سنسور پارک یا سنسور دنده‌ عقب چگونه کار می کند؟

  چهارشنبه، 15 مرداد 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
سنسور پارک یا سنسور دنده‌ عقب چگونه کار می کند؟
سنسور دنده عقب الکترومغناطیسی به گونه ای طراحی می شود که با ایجاد میدان مغناطیسی در اطراف بدنه خودرو، اطلاعات لازم را به دست می آورد. به این ترتیب، با قرار گرفتن هر جسم یا فردی در میدان مغناطیسی سنسورهای الکترومغناطیسی ، اطلاعاتی به سمت پردازنده مرکزی سیستم سنسورها فرستاده می شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سنسور پارک یا همان سنسور دنده عقب (Parking Sensors) انواع حسگرهایی برای وسایل نقلیه جاده ای هستند. که می توانند راننده را از وجود موانع در پشت خودرو در هنگام پارک خودرو، یا حرکت به طرف عقب و یا حتی حرکت به سمت جلو مطلع سازد. در واقع این سیستم وظیفه ی بررسی و کنترل فاصله ی خودرو از موانع را انجام می دهد. می توان این سیستم را به مانند ترمز ABS. خودرو به منظور ایمنی بیشتر خودرو در نظر گرفت. شما با کمک این سیستم سنسور می توانید.. راحت به سمت عقب و یا حتی جلو حرکت کنید. هر سیستم سنسور پارک حاوی یک یونیت مرکزی جهت تجزیه و تحلیل سینگال های ورودی و خروجی.، سیم های رابط، چند عدد چشمی. و یا سنسور خروجی، یک صفحه نمایشگر (LCD.) با علائم هشدار دهنده. و نشان دهنده ی فاصله و همچنین بازر (buzzer.) یا همان صدای هشدار دهنده می باشد.

سنسور دنده عقب چگونه کار می کند؟

به محض اینکه خودرو در حالت دنده عقب قرار می گیرد، حسگرهای پارک عقب فعال می شوند. با شروع حرکت به سمت عقب نیز هر سنسور تا شعاع چند متری خود را اسکن می کند. برخی از این سنسورها، علاوه بر اعلام موقعیت مکانی خودروی مربوطه و میزان فاصله اش با اجسام بیرونی، جهت و سرعت حرکت تمامی اجسام یا افرادی که در اطراف خودرو و در حال نزدیک شدن به آن هستند را نیز محاسبه می کنند. خاطرتان باشد که سنسور پارک سپر جلو زمانی فعال می شود که دنده ی شما در موقعیت حرکت رو به جلو قرار بگیرد.

همانطور که بالاتر گفته شد، عملکرد و میزان حساسیت این سنسورها بستگی زیادی به خودروی موردنظر دارد. با کمتر شدن فاصله بدنه خودرو با جسم خارجی، فاصله ارسال هشدارها کمتر و تعدادشان بیشتر می شود. توجه داشته باشید که بوق ممتد، نشانه این است که فاصله خودروی شما با جسم خارجی به کمتر از ۵۰ سانتی متر رسیده است.

نکته مهم: این سنسور در سرعت های بالا فایده ای برای شما ندارد، برای اینکه سنسورهای پارک فعال شوند باید سرعت شما حدوداً ۵ کیلومتر بر ساعت باشد.

نکته دیگری که نباید از آن غافل شد احتیاط کردن با وجود سنسور دنده عقب است. در موارد زیادی مشاهده شده است که راننده بی توجه به اطراف خود و با تکیه بر سیستم سنسور پارک با حیوان یا جسم متحرکی که یکباره حرکت کرده، برخورد کرده است.

انواع سنسور دنده عقب

سنسورهای دنده عقب دو نوع دارند: اولتراسونیک و الکترومغناطیسی. در اکثر خودروها از نوع اول استفاده می شود. طرز کار سنسور دنده عقب اولتراسونیک یا فراصوتی به این صورت است که فرکانس صوتی را از سوی خود به اطراف ماشین انتشار می دهد. بازتاب صدایی که از سوی اجسام به سمت گیرنده های صوتی سنسورها باز می گردد، اطلاعات لازم مثل فاصله شان با خودرو را در اختیار آنها می گذارد. سنسورهای اولتراسونیک به محض دریافت اطلاعات، پردازش آنها را شروع می کنند و فرمان لازم را به سیستم هشداردهنده داخل کابین خودرو ارسال می کنند.

سنسور دنده عقب الکترومغناطیسی به گونه ای طراحی می شود که با ایجاد میدان مغناطیسی در اطراف بدنه خودرو، اطلاعات لازم را به دست می آورد. به این ترتیب، با قرار گرفتن هر جسم یا فردی در میدان مغناطیسی سنسورهای الکترومغناطیسی ، اطلاعاتی به سمت پردازنده مرکزی سیستم سنسورها فرستاده می شود. بعد پردازش اطلاعات اگر نیاز باشد فرمان اعلام خطر صوتی یا تصویری صادر می شود؛ این فرآیند در کسری از ثانیه اتفاق می افتد.

بیشتر کارشناسان معتقدند سنسور دنده عقب الکترومغناطیسی ، عملکرد بهتری نسبت به نوع اول آن یعنی اولتراسونیک دارد و البته گران تر هم هست. شرکت های خودروسازی متعددی مثل فیات و آئودی برای خودروهایشان از نوع الکترومغناطیسی استفاده می کنند.

آیا علاقه مند به نصب سنسور دنده عقب روی خودروی تان هستید؟

سنسور پارک یکی از امکانات جانبی ای است که امکان نصب آن بر روی هر خودرویی وجود دارد. در حال حاضر انواع مختلفی از این سنسورها در بازار وجود دارد که بسته به بودجه و سلیقه خود می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. تعداد سنسورهایی که روی سپر تعبیه می شوند، به انتخاب شما بستگی دارد. بسته های موجود از دو سنسور تا شش سنسور دارند. طبیعی است تعداد سنسورها که بیشتر باشد، وسعت محدوده تحت کنترل هم بیشتر می شود.

بهتر است نصب این سنسورها را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید. به خاطر داشته باشید سنسوری که انتخاب می کنید، استاندارد بوده و برند شناخته شده ای داشته باشد.

چند نکته مهم درباره سنسور دنده عقب

سؤالات متداولی درباره این حسگر و کاربرد آن پرسیده می شود که ما در این قسمت به آن پاسخ می دهیم. قبل از هر چیز به نگرانی افرادی اشاره می کنیم که خودروی شان به صورت فابریک مجهز به سنسور دنده عقب نیست و این آپشن را به صورت دستی به آن اضافه کرده اند. بسیاری از آنها نگران شستشوی خودروی شان در کارواش هستند. اگر چنین افرادی را می شناسید، به آنها بگویید که می توانند خودروی شان را با خیال راحت به کارواش ببرند. سنسورهایی که روی سپر عقب نصب می شوند، در برابر تمامی عوامل خارجی مثل آب و خاک و تغییرات دمایی، مقاوم هستند.

برخی از افراد نگران زشت شدن ظاهر خودروی شان هستند. با وجود اینکه در اغلب فروشگاه های لوازم خودرو، دو رنگ سفید و مشکی سنسورها موجود است، ولی سنسور دنده عقب با رنگ های دیگر هست. فقط کمی بیشتر جستجو کنید.

اگر خودروی تان را تازه از شرکت تولیدکننده اش تحویل گرفته اید و نگران هستید که در صورت نصب سنسور بر روی آن از خدمات گارانتی منع شوید، می توانید از نمایندگی آن سؤال کنید؛ اما با توجه به این که اضافه شدن این حسگر، اختلالی را در عملکرد سیستم های مختلف خودروی شما وارد نمی کند، قاعدتاً نصب آن مانعی ندارد.

حالا که به عدم بروز اختلال در سیستم های مختلف خودرو پس از نصب سنسور دنده عقب اشاره کردیم، خوب است بدانید که اضافه شدن این آپشن برای باتری خودروی تان هم ضرری ندارد. برخلاف باندهای صوتی و لامپ های پر مصرفی که با اضافه شدنشان به خودرو، برق زیادی را از باتری دریافت می کنند و باعث بروز اختلال در سیستم برق رسانی می شوند، با نصب حسگر دنده عقب، مشکلی ایجاد نمی شود.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (506 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (203 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (68 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (51 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌