دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

بازار / قیمت دلار و نرخ ارز /

شاخص ترس و طمع در بازارهای مالی چیست ؟ 

دوشنبه، 11 اسفند 1399
در بازار سرمایه کسی موفق است که بتواند احساس ترس و طمع خود را کنترل و میزان ترس و طمع سایر کاربران را ارزیابی کند. آشنایی با شاخص‌ ترس و طمع (Fear and greed index) می‌تواند به ما کمک کند که با شناخت احساس حاکم بر بازار، تصمیم‌های درست‌تری برای انجام معامله در بازار رمزارز‌ها داشته باشیم و از سرمایه خود محافظت کنیم.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، معامله گران اغلب در زمان رشد قیمت ها حریص می شوند که در نتیجه آن احساس فومو در بازار وجود می آید و بالعکس زمانی که بازار نزولی می شود، با دیدن تغییرات قیمتی منفی به صورت غیرمنطقی اقدام به فروش ارزهای دیجیتال خود می کنند. شاید پیش از این نیز شنیده باشید که در بازارهای مالی دو نوع تحلیل تکنیکال و فاندامنتال وجود دارد، اما برخی از معامله گران از شیوه دیگری هم برای ارزیابی شرایط بازار استفاده می کنند که از آن به عنوان تحلیل احساسات یاد می شود.

وجود شاخص هایی که با گرفتن داده های اولیه، احساسات حاکم در بازار و وضعیت معامله گران را ارزیابی می کنند، می تواند دید خوبی نسبت به روند فعلی و احتمالات پیش رو در اختیار فرد معامله گر قرار دهد. یکی از این شاخص ها که احساسات بازار را نشان می دهد، شاخص ترس و طمع (Fear and Greed) نام دارد.

  • ترس شدید نشانگر این است که سرمایه گذاران نگران هستند و این موضوع می تواند از یک فرصت خرید خبر دهد.
  • وقتی سرمایه گذاران بیش از حد حریص می شوند، می تواند نشان از این باشد که یک اصلاح قیمتی در راه است.

بنابراین شاخص ترس و طمع احساسات جاری سرمایه گذاران را تجزیه و تحلیل می کند و این داده ها را در مقیاسی ساده بین اعداد صفر تا صد قرار می دهد.

چرا شاخص ترس و طمع اندازه گیری می شود؟

از آنجا که بازار رمز ارز ها بسیار احساسی است. میزان ترس و طمع در بازار، با شاخص عددی به نام شاخص ترس و طمع (Fear and greed index) محاسبه می شود. برای اندازه گیری این شاخص، فاکتور های مختلفی در بازار محاسبه می شود و در نهایت عددی بین 0 تا 100 ایجاد می شود. عدد 0 به معنای وجود ترس شدید و عدد 100 به معنای وجود طمع شدید در بازار است.

وقتی که بازار در شرایط ترس شدید قرار دارد، می تواند فرصتی برای خرید باشد؛ چون نشان می دهد که در اثر کاهش قیمت، سرمایه گذاران نگران سرمایه خود هستند. شرایط طمع شدید هم می تواند فرصتی برای فروش باشد و نشان از آن دارد که اصلاح قیمت در راه است.

شاخص ترس و طمع چگونه محاسبه می شود؟

فاکتور های مختلفی در بازار سرمایه بررسی می شود تا عدد شاخص ترس و طمع محاسبه شود. هر فاکتور در محاسبه شاخص، وزن متفاوتی دارد (وزن هر فاکتور به صورت درصد جلوی آن مشخص شده است).

تاثیر فاکتور نوسان در شاخص ترس و طمع (25%)

برای اندازه گیری این فاکتور، نوسان فعلی بازار و حداکثر نوسانی که در بازار بوده است اندازه گیری می شود. در واقع نوسان می گوید که حرکت های اخیر بازار، چه صعودی و چه نزولی، به چه میزان بوده است. اگر بیت کوین در هفته های گذشته تفاوت قیمت زیادی نداشته است، یعنی نوسان بازار کم بوده است. اما اگر قیمت بیت کوین در هفته های گذشته مکرراً بالا و پایین رفته و تغییرات زیادی داشته باشد، یعنی نوسان بازار زیاد است . افزایش غیرمعمول در قیمت و افزایش فاکتور نوسان، نشانۀ بازار پر از ترس است.

تاثیر فاکتور حجم در شاخص ترس و طمع (25%)

حجم معیاری است که مشخص می کند چه مقدار پول اخیراً در بازار معامله شده است. اگر معامله های کمی در بازار انجام شده باشد، میزان فاکتور حجم کم است و برعکس اگر معاملات زیادی در بازار انجام شده باشد، حجم زیاد است.

به طور معمول اگر قیمت با حجم زیاد در حال افزایش است، نشان دهنده شروع طمع در بازار است.

تاثیر فاکتور رسانه های اجتماعی در شاخص ترس و طمع (15%)

میزان هشتک ها و پست هایی که برای بیت کوین در شبکه های اجتماعی مثل توئیتر منتشر می شود و بازخوردی که اعضای شبکه به پست ها نشان می دهند، یک فاکتور برای اندازه گیری شاخص ترس و طمع است. معمولاً هشتک ها و پست های بیشتر، نشانه طمع بیشتر در بازار است.

تاثیر فاکتور نظرسنجی در شاخص ترس و طمع (15%)

با نظر سنجی از گروهی از سرمایه گذاران، می توان شمایی کلی از احساسات حاکم بر بازار را به دست آورد.

تاثیر فاکتور سلطه بیت کوین (Bitcoin Dominance) (10%)

میزان سلطه بیت کوین (Bitcoin Dominance) یک معیار مهم است که می تواند نشان دهد که بازار در شرایط ترس یا طمع قرار دارد. وقتی که میزان تسط بیت کوین بر بازار بیشتر است (یعنی حجم بیشتری از سرمایه بازار رمزارزها در بیت کوین قرار دارد) نشان دهنده شرایط ترس در بازار است؛ زیرا سرمایه گذاران بیت کوین را مکان امن تری برای سرمایه هایشان می دانند. وقتی آلت کوین ها بهتر عمل می کنند و تسلط آنها در بازار زیاد می شود، نشان دهنده این است که میزان طمع در بازار افزایش یافته است.

تاثیر فاکتور ترندها (Trends) (10%)

با بررسی ترند های گوگل می توان نگاهی کلی از احساسات موجود در بازار به دست آورد. به عنوان مثال اگر میزان جست وجوی بیت کوین در گوگل افزایش ناگهانی پیدا کند، می تواند نشانه ای از وجود طمع در بازار باشد.

شاخص ترس و طمع را از کجا ببینیم؟

شاخص ترس و طمع

در سایت Alternative.me بخشی وجود دارد که شاخص ترس و طمع بازار رمزارزها (Crypto Fear and Greed Index) را روزانه محاسبه می کند و به صورت نمودار و عدد نمایش می دهد. همان طور که در تصویر زیر می بینید، مقدار شاخص ترس و طمع برای امروز 24 ژانویه، عدد 70 را نشان می دهد که نشانه وجود طمع در بازار است. در قسمت دوم، عدد شاخص ترس و طمع را برای امروز، دیروز، هفته گذشته و ماه گذشته به ترتیب از بالا به پایین نمایش می دهد که می بینیم میزان طمع در بازار از ماه گذشته روند کاهشی داشته است. از عدد 94 در ماه گذشته که نشانه طمع شدید در بازار بوده است، امروز به عدد 70 رسیده است.

شاخص ترس و طمع

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله !
سابمیت مقاله چیست؟
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
گام به گام مراحل چاپ کتاب
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک