ساعدنیوز
ساعدنیوز

شرایط دریافت دوره فرصت مطالعاتی برای دانشجویان

  چهارشنبه، 11 بهمن 1396 ID  کد خبر 2475
شرایط دریافت دوره فرصت مطالعاتی برای دانشجویان
ساعد نیوز: شرایط دریافت دوره فرصت مطالعاتی و نحوه استفاده از آن در مقاطع دکتری
  • فرصت مطالعاتی دوره ی دکتری چیست؟

فرصت مطالعاتی یکی از مقاطع دوره ی دکتری تخصصی است که بسیاری از دانشجویان از آن صرف نظر می کنند. بسیاری از آن ها بر این باور هستند که پس از دوره دکتری می توانند با یک دوره پسا دکتری آن را جبران کرد. در خصوص اهمیت دوره فرصت مطالعاتی موارد زیر باید مورد نظر قرار گیرد. | فرصت مطالعاتی دوره ی دکتری چیست؟

نکته اول: اصولا تجربه نشان داده است که چون پس از دفاع دوره دکتری، فارغ التحصیلان مشغول مراحل جذب هیات علمی می شوند و به دلیل این که در صورت ترک ایران، فرصت های جذب هیات علمی را از دست می دهند، و عطا دوره پسا دکتری را به لقای آن ترجیح می دهند.

نکته دوم: برای جذب هیات علمی، گذراندن فرصت مطالعاتی می تواند بسیار مفید باشد و تجربه نشان داده که در مقایسه با افرادی که فرصت مطالعاتی نرفته اند، احتمال جذب افرادی که در دوره دکتری به فرصت رفته اند بسیار بیشتر خواهد بود. | فرصت مطالعاتی دوره ی دکتری چیست؟

نکته سوم: فرصت مطالعاتی این امکان را می دهد که افراد زبان خود را بسیار تقویت کنند و اگر در پس از جذب به عنوان هیات علمی، نیاز به شرکت در کنفرانس، همایش و یا گذارندن دوره های کوتاه مدت داشتند، از این فرصت ها به دلیل ضعف در زبان چشم پوشی نکنند.

نکته چهارم: آشنایی با فرهنگ کشور میزبان یکی از جنبه های مهم در فرصت های مطالعاتی است که به دلیل فراغت بیشتر در این دوره، این امکان برای افراد به خوبی فراهم خواهد شد.

نکته پنجم: یک قانون کلی برای دانشجویانی که در ایران دکتری خود را اخذ می کنند این است که اگر فردی دوره فرصت مطالعاتی رفته باشد امکان پذیرش از دانشگاه های برتر برای دوره پسا دکتری بیشتر می شود. | فرصت مطالعاتی دوره ی دکتری چیست؟

نکته ششم: اصولا به دلیل تغییر فرهنگ یا عدم آشنایی با زبان کشور میزبان، چند ماه اول صرف به هنگامی با شرایط محیطی می شود. برای این که در دوره پسا دکتری به فرد یک پروژه مطالعاتی تخصیص داده می شود، بهتر است که از همان ابتدا ارتباط با افراد و محیط به بهترین شرایط فراهم باشد.

نکته هفتم: فرصت مطالعاتی این شرایط را برای دانشجوی فراهم می کند که با حضور در کنفرانس های کشور میزبان یا حتی کشورهای مجاور، امکان آشنایی با صاحب نظران در حوزه تحقیق خود را دارد و دانشجو می تواند از این فرصت برای همکاری علمی، و یا اخذ پذیریش در دوره پسا دکتری استفاده کند.

  • مراحل انجام دوره فرصت مطالعاتی

مرحله اول: تهیه لیست اساتید و دانشگاه های منتخب:

بهترین زمان برای آغاز اخذ پذیرش برای دوره فرصت مطالعاتی پس از دفاع پیشنهادیه می باشد. در این مرحله، دانشجو با توجه به اولویت خود دانشگاه های مدنظر در حوزه فعالیتش را تعیین می کند.

برای انتخاب دانشگاه معیارهای مختلفی وجود دارد. از جمله می توان، رتبه دانشگاه، امکانات ازمایشگاهی، امکان بورس تحصیلی، آب و هوای مناسب و … اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد به بخش مقالات مراجعه نمایید. | فرصت مطالعاتی دوره ی دکتری چیست؟

یک نکته در خصوص فرصت های مطالعاتی باید به آن اشاره کرد اخذ بورس تحصیلی از دانشگاه میزبان است. در صورتیکه از دانشگاه میزبان موفق به دریافت بورس تحصیلی شدید، وزارت علوم کمک هزینه دوره فرصت مطالعاتی شما را حذف می کند. لذا اگر می خواهید علاوه بر بورس تحصیلی دانشگاه میزبان، کمک هزینه وزارت علوم را دریافت نمایید، به استاد دانشگاه میزبان یاد اوری نمایید که در نامه پذیرش شما در خصوص بورس شما اشاره ای نکند.

مرحله دوم: مکاتبه با اساتید

در این مرحله باید به اساتید انتخاب شده در مراحل قبل، ایمیلی با محتوی همکاری در دوره فرصت مطالعاتی ارسال شود. نحوه نوشتن ایمیل بسیار مهم است. برای کسب اطلاعات بیشتر مورد نوشتن ایمیل علمی، به بخش مقالات مراجعه نمایید.

مرحله سوم: درخواست نامه پذیرش از استاد:

این نامه از طرف دانشگاه میزبان صادر می شود و بیان می کند که دانشجو را به عنوان محقق در دوره فرصت مطالعاتی پذیرفته اند. این نامه امکاناتی که قرار است در دانشگاه میزبان در اختیار شما قرار دهد را به صورت رسمی بیان می کند. اکثر دانشگاه ها فرمت های مشخصی برای این نامه ها وجود دارند و نیازی نیست دانشجو این نامه را تنظیم نماید. | فرصت مطالعاتی دوره ی دکتری چیست؟

مرحله چهارم: ارایه درخواست به تحصیلات تکمیلی دانشگاه برای صدور نامه کمک مالی:

پس از این که نامه پذیرش را از دانشگاه میزبان دریافت کردید و با توجه به ساختار اداره دانشگاه متقاضی در ایران، فرم های مربوط به دوره فرصت مطالعاتی را تکمیل نموده و به همراه نامه پذیرش دانشگاه میزبان، به دفتر تحصیلات تکمیلی دانشکده تحویل داده شود.

برای این که دانشگاه نامه پشتیبانی شما را تکمیل نماید، متقاضی می بایست بسته به درخواست دانشگاه، ضمانت نامه بانکی را به دانشگاه ارایه دهد که می تواند به صورت ضمانت نامه بانکی و چک باشد.

پس از ارایه این مدرک، دانشگاه درخواست شما را بررسی می کند و با توجه به امکان مالی دانشگاه، دانشجو را به وزارت علوم معرفی می کند. وزارت علوم پس از دریافت مدارک و بررسی سوابق دانشجو، نامه پشتیبانی مالی دانشجو صادر می کند.

مرحله پنجم: اخذ ویزا: 

پس از دریافت نامه پشتیبانی مالی، دانشجوی می تواند برای اخذ ویزا اقدام نماید که با توجه به کشور مقصد، روند اخذ ویزا متفاوت است. برای نمونه، برای دریافت ویزا فرصت مطالعاتی در کشور امریکا، دانشجو باید برای ویزای نوع j اقدام نماید. | فرصت مطالعاتی دوره ی دکتری چیست؟

برای این نوع ویزا دانشگاه میزبان مدرک DS2019 را صادر نماید که تمامی اطلاعات دانشجوی، نوع کار، تخصص، مدت دوره و …در آن ثبت شده است. برای آشنایی با روند اخذ ویزا برای دوره فرصت مطالعاتی در تمامی کشورها، با ما تماس بگیرید.

مرحله ششم: مراجعه به واحد فرصت مطالعاتی مستقر در وزارت علوم:

پس از اخذ ویزا، با به همراه داشتن نامه پذیرش و کپی ویزا، دانشجو به واحد فرصت مطالعاتی وزارت علوم مراجعه کرده و فرم درخواست ارز را تکمیل نماید. باید توجه داشته باشید که به دلیل تعداد زیاد متقاضیان، این امکان وجود دارد که تا قبل از ترک ایران، صدور نامه معرفی به بانک برای تهیه ارز وجود نداشته باشد. | فرصت مطالعاتی دوره ی دکتری چیست؟

بنابراین توصیه می شود که دانشجو به یکی از افراد مورد وثوق خود وکالت نامه ای محضری دهد که امکان انجام فعالیت های بانکی برای وکیل میسر باشد.

مرحله هفتم: اجازه خروج از کشور:

برای آقایان که کارت خدمت سربازی را ندارند می بایستی برای اجازه خروج از کشور، وسیقه به سازمان نظام وظیفه ارایه دهند. به دلیل این که این سفر به عنوان سفر علمی محسوب می شود، وزارت علوم نامه ای برای نظام وظیفه تنظیم می کند که این موضوع را در آن اشاره می کند. با داشتن این نامه متقاضی به جای پانزده میلیون تومان، می تواند با پنج میلیون تومان اجازه خروج از کشور را اخذ نماید.

  • شرايط استفاده از دوره های تحقيقاتی كوتاه مدت دانشجويان دكتری

  1. متقاضی می بايست دانشجوی دوره دكتری باشد كه از زمان شروع تحصيل وی بيش از سه سال و نيم نگذشته باشد .
  2. متقاضی می بايست بورسيه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و دستگاههای اجرايی* باشد
  3. داوطلبان آزاد ( غير بورسيه ) كه مايل هستند از دوره های كوتاه مدت استفاده نمايند می توانند به صورت هزينه شخصی و با پرداخت هزينه از طرف دانشگاه محل تحصيل ويا استاد راهنما وبا تسهيلات غير ارزی و ريالی وزارت علوم اعزام شوند.
  4. دارا بون حد نصاب نمره زبان مورد قبول دانشگاه محل تحصيل براساس آزمون هاي :

      MCHE/TOFEL/TOLIMO/IELTS

5. موافقتنامه استاد راهنما و دانشگاه داخلي در خصوص لزوم استفاده از دوره فوق.

6. تاييد دستگاه بورس دهنده در صورتی كه دانشجو بورسيه ساير دستگاههای اجرای باشد.

7. داشتن پذيرش تحصيلی يا دعوت نامه همكاری از دانشگاه ويا موسسه آموزش عالی ، پژوهشی مورد تاييد دانشگاه محل تحصيل

 8. تاييد استاد راهنمای داخل در خصوص همگنی پذيرش ارائه  شده با موضوع پرپوزال تصويب شده.

9. اعزام دانشجو فقط پس از گذراندن ارزيابی جامع** و تصويب پرپوزال تحقيقاتي دوره دكتری و قبل از دفاع از پايان نامه انجام گيرد.

10. به خانواده دانشجو فقط تسهيلات غير ارزی و ريالی تعلق مي گيرد.

* پرداخت هزينه های مربوط به متقاضيان ساير دستگاههاي اجرائی به نرخ مصوب بانك مركزی (بدون يارانه) به عهده دستگاه مربوط می باشد.

** طبق آيين نامه جديد ، ارزيابي جامع با تشخيص خود دانشگاهها می باشد كه می تواند به صورت كتبی ، شفاهی ويا تركيبی از هردو باشد.درهر صورت دانشجو بايد گواهی قبولی در ارزيابی جامع را ارائه نمايد.

پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

1 دیدگاه
  دیدگاه ها
مجید
6 سال پیش

درود من فارق‌التحصیل نوازندگی موسیقی جهانی در مقطع کارشناسی‌ارشد از دانشگاه تهران هستم. مایل هستم از فرصت مطالعاتی استفاده کنم. آیا این امکان برای من وجود داره؟ اگر امکانش هست، از چه راهی باید اقدام کنم؟ و چه شرایطی رو باید در نظر داشته باشم؟ سپاس
پربحث های هفته   
خلاقیت خنده دار اوستا بنا در طراحی پله حماسه آفرید/ وقتی فقط از یه نیم کره مغزت استفاده میکنی😂 (98 نظر) نگاهی به کالسکه ساده و بدون تجملات نوه رهبر انقلاب که هر ساله در راهپیمایی ها از آن استفاده میکنند+عکس (89 نظر) ساده ترین و بی ریاترین جشن تولدی که بچه های روستا برا دوست مریضشون گرفتن+عکس/ چه کیکی هم براش درست کردن😍 (83 نظر) برنامه عالی صداوسیما که توسط رهبر معظم انقلاب تحسین شد/ خیلی اوقات دلم نمی‌آید که برخیزم و بروم+عکس (41 نظر) خلاقیت هوشمندانه اُوستا بنّا در ساخت خانه 2 طبقه/ دکترای افتخاری حق توئه +عکس (40 نظر) رخت عزای علی دایی در خانه ابدی پدرش+عکس/ قامت خمیده شهریار ایران در حضور فامیل و آشنایان (35 نظر) هنرنمایی های شگفت انگیز قناد خوش ذوق در تزیین کیک برای مشتری هایش/ اسمشو باید تو گینس ثبت کرد+ عکس (33 نظر) سردار سلیمانی: یک دختر دارم که برای خودش چریک است؛ زمان جنگ خواستگاری رفتم و با همسرم ... (32 نظر) نگاهی به گل آرایی فوق زیبا و شیک مراسم ترحیم رضا داوودنژاد/ واقعا حیف جوونیش+عکس (30 نظر) خلاقیت منحصربفرد بقال تبریزی با نوشته جالب روی شیشه مغازه اش حماسه آفرین شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا +عکس (28 نظر) فاتحه خوانی رهبر معظم انقلاب بر مزار پدر بزرگوارشان در حرم امام رضا+عکس/ تاریخ فوتشون چند روز قبل از تولد رهبری بوده (23 نظر) سفره غذای ساده و ناهار صمیمانه رهبر معظم انقلاب در دوران نقاهت بعد از ترورشان همراه مهمانانشان+عکس (23 نظر) گشت و گذاری در روستای محل تولد محمود احمدی نژاد؛ از گلایه پسرعموی بقالش تا شغل آهنگری پدرش در روستا (22 نظر) خلاقیت خنده دار راننده کرمانی برای ضد سرقت کردن ماشین اش حماسه ساز شد+عکس/ سلطان امنیت منطقه در سطح خاورمیانه!🤣 (20 نظر) امیر جعفری، همسر همای پایتخت: همه دارو ندارم از خونه گرفته تا ماشین به اسم ریماست... (19 نظر)
دیگران می‌خوانند   
خلاقیت خنده دار اوستای صافکار در تعمیر ماشین مشتری حماسه ساز شد+عکس/ دیپلم افتخارِ زحمت ندادن به خود به ایشون تعلق میگیره رونمایی از 4 قلوهای تو راهی مژده لواسانی و اسم های زیباشون/ خدا از الان حفظشون کنه+ویدئو ماجرای آرزوی کودکی رهبر معظم انقلاب که هرگز برآورده نشد؛ چقدر غصه خوردم، ولی چاره دیگری نداشتیم! تهیه فیلم سیاه از زن متاهل در یک گارگاه توسط مرد بدهکار برای باجگیری آرزوی محال پدر غزل بدیعی و رضا داوودنژاد برای بچه دار شدنشان/ 10 تا بچه هم کمه!+فیلم رونمایی از تیپ باکلاس و شیک دامادی فرهاد شهریزی، سنجر سریال گیلدخت / مبارکا باشه+عکس مات و مبهوت ماندن داوران صداتو از آوازخوانی ترانه سریال پس از باران توسط پسر شمالی/ ماشالا چه صدایی!+فیلم خادمی ثریا قاسمی، خانم گل گیلدخت با چادر نماز سفید در صحن حرم امام رضا(ع)+عکس (ویدئو) دوربین مخفی این پسر خوش ذوق با سرکار گذشتن مردم/فقط واکنش مردم دیدنیه!!😂 آخرین عکس تهیه کننده ایرانی و همسر جوانش سارا صوفیانی قبل از ترک ایران/ زوجی که 28 سال اختلاف سنی دارند!+عکس لهجه اصفهانی بانمک و مسلط احمدرضا عابدزاده که به لطف داشتن همسر اهل اصفهان یاد گرفته +ویدیو/ فقط عرض ارادت آخرش! گریم معرکه آزیتا حاجیان و اکبر عبدی در نقش های ماندگار عجوزه پیر و پسرش/ اصلا قابل شناسایی نیست+عکس خلاقیت خنده دار اوستا بنا برای حل مشکل درخت جلوی خانه اش حماسه ساز شد/ دکترای افتخاری حق توئه +عکس😆 ابراز احساسات و عیادت روسای جمهور دوره‌های مختلف از رهبر معظم انقلاب+عکس/ روحانی، احمدی نژاد و... استفتاء از رهبری درباره چند همسری و نظر قابل تامل ایشان/خدا یکی محبت یکی یار یکی +فیلم سالن زیبایی اختصاصی همسر شاهرخ استخری داخل خونه شیک و لوکسشون در بلژیک/ مامان هنرمند داشتن نعمتیه+عکس (ویدئو) آیا با گوی آذرخش، این پدیده‌ی نادر طبیعت آشنایی دارید؟ (ویدئو) صحبت‌های جدی با چاشنی طنز تلخ مهران مدیری/ عصر ابتذال است، دانشمند نابغه فالوور ندارد اما... (ویدئو) معلمی که معنی جایزه را نمی‌داند/ معلم کوچک 9 ساله با آرزوهای بزرگ (ویدئو) جانشین مریم میرزاخانی، نابغۀ ریاضی ایرانی چه کسی است؟ رونمایی داریوش فرضیایی از روسری منجق دوزی شده و گردنبند زیبای مادرش/ خوشگل موحنایی دوست دارم حسابی+ویدیو داستان کوتاه انگلیسی «جک و لوبیای سحرآمیز»/ با ترجمهٔ فارسی (ویدئو) ربات کوزت وارد بازار شد/ چقدر یکی از اینا تو هر خونه‌ای لازمه😂 بورسیۀ اساتید و دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی غزه در دانشگاه شیراز (ویدئو) تعریف واقعی از آموزش عملی در مدارس به روایت تصویر/ خودتان قضاوت کنید... (ویدئو) ژست گازگرفتن مدال طلا بر روی سکوی قهرمانی از کجا آمده است؟/ شِندِرغاز یا چِندِرغاز! هنرنمایی های شگفت انگیز شاطر خوش ذوق در پخت نان برای مشتری هایش/ اسمشو باید تو گینس ثبت کرد+ عکس پشت صحنه خنده دار سریال پایتخت +ویدئو/ وقتی محسن تنابنده موهای رحمان و رحیم رو با بالشت اشتباه میگیره🤣 خلاقیت باورنکردنی و خنده دار طراح لباس در تولید کت و شلوار یکبار مصرف+ویدیو/اینجوری که به دم در نرسیده چیزی از کت و شلوار نمیمونه🤣 رونمایی از چهره خندان بهرام افشاری بعد از زنده بگور شدن/ قامت 2 متری بهتاش سریال پایتخت زیر خاک رفت+عکس نیوتن تاریخ پایان جهان را پیش‌بینی کرد / نزدیک‌تر از آنچه فکر می‌کنیم شیطنت بامزه احسان علیخانی، مجری محبوب ایرانی با موش شدن وسط برنامه+عکس دامادی که شب عروسی از ماشین عروس پیدا شد و فرار کرد!+ویدیو/ ببین چیا ازش خواستن که فرار رو به قرار ترجیح داده نحوه محاسبه قیمت طلا در طلا فروشی سهام عدالت چیست و چگونه می‌توان برای آن ثبت نام کرد؟ آیا خونریزی واژینال در بارداری خطرناک است؟ تعریف جالب رحمت پایتخت از سلطان غم احسان علیخانی: ملت را خنداند اما اشک ما را درآورد!+ویدیو رونمایی از ویلای لوکس و دلباز منوچهر هادی در لاهیجان+ویدیو/ اینجا تکمیل بشه چی میشه👌 لاغر شدن سریع: نکاتی برای کاهش وزن در کوتاه مدت رانندگی عجیب و هوش پران رضا داوودنژاد و امیر نوری با سرعت 190 در اتوبان/ از ماشین فقط آینه هاش مونده بود...+ویدیو
تیتر امروز   
ماجرای آرزوی کودکی رهبر معظم انقلاب که هرگز برآورده نشد؛ چقدر غصه خوردم، ولی چاره دیگری نداشتیم! تهیه فیلم سیاه از زن متاهل در یک گارگاه توسط مرد بدهکار برای باجگیری (ویدئو) آیا با گوی آذرخش، این پدیده‌ی نادر طبیعت آشنایی دارید؟ (ویدئو) صحبت‌های جدی با چاشنی طنز تلخ مهران مدیری/ عصر ابتذال است، دانشمند نابغه فالوور ندارد اما... (ویدئو) معلمی که معنی جایزه را نمی‌داند/ معلم کوچک 9 ساله با آرزوهای بزرگ (ویدئو) جانشین مریم میرزاخانی، نابغۀ ریاضی ایرانی چه کسی است؟ داستان کوتاه انگلیسی «جک و لوبیای سحرآمیز»/ با ترجمهٔ فارسی (ویدئو) ربات کوزت وارد بازار شد/ چقدر یکی از اینا تو هر خونه‌ای لازمه😂 بورسیۀ اساتید و دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی غزه در دانشگاه شیراز (ویدئو) تعریف واقعی از آموزش عملی در مدارس به روایت تصویر/ خودتان قضاوت کنید... (ویدئو) ژست گازگرفتن مدال طلا بر روی سکوی قهرمانی از کجا آمده است؟/ شِندِرغاز یا چِندِرغاز! نیوتن تاریخ پایان جهان را پیش‌بینی کرد / نزدیک‌تر از آنچه فکر می‌کنیم ماجرای انتقال بدل آیت‌الله خامنه‌ای با برانکارد! اجساد عجیبی که طبیعت آن‌ها را پس می‌زند! تجاوز به نیکا شاکرمی سوژه داغ رسانه های معاند/ BBC فارسی آمد ابرو را درست کند، چشمش را هم کور کرد...
منتخب روز   
کشف کله‌پاچه چهارهزارساله در گورستانی عجیب+ فیلم سیاه خان ، زشت ترین فرد تاریخ ایران+ فیلم (ویدئو) 10 نوع از خطرناک ترین مارهای جهان که در ایران هم دیده شده اند/ کابوس شب یعنی اینا نگاهی به خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب شهرستان بستان آباد/ شعرهای مشهور استاد برای این روستاست +عکس عکس عروسی امیر جعفری و ریما رامین‌فر، همای سریال پایتخت فیک و تقلبی از آب درآمد / هوش مصنوعی داره وارد مراحل ترسناکی میشه! (عکس) تیپ و استایل فوق‌العاده شیک و لاکچری یاورِ سریال فاصله‌ها بعد از 14 سال در عربستان سعودی / ببینیدش نمی تونید بشناسید! فروش ویلای روف گاردن دار و استخر دار حسن جوهرچی، فرهاد سریال فاصله‌ها توسط دخترش در شمال ! / در منطقه‌ای تهرانی نشین!!! سلفی دونفره نعیمه نظام دوست با سلطان کمدی ایران که یکسال حق نداشت منتشرش کنه! / چه ست آدیداسی پوشیده مهران مدیری ... سلفی آسانسوری علیرضا نیکبخت با همسر دومش که بیشتر از جانش او را دوست دارد / کراش دهه هشتاد فوتبال ایران حالا مرد زندگی شده ... (عکس) تعجب کاربران خارجی فضای مجازی از حجاب کامل همسر ستاره لیورپول / دنیا با حجاب جای زیباتری نیست؟ (عکس) بیتابی همسر و فرزندان شهرام عبدلی، بازیگر نقش مهران در سریال فاصله‌ها، بر سر پیکر بی جان او / تو کاری با دلم کردی که فکرشم نمی کردم ... (عکس) همبازی بودن آقای بیاتی، خواستگار فهیمه در پایتخت 5 با بازیگر معروف در فیلم نوستالژیک دهه شصتی / روحش شاد ...