رزومه یک از مهمترین مدارکی است که برای استخدام در کار و یا شرکت و همچنین برای پذیرش در دانشگاه باید آن را تنظیم کنید. البته رزومه های دیگری نیز داریم ولی رایج ترین آن ها این دو نوع هستند و اکثر ایرانی ها در برهه ای از زندگی باید بتوانند به خوبی رزومه ای برای معرفی خود تهیه و تنظیم کنند. در گذشته در مورد ساختار نوشتاری رزومه ها صحبت کردیم. ساعدنیوز در مقاله حاضر می خواهد در مورد شکل و قالب رزومه با شما صحبت کند.
شکل و قالب رزومه چگونه باید باشد؟
اولین نکته در مورد رزومه این است که حتما باید به صورت تایپ شده باشد و به هیچ وجه نباید دستی آن را بنویسید. این موضوع یک عرف کاری و حرفه ای است و اصولا رزومه هایی که دست نویس باشند ناخودآگاه کنار گذاشته می شوند. بهتر است وقت بگذارید و تمیز و بی نقص متن رزومه و اطلاعات وارد شده خود را تایپ کنید. از یک فونت رسمی مانند نازنین استفاده کنید و سعی کنید از استفاده فونت های طرحداری که خواندش را سخت خواهند کرد پرهیز کنید. فونت طرحدار که شکل های خاصی دارد با دست نویس فرقی نخواهد کرد.
حال که متن رزومه را با رعایت اصولی که از قبل برایتان توضیح داده ایم، آماده کردید، نوبت به شکل دهی رزومه تان می رسد. نوع شکلی که برای رزومه خود انتخاب می کنید مهم است. رزومه ای که اطلاعات خوبی داشته باشد ولی نتوانسته باشد به شکل درست و حرفه ای آن ها را در کنار هم بیاورد ناموفق عمل خواهد نمود.
بدین منظور سعی کنید که در درجه اول فضای رزومه شما ساده باشد. همانطور که گفتیم مخاطبین شما افراد حرفه ای هستند که می خواهند سریعا به سراغ اطلاعات شما بروند و ساختاری بسیار شلوغ و فانتزی تاثیر منفی در بررسی آن ها خواهد داشت. سعی کنید از ساختارهای گرافیکی شلوغ استفاده نکنید. منظور ما از شلوغ نبودن این است که مخاطب سریعا به بخش ها و اطلاعات، راهنمایی شود و در صفحه به دنبال آن ها نگردد.
سعی کنید از نمودارها و رنگها به افراط استفاده نکنید. توصیه ما این است که تفاوت رنگی را فقط برای مجزا نمودن بخش ها و دسترسی چشمی آسان به آن ها استفاده کنید و از نمودار فقط در قسمت زبان های خارجه و آشنایی با نرم افزارها برای نشان دادن میزان تسلط خود به هر کدام از آن ها استفاده کنید.
سعی کنید بخش ها را در صفحه به همراه تیتر هر بخش و در قالب جدول بیاورید و یا اگر نمی خواهید جدول برای هرکدام از از بخش ها بکشید، آن ها را با آوردن اعداد و بولد کردن تیتر ها ی هر بخش شاخص کنید که خواننده بتواند سریعا بخش مورد دلخواهش را پیدا کند. جایگاه عکس پرسنلی شما در بالای صفحه است و باید آن را در شروع رزومه جایگذاری کنید ولی دقت داشته باشید که عکس شما خیلی بزرگ نباشد و فضای زیادی را اشغال نکند.
در نهایت توصیه ما به شما قالبی ساده است که بخش های رزومه در آن مشخص و جدا ازهم آورده شده باشد. اگر می خواهید فضای گرافیکی هم اضافه کنید سعی کنید که درآن افراط نکنید و فقط این تغییر شما به خواندن بهتر رزومه کمک کند .