به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، طبیعت انسان است به گونه ایست که پیرامونش را شکل داده و آن را طبق سلیقه و نیازهایش تغییر می دهد. در گذر زمان خانه و آپارتمان شما هم می تواند آینه ای از شخصیت تان شود. بنابراین خانه نیز می تواند شخصیت منحصربه فرد خود را داشته باشد، همانطور که بعید به نظر می رسد دو آپارتمان کاملا شبیه هم باشند. در زیر با نوعی از شخصیت شناسی افراد از روی چیدمان خانه شان آشنا خواهید شد.
در این مطلب به شما درباره نتایج پژوهش چند روان شناس ایتالیایی درباره این که نوع به هم ریختگی خانه، چه ابعاد روان شناختی از شخصیت آن ها را آشکار می کند، خواهیم گفت.
خانه ای تمیز با کشوهای نامرتب اختلال دراماتیک
در نگاه اول، ممکن است یک آپارتمان یا اتاق های یک خانه بی عیب و ایراد به نظر برسد.
کفپوش تمیز، کتاب هایی که با نظم خوبی مرتب شده اند، کاغذ دیواری مناسب و ... اما اگر نگاهی به داخل کشوی آشپزخانه یا یک قفسه کمد آن بیندازید، ممکن است داخل آن ها قیچی یا قلم شکسته، کارت های اعتباری قدیمی یا لباس های مچاله شده را ببینید.
برای افراد دارای اختلال شخصیتی دراماتیک، خوب به نظر رسیدن ظاهر هر چیز اهمیت زیادی دارد. این افراد دوست دارند بهترین جنبه از شخصیت خودشان را نشان و بیشتر کارها را برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران انجام دهند.
پنهان کردن وسایل قدیمی و به دردنخور برای این دسته از افراد آسان تر از جدا کردن و دور ریختن آن هاست. این نوع افراد بیشتر از این که سعی کنند خانه را واقعا تمیز کنند، دوست دارند آن را تمیز و مرتب نشان بدهند.
بالکن پر از زباله و سینک کثیف تنبل و مسامحه کار
در مقابل کسانی که عاشق تمیزی هستند، افرادی هم هستند که کمتر می توان نشانه ای از نظافت را در محیط اطراف شان یافت.
آن ها در زمستان تمام زباله ها را در بالکن جمع می کنند یا تمام ظروف کثیف را داخل سینک می گذارند تا زمانی که متوجه شوند هیچ ظرف تمیزی باقی نمانده است سپس تصمیم به شستن شان می گیرند.
اهمال و مسامحه کاری، مشکلی است که چنین افرادی گرفتارش هستند. این افراد با عذر و بهانه هایی مثل «الان وقت ندارم» یا «فردا انجام می دهم»، کارهای دشوار یا کم اهمیت منزل را به تعویق می اندازند.
از نظر روان شناسی، اهمال کاری یا تنبلی می تواند عوامل و انگیزه های مختلفی داشته باشد. اگر متوجه شده اید که گاهی در انجام کارها تعلل می کنید، برای ترک آن از کارهای کوچک شروع کنید.
ظروف غذا را درست بعد از خوردن غذا بشویید و هر روز زباله ها را بیرون ببرید. شما به عادت سالم انجام به موقع کارها در بخش های مهم تری از زندگی مانند کار یا روابط با افراد دیگر احتیاج خواهید داشت.
آشپزخانه به هم ریخته و غیربهداشتی افسردگی
معمولا آشپزخانه باید تمیزترین مکان خانه باشد چون تمیز بودن آن با سلامت اعضای خانواده ارتباط مستقیم دارد. حتی تنبل ترین افراد هم سعی می کنند از بهداشت آشپزخانه مطمئن شوند.
با این حال، افرادی هم هستند که با یک آشپزخانه کثیف مشکلی ندارند و دلیلش هم فقط تنبلی نیست. بسیاری از مطالعات ثابت می کنند توجه نداشتن به بهداشت و نظافت خانه، یکی از نشانه های افسردگی است.
این افراد انرژی لازم را برای رسیدگی به بهداشت خانه خود ندارندو ارزش کافی برای زندگی در یک مکان پاک قائل نیستند.
حمامی که فقط صابون دارد و لیف استرس زیاد
در تبلیغات شامپوها، معمولا حمام به عنوان مکانی نشان داده می شود که شما می توانید تمام مشکلات خود را در آن فراموش و کاملا آرامش پیدا کنید.
جالب است که از منظر روان شناسی، واقعا هم همین طور است. فقط یک نگاه به حمام کافی است تا بگوییم صاحب خانه نه تنها برای بدن خود بلکه برای آرامش روانی اش چقدر اهمیت قائل است.
یک حمام تمیز، نشانه آن است که از آن به طور مرتب استفاده می شود. وجودشامپو های مختلف، خمیر دندان با کیفیت بالا، کرم های صورت و لوسیون بدن به این معنی است که فرد به خودش اهمیت می دهد.
اگر تنها چیزهای موجود در حمام، صابون و مقداری فوم خشک شده باشد، به معنای افسردگی صاحب خانه نیست بلکه بدان معناست که او فرد واقعاً پراسترسی است و وقت زیادی برای توجه به ظاهرش ندارد.
یک خانه بسیار تمیز و مرتب کمال گرایی و اضطراب
مطالعات متعددی نشان داده اند تمیز کردن خانه به طور منظم و سایر اقدامات ساده روزمره، می تواند مشکلات تمرکز را برطرف و ما را مسئول تر، خوشحال تر و با اعتماد به نفس تر کند.
اما اگر فردی بیش از حد به پاکیزگی خانه توجه داشته باشد، این رفتار او می تواند نشانه برخی مشکلات روحی باشد. معمولاً برای این نوع افراد، مهمان چیز زیاد خوشایندی نیست زیرا ممکن است به وسیله ای آسیب برساند یا نظم خانه را به هم بریزد.
همچنین توجه زیاد به تمیزی خانه ممکن است نشانه متمرکز شدن روی چیزهای کوچک یا تمایل به کمال گرایی باشد. اگر فرد خانه را به دلیل ترس از میکروب و خاک به طور مکرر تمیز کند، احتمالا دچار اضطراب است.
گاهی اوقات، مشغول شدن به نظافت خانه به مقابله با این اضطراب و رها شدن از افکار پریشان کمک می کند.
خانه ای پر از وسایل اضافه ابتلا به روان رنجوری
برای بعضی افراد، خداحافظی با چیزهایی که دوست دارند، کار سختی است. احتمالا آپارتمان هایی با چنین وسایلی را دیده اید:
چندین سرویس چای خوری که هیچ فردی از آن ها استفاده نمی کند، مبلمان قدیمی که در بالکن قرار گرفته، یک دوچرخه قدیمی که مدت ها کسی سوار آن نشده است و دیگر وسایل ناکارآمد.
در بهترین حالت، این شرایط نشانه شخصیتی محافظه کار است. فرد نمی خواهد شرایط موجود را تغییر بدهد و سعی می کند از تغییرات فرار کند اما بدترین سناریو، زمانی است که فرد تمایل داشته باشد مدام وسایلی را که استفاده ای ندارند به خانه ببرد.
این کار نشانه رفتارهای اجباری و روان رنجوری است. این نوع افراد صرفا نمی توانند از انبار کردن وسایل در خانه خودداری کنند.