دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

شغل خاص پدر مرحوم مهندس بازرگان، اولین نخست وزیر ایران بعد از انقلاب اسلامی 

سه شنبه، 21 آذر 1402
کد خبر: 366303
ساعدنیوز: مرحوم عباسقلی بازرگان، پدر مهدی بازرگان و نخست‌وزیر دولت موقت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، از کارآفرینان و تجار بنام اواخر حکومت ناصرالدین‌شاه تا اوایل دوره پهلوی دوم بود.

به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی ساعدنیوز به نقل از همشهری آنلاین، مرحوم عباسقلی بازرگان، این تاجر باهوش و ذکاوت اصالتا تبریزی که در زمینه‌های تجارت، صنعت، کشاورزی، کارخانه‌داری، خرید و فروش املاک، سهامداری، اداره تلفن و امور اجتماعی فعالیت می‌کرد از فعالان عرصه سیاست هم بود و در جریان ملی شدن صنعت نفت مشارکت داشت. عباسقلی تبریزی در 18 سالگی از تبریز به تهران مهاجرت کرد. او در میان بازاریان به حاج عباسقلی‌آقا بازرگان تبریزی شهرت داشت. در دروه پهلوی اول رئیس هیات تجارت و رئیس اتاق تجارت تهران بود که هر دوی آنها به دستور شاه تعطیل شد.

راه‌اندازی کارخانه صابون‌پزی در اطراف خیابان قزوین یکی از فعالیت‌های این تاجر بااعتبار و محترم بازار تهران بود. او اولین کارخانه مدرن صابون‌پزی در تهران را با خرید ادوات لازم از بلژیک راه‌اندازی کرد. در این کارخانه انواع صابون‌های دست‌شویی و رخت‌شویی تولید می‌شد. رئیس این کارخانه فردی بلژیکی بود که با شروع جنگ جهانی اول از ایران خارج شد.

با این اتفاق یکی از کارگران ساده ایرانی رشته کار را به‌ دست گرفت و کار تولید صابون دست‌شویی را شروع کرد. به‌مرور، با توجه به جریان جنگ جهانی، با ایجاد مشکلات فنی برای دستگاه‌ها و بالا رفتن قیمت مواد اولیه مانند پیه گوسفند و مواردی از این دست، کارخانه تعطیل شد.

اجاره قصاب‌خانه‌ای در نازی‌آباد برای توزیع گوشت سالم و بهداشتی در میان قصابی‌های شهر تهران یکی دیگر از فعالیت‌های این تاجر تبریزی در تهران بود. او در این قصاب‌خانه که همراه ربیع تبریزی اجاره کرده بود با دستور شهرداری، گوسفندان را بعد از معاینه ذبح می‌کردند و گوشت‌ها را با پارچه سفید و تمیز می‌پوشاندند و با گاری میان قصابی‌ها توزیع می‌کردند. مدیریت و اداره این قصاب‌خانه و کارگرانش با خود مرحوم عباسقلی بازرگان بود.

بازرگان برای کمک به محرومان در زمینه امور خیریه همیشه پیشگام بود. او در زمان قحطی ایران در میانه جنگ جهانی با همراهی تعدادی از تجار خانه‌ای را برای تامین غذای نیازمندان به عنوان دارالاطعام راه‌اندازی کردند و بعد از وقایع شهریور سال 1320 با کمک تعدادی از خیرین بازاری، جامعه اسلامی بازاریان را تشکیل داد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 03 دی
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
آلبوم امروز/ حضور بازیگران در جشن یلدای مدرسه دخترانشان با استایل یلدایی/ یکتا ناصر، آرزو افشار و همسر مهران غفوریان
ویدئو| داستان ضرب‌المثل "دست بالای دست بسیار است" به روایت کوچکترین مهمان برنامه‌ی کتاب‌باز/ سروش صحت: دیگه بهتر از این نمیشد توضیح داد
راز سکوت فرهاد مجیدی ؛ آیا این سکوت آرامش قبل از طوفان است؟
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
مروری بر آهنگ های نوستالژیک فیلم و سریال های قدیمی/ هزاردستان، خانه به دوش، پایتخت، بزنگاه و...
قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
تبدیل پایان نامه به مقاله