدیو (90 نظر) الهام چرخنده: من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (83 نظر) نگرانی همسر رهبر معظم انقلاب از نداشتن شام برای پذیرایی کردن از مهمان آقا/ وقتی آن شب، در سفره غذا چیزی جز سینی نان و پنیر نبود... (80 نظر) نگاهی به مدل مانتو های اعیانی نسرین مقانلو در عین با حجاب بودن/ میشه هم خوشتیپ بود هم با حجاب+عکس (71 نظر) چهره غمزده و کمر خمیده آریا عظیمی نژاد، داور پرانرژی برنامه عصرجدید در مراسم تشییع مادرش/ روحش شاد و یادش گرامی+عکس (60 نظر) نگاهی به ماشین هیوندای هوش پران جعفر غفارنژاد، رقیب مازندرانی هادی چوپان که همه آرزوشو دارن/غول بابلسری سوار بر هواپیمای رویاهایش😍 (53 نظر) عاشقانه های زیبا و دلنشین الهام چرخنده و همسر روحانی‌اش در شهر و حرم امام رضا(ع)/ ایشالا خوشبخت باشین+عکس (46 نظر) خلاقیت زیبا و جالب همسر جوان سید احمد خمینی برای تبریک تولد با یک شعر عاشقانه سنگین و رنگین/ در نگاه من بهارانی هنوز...+عکس (44 نظر) نگاهی به حیاط دلباز و شاهانه ویلای میلیاردی علی پروین در منطقه خوش آب و هوای تهران +تصاویر/ برای خودش یک باغه (41 نظر) مازیار لرستانی: دلم برای شهره لرستانی تنگ شده+ویدئو (39 نظر) نگاهی به گل آفساید گولسیانی به مس رفسنجان از زاویه ای متفاوت +فیلم/ قهرمانی پرسپولیس با اشتباه محرز داوری مسجل شد (39 نظر) نگاهی به ماشین بِنزِ هوش پران حمید لولایی که همه آرزوشو دارن/آقای کمدین سوار بر هواپیمای رویاهایش😍 (37 نظر) خلاقیت خنده دار قصاب شیرازی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید!/ هنر نزد ایرانیان است و بس +عکس😆 (35 نظر) پنجمین سالگرد ازدواج سوگل طهماسبی با صدای بهنام بانی و این چنین برگزار شد+ویدیو/ خوشبخت بشین و عشقتون مانا😍 (31 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
منتخب روز   
تئاتر دیدن آقای روحانی با تی شرت آبی و بدون عبا و عمامه به همراه دختر و نوه‌اش+عکس واکنش معنادار و عجیب پسر مسعود پزشکیان به استعفای ظریف + عکس یکی از غمگین ترین سکانس های شهرزاد/ مرگ جمشید خان پلاکاردی از محمدرضا شاه در دستان مردم به شکل دراکولا با شاخ های شیطانی+عکس/ نوشتن لقب هایی در شان چهره منفور پهلوی نگاهی به قاب دو نفره چهره‌های سیاسی با مادرشان؛ از حسن روحانی و خاتمی تا هاشمی رفسنجانی و جهانگیری+عکس/ جای خالی تصویر رئیس جمهور شهید با مادرشان با این قاب پر شد! شباهت معنادار و پُرمفهوم درب ورودی خانه رهبر معظم انقلاب و امام خمینی(ره)+عکس/ دری آهنی و کوچک با ساده ترین و بدون تجملات ترین حالت ممکن چهره غمزده و عرض تسلیت صمیمی جمشید هاشم پور به شهاب حسینی در مراسم تشییع پدر جوانش/ روحش شاد و یادش گرامی+عکس (فیلم) فیلمبرداری بی‌شرمانه رضا پهلوی از معاشقه دخترش لب دریا! 😳😳😳 / حاشا به غیرتت! احساسی ترین سکانس سریال عاشقانه جیران /ناصر الدین شاه: حکیم ازت میخوام ثمره این عشق رو نجات بدی قشنگترین سکانس سریال شهرزاد / فرهاد: عشق هر ناممکنی رو ممکن میکنه سکانسی فراموش نشدنی از سریال عاشقانه شهرزاد / وقتی شهرزاد و قباد برای اولین بار باهم تفاهم دارن (عکس) تصویری معنادار از تکیه رهبر انقلاب بر اسلحه هنگام سخنرانی / علی به وقت حماسه عصا به دست نمی‌گیرد ...